Σάββατο, 21 Ιανουαρίου 2012

ΕΞΟΝΤΩΣΗ! ΚΛΕΙΔΩΝΟΥΝ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ ΜΕΤΡΑ ΑΝΩ ΤΩΝ 17 ΔΙΣ ΓΙΑ 2012 – 2013!

 

ΤΡΟΪΚΑ: «ΒΓΑΛΤΕ ΣΤΟ ΣΦΥΡΙ» ΤΑ «ΦΙΛΕΤΑ» ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ!

ΤΡΟΪΚΑ – ΣΥΓΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΟ ΒΙΟΛΙ ΤΟΥΣ: ΔΙΝΟΥΝ ΤΗ ΧΑΡΙΣΤΙΚΗ ΒΟΛΗ ΣΤΟΝ ΤΟΠΟ!

Σύμφωνα με πληροφορίες, αλλά και δημοσιεύματα, όπως αυτό του bankingnews.gr, «κλειδώνει» μέσα στο Σαββατοκύριακο το ύψος των νέων μέτρων για τη διετία 2012 – 2013 που εκτιμάται ότι θα ξεπεράσει τα 17 δισ. ευρώ. Το νέο «πακέτο», μαζί με τα μέτρα νέας περικοπής μισθών και δώρων στον ιδιωτικό τομέα, αποτελεί προϋπόθεση για να μπορέσει η Αθήνα να πάρει το νέο δάνειο των 170 δισ. ευρώ ( 130 δισ. συν 40 δισ. ευρώ από τα παλιό δάνειο). Την ίδια στιγμή, η Τρόικα πιέζει αφόρητα την κυβέρνηση να βγάλει άρον – άρον «στο σφυρί» τα καλύτερα κομμάτια των ΔΕΚΟ. Δηλαδή την ΔΕΗ, τον ΟΠΑΠ, τη ΔΕΠΑ και τα ΕΛΠΕ.

Πρόκειται για το νέο τελεσίγραφο που απέστειλαν στην παραδομένη συγκυβέρνηση οι δανειστές της χώρας, οι οποίοι από την Τρίτη έχουν ξεκινήσει ελέγχους σε Υπουργεία και φορείς του Δημοσίου που εμπλέκονται στο πλέγμα των δράσεων της έκτης αξιολόγησης του Μνημονίου.

Κατά τις πληροφορίες, η ύφεση, σύμφωνα με τα στοιχεία που συνέλεξε η τρόικα, θα είναι πολύ μεγαλύτερη για το 2012. Πολύ σύντομα η κυβέρνηση θα προχωρήσει σε αναθεώρηση αυτού του στόχου, εκτιμώντας ότι η ύφεση θα φτάσει τουλάχιστον το 3,5% για το 2012 από 2,5% που είχε προβλέψει με τον προϋπολογισμό του 2012!!!

Μεγαλύτερη από 5,5% θα είναι η ύφεση και για το 2011 με τις νεότερες εκτιμήσεις να κάνουν λόγο για ύφεση πάνω από 6%!!!

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, η τρόικα μόνο για τις αστοχίες του προϋπολογισμού του 2011, θα προτείνει πρόσθετα μέτρα εντός του 2012, που θα ξεπεράσουν τα 3- 4 δισ. ευρώ έναντι των αρχικών εκτιμήσεων για 2 δισ. ευρώ. Ένα πακέτο, επίσης, πρόσθετων παρεμβάσεων πάνω από 9 δισ. ευρώ θα επιβληθεί εντός του 2012 ενώ τα υπόλοιπα 4 δισ. και άνω ευρώ θα έρθουν από τον Γενάρη του 2013.

Η Τρόικα θα συνεχίσει να «διυλίζει» τα στοιχεία του προϋπολογισμού μέχρι την Παρασκευή και εφόσον υπάρξει κάποιο θέμα που αλλοιώνει την πραγματική εικόνα της γενικής κυβέρνησης, όπως αυτή διαμορφώνεται μέσα από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων, τις εισροές κοινοτικών πόρων, των εσωτερικών οφειλών του κράτους, των δαπανών των ασφαλιστικών ταμείων, τότε οι έλεγχοι θα συνεχισθούν και την επόμενη εβδομάδα. Χθες, ένα άλλο κλιμάκιο επισκέφθηκε το υπουργείο Εργασίας σχετικά με το θέμα των δαπανών των φορέων κοινωνικής ασφάλισης αλλά και των ΟΑΕΔ, ΟΕΕ και ΟΕΚ, ενώ στην ατζέντα των ξένων βρέθηκε και το Ταμείο Ιδιωτικοποιήσεων.

Οι ξένοι κατέφθασαν «διψασμένοι» προκειμένου να μάθουν για το τι γίνεται στις αποκρατικοποιήσεις και εισηγήθηκαν στο Ταμείο να πουλήσει ότι γυαλίζει περισσότερο από τα ασημικά της ( ΔΕΗ, ΔΕΠΑ, ΟΠΑΠ) από την στιγμή που η αγορά του real estate έχει «νεκρώσει».

Σήμερα το Ταμείο θα επισκεφθεί ο υπεύθυνος του ΔΝΤ στην τρόικα Μπομπ Τράα.

Πηγή:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις, προσβλητικά, υποτιμητικά και υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.
Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.