Τετάρτη, 18 Ιανουαρίου 2012

Στο υψηλότερο επίπεδο από το 1994 η ανεργία στη Βρετανία

 

Στο υψηλότερο επίπεδο από το 1994 αυξήθηκε το ποσοστό ανεργία στη Βρετανία το Νοέμβριο, αντικατοπτρίζοντας την επιβραδυνόμενη οικονομία και τις επιπτώσεις των μέτρων λιτότητας της κυβέρνησης.
Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία της στατιστικής υπηρεσίας της Βρετανίας (ONS), ο αριθμός των ανέργων αυξήθηκε κατά 118.000 τους τρεις μήνες έως το Νοέμβριο στους 2,68 εκατομμύρια ανέργους, με αποτέλεσμα την αύξηση του ποσοστού ανεργίας στο 8,4% από 8,3% που ήταν τον προηγούμενο μήνα.
Σημεςιώνεται ότι, στα στοιχεία για την ανεργία συνυπολογίστηκε και η επίδραση της απεργίας του δημοσίου τομέα της χώρας στις 20 Νοεμβρίου.
Τέλος, ο αριθμός των αιτήσεων για επίδομα ανεργίας αυξήθηκε κατά 1.200 στις 1,6 εκατομμύρια. Η αύξηση ήταν χαμηλότερη των εκτιμήσεων των οικονομολόγων που έλαβαν μέρος σε δημοσκόπηση του Dow Jones Newswires και την τοποθετούσαν στις 8.500.

Πηγή:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις, προσβλητικά, υποτιμητικά και υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.
Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.