Παρασκευή, 13 Ιανουαρίου 2012

Προτάσεις από όλα τα κόμματα πλην της αριστεράς για μέτρα καταστολής και περιορισμού των λαϊκών κινητοποιήσεων

Πρόσκληση προς τους πολιτικούς και κοινωνικούς φορείς να καταθέσουν τις προτάσεις τους για το θέμα των διαδηλώσεων στο κέντρο της Αθήνας απηύθυνε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Χρήστος Παπουτσής, ενημερώνοντας τη Βουλή ότι η κυβέρνηση δια του υπουργού Δικαιοσύνης έχει συστήσει επιτροπή, όπως και ο Δήμος Αθηναίων, για το θέμα.
Το ζήτημα κυριάρχησε στη συζήτηση επίκαιρης επερώτησης των ανεξάρτητων βουλευτών που ανήκουν στη Δημοκρατική Συμμαχία (ΔΗΣΥ) για την εγκληματικότητα στο κέντρο της Αθήνας, καθώς τόσο η πρόεδρος της ΔΗΣΥ Ντόρα Μπακογιάννη, όσο και οι κοινοβουλευτικοί εκπρόσωποι της ΝΔ Νίκος Δένδιας και του ΛΑΟΣ Θανάσης Πλεύρης, ζήτησαν να αναληφθεί πρωτοβουλία ώστε να αντιμετωπιστεί άμεσα το πρόβλημα, πριν το κέντρο της Αθήνας καταστεί απροσπέλαστο για τους πολίτες και τους επαγγελματίες.
Η κ. Μπακογιάννη τόνισε ότι το Σύνταγμα προβλέπει πως μπορούν να απαγορευτούν οι διαδηλώσεις στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας και απευθυνόμενη στον κ. Παπουτσή είπε: «φέρτε αλλαγή του θεσμικού πλαισίου, αλλιώς το κέντρο θα καταστραφεί, πάρτε την πρωτοβουλία για να την ψηφίσουμε».
Ταυτόχρονα, προειδοποίησε τον υπουργό «να είναι έτοιμοι να αντιμετωπίσουν την Αριστερά η οποία θα βγει στα κάγκελα», καθώς τα κόμματα της αριστεράς «έχουν την άποψη ότι πρέπει να κλείνουν λιμάνια και την Ακρόπολη και να καταστρέφουν την οικονομία της πόλης και τον τουρισμό».

Από την πλευρά της ΝΔ, ο Ν. Δένδιας
τόνισε πως δεν είναι δυνατόν 28 άτομα να κλείνουν το κέντρο της Αθήνας, προσθέτοντας ωστόσο πως το ζήτημα του περιορισμού των διαδηλώσεων θα πρέπει να αντιμετωπιστεί σε πραγματικό χρόνο και με τη δέουσα ευαισθησία σε όλες τις παραμέτρους και της ιστορικής εμπειρίας του χθες, αλλά και των πραγματικών συνθηκών του σήμερα.
Ο Θ. Πλεύρης υπενθύμισε πως το κόμμα του έφερε στη Βουλή σχετική πρόταση νόμου και κάλεσε τα κόμματα να την υπερψηφίσουν όταν θα έρθει στην Ολομέλεια.

Απαντώντας ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη
, δήλωσε ότι συμμερίζεται τη γνώμη των πολιτών και του εμπορικού κόσμου του κέντρου, οι οποίοι αισθάνονται αποκλεισμένοι από τον τόπο που ζουν κι εργάζονται και έκανε λόγο για ένα εξαιρετικά κρίσιμο ζήτημα. Όπως είπε, το υπουργείο του έθεσε το ζήτημα σε όλους τους φορείς και η κυβέρνηση ανέλαβε πρωτοβουλία δια του υπουργού Δικαιοσύνης, συστήνοντας επιτροπή στην οποία συζητούνται οι προτάσεις όλων, ενώ ανάλογη πρωτοβουλία πήρε και ο δήμαρχος Αθηναίων.
«Είμαι βέβαιος ότι θα τις παρουσιάσετε όλοι τις προτάσεις σας», πρόσθεσε και σημείωσε πως το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη έχει λειτουργήσει με "σκέψη και περίσκεψη", διότι, όπως είπε, δεν υπήρξε άλλος υπουργός που να αντιμετώπισε 3.900 πορείες στο κέντρο της Αθήνας μέσα σε ενάμιση χρόνο.
«Τα όσα είπαν οι προηγούμενοι ομιλητές δείχνουν ότι ο στόχος είναι να ληφθούν νέα μέτρα καταστολής των λαϊκών κινητοποιήσεων», είπε εκ μέρους του ΚΚΕ ο βουλευτής Γιάννης Πρωτούλης. Στο ίδιο μήκος κύματος και ο Θ. Δρίτσας, τόνισε εκ μέρους του ΣΥΡΙΖΑ, ότι αντιτίθεται σε κάθε προσπάθεια περιορισμού των λαϊκών κινητοποιήσεων.
«Αν δεν θέλεις να λύσεις το θέμα κάνε μια επιτροπή είπε ο Μαρξ» και «στο μεταξύ θα χαθούν 25.000 θέσεις εργασίας λόγω της κατάστασης», ανταπάντησε η κ. Μπακογιάννη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις, προσβλητικά, υποτιμητικά και υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.
Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.