Τετάρτη, 4 Ιανουαρίου 2012

Η φτώχεια δοκιμάζει 3 εκατ. Έλληνες!

Συγκλονιστικά στοιχεία, πριν το “μαύρο” 2011
Το 2011 ήταν αναμφίβολα το χειρότερο έτος, από οικονομικής πλευράς, στην ιστορία της Μεταπολίτευσης – και δυστυχώς το 2012 προμηνύεται ακόμη χειρότερο…
Ωστόσο, πριν καν προκύψουν για τους πολίτες τα δεινά που επισώρευσε η χρονιά που έφυγε, η κατάσταση στην ελληνική κοινωνία είχε ήδη καταστεί δραματική, με φόντο τη συνεχή φορολόγηση και τις αλυσιδωτές μειώσεις στα εισοδήματα.
Τα στοιχεία που δημοσιοποίησε η Ελληνική Στατιστική Αρχή αφορούν το 2010 και είναι πραγματικά συγκλονιστικά: αρκεί να αναφέρει κανείς ότι η φτώχεια δοκιμάζει τρία εκατομμύρια Έλληνες – για την ακρίβεια 3.030.900 πολίτες…

Πιο συγκεκριμένα, με βάση την Αρχή, το χρηματικό όριο της φτώχειας ανέρχεται στο ετήσιο ποσό των 7.178 ευρώ ανά άτομο και σε 15.073 ευρώ για νοικοκυριά με δύο ενήλικες και δύο εξαρτώμενα παιδιά ηλικίας κάτω των 14 ετών.
Το μέσο ετήσιο ατομικό ισοδύναμο εισόδημα ανέρχεται σε 13.973,94 ευρώ και το μέσο ετήσιο διαθέσιμο εισόδημα των νοικοκυριών της χώρας σε 24.224,38 ευρώ. Τα νοικοκυριά που βρίσκονται σε κίνδυνο φτώχειας εκτιμώνται σε 868.597 και τα μέλη τους σε 2.204.800.
Ο κίνδυνος φτώχειας για παιδιά ηλικίας 0-17 ετών (παιδική φτώχεια) ανέρχεται σε 23% και είναι υψηλότερος κατά, περίπου, τρεις ποσοστιαίες μονάδες από το αντίστοιχο ποσοστό του συνολικού πληθυσμού.
Επιπλέον, ο κίνδυνος φτώχειας για άτομα ηλικίας άνω των 65 ετών υπολογίζεται σε ποσοστό 21,3%, ενώ οι πολίτες που διαβιούν σε νοικοκυριά που δεν εργάζεται κανένα μέλος ή εργάζεται με μερική απασχόληση φτάνουν τις 544.800, δηλαδή 60.000 περισσότεροι σε σχέση με πέρσι.
Και, δυστυχώς, όλα δείχνουν ότι τα χειρότερα δεν τα έχουμε δει…
πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις, προσβλητικά, υποτιμητικά και υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.
Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.