Σάββατο, 7 Ιανουαρίου 2012

Πυρά Τσίπρα κατά Παπούλια, ΠΑΣΟΚ, ΝΔ, αλλά και Αριστεράς!

Πυρά Τσίπρα κατά Παπούλια, ΠΑΣΟΚ, ΝΔ, αλλά και Αριστεράς! Ρόλος του Παπούλια δεν είναι να πριμοδοτεί την κυβέρνηση, είπε ο πρόεδρος της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑΟμαδικά πυρά εξαπέλυσε ο πρόεδρος της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος επανέλαβε το αίτημά του για άμεση διεξαγωγή εκλογών, ενώ καλεί τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, να μην υπογράψει την «καταστροφική και προδήλως αντισυνταγματική δανειακή σύμβαση». Μάλιστα, ο κ. Τσίπρας αναφέρει ότι ο ρόλος του κ. Παπούλια δεν είναι να πριμοδοτεί την κυβέρνηση, αλλά να υπερασπίζεται τους θεσμούς και το Σύνταγμα.
Στη συνέντευξη που έδωσε στην εφημερίδα «Real News», ο κ. Τσίπρας χαρακτήρισε «προσχηματική» την άρνηση της κ. Παπαρήγα και του κ. Κουβέλη για τη συγκρότηση ενιαίου μετώπου της Αριστεράς στις εκλογές και σχολίασε ότι «στρώνουν το δρόμο στον Αντώνη Σαμαρά, να πάρει τις 50 έδρες μπόνους».
Ο κ. Τσίπρας, εξέφρασε επίσης την εκτίμηση ότι είναι πολύ πιθανό ο πρόεδρος της ΝΔ, Αντώνης Σαμαράς να αποχωρήσει από την κυβέρνηση λίγο πριν «βουλιάξει το καράβι», ώστε να πείσει ότι είναι εναντίον των μέτρων, τα οποία όμως, θα εφαρμόσει κατά γράμμα αν εκλεγεί πρωθυπουργός και τάσσεται υπέρ της σύστασης εξεταστικής επιτροπής για το πώς η χώρα οδηγήθηκε στο Μνημόνιο.
Αναφερόμενος στη διαδοχή στο ΠΑΣΟΚ, ο κ. Τσίπρας έκανε λόγο για μια διαπάλη που εκφράζει την αγωνία ενός κόμματος εξουσίας που χάνει την επαφή με το κυβερνητικό παιχνίδι και τον διαγκωνισμό προσώπων που άλλη δουλειά δεν έχουν μάθει από το να κυβερνούν. «Πρόκειται για επαγγελματίες υπουργούς. Υποδύονται άνετα κάθε ρόλο μόνο και μόνο για να κυβερνήσουν», ανέφερε χαρακτηριστικά και κατηγόρησε τον Γ. Παπανδρέου ότι επί δύο χρόνια όχι μόνον δεν συγκρούστηκε με τη διαπλοκή, αλλά στηρίχθηκε αποκλειστικά σε αυτήν, κάνοντάς την παντοδύναμη.Μάλιστα, εκτίμησε ότι η πραγματική διάσπαση του ΠΑΣΟΚ έχει ήδη συμβεί και, όπως αναφέρει, είναι η διάσπαση ανάμεσα στην ηγεσία και στα κοινωνικά στρώματα που το στήριξαν μέχρι τις τελευταίες εκλογές.
Ακόμη, ο κ. Τσίπρας προειδοποίησε ότι η κατάληξη του PSI θα είναι μια τραγωδία καθώς η χώρα όχι μόνο δεν θα γλιτώσει τα βάρη, αλλά θα απολέσει και το ισχυρό χαρτί του εθνικού της δικαίου σε περίπτωση που θα αδυνατεί να πληρώνει τοκογλυφικά επιτόκια.
Εκτίμησε παράλληλα πως «αν αποδεχτούν να εγκρίνουν τέτοιου είδους συμφωνία και μάλιστα ερήμην του λαού, θα μας οδηγήσουν σε μια πολύχρονη και καταστροφική περιπέτεια», ενώ χαρακτήρισε «νεοφιλελεύθερους κλεπτοκράτες» αυτούς που κυβερνούν τη χώρα.

1 σχόλιο:

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις, προσβλητικά, υποτιμητικά και υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.
Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.