Παρασκευή, 13 Ιανουαρίου 2012

Κατηγοριοποιεί ακόμη και τους άστεγους

 

Σχετικό έγγραφο, για το νομοσχέδιο που προωθεί το υπουργείο Υγείας και οδηγεί στην «καταγραφή» των αστέγων και απόρων και κατόπιν στη «διαβάθμιση» και «κατηγοριοποίησή» τους, διαβιβάστηκε προχτές στη Βουλή από τον υφυπουργό Υγείας, Μ. Μπόλαρη, προς απάντηση Ερωτήσεων που κατέθεσαν βουλευτές.

Στο έγγραφό του, ο υφυπουργός Υγείας αναφέρει ότι στις συνθήκες της κοινωνικής και οικονομικής κρίσης «το παραδοσιακό και εν πολλοίς στερεότυπο προφίλ του αστέγου, δηλαδή περιθωριοποιημένου ατόμου, μη δυνάμενου να προβάλει διεκδικητικά αιτήματα, έχει αρχίσει να αλλάζει». Η κυβέρνηση σχεδιάζει να προχωρήσει στη νομοθετική κατοχύρωση της έννοιας του αστέγου, στην παροχή κάποιων περιορισμένων υπηρεσιών «υπό όρους και προϋποθέσεις» ώστε να τους παρουσιάσει λιγότερους από όσοι είναι και αυτά τα «ψίχουλα» που θα τους δώσει να τα πάρουν τελικά ελάχιστοι.
Είναι ενδεικτικό ότι με τη νομοθετική ρύθμιση θα καθιερώνεται ειδική κοινωνική κατηγορία υπό συγκεκριμένες προϋποθέσεις καθώς, σύμφωνα με στοιχεία του υπουργείου, υπάρχει τόσο ποσοτική αύξηση του φαινομένου, όσο και ποιοτική διαφοροποίηση (αλλαγή του παραδοσιακού προφίλ του αστέγου).

Πηγή:

1 σχόλιο:

  1. Ανώνυμος13/1/12, 10:22 π.μ.

    ερχονται οι μαγιας, ερχεται το τελος του καπιταλισμου

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις, προσβλητικά, υποτιμητικά και υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.
Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.