Τετάρτη, 11 Ιανουαρίου 2012

Για τον διορισμό μελών του «Ελληνικού Μετώπου» στο γραφείο του κ. Βορίδη και τα αδιέξοδα της συγκυβέρνησης ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-ΛΑΟΣ

Μιλώντας σήμερα στο ρ/σ «Στο Κόκκινο 105,5» (Ν. Φίλης), ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Δ. Παπαδημούλης, δήλωσε μεταξύ άλλων τα εξής:

Για τα αδιέξοδα της συγκυβέρνησης ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-ΛΑΟΣ

Είναι φανερό ότι αυτή η κυβέρνηση βρίσκεται μπροστά σε επιλογές που τίθενται υποχρεωτικά στην ατζέντα από πλευράς των δανειστών. Είναι επιλογές τις οποίες γνώριζαν, όταν συνομολογούσαν τη συγκρότηση αυτής της κυβέρνησης και το πλαίσιο που θα εφαρμόζε και τώρα για λόγους σκοπιμοτήτων κομματικών και εσωκομματικών, παίζεται αυτή η κακόγουστη και υποκριτική τρίλιζα, ανάμεσα στην Αγία Τριάδα του Μνημονίου, για το ποιος θα φορτώσει στον άλλο τον μουντζούρη.

Τα θέματα όμως που έχουν τεθεί στην ατζέντα, όπως η μείωση των κατώτατων μισθών ενδεχομένως και με πράξη νομοθετικού περιεχομένου, η κάλυψη της μαύρης τρύπας του προϋπολογισμού του 2011, μια λεόντεια συμφωνία του PSI, που θα εμπεριέχει και την υπαγωγή του χρέους μετά τη ρύθμισή του στο βρετανικό δίκαιο, ένα υπερδεκαετές μνημόνιο που να συνοδεύει τη νέα δανειακή σύμβαση, είναι πολύ βαριά και προκαλούν  μεγαλό κόστος και στην κυβέρνηση και προσωπικά στον κ. Παπαδήμο αλλά και μια σειρά από Υπουργούς.

Γι΄ αυτό και τα «είπα-ξείπα» του ενός και του άλλου, οι διαφωνίες και οι κόντρες.

Για τον διορισμό μελών του «Ελληνικού Μετώπου» στο γραφείο του κ. Βορίδη

Η τοποθέτηση στο γραφείο ενός υπουργείου μιας τρικομματικής κυβέρνησης που ορκίζεται στο όνομα της διαφάνειας, της εθνικής συνεννόησης και της δημοκρατίας, «πατεντάτων» ακροδεξιών που ήταν ομογάλακτοι του κ. Βορίδη, που ηπήρξε επικεφαλής του «Εθνικού Μετώπου» πριν προσχωρήσει στο ΛΑΟΣ,  είναι ένα χοντρό θέμα.

Εγείρει  πολιτικό ζήτημα, όχι μόνο για τον κ. Βορίδη και τις επιλογές του που προσπαθεί να αποχρωματιστεί, ως πρώην ακροδεξιός αλλά και για τον τρόπο που λειτουργεί η κυβέρνηση Παπαδήμου.

Είναι ένα σχήμα που κάθε υπουργός λειτουργεί στο υπουργείο του ως φέουδο;  Ήταν ενήμερο το Πρωθυπουργικό γραφείο για την συγκρότηση του γραφείου του κ. Βορίδη; Με ποια κριτήρια προσλήφθηκαν, ποιες διαδικασίες ακολουθήθηκαν και τι προσόντα διαθέτουν οι συγκεκριμένοι; Ζητήθηκε και από άλλους ανθρώπους η κατάθεση βιογραφικών;

Δεν πρέπει να κουκουλωθεί η υπόθεση και πρέπει να αναδειχθεί από τα ΜΜΕ. Τίθεται ένα διπλό θέμα δημοκρατίας: Ένα προφανές θέμα ότι σε μια χώρα με πολυκομματική κοινοβουλευτική δημοκρατία,  ένας υπουργός στελεχώνει με σκληρούς ακροδεξιούς ένα υπουργικό γραφείο και ένα δεύτερο για τον τρόπο λειτουργίας αυτής της τρικομματικής κυβέρνησης και πώς συγκροτούνται τα επιτελεία των υπουργών.

πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις, προσβλητικά, υποτιμητικά και υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.
Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.