Κυριακή, 8 Ιανουαρίου 2012

Τσίπρας: «Να μην υπογράψει ο Κ. Παπούλιας»

Το αίτημά του για άμεση διεξαγωγή εκλογών επαναλαμβάνει ο πρόεδρος της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, σε συνέντευξη του στην Real News, ενώ καλεί τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, να μην υπογράψει την «καταστροφική και προδήλως αντισυνταγματική δανειακή σύμβαση».

Ο κ. Τσίπρας προειδοποιεί πως η κατάληξη του PSI θα είναι μια τραγωδία καθώς η χώρα όχι μόνο δεν θα γλιτώσει τα βάρη, αλλά θα απολέσει και το ισχυρό χαρτί του εθνικού της δικαίου σε περίπτωση που θα αδυνατεί να πληρώνει τοκογλυφικά επιτόκια.

Εκτιμά παράλληλα πως «αν αποδεχτούν να εγκρίνουν τέτοιου είδους συμφωνία και μάλιστα ερήμην του λαού, θα μας οδηγήσουν σε μια πολύχρονη και καταστροφική περιπέτεια», ενώ χαρακτηρίζει «νεοφιλελεύθερους κλεπτοκράτες» αυτούς που κυβερνούν τη χώρα.

Οσον αφορά στις εξελίξεις στο ΠΑΣΟΚ ο πρόεδρος της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ εκτιμά πως η πραγματική διάσπαση του ΠΑΣΟΚ έχει ήδη συμβεί και, όπως αναφέρει, είναι η διάσπαση ανάμεσα στην ηγεσία και στα κοινωνικά στρώματα που το στήριξαν μέχρι τις τελευταίες εκλογές.

Εκφράζει ακόμη την εκτίμηση ότι είναι πολύ πιθανό ο πρόεδρος της ΝΔ , Αντώνης Σαμαράς να αποχωρήσει από την κυβέρνηση λίγο πριν «βουλιάξει το καράβι», ώστε να πείσει ότι είναι εναντίον των μέτρων, τα οποία όμως, θα εφαρμόσει κατά γράμμα αν εκλεγεί πρωθυπουργός.

Ο κ. Τσίπρας τάσσεται τέλος υπέρ της σύστασης εξεταστικής επιτροπής για το πώς η χώρα οδηγήθηκε στο Μνημόνιο και κατηγορεί το ΚΚΕ και τη Δημοκρατική Αριστερά (που απορρίπτουν την πρότασή του για κοινή προεκλογική κάθοδο) πως με αυτή την στάση στρώνουν το δρόμο στον Αντώνη Σαμαρά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις, προσβλητικά, υποτιμητικά και υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.
Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.