Πέμπτη, 26 Ιανουαρίου 2012

ΚΑΤΕΣΤΗΜΕΝΟ: ΤΡΟΜΟΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ''ΑΝΤΑΡΣΙΑ'' ΤΩΝ ΑΣΤΙΚΩΝ ΒΟΥΛΕΥΤΙΚΩΝ ΛΟΧΩΝ!


Εκτύπωση
PDF

Η ΔΥΝΑΜΗ ΤΗΣ ΚΟΙΝΗΣ ΔΡΑΣΗΣ ΤΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ!

Ένας άτυπος και εκ των πραγμάτων, συντονισμός ανάμεσα στις Κοινοβουλευτικές Ομάδες του ΣΥΡΙΖΑκαι του ΚΚΕ, με πρωταγωνιστές τονΠαναγιώτη Λαφαζάνη και το Νίκο Καραθανασόπουλο, έφερε ένα πολύ θετικό και ελπιδοφόρο αποτέλεσμα.

Αποκάλυψε στη Βουλή τις κυβερνητικές πραξικοπηματικές διαδικασίες με επίκεντρο το πολυνομοσχέδιο - έκτρωμα και έγινε ο σπινθήρας για να εκδηλωθούν πλήθος εσωτερικών αντιδράσεων στις κοινοβουλευτικές ομάδες ΠΑΣΟΚ, ΝΔ, ΛΑΟΣ. Ματαίωσε τελικά τη ψήφιση του άρθρου 29 του πολυνομοσχεδίου - τέρατος με το οποίο προωθείτο η ατομική και απεριόριστη απελευθέρωση του ωραρίου στα φαρμακεία, πράγμα που στη συνέχεια θα επεκτείνετο σε όλο το εμπόριο!

Ακύρωσε με δυο λόγια τη ψήφιση μιας φωτογραφικής διάταξης που υπηρετούσε μια χούφτα μεγαλοφαρμακεία στην Ελλάδα και εξόντωνε τους μικροφαρμακοποιούς, ενώ ήταν άκρως επιζήμια για τους πολίτες.

Η εικόνα των κοινοβουλευτικών ομάδων ΠΑΣΟΚ αλλά και ΝΔ και ΛΑΟΣ που (έμοιαζε με σουρωτήρι) κατά τις ονομαστικές ψηφοφορίες επί των άρθρων του πολυνομοσχεδίου, προκάλεσε σοκ και δέος στους κυρίαρχους κύκλους.

ΤΑ ΚΑΘΕΣΤΩΤΙΚΑ ΜΕΣΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΕΝΑΝΤΙΟΝ "ΑΝΤΑΡΤΩΝ"

Aπό προχθές το βράδυ, τα καθεστωτικά μέσα ενημέρωσης και ειδικότερα τα τηλεοπτικά δελτία των 20:00, έχυναν χολή και δηλητήριο σε βάρος των "απείθαρχων" βουλευτών που το γύρισαν στο"αντάρτικο" απέναντι σε "μεταρρυθμιστικές διατάξεις", μόνο και μόνο για να εξυπηρετήσουνσυντεχνίες και συντεχνιακά αιτήματα.

Δεν θέλουμε να εξαγνίσουμε τις πιθανές προθέσεις ορισμένων βουλευτών των αστικών κομμάτων από εκείνους που δεν ψήφισαν διατάξεις του πολυνομοσχεδίου.

Ούτε φυσικά να εμφυσήσουμε αυταπάτες για τις δυνατότητες και τα όρια των όποιων αντιδράσεων βουλευτών αστικών κομμάτων.

Αυτά είναι κάτι παραπάνω από προφανή.

Πέραν αυτού, όμως, η λυσσώδης αντίδραση των κυρίαρχων καθεστωτικών μέσων δεν σηματοδοτεί τίποτα άλλο από το φόβο και τον τρόμο τους απέναντι σε μια ενδεχόμενη "εξέγερση" μεγάλου μέρους της"αστικής βουλευτικής πλέμπας"

Μια "εξέγερση" της αστικής βουλευτικής "πλέμπας" που από πειθαρχημένο και πειθήνιο λόχοχειροκροτητών και άκριτων ψηφοπαρόχων, μπορεί να τη μετατρέψει, αλίμονο, σε ένα απαιτητικό βουλευόμενο σώμα, που επηρεάζεται από τους πολίτες και διεκδικεί να πεισθεί κάθε φορά για να δίνει τη ψήφο του!!!

Κάτι τέτοιο για τη "δικτατορία" των αγορών, της ΕΕ, των πιστωτών, του ευρώ και των τραπεζώνπου διανύουμε, μπορεί να ισοδυναμεί με μια άκρως επικίνδυνη αστάθεια, που θα επέφερε εξίσου επικίνδυνες δυσλειτουργίες, τριβές και παρενοχλήσεις, από τις οποίες μόνο οι δυνάμεις τηςΑριστεράς, που θέλουν να ανατρέψουν το σύστημα, θα μπορούσαν να επωφεληθούν.

Εξ' ου και αυτή η λυσσασμένη επίθεση σε βάρος των βουλευτών που "σύρθηκαν πίσω από τις συντεχνίες".

Η ενόχληση είναι γιατί πρώτη φορά στην "εποχή του μνημονίου" αποσταθεροποιείται η κοινοβουλευτική του βάση.

Η ενόχληση αφορά στο γιατί οι αστικές κοινοβουλευτικές ομάδες δεν ακολούθησαν, για άλλη μια φορά, τυφλά τη μεγάλη "συντεχνία" "ΤΗΣ ΤΡΟΙΚΑΣ - ΤΩΝ ΤΡΑΠΕΖΩΝ - ΤΗΣ ΕΕ - ΤΟΥ ΣΕΒ ΚΑΙ ΤΗΣ ΜΙΝΤΙΟΚΡΑΤΙΑΣ"

Η ενόχληση κυρίως είναι διότι με κάτι τέτοια, αστοί βουλευτές, σα δεν ντρέπονται (!), "ρίχνουν νερό στο μύλο" της Αριστεράς και των απαράδεκτων ανατρεπτικών επιδιώξεων της!

ΣΥΣΚΕΨΗ ΑΡΧΗΓΩΝ ΜΕ ΠΑΠΑΔΗΜΟ ΓΙΑ ΤΟΥΣ "ΑΝΤΑΡΤΕΣ"

Είναι τέτοιος, μάλιστα, ο "πανικός" ώστε ο Λ. Παπαδήμος, μετά τις "άνω - κάτω" ψηφοφορίες το βράδυ της Τρίτης, προωθεί για την Παρασκευή ή το Σάββατο, Σύσκεψη αρχηγών των κομμάτων που στηρίζουν την κυβέρνηση. Στη Σύσκεψη αυτή θα συζητηθούν, μεταξύ άλλων, μέτρα για την αυστηρή "πειθάρχηση"των βουλευτών, ενόψει, μάλιστα, πολύ πιο κρίσιμων ψηφοφοριών που θα αφορούν την σχεδιαζόμενηδανειακή σύμβαση και το νέο μνημόνιο.

Ταυτόχρονα, στην ίδια σύσκεψη εξετάστηκε να τεθεί επί τάπητος θέμα κυβερνητικού ανασχηματισμού, μιας και το σημερινό σχήμα θεωρείται ελάχιστα "αποτελεσματικό", χωρίς συνοχή και με πολύ μικρό κύρος στις κοινοβουλευτικές ομάδες. Τελικά, η σκέψη αυτή "αποσύρθηκε" με τον κυβερνητικό επκπρόσωπο Παντελή Καψή, να δηλώνει σήμερα πως "αυτή τη στιγμή, πάνω στο τραπέζι δεν υπάρχει ανασχηματισμός".

ΤΟ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΡΙΣΤΕΡΑ

Η Αριστερά θα βγάλει κανένα συμπέρασμα από όλα τα παραπάνω;

Θα αντιληφθεί την μεγάλη δύναμη που κρύβει μέσα του κάθε μικρό βήμα κοινής δράσης τωναριστερών δυνάμεων;

Θα καταλάβουμε ότι κάθε βήμα κοινής δράσης και συνεργασίας της Αριστεράς συνιστά ση σημερινή, ιδιαίτερα, συγκυρία, μια πραγματική "βόμβα" στα θεμέλια του βρώμικου συστήματος;

5 σχόλια:

 1. Ανώνυμος26/1/12, 8:21 μ.μ.

  Από το στόμα σου και στο ους της Αλέκας

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Ανώνυμος26/1/12, 10:45 μ.μ.

  Περισσότερο λυπημένο παρά θυμωμένο με αφήνει η αποσιώπηση της συμμετοχής ΚΑΙ των βουλευτών της ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ στη ποιο πάνω επιτυχία στο κοινοβούλιο από ανθρώπους πως μέχρι και πριν λίγο καιρό ήμασταν σύντροφοι (ή έστω συναγωνιστές) στον Συνασπισμό και τον ΣΥΡΙΖΑ . Τι συμβαίνει λοιπόν ; O ΣΥΡΙΖΑ διολισθαίνει σταθερά σε αντιδημοκρατικές σταλινικές πρακτικές του ΚΚΕ παρασυρόμενος από περιθωριακές (ιδεολογικά και κανονικά) ομάδες ; Τι αποζητούν στη Κουμουνδούρου, να μετατραπούν σταδιακά σε Περισσός στη θέση του Περισσού ; Σύντροφοι (γιατί εγώ ακόμη συντρόφους θέλω να σας λέω) είναι μυωπικό να μην μπορείτε να αντιληφθείτε πως η εξέλιξη αυτή –δεδομένου του ότι ο συσχετισμός δυνάμεων μέσα στη βουλή δεν έχει αλλάξει- έχει να κάνει πρώτα και κύρια με την όλο και μεγαλύτερη απήχηση που έχει η αριστερά γενικά στην κοινωνία. Και η απήχηση των θέσεων της ΔΗΜ.ΑΡ παίζει τον πρώτο, αν όχι τον απόλυτα καθοριστικό ρόλο προς αυτή την κατεύθυνση.
  Κι αντί όπως θα έπρεπε να περιμένει κανένας αυτό να οδηγήσει και από την πλευρά σας σε ένταση των προσπαθειών για συνεργασία των δυνάμεων μας τι βλέπει ; Μεθόδους σαν και αυτές των σταλινικών που έσβηναν από τις φωτογραφίες με φωτομοντάζ τα πρόσωπα αυτών που θεωρούσαν αντιπάλους του αιμοσταγούς Στάλιν, και απαξιωτικούς χαρακτηρισμούς , λες και ξαφνικά μέχρι χθες σύντροφοι δεν είναι ποια αρκετά αριστεροί για τα γούστα σας…
  Γιατί σύντροφοι ;
  Που μας οδηγεί η στάση σας αυτή ;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Ανώνυμος27/1/12, 2:39 π.μ.

  ΓΙΑΤΙ ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ Η ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΒΡΩΜΙΚΗ ;
  ΛΙΓΑ ΕΧΕΙ ΚΑΝΕΙ;ΓΙΑ ΣΟΒΑΡΕΥΤΕΙΤΕ ΛΙΓΟ.
  ΟΙ ΑΡΙΣΤΕΡΟΙ ΗΤΑΝΕ ΠΑΝΤΑ ΠΡΟΔΟΤΕΣ.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. στη υπόθεση της ενωμένης αριστεράς δεν περισσεύει κανένας...όλοι μαζί μπορούμε να πετύχουμε πολλά!!!ας αφήσουμε στην άκρη μικροδιαφορές και κολλήματα, ο λαός μας στενάζει κάτω από το πιο στυγνό πρόσωπο που δείχνει ο καπιταλισμός σε τούτη τη χρονική συγκυρία,οι δυνάμεις του ενωμένες(ΠΑΣΟΚ,ΝΔ και ακροδεξιά) λυμαίνονται τα πάντα...ας αφουγκραστούν οι ηγεσίες της αριστεράς το λαό και τα θέλω του τώρα,αργότερα ίσως δεν υπάρξει άλλη ευκαιρία...κι όποιοι δεν μπορούν ή δεν θέλουν την αριστερά πρωταγωνίστρια στην ανατροπή,ένωμένη και δυνατή να δώσει όραμα και ελπίδα για μια νέα δίκαιη κοινωνία, ας πάνε σπιτάκι τους παρέα με τα κόμπλεξ,τις ιδιοτέλειες και τους ηγεμονισμούς τους, ο λαός δεν τους χρειάζεται...

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις, προσβλητικά, υποτιμητικά και υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.
Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.