Σάββατο, 21 Ιανουαρίου 2012

Εγκρίθηκε νόμος που παρέχει ασυλία στον πρόεδρο της Υεμένης

 

Το Kοινοβούλιο της Υεμένης ενέκρινε νόμο με τον οποίο παρέχεται ασυλία στον απερχόμενο πρόεδρο Άλι Αμπντάλα Σάλεχ, με αποτέλεσμα να μην είναι δυνατό να του ασκηθεί δίωξη για το θάνατο των διαδηλωτών.
Ωστόσο, δεν παραχωρεί ασυλία στους συμβούλους και βοηθούς του Σάλεχ.
Σύμφωνα με το νόμο, οι συνεργάτες του Σάλεχ έχουν ασυλία στον πολιτικό και στρατιωτικό τομέα καθώς και στον τομέα της ασφάλειας για τις «πολιτικά υποκινούμενες πράξεις που εκτελέστηκαν κατά την άσκηση των επίσημων καθηκόντων τους». Όμως η ασυλία «δεν ισχύει για τις τρομοκρατικές ενέργειες».
Το Κοινοβούλιο υποστήριξε, ακόμη, την υποψηφιότητα του αντιπροέδρου Αμπντ Ράμπου Μανσούρ Χάντι στις προεδρικές εκλογές του επόμενου μήνα προκειμένου να αντικαταστήσει τον Άλι Αμπντάλα Σάλεχ.
Η ασυλία, που αποτελεί μέρος σχεδίου το οποίο στηρίζει η Σαουδική Αραβία, θα καλύπτει το σύνολο της προεδρίας του Σάλεχ και δε θα μπορεί να αρθεί.

Πηγή:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις, προσβλητικά, υποτιμητικά και υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.
Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.