Παρασκευή, 6 Ιανουαρίου 2012

Ποινή θανάτου προτείνει για Μουμπάρακ η εισαγγελία

 

Την επιβολή θανατικής καταδίκης δι' απαγχονισμού στον πρώην Πρόεδρο Χόσνι Μουμπάρακ ως ένοχο για τις δολοφονίες διαδηλωτών, πέρσι κατά τη διάρκεια των διαδηλώσεων ενάντια στο καθεστώς, ζήτησε, χτες, η εισαγγελική αρχή κατά την ολοκλήρωση της τριήμερης αγόρευσής της. Σύμφωνα με την τελική εισαγγελική πρόταση, ο Μουμπάρακ, όπως και ο πρώην υπουργός Εσωτερικών, Χαμπίμπ αλ Αντλι, καθώς και έξι πρώην υψηλόβαθμοι αξιωματικοί της αστυνομίας θα πρέπει να κριθούν ένοχοι για φόνους εκ προμελέτης, που τιμωρούνται με θανατική ποινή με βάση την αιγυπτιακή νομοθεσία.

Η εισαγγελία απέρριψε τους ισχυρισμούς του Μουμπάρακ ότι δε γνώριζε τη σοβαρότητα της κατάστασης και ότι δε διέταξε να ριχτούν αληθινά πυρά στους διαδηλωτές. Συμπλήρωσε, δε, ότι είναι αδύνατο ο πρώην υπουργός Εσωτερικών να διέταξε να πληγούν οι διαδηλωτές χωρίς να έχει λάβει σχετική εντολή. Στο συγκεκριμένο κατηγορητήριο δεν συμπεριλαμβάνονται οι γιοι του Μουμπάρακ, που κάθονται στο εδώλιο για διαφθορά. Η δίκη διακόπηκε για τις 9-10 του Γενάρη.

Τείχη στο κέντρο της πόλης

Τέσσερα μεγάλα τείχη στους βασικούς δρόμους που συνδέουν την πλατεία Ταχρίρ στο κέντρο του Καΐρου με κυβερνητικά κτίρια έχει υψώσει ο αιγυπτιακός στρατός προκειμένου να επιβάλει, με τον τρόπο αυτό, μια προσωρινή, έστω, εκεχειρία ανάμεσα σε διαδηλωτές και δυνάμεις καταστολής. Υπενθυμίζεται ότι τις τελευταίες βδομάδες του περασμένου χρόνου σημειώθηκαν σφοδρότατες συγκρούσεις μεταξύ στρατού και διαδηλωτών που ζητούσαν την άμεση απόσυρση του Ανώτατου Στρατιωτικού Συμβουλίου και κατηγορούσαν το στρατό για συμπαιγνία με τους ισλαμιστές «Αδελφούς Μουσουλμάνους», κατά τις οποίες σκοτώθηκαν τουλάχιστον 59 άνθρωποι και τραυματίστηκαν εκατοντάδες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις, προσβλητικά, υποτιμητικά και υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.
Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.