Δευτέρα, 2 Ιανουαρίου 2012

Μεσαίωνας

Πριν διαβάσετε το κείμενο δείτε το video

Σε μια εποχή που η κρίση βαθαίνει, οι λαϊκές μάζες βυθίζονται όλο και περισσότερο στην φτώχεια και στην εξαθλίωση με την κυριολεκτική έννοια της λέξης, έρχεται η εκκλησία  να βάλει το δικό της λιθαράκι, μάλλον αγκωνάρι, στην όλη κατάσταση.  Ο άνθρωπος που πέτυχε  αυτό που αλχημιστές στο μεσαίωνα με πάθος αναζητούσαν , την μετατροπή δηλαδή των κοινών μετάλλων σε χρυσό ή ασήμι, κατάφερε κάτι ακόμα καταπληκτικότερο, να μετατρέψει  σε χρυσό  το νερό  μιας λίμνης, έρχεται να προσφέρει στο σύστημα τη μέγιστη υπηρεσία. Την υπαγωγή  όλων των προβλημάτων σε ζήτημα θεικής παρέμβασης. Την προτροπή  "άσε τους γιατρούς" ακολουθεί το ρητό "όπου θεός βούλεται νικάται φύσις ως τάξης" , δηλαδή μην  τρέχεις σε νοσοκομεία σε γιατρούς, άρα μην διεκδικείς καλύτερη περίθαλψη κλπ, ακούμπησε τα  όποια προβλήματα σου στα χέρια του θεού, με το αζημίωτο βέβαια , γιατί:

1. Τα "θαύματα" ακόμα και "πιστοποιημένα" κοστίζουν κατιτίς.

2. Οι "ευεργετηθέντες" από τη θεϊκή παρέμβαση ,αλλά και ολόκληρη η  κοινωνία , θα κάνει τα στραβά μάτια  στις θεϊκές μπίζνες.

Είναι αυτό που λένε "το ένα χέρι νίβει το άλλο, και τα δυο το σύστημα" . Γιατί ο πιστός χριστιανός καλείται να εναποθέσει τις ελπίδες του στο θεό, αφού θεός μπορεί να σου παιδιά, μπορεί να τα κάνει όλα. Να τιμωρήσει τον " κακό  πολιτικό", να σου λύσει όλα τα καθημερινά προβλήματα. Γιατί δεν το κάνει όμως; Διότι , αγαπητέ "εν Χριστώ αδερφέ" έχεις αμαρτήσει. Πώς μπορεί ο Θεός να βοηθήσει ένα άμαρτωλό; Τρέχα λοιπόν στον Εφραιμ , να βάλει  ένα χεράκι, με το αζημίωτο βέβαια. ΦΥΣΙΚΑ ΜΑΚΡΙΑ ΑΠΟ ΑΘΕΟΥΣ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΑΣ. ΕΧΕΙ Ο ΘΕΟΣ. ΝΗΣΤΕΙΑ, ΕΓΚΡΑΤΕΙΑ ΚΑΙ ΠΡΟΣΕΥΧΗ. Και αν δεν μπορείς μόνος σου θα βοηθήσει η Τρόϊκα. Η Αγία καπιταλιτική Τριάδα. Κοίτα ρε κάτι συμπτώσεις. Οι προαιώνιες θρησκευτικές "αλήθειες" ταυτόσημες με τις καπιταλιστικές "αλήθειες".
Νομίζω αγαπητέ αναγνώστη πως   από δω και κάτω μπορείς να συνεχίσεις το συλλογισμό και να βγάλεις τα κατάλληλα συμπεράσματα. Κυρίως να μάθεις με ποιον να συμπορευτείς. Τι  λες; Π.Α.ΜΕ όλοι μαζί;
ΤΑΞΙΚΗ ΑΝΤΕΠΙΘΕΣΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις, προσβλητικά, υποτιμητικά και υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.
Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.