Παρασκευή, 27 Ιανουαρίου 2012

Αλ.Τσίπρας: Θα υποστούμε τη λαίλαπα της δεκαετίας για να έχουμε το 2020 ένα μη διαχειρίσιμο χρέος;

 

  Συμφωνία που θα οδηγήσει τη χώρα σε τραγωδία χαρακτήρισε ο πρόεδρος της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας το PSI, ενώ κατηγόρησε για μια ακόμη φορά την κυβέρνηση, με αφορμή τις συζητήσεις για το “κούρεμα”, ότι δεν διαπραγματεύεται.

   

  Αυτοί που κάνουν τα χατίρια σε 4-5 μεγαλοφαρμακοποιούς μιλούν για συντεχνίες

  Ως ενδεικτικό παράδειγμα ανέφερε χθες, στη συνέντευξη που παραχώρησε στο ραδιόφωνο της ΝΕΤ, το γεγονός ότι το ΔΝΤ, η γερμανική πλευρά, “η τρόικα δηλαδή”, ήταν εκείνη που έφερε αντιρρήσεις στην ανακοίνωση των πιστωτών κι όχι η ελληνική κυβέρνηση.

  Στο ουσιαστικό πάντως κομμάτι της συμφωνίας, ο Αλ. Τσίπρας ισχυρίστηκε ότι, ακόμη και στην πιο αισιόδοξη περίπτωση με τα χαμηλότερα δυνατά επιτόκια και το πλέον υψηλό "κούρεμα", το αποτέλεσμα θα είναι, το 2020, ένα χρέος στο 120% του ΑΕΠ, όσο δηλαδή ήταν πριν από το Μνημόνιο! Κι έτσι αναρωτήθηκε ποιος είναι ο λόγος να "υποστούμε όλη αυτή τη λαίλαπα της δεκαετίας", αφού θα φθάσουμε να έχουμε ένα χρέος μη διαχειρίσιμο, σπεύδοντας να υποδείξει την απάντηση: η μείωση μισθών, η διάλυση του κοινωνικού κράτους, η εκποίηση της δημόσιας περιουσίας κ.ο.κ.

  Ο Αλ. Τσίπρας, σχολιάζοντας τις τελευταίες πολιτικές εξελίξεις, κατήγγειλε ότι, ενώ υποτίθεται πως η κυβέρνηση είναι ειδικού σκοπού, επιχειρεί να διεκπεραιώσει πολύ σοβαρά ζητήματα, που δεν αφορούν στο PSI και τη δανειακή σύμβαση. “Η μείωση μισθών στον ιδιωτικό τομέα τι σχέση έχει με το χρέος”, είπε ρητορικά και συνέχισε μιλώντας ιδιαιτέρως αιχμηρά για τις χθεσινές διαρροές του Μαξίμου περί υποταγής των βουλευτών σε συντεχνίες: “Αυτοί που κάνουν τα χατίρια τεσσάρων-πέντε μεγαλοφαρμακοποιών μιλούν για συντεχνίες. Βρισκόμαστε μπροστά σε εικόνα κατάρρευσης”.

  Συζητήσεις ενόψει εκλογών

  Η ανάγκη αποσαφήνισης του προγράμματος της ριζοσπαστικής αριστεράς βρέθηκε χθες στο επίκεντρο της Πολιτικής Γραμματείας του Συνασπισμού. Η συνεδρίαση, στην ουσία, ήταν σε συνέχεια των όσων συζητήθηκαν προχθές το βράδυ στη Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ, αφού στόχος είναι να “κλείσουν” όλα τα θέματα που απασχολούν το εσωτερικό της αριστεράς και να βρεθεί το σχήμα σε πλήρη εκλογική ετοιμότητα.

  Εκτός λοιπόν από τους προγραμματικούς άξονες, οι συζητήσεις αφορούν και τις συνεργασίες: Ο ΣΥΡΙΖΑ, προωθώντας το αίτημα συγκρότησης αντιμνημονιακού μετώπου, έχει πραγματοποιήσει συναντήσεις με όλες σχεδόν τις δυνάμεις της ευρύτερης αριστεράς, καθώς και με άτομα, αλλά και συλλογικότητες, που αποδεσμεύονται από το ΠΑΣΟΚ. Οι διαθέσεις όλων έχουν σε σημαντικό βαθμό ξεκαθαριστεί και ζητούμενο πια είναι το πώς θα γίνει το βήμα παρακάτω.

  Στο εσωτερικό του σχήματος υπάρχουν διαφορετικές αποχρώσεις για τις συμμαχίες και η ηγεσία του ΣΥΝ θέτει ως προτεραιότητα όλες οι εκκρεμότητες να λήξουν το συντομότερο δυνατό ώστε το σχήμα να αφιερωθεί αποκλειστικά στην εξωστρεφή παρέμβαση. Οι περιοδείες άλλωστε των στελεχών συνεχίζονται, ενώ σήμερα ο Αλ. Τσίπρας μιλά στην εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ Νέας Ιωνίας μαζί με την βουλευτή Σοφία Σακοράφα και τον Αντώνη Νταβανέλο από τη Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ (7:30 μ.μ., 1ο Λύκειο).

  Δεν υπάρχουν σχόλια:

  Δημοσίευση σχολίου

  Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις, προσβλητικά, υποτιμητικά και υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
  Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.
  Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.