Πέμπτη, 19 Ιανουαρίου 2012

ΣΥΡΙΖΑ: Συντονισμένος αγώνας ενάντια στο χαράτσι - ΚΚΕ: Ξεσηκωμός σε κάθε γειτονιά

 

Σε συντονισμό των αγώνων των εργαζομένων και ακύρωση κάθε προσπάθειας διακοπής του ρεύματος καλεί ο ΣΥΡΙΖΑ. "Το χαράτσι στα ακίνητα αποτελεί ένα από τα πιο άδικα και αντικοινωνικά μέτρα των μνημονιακών κυβερνήσεων Παπανδρέου και Παπαδήμου, που απειλεί χιλιάδες νοικοκυριά με την αδυναμία πρόσβασης στο βασικό, κοινωνικό και δημόσιο αγαθό της ενέργειας" σημειώνει σε ανακοίνωσή του. "Το πρωτοφανές λαϊκό κίνημα ανυπακοής στο χαράτσι είναι ένα κίνημα κατά της μνημονιακής πολιτικής της εξόντωσης των εισοδημάτων, κατά των φορολογικών επιδρομών της κυβέρνησης, ένα κίνημα αλληλεγγύης, αλλά και υπεράσπισης των δημόσιων αγαθών και διεκδίκησης της πρόσβασης όλων των πολιτών σε αυτό. Οι εργαζόμενοι πρέπει να συντονίσουν τον αγώνα τους και να αποτρέψουν τα κυβερνητικά σχέδια, ακυρώνοντας κάθε προσπάθεια διακοπής του ρεύματος. Η κυβέρνηση πρέπει άμεσα να αποσύρει το χαράτσι στα ακίνητα κάτω από την πίεση της λαϊκής οργής και των κινητοποιήσεων" υπογραμμίζει ο ΣΥΡΙΖΑ.

 

"Κάθε απόπειρα διακοπής του ρεύματος σε σπίτια ή μικρομάγαζα πρέπει να προσκρούσει στην αποφασιστική δράση του εργατικού κινήματος, στον ξεσηκωμό κάθε γειτονιάς" τονίζει σε ανακοίνωσή του το ΚΚΕ. "Η κυβέρνηση Παπαδήμου, ΠΑΣΟΚ, Ν.Δ., Καρατζαφέρη πρέπει να πληρώσει ακριβά την επίδειξη θράσους και απανθρωπιάς. Πρέπει να διαπιστώσει πόσο μικρή είναι μπροστά στη λαϊκή αποφασιστικότητα, δράση και αλληλεγγύη. Ο λαός έχει τη δύναμη και πρέπει να επιβάλει την κατάργηση του εξοντωτικού χαρατσιού" σημειώνει.

Να ξεσηκωθούν και "να μην αφήσουν κανένα συνεργείο της ΔΕΗ ή εργολάβου να ρίξει στο σκοτάδι τα εργατικά σπίτια, τα μικρομάγαζα", καλεί, από την πλευρά του, τις εργατικές γειτονιές το ΠΑΜΕ, ενώ ζητεί να δημιουργηθούν παντού επιτροπές επαγρύπνησης. "Έχουμε τη δύναμη και μπορούμε να τους σταματήσουμε" υπογραμμίζει.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις, προσβλητικά, υποτιμητικά και υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.
Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.