Τετάρτη, 25 Ιανουαρίου 2012

Η βενζίνη θα φτάσει τα 2 ευρώ!

 

Ήδη οι βενζινοπώλες προβλέπουν αύξηση της τιμής της βενζίνης μετά το εμπάργκο στο...

πετρέλαιο του Ιράν που επιβλήθηκε από την ΕΕ.
Λένε ότι η τιμή της αμόλυβδης μπορεί να αγγίξει και τα 2 ευρώ το λίτρο, ενώ στη διεθνή αγορά η τιμή του αργού θα φτάσει τα 120-130 δολάρια το βαρέλι.
Όλα αυτά θα συβούν γιατί το Ιράν είναι ο βασικός προμηθευτής μας σε πετρέλαιο αφού δέχεται να μας το δίνει με πίστωση.
Οι εισαγωγές πετρελαίου από το Ιράν είναι της τάξεως του 20%-22%.
Πηγές των ΕΛΠΕ λένε ότι θα αναζητηθεί εναλλακτικός προμηθευτής πετρελαίου έτσι ώστε να διασφαλιστεί η τροφοδοσία των διυλιστηρίων με τις αναγκαίες ποσότητες αργού πετρελαίου.
Ήδη, την Δευτέρα, η μέση τιμή της αμόλυβδης διαμορφωνόταν στα 1,705 ευρώ ανά λίτρο έχοντας αυξηθεί σχεδόν 8 λεπτά από τα μέσα Δεκεμβρίου.
Αντίστοιχα το πετρέλαιο θέρμανσης διαμορφώνεται κατά μέσο όρο στα 1,01 ευρώ από 95 - 97 λεπτά που ήταν τον Δεκέμβριο.
Όσο για το πετρέλαιο κίνησης έχουν εντοπισθεί και πρατήρια με τιμή 1,689!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις, προσβλητικά, υποτιμητικά και υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.
Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.