Δευτέρα, 16 Ιανουαρίου 2012

Βέλγιο: «Σε αρνητική δίνη οδηγούν την ευρωζώνη οι οίκοι αξιολόγησης»

Οι οίκοι αξιολόγησης οδηγούν τη ζώνη του ευρώ «σε μια αρνητική δίνη», αποκάλυψε σήμερα ο πρωθυπουργός του Βελγίου Ελιο ντι Ρουπό, δύο ημέρες μετά την υποβάθμιση από τον οίκο Standard and Poors εννέα μελών της ζώνης του ευρώ.

«Οι οίκοι αξιολόγησης παίζουν το ρόλο τους, αλλά με ένα πολύ περίεργο τρόπο, επειδή έχουν την τάση να μας σύρουν σε μια αρνητική δίνη με τη στάση τους, το ρυθμό τους», παρατήρησε ο κ. ντι Ρουπό σε συνέντευξή του στην τηλεόραση RTL-TVI. «Αυτό που είναι σημαντικό είναι η χώρα μας να βγει από την κρίση, οι πολίτες μας, μετά τις προσπάθειες που θα κάνουμε, να μπορέσουν να ζήσουν καλύτερα», πρόσθεσε, αναφερόμενος στο πρόγραμμα εξοικονόμησης 11,3 δισ. ευρώ για τη μείωση του ελλείμματος του Βελγίου.

Το Βέλγιο δεν είναι πάντως μεταξύ των χωρών των οποίων η πιστοληπτική ικανότητα υποβαθμίστηκε την Παρασκευή από τον S & P.

Πηγή:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις, προσβλητικά, υποτιμητικά και υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.
Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.