Παρασκευή, 6 Ιανουαρίου 2012

Τουρκία: Προφυλακίστηκε ο πρώην αρχηγός των ένοπλων δυνάμεων Μπάσμπουγ

 

Προφυλακίστηκε λίγο μετά τα μεσάνυχτα και μετά από την πολύωρη ανάκρισή του ο πρώην αρχηγός των ενόπλων δυνάμεων της Τρουρκίας, στρατηγός Ιλκέρ Μπάσμπουγ.

Ο στρατηγός Μπάσμπουγ, ο οποίος αποστρατεύτηκε το 2010, είναι ο πιο υψηλόβαθμος αξιωματικός ο οποίος εμπλέκεται στην διευρυνόμενη έρευνα για το λεγόμενο δίκτυο Εργκενεκόν, μια υπερεθνικιστική ομάδα η οποία κατηγορείται από τους εισαγγελείς για μια σειρά συνωμοσιών.

Σύμφωνα με το πτρακτορείο Ανατολή, ο Μπάσμπουγ κατηγορείται ως ο «επικεφαλής συμμορίας» η οποία αποπειράθηκε να προβεί στην βίαιη ανατροπή της κυβέρνησης.

Ο ίδιος ο Μπάσμπουγ σε γραπτή του ανακοίνωση αρνήθηκε τις κατηγορίες και υπογράμμισε ότι «είναι παράδοξο» το γεγονός ότι του προσάπτεται η κατηγορία 1,5 χρόνο μετά την αποστράτευσή του. «Αφού πρόκειται για κατηγορίες για την περίοδο κατά την οποία ήμουν εν ενεργεία, οι κρατικές αρχές θα έπρεπε να ξέρουν και τότε αν έχω υποπέσει σε τέτοιες πράξεις. Η κατηγορία περί συμμετοχής σε τρομοκρατική οργάνωση είναι η μεγαλύτερη ποινή που θα μπορούσε να μου επιβληθεί» ανέφερε ο Μπάσμπουγ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις, προσβλητικά, υποτιμητικά και υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.
Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.