Τρίτη, 24 Ιανουαρίου 2012

Νέες τουρκικές απειλές προς τη Γαλλία για την αρμένικη γενοκτονία

 

Με νέα αντίποινα απειλεί η Τουρκία τη Γαλλία, εάν η γαλλική Γερουσία εγκρίνει σήμερα το νομοσχέδιο που ποινικοποιεί την άρνηση αναγνώρισης της σφαγής των Αρμενίων ως γενοκτονίας. Από την πλευρά της, η Γαλλία επανέλαβε την έκκλησή της «για ηρεμία» προς την Τουρκία, η οποία είναι ένας «πολύ σημαντικός σύμμαχος».

«Έχουμε ήδη αποφασίσει τα μέτρα που θα λάβουμε, εάν το νομοσχέδιο εγκριθεί τελικά. Κανένας δεν πρέπει να το αμφισβητεί αυτό», δήλωσε από την Άγκυρα ο υπουργός Εξωτερικών της χώρας που ακύρωσε το προγραμματισμένο ταξίδι του στις Βρυξέλλες, όπου θα συμμετείχε στη σύνοδο των ΥΠΕΞ για το ζήτημα του Ιράν, αναμένοντας το αποτέλεσμα της σημερινής ψηφοφορίας.
Όπως επισήμανε, είχε συνομιλία το Σάββατο με τον Τούρκο πρωθυπουργό Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν σχετικά με την απάντηση που πρέπει να δοθεί στη Γαλλία. Πρόσθεσε ότι «η Τουρκία δεν είναι πια η Τουρκία του 2001», όταν το γαλλικό κοινοβούλιο είχε αναγνωρίσει την «αρμενική γενοκτονία».
«Το να σκεφτεί κανείς ότι η Τουρκία θα επιβάλει κυρώσεις και ότι αργότερα θα τις αναθεωρήσει, σημαίνει ότι δε αναγνωρίζει την Τουρκία ως περιφερειακό παράγοντα και αναδυόμενη χώρα», προειδοποίησε ο Νταβούτογλου.
Το γαλλικό υπουργείο Εξωτερικών, πάλι, πριν ψηφίσουν οι γερουσιαστές το νομοσχέδιο το οποίο ποινικοποιεί την άρνηση της αρμενικής γενοκτονίας και προκαλεί την οργή της Άγκυρας, σημείωνε: «Απευθύνουμε έκκληση για ηρεμία. Η Τουρκία είναι ένας πολύ σημαντικός εταίρος και σύμμαχος της Γαλλίας».
Όπως, δήλωσε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Μπερνάρ Βαλερό στη διάρκεια ενημέρωσης των δημοσιογράφων, «αποδίδουμε τη μεγαλύτερη προσοχή στις ανταλλαγές μας με την Άγκυρα, ιδιαίτερα στα διεθνή και περιφερειακά ζητήματα. Είμαστε επίσης προσηλωμένοι στην ανάπτυξη των σχέσεών μας σε όλους τους τομείς».
Η γαλλική Γερουσία πρόκειται να υιοθετήσει σήμερα, εκτός απροόπτου, ένα νόμο που προβλέπει να τιμωρείται με ένα χρόνο φυλάκιση και πρόστιμο 45.000 ευρώ η άρνηση των γενοκτονιών που έχουν αναγνωριστεί ως τέτοιες από το γαλλικό δίκαιο, μεταξύ των οποίων η αρμενική γενοκτονία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις, προσβλητικά, υποτιμητικά και υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.
Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.