Κυριακή, 29 Ιανουαρίου 2012

Θεοδωράκης: Είμαστε καράβι με Γερμανό κυβερνήτη

 

Ο Μίκης Θεοδωράκης καλεί σε αντίσταση κατά της τρόικας

Θυμωμένος, απογοητευμένος και ετοιμοπόλεμος. Με αυτές τις λέξεις θα μπορούσε κάποιος να περιγράψει το Μίκη Θεοδωράκη την περίοδο της μεγαλύτερης οικονομικής κρίσης για την Ελλάδα. Λίγες ημέρες πριν τη μεγάλη εκδήλωση για το κίνημα ΕΛ.ΛΑ.ΔΑ στο Ίδρυμα Κακογιάννη, ο μεγάλος συνθέτης μιλάει στο Πρώτο Θέμα για αυτά που πρέπει να κάνει η Ελλάδα στο μέλλον.
Ζητά «αντίσταση στην τρόικα» και παρομοιάζει την Ελλάδα με ένα καράβι που έχει γερμανό κυβερνήτη. «Πρέπει να βρούμε τρόπο να ανέβουμε στη γέφυρα και να πετάξουμε κυβέρνηση και αξιωματούχους στη θάλασσα. Να αλλάξουμε την πορεία του σκάφους ''Ελλάς΄΄ προς ένα ασφαλές λιμάνι», λέει χαρακτηριστικά και προσθέτει ότι οι Έλληνες θα πρέπει να «κόψουν με σπαθί το γόρδιο δεσμό που τους δένει με το μνημόνιο».
Ο Μίκης Θεοδωράκης λέει ότι η κίνησή του δεν έχει εκλογικό χαρακτήρα και μηχανισμό και, προς το παρόν, περιορίζεται στην αντίσταση κατά της τρόικας και του Μνημονίου. «Όταν γίνουν εκλογές, κάθε μέλος είναι ελεύθερο να ακολουθήσει το κόμμα που επιθυμεί».
Ο μουσικοσυνθέτης επισημαίνει ότι αυτό που απομένει στους Έλληνες είναι να συσπειρωθούν γύρω από την κοινή πατρίδα και να σταματήσουν την κατασυκοφάντηση της χώρας μας. «Στο τέλος θα μας βγουν και από πάνω και θα πουν ότι για τα χάλια που προκάλεσε το Μνημόνιο στην πατρίδα, φταίμε εμείς οι απ' έξω».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις, προσβλητικά, υποτιμητικά και υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.
Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.