Δευτέρα, 9 Ιανουαρίου 2012

Εξελίξεις στη Χαλυβουργία, θράσος της εργοδοσίας. "Εισβολή" διευθυντών και νέες απολύσεις...

Από νωρίς το πρωί η εργοδοσία έστειλε διευθυντές και άλλο τεχνικό προσωπικό στο εργοστάσιο.

Παρέκαμψαν την περιφρούρηση και μπήκαν μέσα.

Προφανώς οι εργαζόμενοι δεν αντέδρασαν πιο δυναμικά, πέρα από τις διαμαρτυρίες τους και την λεκτική προσπάθεια να μην μπουν οι
διευθυντές μέσα, για να μη δώσουν πάτημα για συκοφαντίες και ίσως και άλλου είδους "παρεμβάσεις" από μεριάς εργοδοσίας και κράτους.

Όσοι γνωρίζουν ξέρουν ότι παρεμπόδιση απεργοσπαστών σημαίνει "δικαίωμα" επέμβασης της αστυνομίας.
Οι "εισβολείς" από εκείνη την ώρα παραμένουν στο εργοστάσιο και καλούν τους εργαζόμενους να σταματήσουν την περιφρούρηση των εγκαταστάσεων, μιας και όπως λένε την έχουν αναλάβει αυτοί!
Παράλληλα η εργοδοσία ανακοίνωσε άλλες 5 απολύσεις και αναμένεται η ανακοίνωση άλλων τριών. 
Πρόκειται για ξεκάθαρη πρόκληση από μεριάς της εργοδοσίας, κάτι που κατά τη γνώμη μας θα γινόταν αργά ή γρήγορα. Τώρα αυτό που χρειάζεται είναι η, έτσι κι αλλιώς δεδομένη, αποφασιστικότητα των εργατών και η μεγαλύτερη παρουσία του κινήματος αλληλεγγύης.
Ο αγώνας αυτός μετά από δύο μήνες παίρνει πλέον όλο και περισσότερο το χαρακτήρα του "ποιός ποιόν", είναι αγώνας που ενοχλεί το κεφάλαιο και την κυβέρνησή του, όσο ίσως κανένας άλλος, και είναι αποφασισμένοι να τον υποτάξουν με κάθε μέσο. 
Να μην τους αφήσουμε! Με μπροστάρηδες τους χαλυβουργούς να τον στηρίξουμε και να τον βοηθήσουμε στην περιφρούρησή του, με την παρουσία μας εκεί αλλά κυρίως με το μεγάλωμα του κινήματος αλληλεγγύης. 
Η απεργία στις 17 του Γενάρη να πάρει πανεργατικά χαρακτηριστικά!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις, προσβλητικά, υποτιμητικά και υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.
Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.