Σάββατο, 7 Ιανουαρίου 2012

Από χαράτσι σε χαράτσι η αγροτιά

Νέο χαράτσι επιβάλει η κυβέρνηση στην αγροτιά επιβάλλοντας μεγάλη αύξηση στο αγροτικό ρεύμα κατά 8,9%. Η ληστρική πολιτική των κυβερνώντων αυξάνει ραγδαία το κόστος παραγωγής και οι φτωχοί και μικροί αγροτοκτηνοτρόφοι δεν μπορούν πλέον να παράγουν και να επιβιώσουν. Στα τόσα χαράτσια και φοροεισπρακτικά μέτρα που επέβαλε μέχρι τώρα το μνημόνιο έρχονται άλλα τόσα το 2012. Με το «καλημέρα» φέτος επιβλήθηκε αύξηση στις ασφαλιστικές εισφορές του ΟΓΑ κατά 23% και αύξηση στο αγροτικό ρεύμα κατά 8,9% και έπεται συνέχεια με τα χαράτσια για γεωτρήσεις, ενώ σχεδιάζεται φορολόγηση στα χωράφια σε όσους δε θεωρούνται κατά κύριο επάγγελμα αγρότες, καθώς και περαιτέρω αύξηση της φορολόγησης της αγροτιάς, αφού προετοιμάζονται σχέδια για να κρατάνε οι αγρότες και κτηνοτρόφοι λογιστικά βιβλία, ώστε να γίνουν, υποτίθεται, επαγγελματίες αγρότες, αλλά αυτό πρακτικά σημαίνει κατάργηση της επιστροφής του ΦΠΑ, φόρο επιτηδεύματος, περαίωση κ.ά. Οι φτωχομεσαίοι αγροτοκτηνοτρόφοι μπορούν και πρέπει να βγάλουν συμπεράσματα. Δεν πάει άλλο. Ο κόμπος έχει φτάσει στο χτένι. Δεν πρέπει να υπάρχει καμιά αυταπάτη για το μέλλον που επιφυλάσσουν η ΕΕ, οι ελληνικές κυβερνήσεις του κεφαλαίου, η συγκυβέρνηση του μαύρου μετώπου ΠΑΣΟΚ - ΝΔ - ΛΑ.Ο.Σ. Συνθλίβουν και τις ελάχιστες κοινωνικές παροχές που έχουν απομείνει, γιατί τις καπιταλιστικές επιχειρήσεις στηρίζουν και ενισχύουν σε βάρος του λαού. Γι' αυτό χρεοκοπούν μικρομεσαίους αγρότες και κτηνοτρόφους, εργατοϋπάλληλους και άλλα λαϊκά νοικοκυριά. Μπρος σε αυτήν την εκρηκτική κατάσταση, που επιδεινώνεται μέρα με τη μέρα, οι μικρομεσαίοι αγρότες και κτηνοτρόφοι καλούνται να παλέψουν, για να βάλουν φρένο στην άγρια αυτή πολιτική και να δώσουν προοπτική στον αγώνα τους, με την ανατροπή της καπιταλιστικής βαρβαρότητας. Να διεκδικήσουν ανάπτυξη του γεωργικού και κτηνοτροφικού τομέα, έτσι όπως συμφέρει το λαό, τη χώρα, τους μικρομεσαίους αγρότες και κτηνοτρόφους και όχι τους μεγαλοεπιχειρηματίες και τα μονοπώλια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις, προσβλητικά, υποτιμητικά και υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.
Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.