Παρασκευή, 27 Ιανουαρίου 2012

Άθλια προπαγάνδα

Η χτεσινή «Καθημερινή» είχε πρωτοσέλιδη φωτογραφία τις ουρές λαϊκών ανθρώπων στο Σύνταγμα για να πάρουν δωρεάν λαχανικά από τους αγρότες της Βοιωτίας. Η συνειδητή λαθροχειρία στο θέμα ξεπερνά κάθε όριο. Στον τίτλο μιλά για «έμπρακτη διαφήμιση των λαχανικών της Βοιωτίας» και κάπου στο τέλος της λεζάντας γράφει αυτό που πραγματικά αποτυπώνει η εικόνα των εξαθλιωμένων (οι άνεργοι πολλαπλασιάζονται, οι άστεγοι το ίδιο, όπως και τα υποσιτιζόμενα παιδιά), την «ανέχεια». Αθλια δημοσιογραφία, με δεδομένο επίσης ότι στο πρωτοσέλιδο σχόλιό της αναφέρει: «Πριν να είναι αργά, ο πρωθυπουργός πρέπει να πει τα πράγματα με το όνομά τους και να κηρύξει συναγερμό... Τα ψέματα τέλειωσαν...έχουμε όλοι ευθύνη για να αποφευχθεί η μεγάλη καταστροφή της ανεξέλεγκτης χρεοκοπίας, που θα φέρει φτώχεια, βία και αίμα στους δρόμους». Τι θέλει να πει; Γρήγορα κατάργηση κάθε εργασιακού δικαιώματος, να σωθεί το κεφάλαιο από την κρίση, γι' αυτό λέει «πριν είναι αργά». Ωμός εκβιασμός τα περί καταστροφής, για υποταγή του χρεοκοπημένου λαού, για τη φτώχεια. Πόση παραπάνω από την εξαθλίωση που ωθεί στο ψάξιμο δωρεάν λαχανικών για τροφή; «Το κεφάλαιο, που έχει τόσο "σοβαρούς λόγους" ν' αρνιέται τα βάσανα της εργατικής γενιάς που το περιβάλλει, καθορίζεται τόσο λίγο στην πραχτική κίνησή του... από το ασυγκράτητο ξεκλήρισμα του πληθυσμού, όσο και από την ενδεχόμενη πτώση της γης πάνω στον ήλιο... Στην κατηγορία για σωματικό και πνευματικό μαρασμό, για πρόωρο θάνατο... απαντάει: Μήπως θα 'πρεπε να μας βασανίζει αυτό το βάσανο μια και αυξάνει τις απολαύσεις (τα κέρδη) μας;». (Κ. Μαρξ, «Το Κεφάλαιο», τ. 1ος, σελ. 283). Οσο για τη βία, έχουν το φόβο της οργανωμένης ταξικής πάλης που μπορεί να τους σαρώσει. Σ' αυτήν τη ρότα ο λαός.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις, προσβλητικά, υποτιμητικά και υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.
Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.