Παρασκευή, 13 Ιανουαρίου 2012

Ξεπερνούν τις 1.500 οι καταγγελίες για μη καταβολή δώρου

 

Περισσότερες από 1.500 καταγγελίες δέχθηκαν οι Περιφερειακές Διευθύνσεις, τα Τμήματα Εργασιακών Σχέσεων και η τηλεφωνική γραμμή καταγγελιών, του Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας από εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα για μη καταβολή του Δώρου Χριστουγέννων του 2011. Ειδικότερα, υπήρξαν συνολικά 1.545 καταγγελίες συνολικού ποσού οφειλής 2.361.944 ευρώ, οι οποίες αφορούσαν 763 επιχειρήσεις που απασχολούν συνολικά 10.750 εργαζομένους.

Σε 306 περιπτώσεις το Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας άσκησε κατά των παραβατών τη διαδικασία του αυτοφώρου, ενώ σε 680 περιπτώσεις, προέβη στη διενέργεια εργατικής διαφοράς μεταξύ των εργοδοτών και των εργαζομένων και καταβλήθηκε στους εργαζόμενους, συνολικά, το ποσό των 560.889 ευρώ. Σε άλλες περιπτώσεις υπήρξε τηλεφωνική συμφιλιωτική παρέμβαση των Επιθεωρητών Εργασίας, στους εργοδότες.
Στις περιπτώσεις που η συμφιλιωτική παρέμβαση δεν απέδωσε, οι επιθεωρητές άσκησαν κατά των εργοδοτών τη διαδικασία του αυτοφώρου.
«Βασικός μας στόχος ήταν να καταβληθεί, σε κάθε περίπτωση, στους εργαζόμενους το Δώρο Χριστουγέννων. Και για αυτό το λόγο δώσαμε βαρύτητα στον συμφιλιωτικό ρόλο και την συμφιλιωτική παρέμβαση των επιθεωρητών προκειμένου το δώρο να δοθεί όσο πιο άμεσα γινόταν», αναφέρει σε δήλωσή του, ο ειδικός γραμματέας του Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας Μιχάλης Χάλαρης.
Σύμφωνα με τα στοιχεία του Σώματος Επιθεωρητών Εργασίας, οι πιο επιρρεπείς σε παραβάσεις επιχειρήσεις είναι τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, οι υπηρεσίες catering, η διαφήμιση, (δημιουργία, υλοποίηση και διανομή εντύπων), τηλεφωνικές υπηρεσίες, γεωργοκτηνοτροφικές δραστηριότητες, βιοτεχνίες ιματισμού, εκτυπώσεις, μονάδες φωτοβολταϊκών και ανεμογεννήτριες. Επίσης, υπηρεσίες ανακύκλωσης, ινστιτούτα αδυνατίσματος και γυμναστήρια, συνεργεία βενζινάδικα πλυντήρια αυτοκινήτων, παρκινγκ ιδιωτικά εκπαιδευτήρια και φροντιστήρια ξένων γλωσσών.
Στους κλάδους αυτούς, οι επιθεωρητές εργασίας θα εντείνουν τους ελέγχους κατά το 1ο τετράμηνο του 2012, ενώ παράλληλα οι επιθεωρητές ασφάλειας και Υγείας στην Εργασία, θα πραγματοποιήσουν ελέγχους, σε υπεργολάβους της ΔΕΗ, υπηρεσίες καθαριότητας των Ο.Τ.Α. Και εργασίες συντήρησης σε σταθμούς βάσης τηλεπικοινωνιών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις, προσβλητικά, υποτιμητικά και υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.
Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.