Δευτέρα, 30 Ιανουαρίου 2012

Ο άστεγος και η Ελλάδα που δεν τον αγαπά

Ο άστεγος και η Ελλάδα που δεν τον αγαπά

Μια ακόμη φωτογραφία που κάνει τον γύρο του διαδικτύου, εμφανίζει την σκληρή πραγματικότητα που βιώνουν οι άστεγοι.

Ο άστεγος και η Ελλάδα που δεν τον αγαπά

Ένας άστεγος άνδρας έχει ξαπλώσει πάνω στους αεραγωγούς του μετρό στην Ομόνοια, με σκοπό να βρει λίγη ζέστη ενώ οι περαστικοί τον προσπερνούν αδιάφορα.

Την τραγικό στην φωτογραφία είναι η γιγαντιαία αφίσα της ελληνικής σημαίας στο βάθος που γράφει«Ελλάδα σ' αγαπώ».
Την σκηνή απαθανάτισε ο φωτογραφικός φακός του Γιάννη Μπεχράκη, φωτογράφου του Reuters, ο οποίος την δημοσίευσε στο προφίλ του στο Facebook.

1 σχόλιο:

  1. Διαβάζουμε ότι υπάρχουν 20.000 άστεγοι στη χώρα. Από την άλλη συζητείται η αύξηση της στρατιωτικής θητείας λόγω προφανούς έλλειψης κληρωτών για την επάνδρωση των στρατοπέδων. Μια εν δυνάμει λύση για την επάνδρωση των μονάδων -ειδικά των παραμεθορίων- θα ήταν η προαιρετική δυνατότητα σε όποιον άστεγο θέλει (άνδρα ή γυναίκα ανεξαρτήτου ηλικίας) να προσφέρει αορίστου χρόνου άοπλη υπηρεσία στο στρατό, ως Ι3, Ι4. Ο στρατός θα του διαθέσει στρατιωτικό ρουχισμό, κατάλημα, πλήρη διατροφή και περίθαλψη, με αντάλλαγμα υπηρεσίες υποστήριξης, θαλαμοφύλαξης, μαγειρίου, καθαριότητας, ή γραφείου, ανάλογα με τις δεξιότητες που διαθέτει. Έτσι θα απελευθερωθούν από ανούσιες υπηρεσίες (γραφεία, μεγειρία, ΚΨΜ κλπ) οι στρατιώτες Ι1, Ι2 για να επικεντρωθούν στην αμιγώς στρατιωτική τους εκπαίδευση. Αν ο άστεγος έχει υπηρετήσει στο παρελθόν, θα σταλθεί στο όπλο στο οποίο έχει ήδη εμπειρεία. Η διασπορά των αστέγων στα εκατοντάδες στρατόπεδα της χώρας επουδενεί θα επηρεάσει την ποιότητα του στρατιωτικού προσωπικού, από την άλλη θα επιλύσει ένα οξύ κοινωνικό πρόβλημα, παράλληλα με το πρόβλημα επάνδρωσης των μονάδων με "δωρεάν" κληρωτούς. Στο ίδιο πνεύμα, θα πρέπει να δωθεί η δυνατότητα σε όποιον στρατιώτη ολοκληρώνει την υποχρεωτική του θητεία, εφόσον επιθυμεί, να παραμένει στο στρατό υπηρετώντας επιπρόσθετο αόριστο χρόνο, έως ότου βρει επαγγελματική διέξοδο εκτός στρατού. Αυτό θα συντελέσει στη μείωση της ανεργίας, και από την άλλη θα αυξήσει την επάνδρωση των στρατοπέδων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις, προσβλητικά, υποτιμητικά και υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.
Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.