Παρασκευή, 27 Ιανουαρίου 2012

10ΣΕΛΙΔΟ ΦΙΡΜΑΝΙ - ΦΩΤΙΑ ΤΗΣ ΤΡΟΪΚΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ - 2!

 

"ΕΥΕΛΙΞΙΑ" ΜΕΙΩΣΕΩΝ ΜΙΣΘΩΝ ΣΤΟΝ ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΤΟΜΕΑ ΚΑΙ ΑΠΟΛΥΣΕΩΝ ΣΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ!

150.000 ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ!

ΝΕΑ ΜΕΤΡΑ ΛΕΗΛΑΣΙΑΣ ΥΨΟΥΣ €2,2 ΔΙΣ ΜΕ ΑΥΞΗΣΗ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΩΝ ΑΞΙΩΝ ΑΠΟ 01.01.2012!

Μέτρα - φωτιά περιλαμβάνει το 10σελιδο κείμενο με τις υποδείξεις της τρόικας προς την συγκυβέρνηση του μαύρου μετώπου, για τα νέα μνημονιακά μέτρα.

Το υπόμνημα αυτό, σύμφωνα με το Έθνος φέρει ημερομηνία 23 Ιανουαρίου και έχει διανεμηθεί στον Λ. Παπαδήμο και στους ΓΑΠ - Σαμαρά - Καρατζαφέρη.

Το κείμενο αυτό θα αποτελέσει και τον κορμό του πρώτου κύματος μέτρων τα οποία θα εφαρμοστούν αμέσως μετά την συνυπογραφή του μνημονίου - 2 και της νέας δανειακής σύμβασης.

Τα μέτρα που περιέχονται στο 10σελιδο κείμενο, συνιστούν ένα ακόμα μπαράζ λεηλασίας σε όλα τα επίπεδα, τόσο στο δημοσιονομικό τομέα όσο και στο επίπεδο του ξεχαρβαλώματος των εργατικών εισοδημάτων και των εργασιακών δικαιωμάτων.

Ας δούμε, όμως, τα κύρια σημεία του 10σελιδου υπομνήματος κωδικοποιημένα:

1) Μειώσεις μισθών ιδιωτικού τομέα: Στο κείμενο μπαίνει μια γενικόλογη αναφορά για "ευελιξία" των μισθών στον ιδιωτικό τομέα. Αυτό δεν σημαίνει πως η τρόικα αναδιπλώθηκε, αλλά ότι απλώς δεν επιθυμεί να βγαίνει "μπροστά" με συγκεκριμένες δημόσιες προτάσεις για μειώσεις μισθών. Το στοιχείο αυτό φάνηκε ξεκάθαρα χθες από την απολύτως αμήχανη αντίδραση του εκπροσώπου του ΔΝΤ, Ντέιιντ Χόλεϊ, όταν ερωτήθηκε για το κείμενο εργασίας (μπορείτε να το διαβάσετε πατώντας εδώ) το οποίο επέδωσε η τρόικα στο Λ. Παπαδήμο στα τέλη της προηγούμενης εβδομάδας και στο οποίο ζητείτο ευθέως η οριζόντια κατάργηση του 13-14ου μισθού!

Με άλλα λόγια η τρόικα συνεχίζει να ζητά την οριζόντια κατάργηση των εν λόγω μισθών, προκαλώντας προβλήματα στους εταίρους της συγκυβέρνησης (ΠΑΣΟΚ - ΝΔ - ΛΑΟΣ) που θα προτιμούσαν κάτι τέτοιο να γίνει μετά τις εκλογές ή εν πάσει περιπτώσει κάποιους μήνες αργότερα...

Πάντως, ακόμα και αν υπάρξει πρόσκαιρη αναβολή του κουρέματος του 13ου - 14ου μισθού αλλά και του κατώτατου μισθού, μόνο και μόνο, η άμεση εφαρμογή άλλων μέτρων, όπως η κατάργηση των αυτόματων μισθολογικών ωριμάνσεων ή το περαιτέρω κλάδεμα της ισχύς συλλογικών συμβάσεων (πχ ουσιαστική κατάργηση διαδικασίας της διαιτησίας, ατομικές συμβάσεις κλπ), συνιστούν απίστευτα δώρα προς το μεγάλαιο κεφάλαιο!

2) Μείωση ασφαλιστικών εισφορών ιδιωτικού τομέα: Ζητείται η άμεση μείωση των εργοδοτικών ασφαλιστικών εισφορών κατά 5%, με παράλληλη μείωση των εμη-σημαντικών δαπανών κοινωνικής ασφάλισης. Κοινώς θα την πληρώσουν πάλι οι εργαζομένοι και οι συνταξιούχοι!

3) Απελευθέρωση απολύσεων και μειώσεων μισθών στις τράπεζες: Ειδικά για τις τράπεζες ζητείται η απελευθέρωση των απολύσεων και των μισθολογικών κουρεμάτων. Ουσιαστικά η τρόικα, αναλαμβάνει το ρόλο του προστάτη του τραπεζικού κεφαλαίου προκειμένου να ξεπεράσει την κρίση του τσακίζοντας τις ζωές των τραπεζοϋπαλλήλων.

4) Επικουρικές συντάξεις: Υποδεικνύεται η άμεση δημιουργία ενός και μόνο επικουρικού ταμείου με μείωση των συντάξιμων αποδοχών σε ποσοστό που θα ξεκινά από το 15% και θα φτάνει το 40%

5) Απολύσεις στο Δημόσιο: Μπαίνει με ρητό τρόπο, η απαίτηση για απολύσεις προωπικού μέσω της μείωσης των δημοσίων υπαλλήλων κατά 150.000 άτομα μέχρι το 2015. Υπενθυμίζεται πως το σύνολο των μισθοδοτούμενων από το δημόσιο φτάνει τις 720.000 άτομα συμπεριλαμβανομένων κατηγοριών όπως οι ένστολοι, οι ιερείς κλπ. Οι καθαυτό δημόσιοι υπάλληλοι είναι περίπου 350.000 συνεπώς η μείωση αυτή μπορεί να γίνει μόνο με απολύσεις! Η ιδέα της εφεδρείας δεν υπάρχει στο τραπέζι καθώς όπως είχε ομολογήσει και ο Υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Δ. Ρέππας, «..η εφεδρεία έδωσε ένα αποτέλεσμα, έδωσε ένα πολιτικό μήνυμα ισχυρό, γιατί ήτανε μια δραστική τομή αυτή η πολιτική, με την έννοια ότι έπεσε ένα ταμπού..». Ήταν με άλλα λόγια, το προεόρτιο!

6) Νέα δημοσιονομικά μέτρα λεηλασίας ύψους €2,2 δις: Όπως είναι γνωστό ο προϋπολογισμός του 2011, εκτροχιάστηκε πλήρως λόγω της ύφεσης που προκάλεσε η ίδια η μνημονιακή λιτότητα. Αυτή "μαύρη τρύπα" θα επιχειρηθεί να κλείσει το 2012, με δημοσιονομικά μέτρα ύψους €2,2 δις, δηλαδή, με την ίδια αντιλαϊκή και συνάμα αναποτελεσματική πολιτική. Στο στόχαστρο έχουν μπει η φαρμακευτική δαπάνη αλλά και κονδύλια του Υπουργείου Άμυνας.

7) Αύξηση αντικειμενικών αξιών κατά 25%: Μετά το χαράτσι της ΔΕΗ, επιχειρείται μια νέα φοροεπιδρομή σε όσους ανθρώπους του μόχθου κατάφερα ν να αγοράσουν ή έτυχε να κληρονομήσουν ένα σπίτ!

8) Φορολογία: αύξηση αντικειμενικών αξιών κατά 25% αναδρομικά από την 1η Ιανουαρίου 2012, ανάκληση ευνοϊκών ρυθμίσεων ληξιπρόθεσμων και ασφαλιστικών εισφορών, αλλαγή των προϊσταμένων του φοροεισπρακτικού μηχανισμού που δεν πιάνουν τους στόχους, τοποθέτηση γενικού γραμματέα Φορολογικών Θεμάτων με εξειδίκευση στο αντικείμενο, επανεξέταση όλων των φοροαπαλλαγών, εκδίκαση του 50% των φορολογικών υποθέσεων που εκκρεμούν στα δικαστήρια έως το τέλος Ιουλίου 2012 και του υπολοίπου 50% έως τον Μάρτιο του 2013, προστασία πολιτών που καταγγέλλουν περιστατικά διαφθοράς.

9) Τράπεζες: να μειωθούν μισθοί και προσωπικό στις τράπεζες, να παρουσιασθεί σχέδιο για την Αγροτική έως τον Μάρτιο και να αλλάξει ο νόμος για το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας.

Ειδικότερα, προτείνεται η τροποποίηση της σχετικής νομοθεσίας (συμπεριλαμβανομένου του εμπορικού δικαίου και του νόμου για το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας) ώστε να επιτραπεί/απαιτηθεί η χρήση εργαλείων με κοινές άνευ ψήφου μετοχές για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών σε βιώσιμες τράπεζες.

Επίσης, προτείνεται η Τράπεζα της Ελλάδας να εισάγει κανονισμό με τον οποίο οι απαιτήσεις για την κεφαλαιακή επάρκεια (core tier) των τραπεζών θα διαμορφωθούν στο 9% από τις αρχές του 2012 και στο 10% από τον Ιούλιο του 2013.

Πηγή:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις, προσβλητικά, υποτιμητικά και υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.
Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.