Κυριακή, 8 Ιανουαρίου 2012

ΣΥΡΙΖΑ: Το 2012 να είναι έτος πολιτικής ανατροπής

 

  Έτος κοινωνικής και πολιτικής ανατροπής επιδιώκει να είναι το 2012 ο ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος, με κύριο μέλημα την ανάπτυξη ενός κοινωνικού και πολιτικού μετώπου αντίστασης, οργανώνει παρεμβάσεις και δράσεις αλληλεγγύης σε όλη τη χώρα, ώστε να υπάρξουν οι βάσιμες προϋποθέσεις αντίστασης στη διεύρυνση της φτώχειας, της ανεργίας και της ανέχειας.

  Καμπάνιες, εκδηλώσεις, περιοδείες και συνελεύσεις σε κάθε γειτονιά

  Με βασικό αίτημα και σύνθημα “να πέσει τώρα η συγκυβέρνηση Παπαδήμου”, οι δυνάμεις του ΣΥΡΙΖΑ πρόκειται να ξεκινήσουν -όπως αποφασίστηκε στη συνεδρίαση της Γραμματείας την περασμένη Τρίτη- άμεσα καμπάνια για τα χαράτσια, τις απολύσεις και την ανεργία.

  Επίσης, με εκδηλώσεις, περιοδείες και συνελεύσεις σε κάθε σημείο της χώρας, θα ανοίξουν όλα τα κρίσιμα ζητήματα της περιόδου και θα επιδιώξουν να έρθουν κοντά με τους πολίτες που στρέφουν το βλέμμα τους στη ριζοσπαστική αριστερά και αναζητούν εναλλακτική διέξοδο από την κρίση.

  Στο πλαίσιο αυτό χαρακτηριστική είναι η δήλωση του Ν. Βούτση, μέλους της Π.Γ. του ΣΥΝ, ό οποίος τόνισε (ρ/σ "Κόκκινο") ότι “ο κόσμος πρέπει να αντισταθεί, να μην περάσουν αυτά τα σχέδια, να ανατραπεί αυτή η κυβέρνηση”.

  Παρεμβάσεις αλληλεγγύης

  Παράλληλα οι δυνάμεις του σχήματος πρόκειται να ρίξουν ιδιαίτερο βάρος στα κρίσιμα ζητήματα της Υγείας και της Παιδείας, που αυτή την περίοδο βρίσκονται στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος, ενώ από πολλές πλευρές επισημαίνεται η ανάγκη το πολιτικό σχήμα να εμπλουτίσει την παρέμβασή του σε σχέση με την αλληλεγγύη που πρέπει να επιδείξει απέναντι στους πολίτες καθώς η ταξική επίθεση έχει τραγικά αποτελέσματα στη ζωή, την καθημερινότητα, την επιβίωση και την αξιοπρέπειά τους.

  Κατά συνέπεια, όπως σημειώθηκε στη Γραμματεία, το σχήμα οφείλει να ενισχύσει πρωτοβουλίες κινηματικού χαρακτήρα που έχουν ήδη ξεκινήσει σε όλη την Ελλάδα και να στηθούν με την υποστήριξή του κι άλλες εκεί που δεν υπάρχουν. Ταυτόχρονα, πολλά είναι τα στελέχη που υπογραμμίζουν την ανάγκη να διαμορφωθούν δίκτυα αλληλεγγύης και συλλογικοτήτων, με το σύνθημα που θα συμπυκνώνει την όλη λογική της παρέμβασης να είναι το: "Κανείς μόνος του στην κρίση".

  Στο πλαίσιο αυτό, η πρωτοβουλία της δημοτικής κίνησης "Ανοιχτή Πόλη" να διοργανώσει την περασμένη Παρασκευή γιορτή αντίστασης και αλληλεγγύης στο κέντρο της Αθήνας και η θετική ανταπόκριση του κόσμου αποτελεί όπως λένε στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, “ξεχωριστή δράση και συμβάλλει στον αγώνα κατά της υποβάθμισης και συρρίκνωσης των κοινωνικών υπηρεσιών του Δήμου”.

  Διαρκές "παρών" στους εργασιακούς χώρους

  Στην ίδια κατεύθυνση εξαιρετικής σημασίας κρίνεται η ανάγκη ενίσχυσης κινηματικών διαδικασιών όπως το "Δεν πληρώνω", καθώς και η συνέχιση υποστήριξης απεργιακών κινητοποιήσεων αγωνιζόμενων ομάδων. Την περασμένη εβδομάδα, μέλη του σχήματος, της Αυτόνομης Παρέμβασης και του Δικτύου Συνδικαλιστών Ριζοσπαστικής Αριστεράς, βρέθηκαν στον τηλεοπτικό σταθμό Alter για να συμπαρασταθούν στον δίκαιο αγώνα των εργαζομένων, ενώ οι βουλευτές Τ. Κουράκης και Λ. Αμμανατίδου επισκέφθηκαν τα εργοστάσια της “Πετζετάκις” και της “Tractik”, αλλά και την επιχείρηση “Μπαλλής” στη Θεσσαλονίκη, των οποίων οι εργαζόμενοι βρίσκονται σε κινητοποιήσεις.

  Πέρα από αυτά, τα μέλη της Γραμματείας έχουν σημειώσει, κατά τις τελευταίες συνεδριάσεις του πολιτικού οργάνου, την ανάγκη να δοθεί προοδευτική, αριστερή πολιτική διέξοδος στους κοινωνικούς αγώνες που θα αναπτυχθούν το επόμενο διάστημα, ενώ σε αυτήν την προσπάθεια σχεδιάζεται και η καλύτερη επεξεργασία προτάσεων του ΣΥΡΙΖΑ για τα σημαντικά θέματα που αντιμετωπίζει η κοινωνία.

  Ταυτόχρονα σε προχωρημένο στάδιο είναι οι συζητήσεις για τη δημιουργία ενός στεκιού του ΣΥΡΙΖΑ σε κεντρικό σημείο της πόλης -παρά τις όποιες οικονομικές δυσκολίες ενέχει το εγχείρημα -, όπου θα συγκεντρώνονται όλες οι πληροφορίες και θα υπάρχει ενιαίο συντονιστικό κέντρο για ανάλογες δράσεις. Τέλος, τη Δευτέρα αναμένεται να συνεδριάσει εκ νέου η Γραμματεία για τα θέματα της συγκυρίας και τις δράσεις του σχήματος, ενώ την Τρίτη έχει προγραμματιστεί η συνεδρίαση της Π.Γ. του ΣΥΝ.

  1 σχόλιο:

  1. Καλησπέρα και καλή χρονιά.Αν θέλετε ξαναβάλτε το feed μας http://feeds.feedburner.com/alldaynews4you/ZoZg γιατί λύθηκε το πρόβλημα που είχα.
   Ευχαριστώ πολύ

   ΑπάντησηΔιαγραφή

  Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις, προσβλητικά, υποτιμητικά και υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
  Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.
  Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.