Δευτέρα, 9 Ιανουαρίου 2012

Κυπριακό με γαλοπούλα, σολομό και κρασάκι

 

Δείπνο στον Ντερβίς Έρογλου και τη σύζυγό του, Μεράλ, παρέθεσαν χθες βράδυ στην οικία τους, στη Λεμεσό, ο πρόεδρος του ΔΗΣΥ Νίκος Αναστασιάδης και η σύζυγός του Άντρη.

Ο κατοχικός ηγέτης και η σύζυγός του έφτασαν στην οικία Αναστασιάδη γύρω στις οκτώ παρά πέντε.
Το ζεύγος Έρογλου συνόδευε και ο σύμβουλος του κατοχικού ηγέτη, Κουτρέτ Οζερσάι.

Παρών στο δείπνο ήταν και ο πρώην Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Γλαύκος Κληρίδης, η θυγατέρα του κ. Κληρίδη, Καίτη, με τον σύζυγό της Κώστα Σιαμμά και ο πρώην Υπουργός Γεωργίας, Κώστας Θεμιστοκλέους.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το μενού στο χθεσινοβραδινό δείπνο περιελάμβανε γαλοπούλα, σολομό και λευκό κρασί

Δρακόντεια μέτρα ασφαλείας
Στην περιοχή της οικίας Αναστασιάδη καθώς και στη διαδρομή που ακολούθησε η αυτοκινητοπομπή του κατοχικού ηγέτη ήταν έντονη η παρουσία ισχυρής αστυνομικής δύναμης, ενώ το αυτοκίνητο του Έρογλου ακολουθούσε και ασθενοφόρο από τα κατεχόμενα.

Η Αστυνομία είχε λάβει αυξημένα μέτρα ασφαλείας μετά από πληροφορίες ότι από νωρίς χθες το πρωί είχαν αρχίσει να αποστέλλονται μηνύματα σε κινητά τηλέφωνα για συγκέντρωση πολιτών σε μια προσπάθεια παρεμπόδισης της αυτοκινητοπομπής του Έρογλου να πλησιάσει την οικία Αναστασιάδη.

Αναφορά και στην επιστολή Μπαν
Σύμφωνα με τα όσα είχε δηλώσει νωρίτερα χθες ο Νίκος Αναστασιάδης, κατά τη διάρκεια του δείπνου είχε σκοπό να εκφράσει στον Ντερβίς Έρογλου την ανησυχία του για τις εξελίξεις στο Κυπριακό.

Ο κ. Αναστασιάδης δήλωσε ότι θα θέσει ενώπιον του Τ/κ ηγέτη την άποψη ότι «δεν είμαστε έτοιμοι να προχωρήσουμε, με βάση τα όσα δηλώνουν οι ίδιοι οι ηγέτες, γιατί δεν παρατηρήθηκε καμία πρόοδος που να ευελπιστεί κανένας ότι οδηγούμαστε κάπου που θα δώσει ελπίδα ή θα δώσει προοπτική».

Ο πρόεδρος του ΔΗΣΥ είπε ακόμα ότι σκόπευε να θέσει ξεκάθαρα «τους κινδύνους που διατρέχουμε σαν αποτέλεσμα της εμμονής κάποιων να οδηγηθούμε χωρίς την απαραίτητη προετοιμασία ή πρόοδο, κατά κύριο λόγο, στις συνομιλίες της Νέας Υόρκης και ενδεχόμενα στα όσα επαπειλούνται μέσα από την επιστολή του Γ.Γ. για διεθνή διάσκεψη».

«Θέλω να του τονίσω ότι, χωρίς τη μέχρι στιγμής αναφορά στο περιουσιακό, στις εδαφικές αναπροσαρμογές, στα δικαιώματα των προσφύγων, στη συνέχιση της δημογραφικής αλλοίωσης των κατεχομένων με τη συνεχή ροή των εποίκων, δεν μπορεί να υπάρξει λύση», είπε και συμπλήρωσε «θα πρέπει να συνειδητοποιήσει και ο Έρογλου και πολύ περισσότερο η Τουρκία, ότι η λύση θα πρέπει να γίνεται αποδεκτή όχι από τη μια κοινότητα αλλά και από τις δυο και θα πρέπει να διασφαλίζει και να απαντά στις ανησυχίες και τις έγνοιες των Ε/κ».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις, προσβλητικά, υποτιμητικά και υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.
Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.