Παρασκευή, 27 Ιανουαρίου 2012

Φούλ προπαγάνδα από το παπαγαλάκι!Καψής: Δεν θα επωφεληθεί η χώρα από πιθανή επιστροφή στη δραχμή

Καψής: Δεν θα επωφεληθεί η χώρα από πιθανή επιστροφή στη δραχμήΗ έξοδος της Ελλάδας από την ευρωζώνη δεν θα φέρει ανάκαμψη της οικονομίας, δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παντελής Καψής, προσθέτοντας ότι η χώρα αυτή τη στιγμή διαπραγματεύεται ένα νέο δάνειο 130 δισ. ευρώ, το οποίο χρειάζεται για να αποφύγει τη χρεοκοπία και ότι στο υπόμνημα της τρόικας δεν τίθεται θέμα αύξησης των αντικειμενικών αξιών των ακινήτων, ούτε νέα φορολογικά μέτρα.

Mιλώντας στον ΣΚΑΙ ο κ. Καψής πρόσθεσε ότι...
αυτοί που νομίζουν πως η χώρα θα επωφεληθεί από την επιστροφή στη δραχμή, κάνουν λάθος, εάν νομίζουν ότι έτσι θα επιδιορθωθεί η οικονομική κατάσταση στη χώρα.
«Αν γυρίσουμε στη δραχμή, τα πράγματα δεν θα φτιάξουν, ακριβώς το αντίθετο θα συμβεί. Το βιοτικό μας επίπεδο θα υποχωρήσει πάρα πολύ. Η δραχμή δεν θα ανακάμψει, αντίθετα, θα βρεθούμε σε πάρα πολύ χαμηλότερο οικονομικό επίπεδο», τόνισε.
Μίλησε ακόμη για την αναγκαιότητα λήψης του νέου δανείου, καθώς εκτιμά ότι χωρίς αυτό η Ελλάδα δεν θα μπορεί να πληρώσει το ομόλογο των 14,4 δισ. ευρώ που λήγει στις 20 Μαρτίου.
«Πιθανότατα ναι. Εάν δεν πάρουμε το δάνειο, πώς θα βρούμε λεφτά. Υπάρχει κενό στη χρηματοδότηση, θα αναγκαστούμε να μην πληρώσουμε τα ομόλογα, και αυτό θα σημαίνει χρεοκοπία», δήλωσε ο Καψής.
Πρόσθεσε πως «είμαστε μια οικονομία στο χείλος της χρεοκοπίας και αγωνιζόμαστε να μην χρεοκοπήσουμε», πρόσθεσε.
Επίσης, σημείωσε ότι «δεν τίθεται θέμα αύξησης των αντικειμενικών αξιών των ακινήτων, ούτε νέα φορολογικά μέτρα» στο υπόμνημα της τρόικας για το δάνειο των 130 δισ. ευρώ.
Επιβεβαίωσε ωστόσο ότι έχει τεθεί το θέμα του εξορθολογισμού και των απολύσεων στο Δημόσιο τομέα, ενώ άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο να αναλάβει προσωπικά ο πρωθυπουργός το θέμα των μισθών.
Παράλληλα, γνωστοποίησε ότι θα υπάρξει επικοινωνία του πρωθυπουργού με τους αρχηγούς των κομμάτων που στηρίζουν την κυβέρνηση αμέσως μόλις ολοκληρωθεί η συμφωνία με το PSI και το προ- μνημόνιο.
Σε ερώτηση εάν θα ζητηθούν έγγραφες διαβεβαιώσεις από τους αρχηγούς των κομμάτων, απάντησε ότι «αυτή τη στιγμή δε μας απασχολούν οι διαβεβαιώσεις, αλλά η ουσία».
«Είχαμε την ελπίδα ότι τα τρία κόμματα που συγκυβερνούν θα έλεγαν ΟΧΙ στις παράλογες απαιτήσεις της τρόικας. Αλλά δυστυχώς λένε περισσότερα ΝΑΙ», σχολίασε από την πλευρά του ο γενικός γραμματέας της ΓΣΕΕ, Νίκος Κιουτσούκης.
www.ethnos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις, προσβλητικά, υποτιμητικά και υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.
Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.