Παρασκευή, 30 Σεπτεμβρίου 2011

Κλασικό παράδειγμα υπέρ της αντισύλληψης!

304057_290402154319731_289881807705099_1196128_646856997_n

H ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΗ ΣΤΡΟΥΜΦΟΚΟΙΝΩΝΙΑ ΚΑΤΑ ΤΗ ΝΑΝΤΙΑ ΜΠΟΥΛΕ

S_M_U_R_F_by_Deerock_Gorilla Σύμφωνα με έρευνα, λοιπόν, που παρουσίασε η Νάντια Μπουλέ στην πρωινή της εκπομπή, τα γνωστά αγαπημένα μπλε πλασματάκια ζουν σε μια κοινωνία που τη διέπουν αρχές του κομμουνισμού!

Είναι όλα ίσα, μένουν σε σπίτια που δεν τους ανήκουν και δεν μιλούν ποτέ για θρησκεία.

Δείτε την ανάλυση:

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΟΥ ΑΠΟΛΥΜΕΝΟΥ ΤΑΣΟΥ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΕΣΗΕΑ

 

 

ΕΡΓΟΔΟΤΙΚΗ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΛΟΓΟΚΡΙΣΙΑ ΣΤΗΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ «ΤΑ ΝΕΑ»

Αγαπητοί συνάδελφοι

Εργάζομαι από 10ετίας στα «Νέα» ως σκιτσογράφος-γελοιογράφος και κατά την περίοδο αυτή η διεύθυνση της εφημερίδας ενέκρινε τη δημοσίευση χιλιάδων πολιτικών γελοιογραφιών μου, χωρίς κάποια λογοκριτική διάθεση. Η κατάσταση αυτή άλλαξε άρδην μετά την ανάληψη της διεύθυνσης από τον κ. Μεμή, ο οποίος περιόρισε τη δημοσίευση των σκίτσων μου στο ελάχιστο, «κόβοντας» ό,τι δεν συναινούσε με την κυβερνητική πολιτική.

Παράλληλα ειδοποιήθηκα μέσω τρίτων «να ρίξω νερό στο κρασί μου» – προφανώς για να εξασφαλίσω ένα ευνοϊκό για εμένα εργασιακό καθεστώς.

Το δημοσιογραφικά απαράδεκτο καθεστώς πολιτικής λογοκρισίας και φίμωσής μου επιδεινώθηκε εδώ και έξι μήνες περίπου, με τον πλήρη αποκλεισμό μου από κάθε δημοσίευση. Αυτό συνέβη όταν μου προτάθηκε ανεπισήμως να παραιτηθώ (με αποζημίωση) κι εγώ φυσικά αρνήθηκα. Έκτοτε, δεν έχει δημοσιευτεί ούτε μία από τις γελοιογραφίες που ανελλιπώς παραδίδω στη σύνταξη καθημερινά.

Ακολούθησε συνάντηση με τον κ.Μεμή, κατά την οποία μου ανακοίνωσε την απόφασή του να με απολύσει – ενώ υποστήριξε ότι οι γελοιογραφίες μου δεν δημοσιεύονται... για να συνηθίσω. Ως κύρια αιτία της επικείμενης απόλυσής μου επικαλέστηκε τους συνήθεις οικονομικούς λόγους, στη συνέχεια όμως της συζήτησής μας τόνισε ότι στις τρέχουσες συνθήκες πολιτικής έντασης δεν μπορεί η εφημερίδα να «αντέξει» αντιπολιτευτικές τοποθετήσεις.

Ως προς τους προαναφερόμενους «οικονομικούς λόγους» της επικείμενης απόλυσής μου, αξίζει να σας ενημερώσω ότι το τιμ της εφημερίδας έχει ενισχυθεί προσφάτως με νέα τοποθέτηση συναδέλφου-σκιτσογράφου.

Με βάση τα παραπάνω σας ζητώ:

Να ενεργήσετε έτσι ώστε να τερματιστεί το καθεστώς δημοσιογραφικής μου φίμωσης και πολιτικής μου δίωξης και να αποκατασταθούν οι παλαιές ομαλές εργασιακές συνθήκες.

Αυτό είναι το κύριο αίτημά μου.

Να ενεργήσετε έτσι ώστε να αποτραπεί η απειλούμενη απόλυσή μου μια απόλυση με καθαρά πολιτικά κίνητρα, που δεν τιμά κανέναν και παραπέμπει σε άλλες εποχές και σε άλλου είδους καθεστώτα.

Τάσος Αναστασίου

Έργα και ημέρες του Πα.Σο.Κ. (2009-2011)Με την ευκαιρία συμπλήρωσης στις 4 Οκτωβρίου δύο ετών από την ανάληψη της εξουσίας από την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, επιχειρούμε να κάνουμε τον απολογισμό της περιόδου αυτής με αριθμούς. Τα στοιχεία προέρχονται απο την ΕΛΣΤΑΤ που δεν επιδέχονται αμφισβήτησης, όπως δηλώθηκε πρόσφατα από στελέχη της κυβέρνησης: 
1. Δημόσιο χρέος
Από τα 290 δισ. ευρώ εκτινάχθηκε στα 370 δισ. ευρώ ή απο το 123% του ΑΕΠ το 2009 έφτασε στο 169% του ΑΕΠ σήμερα. 
2. Ακαθάριστο Εγχώριο Προϊόν (ΑΕΠ)
Απο τα 235 δισ. ευρώ έφτασε στα 218 δισ. ευρώ το 2011 με συνολική μείωση τα τελευταία δύο έτη περί το 7,5%. 
3. Ανεργία
Απο το 9,3% ή 365 χιλιάδες φτάσαμε αισίως το 16,3% ή τους 825 χιλιάδες ανέργους. 
4. Πληθωρισμός
Έτρεξε με περίπου 5% την περίοδο 2009-'10 και περίπου 2% την αντίστοιχη '10-'11. Σύνολο 7% ακριβότερα όλα τα πράγματα απο το 2009 εως σήμερα. 
5. Μισθοί
Με περικοπή των δώρων, του 20% των επιδομάτων και του 20% του συνόλου των αποδοχών όπως ανακοινώθηκε την περασμένη εβδομάδα υπολογίζεται οτι την διετία 2009-2011 έφτασε στο 40%. 
6. Συντάξεις
Η συνολική περικοπή στις συντάξεις με περικοπές δώρων και ΛΑΦΚΑ υπολογίζεται για την διετία στο 25%. 
7. Πραγματική αγοραστική δύναμη
Οι μειώσεις εισοδημάτων σε συνδυασμό με τον πληθωρισμό ανεβάζει την απώλεια αγοραστικής δύναμης στο 50% τα τελευταία δύο χρόνια. Αν σε αυτό συνυπολογίσουμε και τις αυξήσεις των φόρων (που δεν μπορούν ακόμη να υπολογιστούν) τότε η αγοραστική απώλεια μπορεί να ξεπερνάει και το 60%. Κοινώς, ο μέσος Έλληνας μπορούσε να αγοράσει περισσότερα απο τα διπλάσια αγαθά το 2009 σε σύγκριση με αυτά που μπορεί να αγοράσει σήμερα.

Ο ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ ΕΡΑΣΤΗΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ.....

Επιτέλους βρέθηκε απάντηση για το ποίος είναι ο καλύτερος εραστής του κόσμου!!! Είναι ο Ύπνος. Ναι και όμως είναι αλήθεια. Γιατί:....

-Τους παίρνει όλους!!!!
-Σε παίρνει κάθε μέρα!!!!
-Μπορεί να σε πάρει πάνω από 1 φορά την μέρα!!!
-Σε παίρνει για πολλές ώρες!!!
-Του αρέσουν τα ομαδικά (μας πήρε ο ύπνος όλους μαζί)!!!!!
-Δεν τον ενοχλεί το μέρος (με παίρνει ο ύπνος όπου να 'ναι)!!!!!
-Αν δεν σε πάρει στεναχωριέσαι (Δεν με παίρνει ο ύπνος)!!!!!
-Έχει ιαματικές ικανότητες (με πήρε ο ύπνος και συνήλθα)!
-Είναι ύπουλος (μόλις έκλεισα τα μάτια με πήρε ο ύπνος)!!!!
-Ανυπομονείς να σε πάρει (Πότε θα με πάρει ο ύπνος)!!!!
-Αν σε πάρει για πολλές ώρες είσαι πιασμένος!!
-Σε παίρνει όποτε θέλεις!!!
-Πολλές φορές μας προτρέπουν να τον πάρουμε (ξάπλωσε να σε πάρει ο ύπνος)!!!
-Ζηλεύουμε αν τον παίρνουν μόνο οι άλλοι ( σε πήρε ο ύπνος, και τον πήρα και εγώ λιγάκι)!!!!

Για ποια εισοδήματα ζητάτε φόρους, βρε άθλιοι;

Γράφει: ο Νίκος ΜΠΟΓΙΟΠΟΥΛΟΣ


Όταν λένε ότι μειώνουν το αφορολόγητο όριο στις 5.000 ετήσιο εισόδημα, ξέρετε τι στην πραγματικότητα λένε;

Ότι από έναν εργαζόμενο με μηνιάτικο 350 ευρώ (μεικτά), θα του ζητούν να πληρώνει ...φόρο εισοδήματος!....
Ότι από αυτόν τον άνθρωπο, που στην τσέπη του θα έχει λιγότερα από 10 ευρώ την ημέρα
και που μ' αυτά πρέπει να φάει, να πιει, να στεγαστεί, να ντυθεί, να μετακινηθεί, να πληρώσει νερό, τηλέφωνο, ρεύμα, πετρέλαιο και βενζίνες, να πληρώσει τις φωτοτυπίες για τα ανύπαρκτα βιβλία στο σχολείο των παιδιών, να συντηρήσει το σαρκίο του και αν έχει οικογένεια να παλέψει για να την κρατήσει στη ζωή,
λένε στον άνθρωπο που με αυτά τα 10 ευρώ «πρέπει» να πληρώσει τα χαράτσια τους στη ΔΕΗ, στην έκτακτη εισφορά, στην αναδρομική φοροκλοπή, στον ΦΠΑ 23% κ.ο.κ.,
ότι στο τέλος του χρόνου θα του ζητάνε να πληρώνει από πάνω και ...φόρο εισοδήματος!
*
Οι «σωτήρες», οι «αντιεξουσιαστές», αυτά τα σοσια-ληστρόνια άνευ προηγουμένου, έχουν το θράσος να λένε ότι από αυτόν τον άνθρωπο των 350 ευρώ το μήνα (μεικτά),
από τον άνθρωπο που τον έχουν κυριολεκτικά στην πείνα, στην ανείπωτη εκμετάλλευση, που του έχουν ληστέψει και την τελευταία δεκάρα σε έμμεσους φόρους, που δεν του επιτρέπουν να καλύψει ούτε μέρος από τις στοιχειώδεις ανάγκες του, που του έχουν συνθλίψει το επίπεδο διαβίωσης,
στο τέλος του χρόνου και κάθε χρόνο θα έρχονται, θα εμφανίζονται μπροστά του ως άλλοι «λυκόμορφοι φορολόγοι» - κατά την έκφραση του Ευγένιου Γιαννούλη του Αιτωλού - και θα του ζητάνε από πάνω να τους πληρώσει και ...φόρο!
*
Αλλά για ποια εισοδήματα να τους πληρώσει φόρο; Για τα κλεμμένα; Για τα κομμένα; Για τα ανύπαρκτα εισοδήματα της απλήρωτης εργασίας που ένεκα η «σωτηρία της πατρίδας» τα τρώει η κλίκα των «αφεντικών»;
Για ποια εισοδήματα ζητάνε φόρο; Για εκείνα του «απασχολήσιμου», για τα άλλα του «εργασιακώς έφεδρου» (!) ή για τα άλλα του «εκ περιτροπής» άνεργου;
Για ποια εισοδήματα ζητάνε φόρο; Για κείνα που τα βουτάνε προκαταβολικά για να τα δίνουνε στους τοκογλύφους ή για τα άλλα που τα λεηλατούνε κανονικά, για να μειώνουν τους φόρους στους βιομήχανους και να γεμίζουν με «πακέτα» τους τραπεζίτες;
Για ποια εισοδήματα ζητάνε φόρους; Οι άθλιοι!
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 30/9/11

Αυστραλία: Αύξηση πληθυσμού λόγω μετανάστευσης

 

Στο μεγάλο αριθμό μεταναστών που δέχεται η Αυστραλία αποδίδεται η συνεχιζόμενη αύξηση του πληθυσμού της, αφού οι γεννήσεις εξακολουθούν να παραμένουν σε χαμηλά επίπεδα.
Σύμφωνα με την Στατιστική Υπηρεσία, ο πληθωρισμός της χώρας αυξήθηκε κατά 1,4% τον τελευταίο χρόνο και έφτασε τα 22.546.300 κατοίκους.
Η μετανάστευση, σύμφωνα με τα ίδια στοιχεία, συνέβαλε 54% στην αύξηση του πληθυσμού, καθώς υπολογίζεται ο αριθμός αυτών που εγκαταστάθηκαν στην χώρα και αυτών που την εγκατέλειψαν οριστικά.
newsbomb.gr

Η αποκατάσταση του Ζαχαριάδη

 

thumb

Στην πολιτική και κομματική αποκατάσταση του Νίκου Ζαχαριάδη, γενικού γραμματέα της Κ.Ε. του κόμματος από το 1931 έως το 1956, προχωράει το ΚΚΕ την ερχόμενη Κυριακή σε εκδήλωση που θα γίνει στο Α’ Νε­κροταφείο Αθηνών (11.30 π.μ.). Ανάλογη απο­κατάσταση πραγματοποιείται την ερχόμενη Τε­τάρτη (Πλατεία ΑΤΛΑΣ, σιδ. σταθμός Ταύρου, 7.30 μ.μ.) για τον «μπαρουτοκαπνισμένο» Νίκο Βαβούδη (αξιωματικό του Βαλκανικού Τάγματος «Δημητρώφ» των διεθνών Ταξιαρχιών, στο πλευ­ρό του «Δημοκρατικού Στρατού Ισπανίας» κατά τον Ισπανικό Εμφύλιο, αγωνιστή του ΔΣΕ). Και, τέλος, πραγματοποιείται και πολιτική αποκατά­σταση του πρωτοκαπετάνιου του ΕΛΑΣ Άρη Βελουχιώτη σε εκδήλωση στην πλατεία Λαού της Λαμίας την Κυριακή 9.10 (11 π.μ.). Η σχετική πο­λιτική απόφαση θα δημοσιευτεί στον «Ριζοσπά­στη» της ερχόμενης Κυριακής. Α.Χ.

                                                                                                   Το ποντίκι

«Νηφάλιο» χάπι εξαφανίζει τη...μέθη

 

Περιορίζει την δράση του αλκοόλ στον εγκέφαλο

 

«Νηφάλιο» χάπι εξαφανίζει τη...μέθη

Ένα νέο χάπι υπόσχεται να εξαφανίζει τις επιπτώσεις της κατανάλωσης αλκοόλ

 

Λονδίνο
Ομάδα ερευνητών από τις ΗΠΑ και την Αυστραλία αναπτύσσει ένα χάπι το οποίο περιορίζει σημαντικά τις επιπτώσεις της κατανάλωσης αλκοόλ επιτρέποντας έτσι σε κάποιον να πίνει χωρίς να αντιμετωπίζει προβλήματα μέθης.
Τα κύτταρα και το χάπι

Η ομάδα των ερευνητών μελέτησε τις επιπτώσεις του αλκοόλ στα νευρογλοιακά κύτταρα τα οποία και αποτελούν το 90% του εγκεφάλου. Παίζουν καθοριστικό ρόλο στο ανοσοποιητικό σύστημα βοηθώντας την καταπολέμηση λοιμώξεων όπως η μηνιγγίτιδα. Στη συνέχεια έφτιαξαν ένα χάπι το οποίο περιορίζει τις επιπτώσεις του αλκοόλ σε αυτά τα κύτταρα. Το χάπι απευθύνεται κυρίως στα άτομα που δεν έχουν ιδιαίτερες «αντοχές» στο αλκοόλ και μεθάνε εύκολα και γρήγορα.
Στα πειράματα που διεξήγαγαν σε ποντίκια διαπίστωσαν ότι όσα έπαιρναν το χάπι και είχαν προηγουμένως καταναλώσει μεγάλες ποσότητες αλκοόλ παρέμεναν νηφάλια και δεν αντιμετώπιζαν κινητικά προβλήματα, όπως π.χ. το να μην έχουν ισορροπία. Οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι η απενεργοποίηση της ανοσοποιητικής δράσης των νευρογλοιακών κυττάρων είχε ως αποτέλεσμα τα ποντίκια να μην μεθούν. Η έρευνα δημοσιεύεται στην επιθεώρηση «British Journal of Pharmacology».
Θα πρέπει να σημειωθεί πάντως ότι η χρήση του συγκεκριμένου χαπιού, αν τελικά εγκριθεί η πώληση του συγκεκριμένου σκευάσματος ή κάποιας άλλης ανάλογης μεθόδου περιορισμού των επιπτώσεων της κατανάλωσης αλκοόλ, έχει και την αρνητική της πλευρά. Είναι λογικό ότι από τη στιγμή που κάποιος δεν επηρεάζεται αρνητικά από την κατανάλωση αλκοόλ θα πίνει περισσότερο, γεγονός το οποίο μπορεί μεν να μην οδηγεί σε μέθη αλλά μπορεί να προκαλέσει άλλα σοβαρότερα προβλήματα και βλάβες σε διάφορα όργανα όπως π.χ το ήπαρ.

Πηγή

Η γιαγιά Ξηρού…

261855_196716620380325_137813976270590_550443_7976716_n

Εισβολή απόστρατων στο υπουργείο Άμυνας - ''Ποιος με πρόδωσε εμένα αρχηγέ'';

 

- Τουλάχιστον 1.000 απόστρατοι εξαγριώθηκαν γιατί κανείς από την ηγεσία του υπουργείου δεν ήθελε να τους δει

- "Tέτοιοι τραμπουκισμοί θα παταχθούν", είπε ο Πάνος Μπεγλίτης

- Τους ζήτησε να φύγουν αλλιώς είπε ότι θα εκδιωχθούν δια της βίας

Για πρώτη φορά στα χρονικά έγινε εισβολή στο υπουργείο Αμυνας.... Περίπου 1000 απόστρατοι που διαμαρτύρονται για τις περικοπές στις συντάξεις τους, "ξήλωσαν" τα μηχανήματα και τις πόρτες, εισβάλλοντας στο χώρο του υπουργείου.

Όλα έγιναν γιατί τόσο ο υπουργός όσο και ο υφυπουργός αρνήθηκαν να τους δεχτούν, μια απόφαση που τους εξαγρίωσε! Ακόμα περισσότερο όμως εξοργίστηκαν από το γεγονός οτι ο υπουργός Αμυνας από το βημα της Βουλής έκανε εμπρηστικές δηλώσεις.


Ο κ. Μπεγλίτης, χρησιμοποιώντας σκληρούς χαρακτηρισμούς, αναφέρθηκε σε «ατυχές γεγονός που είναι σε εξέλιξη», είπε πως όπως τον ενημέρωσε ο υφυπουργός Άμυνας Κώστας Σπηλιόπουλος, «ομάδα 100 απόστρατων αξιωματικών προβαίνουν σε αθλιότητες».

«Τέτοιοι τραμπουκισμοί και αντιδημοκρατικές συμπεριφορές που αντιστρατεύονται τη δημοκρατική κυβέρνηση της χώρας και υβρίζουν θα παταχθούν άμεσα», τόνισε ο κ. Μπεγλίτης και πρόσθεσε: «Δεν μπορεί οι απόστρατοι να είναι κράτος εν κράτει ούτε δικαιούνται να λειτουργούν με αντιδημοκρατικό τρόπο»

Ο αρχηγός ΓΕΣ, αντιστράτηγος Φρ. Φράγκος, κατέβηκε και μίλησε στους συγκεντρωμένους, παρακαλώντας τους να αποχωρήσουν.

Τους είπε ότι οι εικόνες αυτές δε συνάδουν με την ιδιότητά τους. Πήρε όμως απάντηση από έναν απόστρατο: "Ήμουν πιλότος της Πολεμικής Αεροπορίας, έχω πολεμήσει στα Ίμια και τώρα μου κόβουν τη σύνταξη και δε μπορώ να ζήσω!".

Πηγή:  www.newsit.gr

Άσχημα νέα απ' τους ωκεανούς

 

Της ΚΑΤΕΡΙΝΑΣ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΥ

Σύμφωνα με μελέτη του αμερικανικού Εθνικού Συμβουλίου Έρευνας, η χημεία του ωκεανού αλλάζει με πρωτοφανή ρυθμό, λόγω των αυξανόμενων εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα στην ατμόσφαιρα.

Η επιπλέον ποσότητα CO2, που απορροφάται από τους ωκεανούς αυξάνει την οξύτητα του νερού κι αυτό επιφέρει αρνητικότατες συνέπειες στο θαλάσσιο οικοσύστημα και κατ' επέκταση στην αλιεία.

Σημειώνεται ότι από το σύνολο του διοξειδίου του άνθρακα που εκλύεται στην ατμόσφαιρα μόλις το μισό παραμένει εκεί και το υπόλοιπο απορροφάται από τις «λεκάνες άνθρακα». Υπάρχουν δύο τέτοιες τεράστιες λεκάνες: οι ωκεανοί και η γήινη βιόσφαιρα -το εξωτερικό περίβλημα του πλανήτη, το οποίο περιλαμβάνει τον αέρα, το έδαφος, τη λιθόσφαιρα (τα πετρώματα) και το νερό, εκεί δηλαδή που συναντάμε ζωή και όπου μεταβάλλονται οι βιοτικές διαδικασίες. Οι λεκάνες άνθρακα είναι ίσες σε μέγεθος και η κάθε μια απορροφά το 1/4 των παραγόμενων αερίων του διοξειδίου του άνθρακα.

Πολλοί επιστήμονες κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου, επισημαίνοντας ότι οι ωκεανοί είναι πολύ πιθανό -σε βάθος χρόνου- να κορεστούν από τις εκλύσεις αερίων και να μην μπορούν πλέον να απορροφήσουν άλλα. Αυτό θα έχει ως αποτέλεσμα οι εκλύσεις των αερίων να αυξήσουν την ατμοσφαιρική θερμοκρασία, κάτι που μπορεί να οδηγήσει στην επιδείνωση του φαινομένου του θερμοκηπίου

πολιτική εκδήλωση του ΣΥΝ με θέμα: ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΩΝ

 

Τμήμα Αυτοδιοίκησης και Τμήμα Οικολογίας –Περιβάλλοντος ΚΠΕ ΣΥΝ

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

Σας προσκαλούμε σε πολιτική εκδήλωση με θέμα:

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΩΝ

«Βιώσιμη και δίκαιη οικονομικά και οικολογικά λύση»

Ομιλητές:

Αλέξης Τσίπρας, πρόεδρος Κ.Ο. ΣΥΡΙΖΑ

Ηρώ Διώτη, Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ

Νίκος Βούτσης, περιφερειακός σύμβουλος Αττικής

Θανάσης Πετράκος, περιφερειακός σύμβουλος Πελοποννήσου

Θωμάς Μπιζάς, μέλος Γ.Σ. ΠΟΕ-ΟΤΑ

Συντονιστής: Χάρης Κωνσταντάτος, υπ. Τμήμα Οικολογίας - Περιβάλλοντος

Η εκδήλωση θα γίνει την

ΤΕΤΑΡΤΗ 12 Οκτωβρίου

Οι ηθικοί αυτουργοί του αργού θανάτου μας, βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, ο συνήγορος Ιορδάνης και η διασκεδαστική αμηχανία του Ψυχάρη.

Oι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ είναι ηθικοί αυτουργοί του αργού θανάτου στον οποίο καταδικάζουν χιλιάδες συνταξιούχους της χώρας.

Τους πατεράδες, τους παπούδες, τις γιαγιάδες μας.

Είναι ηθικοί αυτουργοί του αργού θανάτου στον οποίο καταδικάζουν εκατοντάδες ζωές παιδιών με ειδικές ανάγκες τα οποία βλέπουν τα σχολεία τους να κλείνουν.

Είναι ηθικοί αυτουργοί των απάνθρωπων σαδιστικών χαρατσιών που μας βυθίζουν στην κόλαση της ανέχειας.

Οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ ανάμεσά τους, πολλοί (πανεπιστημιακά) μορφωμένοι άνθρωποι, αρνούνται να δουν την πραγματικότητα του ΔΝΤ και της Τρόικας.

Τους τυφλώνουν φυσικά και τα προνόμιά τους. Ο μισθός που ξεπερνάει τα 10.000 ευρώ και πάσης φύσεως παροχές, όπως επίσης και οι αλλαξοκωλιές με σεσημασμένους διαπλεκόμενους επιχειρηματίες.

Αναφερόμαστε στους βουλευτές του κυβερνώντος κόμματος, γιατί αυτοί είναι που θα ψηφίσουν αύριο μια ακόμη εκτέλεση των συμπολιτών τους στην ηλεκτρική καρέκλα ενός διεφθαρμένου κράτους που ανέχεται τους μεγαλοκαρχαρίες πάσης φύσεως και βιάζει τους πολίτες του.

Οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ φυσικά δεν είναι όλοι ίδιοι σαν ποιότητες ανθρώπων. Υπάρχουν πολλοί που διατηρούν τις ευαισθησίες τους για τον συνάνθρωπό τους. Μόνο που αυτοί οφείλουν αύριο να καταψηφίσουν ένα ακόμη εκβιαστικό ανακοινωθέν από τα πολλά των τελευταίων δύο ετών που όλα διασώζουν τη χώρα, αλλά αυτή τελικά δεν σώζεται.

Δεν είναι δυνατόν να αγνοούν οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ τη «σύμπτωση» που θέλει το ΔΝΤ να βρίσκεται εκεί που υπάρχουν πλούσιες σε κοιτάσματα πετρελαίου, ορυκτό πλούτο, φυσικές ομορφιές, κλπ, χώρες.

Δεν είναι δυνατόν να αγνοούν πως δρουν οι Οικονομικοί Δολοφόνοι, σε συνεργασία με τις κυβερνήσεις.

Αλήθεια ποιος από τους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ ρώτησε τον πρωθυπουργό για ποιο λόγο τοποθέτησε επικεφαλής της Στατιστικής Αρχής τον Ανδρέα Γεωργίου, υπάλληλο επί 25 συναπτά έτη του ΔΝΤ;

Αλήθεια ποιος βουλευτής του ΠΑΣΟΚ ρώτησε τον πρωθυπουργό γιατί τοποθέτησε πρώην υπάλληλο της Goldman Sachs επικεφαλής του Οργανισμού Διαχείρισης Δημοσίου Χρέους;

Δεν τους αφορούν αυτά, τους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, οι οποίοι δήθεν δεν μπορούν να κοιτάξουν τον συνταξιούχο στα μάτια αλλά ταυτόχρονα ψηφίζουν υπέρ της θανάτωσής του;

Ποιος βουλευτής του ΠΑΣΟΚ ρώτησε τον πρωθυπουργό για ποιο λόγο ο Τσουκάτος και ο Γείτονας φιγουράρουν στην ατζέντα της Τσακάλου;

Ποιος βουλευτής του ΠΑΣΟΚ διερωτήθηκε πως είναι δυνατόν δεκάδες συνάδελφοί τους, στο ίδιο κόμμα, να βρίσκονται με βίλες και τα παιδιά τους στα καλύτερα κολλέγια του εξωτερικού, ενώ εντάχθηκαν στο Κίνημα οδηγώντας μεταχειρισμένο Ζάσταβα;

Ποιος βουλευτής του ΠΑΣΟΚ ρώτησε τον πρωθυπουργό γιατί δεν τολμά να αποκρατικοποιήσει τον διεφθαρμένο ΟΠΑΠ, τη ΔΕΗ και όλες τις ξιπασμένες ΔΕΚΟ;

Ποιος βουλευτής του ΠΑΣΟΚ ρώτησε τον πρωθυπουργό γιατί να μην πληρώσουν το χαράτσι της ΔΕΗ οι μεγαλοεργολάβοι και μεγαλοιδιοκτήτες που νοικιάζουν τα κτίριά τους στο Δημόσιο, όπως σωστά κατήγγειλε ο Δημ. Λάππας στο ΣΚΑΙ και ο Αργύρης Ντινόπουλος;

Αλλά βλέπεις οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ είναι «ανώτεροι» άνθρωποι.

Σιγά μην ασχοληθούν με τον κάθε πεταμένο τελευταίο, λινάτσα, συνταξιούχο.

Οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ συνομιλούν με την Μαριάνα Λάτση και τη Γιάννα Αγγελοπούλου ώστε να μπορέσουν να γράψουν τα παιδιά τους στο Κολλέγιο Αθηνών κι όταν αυτά μεγαλώνουν άμα λάχει εκβιάζουν τον πρωθυπουργό να μεσολαβήσει για να εγγραφούν στα γνωστά Κολλέγια του Εξωτερικού τα οποία υπόσχονται λαμπρή σταδιοδρομία αρπαχτής στους κανακάρηδες τους.

Το μόνο που τρέμουν είναι η ιδέα της μη επανεκλογής τους.

Γι αυτούς λοιπόν τους βουλευτές, ο καραβολεμένος Ιορδάνης Χασαπόπουλος που φιλοδοξεί να μεταπηδήσει από τη δημοσιογραφία στο βουλευτιλίκι, με το γνωστό κλαψιάρικο ύφος, γίνεται κάθε βράδι στις 8 τηλεοπτικός τους συνήγορος.

Ο Ιορδάνης μας πληροφορεί πόσο πονάνε οι δύστυχοι Πασόκοι που ψηφίζουν τα μέτρα αλλά το κάνουν για τη σωτηρία της πατρίδας.

Ο Χασαπόπουλος έχει διασώσει την Ελλάδα τουλάχιστο 10 φορές τα δυο τελευταία χρόνια.

Το μόνο που βυθίζεται είναι το δελτίο του καναλιού του με κάτι τέτοιους αναλυτές σαν του λόγου του.

Αλλά τι τον νοιάζει αυτό τον Ιορδάνη;

Το ΠΑΣΟΚ να διασωθεί ώστε να γίνει ο ίδιος βουλευτής.

Ο Ιορδάνης δεν παραδειγματίζεται καν από τον φίλο μου τον Καψή που έστω και αργά είδε το φως το αληθινό.

Γιατί είναι άλλο να κάνεις το ρεπορτάζ του ΠΑΣΟΚ κι άλλο να γίνεσαι παπαγαλάκι του κόμματος που καλύπτεις.

Κι αν ο Χρήστος Παναγιωτόπουλος αναρωτιέται τι διάβολο συμβαίνει με τα νούμερα που πέφτουν η εξήγηση βρίσκεται στη θεωρία της μαιμούς: όπως λέει και ο Λαζόπουλος, όσο πιο ψηλά ανεβαίνει η μαιμού τόσο πιο πολύ φαίνεται ο κώλος της. Και το Mega τα τελευταία 10 χρόνια είχε ανέβει πολύ ψηλά.

Οι άνθρωποί του καβάλησαν το καλάμι με αποτέλεσμα να αδιαφορήσουν για τις συνέπειες της έπαρσης και του ψωνίσματος όπως επίσης και για το αξίωμα του Τσώρτσιλ που θέλει τα νεκροταφεία γεμάτα από αναντικατάστατους.

Αυτό έκανε και ο Ψυχάρης με το «ΒΗΜΑ».

Δεκαετίες τώρα βγάζει μια  ξύλινη αισθητικά εφημερίδα με το περιτύλιγμα της σοβαροφάνειας.

Σπάνια στη πρώτη σελίδα του Κυριακάτικου Βήματος θα υπάρχει φωτογραφία-έστω και πολιτικού, εκτός κι αν είναι η Ντόλυ.

Ο Ψυχάρης θεωρεί πως ο ίδιος, ο Βασίλης Χιώτης και ο Άρης Ραβανός, είναι εφάμιλλοι του Χεμινγουέη και ο αναγνώστης –που ξύνει τα αχαμνά του στη σκέψη και μόνο-θα σπεύσει να αγοράσει την ξύλινη εφημερίδα του για τις φοβερές υπογραφές της.

Πάπαλα Σταύρο μου.

Γελάει η πιάτσα με τον τρόπο που αποκεφαλίζεις τους διευθυντές σου.

Ούτε η Μενεγάκη δεν αλλάζει τόσο συχνά αρχισυντάκτες.

Φυσικά μπορείτε όλοι εσείς που νομίζετε ότι είστε κάτι άλλο από ασήμαντα-σαν κι εμάς –ανθρωπάκια να συνεχίσετε να ζείτε βουτηγμένοι στον φαντασιακό σας κόσμο. Μόνο που η πτώση σας στην κολασμένη, δική μας πραγματικότητα, θα είναι πολλή επώδυνη για όλους σας.

Και φυσικά για τους υποκριτές βουλευτές του Κινήματος και τους ανόητους συνηγόρους τους.

Αν όλα εδώ πληρώνονται, η ώρα του ταμείου πλησιάζει…

                                                                              κουρδιστό πορτοκάλι

Δημόσιος προπηλακισμός της βουλευτού Φαρμάκη του ΠΑΣΟΚ. Αποκλειστικό: Της χάλασε το χτένισμα μετά το επεισόδιο!

Στις 23/09, πρωί Παρασκευής, μαθητές του Γ’ Λυκείου Κορίνθου, πραγματοποίησαν μαζική πορεία διαμαρτυρίας στο Κέντρο της Κορίνθου, κατά του εκπαιδευτικού νομοσχεδίου του Υπουργείου Παιδείας, με κατεύθυνση προς το γραφείο της βουλευτού Φαρμάκη και κατόπιν καθιστική διαμαρτυρία στο κέντρο της πόλης.

Το απόγευμα της ίδιας ημέρας και ενώ αποφασίζονται και ψηφίζονται αντισυνταγματικά και ανθελληνικά μέτρα σε βάρος του ήδη χειμαζόμενου ελληνικού πληθυσμού από την συμμορία των υπουργών και βουλευτών της διακυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ (σε αγαστή συνεργασία με τα αντιπολιτευτικά δεκανίκια της Ν.Δ., ΛΑΟΣ και της ΔΗ.ΣΥ.), ο εμπορικός σύλλογος Κορίνθου, με την συμμετοχή του Δήμου Κορινθίωνδιοργάνωσε φιέστα–επίδειξη μόδας στο κέντρο της πόλης της Κορίνθου, παρουσία της βουλευτού του ΠΑΣΟΚ, Φαρμάκη. Αξίζει να σημειώσουμε σε αυτό το σημείο, πως από μεριάς δημοτικής αρχής το παρόν έδωσαν ο αντιδήμαρχος κος Φαρμάκης και ο επιχειρηματίας δημοτικός σύμβουλος, κος Οικονόμου.

Πληροφορηθήκαμε για την παρουσία της βουλευτού, η οποία ήδη αναίσθητη από τη μαθητική διαμαρτυρία και μολονότι με τις υπογραφές της έχει συμβάλλει στη πρωτοφανή εξαθλίωση του ελληνικού πληθυσμού, συντηρεί τη προκλητική της συμπεριφορά με τις εμφανίσεις της στα κοινά και δη σε επιδείξεις μόδας. Αντανακλαστικά θεωρήσαμε πως η παρουσία ενός μέλους της συμμοριτοπαρέας των κοινοβουλευτικών ληστών της χώρας και της αξιοπρέπειάς μας θα πρέπει να στιγματιστεί με τις υγιείς, ειλικρινείς και δημοκρατικές μας διαμαρτυρίες. Και δεν ήμασταν νεαροί, αλλά άνθρωποι όλων των ηλικιών, πολιτικοποιημένοι και ακομμάτιστοι.

Πλησιάσαμε στο πρώτο τραπέζι πίστα που κάθονταν η βουλευτής Φαρμάκη σαν να μην έτρεχε τίποτα, και με φωναχτούς διαλόγους μεταξύ μας, ξεκινήσαμε κόσμια, ως είθισται, τον προπηλακισμό της. Δείγμα της αξιοπρεπούς μας στάσης τα εξής: «Κυρία Φαρμάκη, σου αρέσει η επίδειξη, ενώ τους κλείνεις τα μαγαζιά»;», «Θα πληρώσεις και εσύ τον φόρο ακίνητης περιουσίας για τα 17 ακίνητά σου;», «Δεν ντρέπεσαι να κάθεσαι ανάμεσα στα θύματά σου!» «Προδότες, χειροκροτάτε τα παιδιά και την ίδια στιγμή τους ενταφιάζετε το μέλλον» κ.λ.π.

Ο σύζυγος της, αντιδήμαρχος Κορινθίων, μάς παρότρυνε να σταματήσουμε λέγοντας μας «ρε παιδία αφού γνωριζόμαστε και τα έχουμε πει στα δημοτικά συμβούλια, σταματήστε!». Και εμείς με την σειρά μας του αντιτείναμε δις «σήμερα δεν έχουμε έρθει για ‘σένα, αλλά για την κυρία που κάθεται δίπλα σου! Παρ’την και φύγετε!». Σε στιγμές που η ένταση της μουσικής υποχωρούσε, εμείς πιο στεντώρεια, κάναμε αισθητή την παρουσία μας, ενώ ταυτόχρονα πολλοί συμπολίτες και συμπολίτισσσες μάς προέτρεπαν «ΓΙΑΟΥΡΤΩΣΤΕ ΤΗΝ !!!». Δεν ήταν στις προθέσεις μας, όμως.

Βέβαια, η βουλευτής Φαρμάκη προσπαθούσε να διατηρήσει την ψυχραιμία της. Μάταια όμως, καθώς για περισσότερη από μία ώρα ο ψυχολογικός της κόσμος κατέρρεε. Ενδεικτικό του φόβου του προδότη (αυτοαποκαλούμενου εθνοσωτήρα) ήταν τα τηλεφωνήματα που έκανε αυτή και οι παρατρεχάμενοι συνδαιτυμόνες της προς αναζήτηση ασφάλειας(ιδιωτικής: τρεις σιεκουριτάδες και ένα άτομο προσωπική φρουρά και δημόσιας: τέσσερις – πέντε της ομάδας ΔΙΑΣ και ένας αξιωματικός) από την οργή του κόσμου που διαμαρτύρονταν εντόνως πλέον για την παρουσία της.

Την ώρα εκείνη, σε ρόλο νταβατζή με τραμπούκικη διάθεση μάς επιτέθηκε δύο φορές-σωματικά και φραστικά- ο Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Κορίνθου. Ο κ. Κόρκας, ως Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Κορίνθου, αντί να κάτσει και να σκεφτεί πως πρέπει πρώτα αυτός να αρνηθεί την παρουσία της βουλευτού Φαρμάκη στην εκδήλωση–ως ένδειξη διαμαρτυρίας και συμπαράστασης στις επιχειρήσεις που κλείνουν από τα μέτρα που υπερψηφίζει η Φαρμάκη και το συνάφι της- προτίμησε να επιτεθεί φραστικά και σωματικά σε πολίτες που πήγαν νομίμως να διαμαρτυρηθούν. Ο ίδιος, αρχικά προέταξε δήθεν την ασφάλεια και ψυχική ισορροπία των ανηλίκων που συμμετείχαν στη φιέστα. Σημειωτέον: Ούτε ανθρωποφάγοι είμαστε, ούτε βιαστές των ανηλίκων ψυχών. Τουναντίον ο κ. Κόρκας προφασιζόμενος ότι υπερασπίζεται τα δικαιώματα των παιδιών, ξέχασε σκοπίμως τις φωνές των μαθητών του σχολείου προς την Φαρμάκη το πρωινό της ίδιας ημέρας και χάλασε ο ίδιος τον πανηγυρικό χαρακτήρα της φιέστας του. (Δείτε το ύφος του στα κανάλια!!!)

- Πείτε μας κ. Κόρκα, πόσο στοίχισε η φιέστα σας στην οποία συμμετείχε η Φαρμάκη, ως θεατής και καταναλωτής (όπως επαίσχυντα δήλωσε), ποιοι επωφελήθηκαν από αυτήν, πόσα βιβλία θα είχατε αγοράσει για τα παιδιά που δήθεν προστατεύετε και πόσες επιχειρήσεις θα είχατε βοηθήσει;;;;;;;;

- Πείτε μας βουλευτή Φαρμάκη και Πρόεδρε του Εμπορικού Συλλόγου Κορίνθου, πόσα καταστήματα και επιχειρήσεις έχουν κλείσει στην Κόρινθο από το 2010 έως σήμερα; Ξέρετε και οι δυο σας πως ο αριθμός είναι μεγάλος εξαιτίας των μέτρων που υπογράφει η Φαρμάκη (την οποία σιγοντάρατε και προστατέψατε) και η κοινοβουλευτική της παρέα.

- Αν Πρόεδρε του Εμπορικού Συλλόγου Κορίνθου, δεν το ξέρετε τότε είστε ανάξιος για Πρόεδρος όποιου Εμπορικού Συλλόγου. Αν πάλι το γνωρίζετε, με την ανοχή σας στη παρουσία ενός εκτελεστή του Ελληνικού λαού, συναινείτε στις μαζικές εκτελέσεις εργαζομένων, ελεύθερων επαγγελματιών, επιτηδευματιών και συνολικά των γονιών των παιδιών, που δήθεν προστατεύετε.

Βουλευτή Φαρμάκη, αποκαλέσατε «θορυβώδεις μειοψηφίες που ζουν στο περιθώριο, στην υπερβολή και στον μηδενισμό» την συντριπτική πλειοψηφία του ελληνικού πληθυσμού, η οποία σε αντίθεση με εσάς ΔΕΝ ΑΠΟΛΑΜΒΑΝΕΙ:

*ΔΩΡΕΑΝ ΔΙΟΔΙΑ

*ΔΩΡΕΑΝ 104 ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΑ ΤΑΞΙΔΙΑ ΕΤΗΣΙΩΣ

*ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΕΙΣ ΜΕ ΚΤΕΛ, ΠΛΟΙΑ ΚΑΙ ΤΡΕΝΑ

*ΔΩΡΕΑΝ ΘΕΑΜΑΤΑ

*ΔΩΡΕΑΝ ΤΗΛΕΦΩΝΑ, ΣΥΣΚΕΥΕΣ ΚΑΙ ΙΝΤΕΡΝΕΤ

*ΔΩΡΕΑΝ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ ΠΟΛΥΤΕΛΕΙΑΣ

*ΕΠΙΔΟΜΑ 1000€ ΜΗΝΙΑΙΩΣ ΓΙΑ ΔΙΑΜΟΝΗ ΕΚΤΟΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ

*ΑΣΥΛΙΑ

*ΔΩΡΕΑΝ ΓΡΑΦΙΚΗ ΥΛΗ ΚΑΙ ΥΛΙΚΟΤΕΧΝΙΚΟ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟ

*ΑΤΟΚΑ ΔΑΝΕΙΑ

*ΔΩΡΕΑΝ ΓΥΜΝΑΣΤΗΡΙΑ

*ΔΩΡΕΑΝ ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΞΕΝΩΝ ΓΛΩΣΣΩΝ

*ΔΩΡΕΑΝ ΙΑΤΡΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

*ΦΟΡΟΔΙΕΥΚΟΛΥΝΣΕΙΣ (ξέρουμε ότι το εισόδημα σας δεν προστίθεται κατά την εκκαθάριση στα άλλα φορολογούμενα εισοδήματάσας)

*ΑΦΟΡΟΛΟΓΗΤΑ ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ

Και πόσα άλλα ατύπως αλλά ουσιαστικά απολαμβάνετε!!!

Δεδομένου λοιπόν ότι το πλειοψηφικό ποσοστό των Ελλήνων, όχι μόνο δεν απολαμβάνει τα ανωτέρω προνόμια σας αλλά καλείται με το υστέρημα του να καλύψει τις βρωμοδουλειές και τις προδοσίες σας, ΠΛΕΟΝ αναγνωρίζει και καταδικάζει την ανήθικη και δουλική σας συμπεριφορά απέναντι στα κεκτημένα του (τα ποσοστά σας και οι καθημερινές του αντιδράσεις το επιβεβαιώνουν).

Το πιο ειλικρινές που μπορείτε να πράξετε πλέον είναι ΝΑ ΠΑΡΑΙΤΗΘΕΙΤΕ!

Αλλά πριν το κάνετε αυτό, διαβάστε τι υπογράψατε, με τελευταίο σας κατόρθωμα την ψήφο για το φόρο επί των ακινήτων μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ (μνημόνιο, μεσοπρόθεσμο, περιβάλλον, υγεία, εκπαίδευση κοκ) για να μην σας πάρουν με τις πέτρες όπως είπε και ο αρχηγός του κόμματός σας, ακόμη και οι επικοινωνιακοί σας σύμβουλοι και οι δικοί σας άνθρωποι!

ΑΝΟΙΧΤΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΠΛΑΤΕΙΑΣ ΠΕΡΙΒΟΛΑΚΙΑ

The Ελληνοφρένεια Times

 

Αν δεν πληρώσουν οι φτωχοί, πώς θα ζήσουν οι πλούσιοι..;

291526_1931664902779_1576953908_31501139_2031131881_o

Η καπνοβιομηχανία «συγκάλυψε το ραδιενεργό κίνδυνο των τσιγάρων»

Η κατάρα του πολώνιου-210

Για περισσότερο από τέσσερις δεκαετίες, οι καπνοβιομηχανίες γνώριζαν για τον κίνδυνο καρκίνου που εγκυμονούν τα ραδιενεργά ισότοπα στον καπνό, απέκρυψαν όμως σκόπιμα τα στοιχεία, καταλήγει νέα έρευνα του Πανεπιστημίου της Καλιφόρνια στο Λος Άντζελες. 
Εξετάζοντας εσωτερικά έγγραφα της βιομηχανίας, τα οποία δημοσιοποιήθηκαν το 1998 στο πλαίσιο ενός εξωδικαστικού συμβιβασμού, οι ερευνητές έδειξαν ότι οι εταιρείες γνώριζαν από το 1959 για την ύπαρξη ραδιενεργού πολώνιου-210, ενός ισοτόπου που υπάρχει φυσικά στο έδαφος αλλά και στα λιπάσματα. 
«Γνώριζαν ότι ο καπνός των τσιγάρων είναι ραδιενεργός και μπορεί δυνητικά να οδηγήσει σε καρκίνο, σκόπιμα όμως κράτησαν κρυφά αυτά τα στοιχεία» αναφέρει ο Χράιρ Καραγκουζιάν, καθηγητής Καρδιολογίας και μέλος της ερευνητικής ομάδας. 
Τα συμπεράσματα δημοσιεύονται στην επιθεώρηση Nicotine & Tobacco Research. 
Ανήσυχες για τις επιπτώσεις του πολώνιου-210, οι καπνοβιομηχανίες ξεκίνησαν να μελετούν εις βάθος το θέμα μετά το 1960. Τα εσωτερικά έγγραφα των εταιρειών επέτρεψαν μάλιστα στους ερευνητές να εκτιμήσουν τον κίνδυνο για τους καπνιστές όπως τον είχαν υπολογίσει τότε οι εταιρείες: 120 με 138 επιπλέον θάνατοι ανά 1.000 καπνιστές ανά 25 χρόνια. 
Το πολώνιο-210 συσσωρεύεται σε «θερμά σημεία» στους βρόγχους των καπνιστών, αντί να απλώνεται ομοιόμορφα στην επιφάνειά τους. Εκεί, διασπάται εκπέμποντας σωματίδια άλφα, δηλαδή πυρήνες υδρογόνου που μπορούν να προκαλούν γενετικές και άλλες βλάβες στα κύτταρα. 
Και ο βομβαρδισμός των κυττάρων με σωματίδια α έρχεται να προστεθεί στην καρκινογόνο δράση του βενζόλιου και άλλων τοξικών ουσιών του καπνού. 
Προηγούμενες μελέτες σε νεκρούς καπνιστές είχαν μάλιστα δείξει ότι οι καρκινικοί όγκοι εμφανίζονται συνήθως σε αυτά τα «θερμά σημεία». 
Παρά τις ενδείξεις για κίνδυνο καρκινογένεσης, επισημαίνει η νέα μελέτη, οι καπνοβιομηχανίες αρνήθηκαν να υιοθετήσουν μεθόδους για την απομάκρυνση του πολώνιου-210 από τον καπνό. Η νεότερη από αυτές τις τεχνικές, που ανακαλύφθηκε το 1980, ξέπλενε τον καπνό με οξέα. 
«Η βιομηχανία ανησυχούσε ότι το όξινο μέσο θα προκαλούσε ιονισμό της νικοτίνης, καθιστώντας πιο δύσκολη την απορρόφησή της στους εγκεφάλους των καπνιστών» γράφουν οι ερευνητές.

Το ΜΠΑ.ΤΣΟΚ είναι εδώ!!!

Βλέποντας την φωτογραφία που ένας πατέρας κρατάει την κόρη του που έφαγε χτές 25 του Σεπτέμβρη κάποια χημικά απο τα ΜΑΤ του ΜΠΑ.ΤΣΟΚ, μου δίνει την εντύπωση ότι έχουμε οπισθοδρομήσει εντελώς.

Ζούμε μέσα σε τυρρανικό καθεστώς που θέλει να μας εξοντώσει παντελώς, η αστυνομία παίζει καλά το ρόλο της, όπως έπαιζε και στην δικτατορία, έτσι όπως τότε που φύλαγε την δικτατορία του Παπαδόπουλου, έτσι και τώρα φυλάει την χούντα του ΔΝΤ.

Δεν έχω ζήσει τέτοιες περιόδους αλλά το να βλέπω να γδέρνονται απο τις δυνάμεις καταστολής παιδιά, γονείς, γέροι και νέοι χωρίς λόγο μόνο σε ένα τυραννικό καθεστώς με παραπέμπει.

Πάνε παλιά στην εποχή που υπήρχαν οι άνθρωποι που μιλούσαν για Πατρίδα και ΈΘνος και ήταν Αμερικανόδουλοι και με αυτούς που μιλούσαν για λευτερια και για εξέγερση.

Το αποτέλεσμα ήταν τα ξερονήσια, η μακρόνησος, η γυάρος, ο Ωροπος κλπ.

Ειναι γεγονός ότι η ιστορία επαναλαμβάνεται σαν φάρσα κάποτε ένας Γιώργος Παπανδρέου, κατάφερε να αιματοκυλήσει την χώρα και έφερε την κατάσταση στα άκρα, υποστήριξε τους Βρετανούς και το σχέδιο Μάρσαλ με αποτέλεσμα να διχάσει όλους τους Έλληνες σε δεξιούς και Αριστερούς, με τα γνωστά αποτελέσματα.

Σήμερα ο εγγονός του κάνει τα ίδια…ας δούμε λοιπόν την αλήθεια και ας μην μείνουμε στα κόμματα και στις ιδεολογίες και ας μείνουμε ενωμένοι…είτε ανήκουμε στο ΔΗΜΟΣΙΟ, είτε στο ΙΔΙΩΤΙΚΟ τομέα ειμαστέ ΛΑΟΣ(και όχι το φασιστοκόμμα του Καρατζαφέρη) και πρέπει όλοι να είμαστε ενωμένοι!!!

Πηγή: neosgiatros.wordpress.com

Επανασυνδέθηκε το ρεύμα σε άνεργη μητέρα

pame
Ακόμα μία παρέμβαση των ταξικών δυνάμεων του ΠΑΜΕ έφερε αποτελέσματα. Το κλαδικό Συνδικάτο των ΟΤΑ Αττικής, κατάφερε χτες το πρωί, ύστερα από την επίμονη στάση των αγωνιστικών δυνάμεων που βρέθηκαν στο υποκατάστημα της ΔΕΗ, όπου ανήκει και η Μεταμόρφωση (οδός Ορφανίδου - Λαμπρινή), να επανασυνδεθεί το ρεύμα σε άνεργη γυναίκα και μητέρα ενός ανήλικου παιδιού από τη Μεταμόρφωση.

Η μάνα, που εργαζόταν στις υπηρεσίες του Δήμου Μεταμόρφωσης, τον περασμένο Μάη απολύθηκε και από τότε προσπαθεί να ζήσει η ίδια και το παιδί της με μοναδικό εισόδημα τα 450 ευρώ που παίρνει από το Ταμείο Ανεργίας. Πρόσφατα η ΔΕΗ, παρότι η ίδια δεν είχε άλλες οφειλές, προχώρησε στη διακοπή του ρεύματος χωρίς να αφήσει το περιθώριο στην άνεργη γυναίκα να προσφύγει σε διακανονισμό πληρώνοντας με δόσεις το χρηματικό ποσό των 395 περίπου ευρώ που χρωστούσε.
Οπως τόνισε στο «Ρ» αμέσως μετά την παρέμβαση ο Μπάμπης Βορτελίνος, μέλος τη διοίκησης του κλαδικού συνδικάτου ΟΤΑ, «αποδεικνύεται ότι η παρέμβαση των ταξικών δυνάμεων μπορεί να φέρει αποτελέσματα». Στο πλευρό των ταξικών δυνάμεων εκφράζοντας την έμπρακτη συμπαράστασή του βρέθηκε και ο Νίκος Καραντωνίου, δημοτικός σύμβουλος της «Λαϊκής Συσπείρωσης» στο Δήμο Μεταμόρφωσης.

Εύρηκα! Εύρηκα!

Ο Αρχιμήδης δεν μένει πια στις Συρακούσες. Βρίσκεται στο Μόναχο. Και από 'κεί φώναξε πανηγυρικά: «Εύρηκα»! Εστι, δε, «Eureka» σχέδιο διάσωσης της Ελλάδος με σημαντική μείωση του χρέους και ανάπτυξη.

Του ΓΙΑΝΝΗ ΙΩΑΝΝΟΥ - Από το «Εθνος»

Το αντάλλαγμα; Ψιλοπράγματα: λιμάνια, ακίνητα, τηλεπικοινωνίες, τράπεζες -και τέλος πάντων αυτό που κακώς ονομάζεται «εθνικός πλούτος». Την ιδέα είχαν οι άρχοντες του Βερολίνου, που ανέθεσαν τη δουλειά στην εταιρεία μελετών Roland Berger, με επικεφαλής τον Αρχιμήδη. Εφ' ω και το «Εύρηκα»... Θα δημιουργηθεί, λοιπόν, μια εταιρεία που θα εδρεύει στο Λουξεμβούργο, στην οποία θα εκχωρηθούν τα «ψιλοπράγματα» που λέγαμε, έναντι 125 δισ. ευρώ που θα πάρει η Ελλάδα για να γιατρέψει το χρέος της (μείωση κατά 88%). Μετά θα αρχίσουν τα θαύματα: η Ελλάδα θα βγει στις αγορές, η ανάπτυξη θα απογειωθεί και η χώρα θα ξαναβρεί την παλιά της δόξα. Μεγαλεία... Οσο για κάτι μικρόψυχους αμβλύωπες, όπως η «Αυγή», που μιλούν για ξεπούλημα και «πλήρη ιδιωτικοποίηση της ελληνικής οικονομίας με τον πιο εξευτελιστικό τρόπο», τους αξίζει βαθιά περιφρόνηση (...Μέχρι χθες δεν υπήρχε επίσημη κυβερνητική διάψευση παρά τη δημοσιότητα που πήρε η υπόθεση μετά το αποκαλυπτικό δημοσίευμα της γαλλικής εφημερίδος «La Tribune») ****Αλλά στη Γαλλία έχουν σοβαρότερα προβλήματα από μας, υποβολέα. «Μαντάμ ή μαντεμουαζέλ»; Ιδού το δίλημμα και μέγα πρόβλημα. Δεσποινίς ή κυρία; Οταν λες «δεσποινίς», υποχρεώνεις μια γυναίκα να εκθέσει την προσωπική και οικογενειακή της κατάσταση. Τρομερό. Ας ληφθεί υπ' όψιν ότι δεν υπάρχει κάτι αντίστοιχο σε αντρικό... Δικαίως, λοιπόν, εξανέστησαν κάποιες φεμινιστικές οργανώσεις. Πρωτοποριακές, εννοείται *** Βγήκε, που λες, στο BBC ένας καπάτσος των αγορών και είπε ωμά ότι τον κόσμο δεν τον κυβερνούν οι κυβερνήσεις, αλλά οι διάφορες Γκόλντμαν Ζακς. Είπε και άλλα και έγινε χαμός στο Διαδίκτυο. Πήρε φωτιά.

Πηγή

ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΤΑ ΧΑΡΑΤΣΙΑ

313166_10150459487073054_12224403053_9994662_964550394_n[1]

Τέλος για τον Αστερίξ από τον Ουντερζό


«Τελεία» βάζει στην καριέρα του, σε ηλικία 84 ετών, ο σκιτσογράφος Αλμπέρ Ουντερζό, ένας εκ των δημιουργών του Αστερίξ.

Ο ιταλικής καταγωγής καλλιτέχνης νιώθει «κουρασμένος», όπως δήλωσε, και θέλει να δώσει χώρο σε νέα ταλέντα. Ηδη, όπως είπε, βρέθηκαν αρκετοί διάδοχοι για να συνεχίσουν την κληρονομιά του. «Εχω αποφασίσει ότι θα πρέπει να υπάρχει κάποια συνέχεια στις περιπέτειες του Αστερίξ, και θα ήθελα να διαρκέσει αυτό για γενιές και γενιές», είπε.
Η ανακοίνωση έγινε μία ημέρα μετά τον εορτασμό της συμπλήρωσης 350 εκατομμυρίων τευχών Αστερίξ από τον εκδοτικό οίκο «Hachette» κάνοντας έτσι το μικροκαμωμένο Γαλάτη ένα από τα γαλλικά εξαγώγιμα προϊόντα με τις περισσότερες πωλήσεις.
Ο Αλμπέρ Ουντερζό επινόησε τον Αστερίξ με το σεναριογράφο φίλο του Ρενέ Γκοσινί, το 1959. Ο Αστερίξ και ο πρόσχαρος φίλος και συμπολεμιστής του Οβελίξ εμφανίστηκαν για πρώτη φορά ως φιγούρες στο χαρτί τον Οκτώβριο εκείνης της χρονιάς. Εκτοτε οι περιπέτειές τους στο μικρό γαλατικό χωριό εναντίον των Ρωμαίων κατακτητών έχουν μεταφραστεί σε περισσότερες από 100 γλώσσες σε όλο τον κόσμο.
Μετά το θάνατο του Ρενέ Γκοσινί, το 1977, ο Ουντερζό ανέλαβε τόσο τη συγγραφή όσο και τη σχεδίαση της σειράς. Δεν έλειψαν ωστόσο οι επικρίσεις από φίλους του κόμικ που αισθάνθηκαν ότι στις ιστορίες του σκιτσογράφου Ουντερζό έλειπε το τόσο αναγνωρίσιμο χιούμορ και η ειρωνεία του Γκοσινί.

Κουκουλοφόροι μέσα στην αίθουσα του δικαστηρίου!!!

64058_101103236623053_100001701304653_7472_7042107_n[1]

Ο Τάσος Κουράκης, βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, μετά την κατάθεσή του στο δικαστήριο για την υπόθεση του Σίμου Σεϊσίδη δήλωσε:
Όπως κατέθεσα και στο δικαστήριο, η παρουσία των ενστόλων της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας μέσα στην αίθουσα του δικαστηρίου με προτεταμένα όπλα και κουκούλες, έχει ως σκοπό τον εκφοβισμό των μαρτύρων, των δικαστών και των ενόρκων. Αντί να διώκονται οι αστυνομικοί που χρησιμοποιούν τα όπλα τους σκοτώνοντας πολίτες, ή προκαλώντας βαριά σωματική βλάβη, όπως μαρτυρεί το ακρωτηριασμένο πόδι του Σεϊσίδη, κυκλοφορούν ατιμώρητοι, προκαλώντας το αίσθημα δικαίου

To Facebook σε παρακολουθεί και μετά το log out!

Όπως ισχυρίζεται ο δημοφιλής επιχειρηματίας και hacker Nick Cubrilovic, η Facebook
συνεχίζει να παρακολουθεί τις σελίδες που επισκέπτεσαι ακόμα και αφού κάνεις log out από το κοινωνικό δίκτυο!
Αυτό που ανακάλυψε ο Cubrilovic ήταν ότι η Facebook αντί να διαγράφει τα cookies κατά την αποσύνδεση του χρήστη, τα διατηρεί με κάποιες μικρές μετατροπές. Έτσι, οι πληροφορίες του λογαριασμού συνεχίζουν να βρίσκονται στα cookies κάτι που σημαίνει ότι κάθε φορά που επισκέπτεται μια ιστοσελίδα με κουμπί ή widget Facebook, ο browser του στέλνει προσωπικές του πληροφορίες πίσω στο Facebook.

Αν κάτι τέτοιο αποδειχτεί σωστό, πιθανότατα θα μπορούμε να μιλάμε για σοβαρή παραβίαση της ιδιωτικής ζωής. Αρκετοί χρήστες του Facebook έχουν ξεσηκωθεί ήδη με τις νέες Open Graphεφαρμογές, οι οποίες γνωστοποιούν τι διαβάζουν ή τι ακούν κάθε στιγμή χωρίς να πατήσουν καν κάποιο κουμπί “Like”.
Η απάντηση της Facebook (δια στόματος του μηχανικού της Arturo Bejar) είναι ότι τα δεδομένα που συλλέγονται από τα συγκεκριμένα cookies έχουν να κάνουν καθαρά και μόνο με την προστασία από spamming, phising και άλλους κινδύνους ασφαλείας και σε καμία περίπτωση για διαφημιστικούς σκοπούς.
                                                                                                       now24.gr

Ακούστε ζωντανά την Ραδιοφωνική ελληνοφρένεια

Πατήστε εδώ για να ακούσετε

Με αφορμή μια ψήφο, της Μαρίας Χρυσάνθου

Οι γυναίκες στη Σαουδική Αραβία θα ψηφίζουν και από το 2015 θα έχουν το δικαίωμα να είναι υποψήφιες σε δημοτικές εκλογές! Το τελευταίο προπύργιο του άκρατου συντηρητισμού και σεξισμού έπεσε, σχολίαζε ο διεθνής και τοπικός τύπος! Άραγε να πρέπει ο Σαουδάραβας μονάρχης να λάβει και κάποια τιμητική διάκριση, ίσως το επόμενο βραβείο Νόμπελ για την Ειρήνη για το «μεγάλο» βήμα του προς την εκδημοκρατικοποίηση της χώρας;

Τι σημασία έχει το δικαίωμα της ψήφου σε μια χώρα όπου το καθεστώς είναι η απόλυτη μοναρχία, σε μορφή χειρότερη και από εκείνη της μοναρχίας στα πρόθυρα της Γαλλικής Επανάστασης του 1789 ή της τσαρικής Ρωσίας των αρχών του 20ου αιώνα; Τι σημασία να έχει του δικαίωμα της ψήφου είτε για τους άντρες που το κατείχαν ήδη, είτε για τις γυναίκες που θα το αποκτήσουν όταν ο απόλυτος Σεΐχης αποφασίζει με μοναδικούς συμβούλους τους πρίγκιπες συγγενείς του; Τι σημασία να έχει το δικαίωμα της ψήφου όταν εκλογές γίνονται αποκλειστικά και μόνο για δημοτικά συμβούλια;

Τι σημασία έχει η ψήφος σε μια χώρα όπου δεν υπάρχουν κόμματα; Κι όμως σε αντίθεση με την περίπτωση της Λιβύης, όπου ίσχυε κάτι ανάλογο, κανείς δεν φαίνεται να ενοχλείται ιδιαίτερα στο λεγόμενο «δημοκρατικό» «προοδευτικό» δυτικό κόσμο. Στο λεγόμενο ανατολικό κόσμο έτσι κι αλλιώς η δημοκρατία δεν ήταν ποτέ το αντικείμενο.

Τι σημασία να έχει το δικαίωμα της ψήφου στις γυναίκες όταν δεν τους επιτρέπεται να έχουν καν χωριστές, δικές τους ταυτότητες, αλλά είναι γραμμένες στις ταυτότητες των πατεράδων ή των συζύγων τους; Όταν δεν μπορούν να κάνουν βήμα χωρίς αντρική «συνοδεία»;
Δίκαια εξανίσταται ο δημοκρατικός κόσμος ενάντια στον Άσαντ ή τον Γκαντάφι, ηπιότερα ενάντια στον Μουμπάρακ και τον Μπεν Άλι. Ο βασιλιάς Αμπντουλάχ όμως γιατί παραμένει στο απυρόβλητο όταν το καθεστώς της Σαουδικής Αραβίας είναι το πιο καταπιεστικό και αντι-δημοκρατικό από όλα τα αραβικά καθεστώτα. Είναι το καθεστώς που ανάθρεψε τον Μπιν Λάντεν και ενέπνευσε τους Ταλιμπάν. Αποδεδειγμένα πιο καταπιεστικό και απάνθρωπο απέναντι στους ανθρώπους του και ιδιαίτερα τις γυναίκες από ότι εκείνο του Ιράν ενάντια στο οποίο δικαίως μαίνεται ο δυτικός «δημοκρατικός» κόσμος. Έτσι κι αλλιώς ο λεγόμενος ανατολικός κόσμος ποτέ δεν φημιζόταν ή διατεινόταν ότι η δημοκρατία τον απασχολούσε.

Οι γυναίκες στη Σαουδική Αραβία θα έχουν πλέον το δικαίωμα της ψήφου! Πιο χρήσιμο θα ήταν ίσως αν είχαν το δικαίωμα να οδηγούν. Γιατί 48 μόνο ώρες μετά τη βαρύγδουπη ανακοίνωση του βασιλιά Αμπντούλαχ πως μπορούν επιτέλους και οι γυναίκες να ψηφίζουν μια γυναίκα καταδικάστηκε σε δέκα βουρδουλιές γιατί παραβίασε τον «ιερό» νόμο που απαγορεύει την οδήγηση στις γυναίκες.

Είμαι γνήσιο γομάρι...Βουλευτής εγώ δεν είμαι...

ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΤΙΜΗΣ ΤΩΝ "ΓΟΜΑΡΙΩΝ"
ΓΟΜΑΡΙ..  ο γάιδαρος η το μουλάρι που κουβαλάει το φορτίο.
ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ.. Ο άνθρωπος που ξέρει μόνο να φορτώνει φορτία σε πλάτες άλλων.
ΓΟΜΑΡΙ..Δεν εκμεταλλεύεται ποτέ κανέναν, αντίθετα είναι ο ορισμός της εκμετάλλευσης
ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ...επαγγελμα του να εκμεταλλεύεται με κάθε τρόπο και κάθε ευκαιρία
ΓΟΜΑΡΙ..προσφερεται για κάθε είδους βαριά εργασία
ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ..καρπωνεται την εργασία άλλων
ΓΟΜΑΡΙ..με την συμβολή του έχουν χτισθεί ολόκληρα χωριά
ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ..με τη συμβολή του έχουν εξαφανισθεί ολόκληρα χωριά
Σταματήστε λοιπόν να αποκαλείται τους βουλευτές γομάρια και γαϊδούρια.
Δεν προσβάλλεται αυτούς.
Προσβάλλεται αυτά τα ταλαίπωρα ζώα!!!

                                                                                                              πηγή

1.000.000 ΕΥΡΩ ΖΗΤΑΕΙ ΑΠΟ 26ΧΡΟΝΟ ΦΟΙΤΗΤΗ ΚΑΙ BLOGGER Ο ΠΑΓΚΑΛΟΣ

Προπηλακισμούς και σωματική βία σε βάρος καταληψιών μαθητών καταγγέλλει η ΟΛΜΕ

sxoleio---katalhyh-thumb-medium.jpg

Απειλές προπηλακισμούς και σωματική βία από διευθυντές σχολείων και μερίδα "αγανακτισμένων" γονέων σε μαθητές που συμμετέχουν στις καταλήψεις σχολείων καταγγέλλει η ΟΛΜΕ παρουσιάζοντας συγκεκριμένα περιστατικά που συνέβησαν σε σχολεία στο Γαλάτσι και την Αργυρούπολη.

Σύμφωνα με την καταγγελία της ΟΛΜΕ  «Υποδιευθυντής λυκείου στο Γαλάτσι προκάλεσε το σοβαρό τραυματισμό μαθήτριας ενώ παράλληλα σε Γυμνάσιο της Αργυρούπολης «αγανακτισμένος» γονέας κτύπησε με τον κόπτη που κρατούσε μαθητή που συμμετείχε σε κατάληψη.»

Η ΟΛΜΕ επισημαίνει ότι «Τα κρούσματα βιαιοπραγίας σε βάρος μαθητών είναι πάμπολλα και η Ομοσπονδία μας αδυνατεί να τα καταγράψει» προσθέτοντας ότι«οι απειλές, οι προπηλακισμοί και η σωματική βία σε βάρος μαθητών είναι απαράδεκτες από παιδαγωγική άποψη και όσοι προβαίνουν σε τέτοιες ενέργειες δεν έχουν καμία θέση στο δημόσιο σχολείο» επισημαίνει.

Να σημειωθεί ότι ευθύνες για την κατάσταση αυτή το Δ.Σ. της ΟΛΜΕ καταλογίζει στο υπουργείο Παιδείας  «που με την εγκύκλιο, που απέστειλε στις 20/9/2011, βαφτίζει "πρόληψη και παιδαγωγική αντιμετώπιση" την καταστολή των μαθητικών αγώνων, καλλιεργεί τον "κοινωνικό αυτοματισμό", το διαίρει και βασίλευε, επιδιώκει να στρέψει τους γονείς ενάντια στα παιδιά. Και ακόμη ονομάζει "δυσλειτουργία" τον αγώνα των μαθητών ενάντια στα προβλήματα που η ίδια η κυβέρνηση δημιούργησε».

alterthess.gr

Τζιμάκος σε κέφια...«Θέε μου πώς μπλέξαμε με σούμο νταβατζή;…»

Θαύμα! Θαύμα!

Εδώ και εβδομάδες έχει γεμίσει ο τόπος στη Θεσσαλονίκη από αφίσες, πανό και λάβαρα που ανακοινώνουν την άφιξη του...ιερού λειψάνου ενός Αγίου Σπυρίδωνος, για την ακρίβεια του...δεξιού του χεριού. Ο υπόλοιπος προφανώς περιοδεύει αλλού.

Αυτά τα πράγματα είναι γελοία και κατάπτυστα για τον οποιονδήποτε έχει έστω μια σταγόνα κοινού νου και αξιοπρέπειας, και η εκμετάλλευση της αφέλειας των πιστών από τον κερδοσκοπικό οργανισμό που λέγεται εκκλησία είναι γνωστή-και ανεκτή, αν όχι ενθαρρυνόμενη-από τις κυβερνήσεις.

Τώρα που τα πράγματα απο οικονομικής απόψεως σκούρηναν για όλους, είναι τόσο διαφανής η προσπάθεια των παπάδων να απομυζήσουν κι άλλα φράγκα από τους αφελείς, που δε μπορώ να αντισταθώ και να μη σχολιάσω το δελτίο τύπου που κυκλοφόρησε για το σουπερ-γουάου τρέντι "θρησκευτικό" event αυτό.

"Ὰνακοινώνεται ὅτι τό Σάββατο 23ῃ Σεπτεμβρίου 2011 στίς 6.30 μ.μ. θα γίνει ἡ ὑποδοχή τοῦ ἱεροῦ λειψάνου τῆς Δεξιάς χειρός τοῦ Ἁγίου Σπυρίδωνος τοῦ Θαυματουργοῦ [ο ειδωλολατρικός, παγανιστικός χαρακτηρισμός είναι για να διεγείρει τις ελπίδες και να διανοίγει τα πορτοφόλια των αναξιοπαθούντων] ἀπό τήν Κέρκυρα στόν Ἱερό Ναό τοῦ Ἁγίου στἠν Τριανδρία Θεσσαλονίκης.
Σό ἱερό λείψανο ὑποδέχεται ὁ Παναγιώτατος Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης κ.κ. Ἄνθιμος μέ τόν ἱερό κλήρο καί τόν εὐσεβή λαό τῆς πόλεώς μας [η αναφορά στον ευσεβή λαό είναι για να μην ξεχνιόμαστε και λείψει κανείς].
Τήν δέ Κυριακή 25-9-2011 καί ὥρα 8.30 μ.μ. ἡ Φιλαρμονική τῆς Κερκύρας «ΜΑΝΤΖΑΡΟΣ» θά πραγματοποιήσει πανηγυρική συναυλία, ὑπό τήν Διεύθυνση τοῦ Ἀρχιμουσικοῦ [τάδε], μέ τήν εὐκαιρία τῆς ὑποδοχῆς τοῦ ἱεροῦ λειψάνου τοῦ Ἁγ.Σπυρίδωνος στήν Θεσσαλονίκη καί τῶν 90 χρόνων ἀπό τήν ἴδρυση τῆς προσφυγικῆς συνοικίας τῆς Τριανδρίας [αυτό είναι για να κεντριστεί το...προσφυγικό συναίσθημα, και να δώσουν κι άλλα οι πιστοί πρόσφυγες]καί τήν θεμελίωση τοῦ ἱεροῦ Ναοῦ τοῦ Ἁγίου Σπυρίδωνος [λίγες εκκλησίες είχαμε, ιδιαίτερα αυτά τα μπετονένια τέρατα που μένουν επίτηδες ημιτελή επί δεκαετίες για να γεμίζουν οι κουτοί τα παγκάρια υπέρ αποπερατώσεως και να κυκλοφορούν οι χοντροί παπάδες με τις λιμουζίνες] , στό ΜΕΓΑΡΟ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ.
(εἴσοδος ἐλεύθερη , μέσω προσκλήσεων τηλ. 2310 914760 )
Τό ἱερό λείψανο θά παραμείνει στόν ἱερό Ναό Ἁγ.Σπυρίδωνος στήν Τριανδρία, ἀπό την 24η Σεπτεμβρίου ἕως καί τήν 2α Ὀκτωβρίου 2011. [που σημαίνει, για λίγες μόνο εμφανίσεις, προλάβετε!]

Κανονικά δε θάπρεπε να ασχολούμαι. Είναι όμως τόσο σκανδαλιστική, τόσο εξόφθαλμη η ασέβεια των παπάδων προς τα υποτιθέμενα πιστεύω τους και προς τους ανθρώπους που τους εμπιστεύονται, που δε μπορώ να μη σχολιάσω.

Επίσης, οι αφελείς που τα πιστεύουν αυτά δεν είναι μια χούφτα γριές που τρέχουν γονυπετείς στις εκκλησίες, είναι ΠΟΛΥΣ κόσμος (θα εκπλαγείτε!), και γι αυτό όλη αυτή η κινητοποίηση - πόσο στοιχίζουν, νομίζετε, τα λάβαρα και οι αφίσες κλπ; Ο τζίρος είναι μεγάλος. Τα λεφτά είναι πολλά. Υπάρχει τρόπος να σταματήσει αυτή η κυνική εκμετάλλευση;

                                              Έγραψε ο Στάθης Ν. Παναγιωτόπουλος

Με ένα μήνυμα η εξαίρεση από το τέλος ακινήτων

sms

Γραπτό μήνυμα (sms) θα πρέπει να στείλουν στη Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων του Υπουργείου Οικονομικών οι φορολογούμενοι που εξαιρούνται από το νέο τέλος για τα ακίνητα, σύμφωνα με απόφαση του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών, Παντελή Οικονόμου.

Το ίδιο καλούνται να κάνουν και όσοι θα καταβάλουν το τέλος βάσει του ειδικού χαμηλού συντελεστή 0,5 ευρώ το τ.μ., ώστε να μη φορολογηθούν με την κανονική κλίμακα του ειδικού τέλους.

Το μήνυμα θα πρέπει να έχει αποσταλεί μέχρι τις 2 Οκτωβρίου και η Γενική Γραμματεία, αφού επεξεργαστεί τα στοιχεία, θα απαντήσει για το αν ο φορολογούμενος δικαιούται την απαλλαγή ή την ειδική φορολόγηση. Το sms θα πρέπει να σταλεί στον αριθμό 54160, αναγράφοντας ΕΤΑ, τον αριθμό φορολογικού μητρώου και τον αριθμό της παροχής, διαχωριζόμενα με έναν κενό χαρακτήρα.
Σε περίπτωση που το μήνυμα δεν σταλεί μέχρι τη λήξη της προθεσμίας, οι φορολογούμενοι θα αναγκαστούν να καταβάλουν κανονικά την πρώτη δόση. 
Ωστόσο, θα έχουν τη δυνατότητα να στείλουν το sms και αργότερα, έως τις 30 Νοεμβρίου. Εφόσον η αίτηση γίνει δεκτή, για ποσά που καταβλήθηκαν επιπλέον θα γίνει συμψηφισμός στους επόμενους λογαριασμούς της Δ.Ε.Η..

Απίστευτα και όμως… αληθινά!

apisteuto

Μπορεί να φαίνονται αστεία αλλά είναι πραγματικότητα, αφού το λένε οι στατιστικές...


1. Πάνω από δέκα άτομα το χρόνο σκοτώνονται από μηχανήματα αυτόματης πώλησης.
2. Πάνω από 1.000 πουλιά πεθαίνουν ετησίως χτυπώντας σε παράθυρα!
3. Ο μέσος άνθρωπος ξοδεύει τρία χρόνια από τη ζωή του στήν τουαλέτα.
4. Κατά τη κατάθεση τους στο δικαστήριο του Ρωμαίοι άνδρες ορκίζονταν στους όρχεις τους.
5. Το 30% των κινεζικών ενηλίκων ζει με τους γονείς τους.
6. Η σχολή Kampanga στη βορειοανατολική Ταϊλάνδη είναι η πρώτη σχολή που διαθέτει ξεχωριστή τουαλέτα για τους τραβεστί μαθητές.
7. Το Γιο-Γιο προέρχεται από όπλο που χρησιμοποιούσαν οι ιθαγενείς στα νησιά των Φιλιππινών κατά τη διάρκεια του 16ου αιώνα.
8. Οι ΗΠΑ έχουν περισσότερες μπάντες γκάιντας από τη Σκωτία .
9. Η κυβέρνηση των Η.Π.Α δαπάνησε 277.000 δολάρια σε ένα έρευνα για το τουρσί το 1993.
10. Σύμφωνα με τις στατιστικές, γυναίκες από την Αυστραλία είναι πιθανότερο να έρθουν σε σεξουαλική επαφή στο πρώτο ραντεβού.
11.Τα Fortune Cookies επινοήθηκαν στην Αμερική το 1918, από τον Charles Jung!
12. Ο εφευρέτης της μηχανής για βάφλες σιχαίνεται τις βάφλες.
13. Τα φυστίκια είναι ένα από τα συστατικά του δυναμίτη.
14. Μυρίζοντας μπανάνες και πράσινα μήλα μπορούν να βοηθήσουν στην απώλεια βάρος!
15. Έχουν τυπωθεί περισσότερα χρήματα Monopoly σε ένα έτος, σε σχέση με αληθινά χρήματα !

Έφεδροι κομάντος,… «καταλαμβάνουν» το Σύνταγμα

Έφεδροι κομάντος,… «καταλαμβάνουν» το Σύνταγμα

Η αγανάκτηση όλων των μερίδων της ελληνικής κοινωνίας έχει φτάσει στο απροχώρητο. Μέχρι και οι έφεδροι

Έφεδροι κομάντος… «καταλαμβάνουν» το Σύνταγμα

που υπηρέτησαν στις Ειδικές Δυνάμεις θα διαδηλώσουν στο Σύνταγμα.
«Απόβαση» στην Πλατεία Συντάγματος πρόκειται να πραγματοποιήσουν μεθαύριο Σάββατο οι έφεδροι καταδρομείς και πεζοναύτες που υπηρέτησαν στις Ειδικές Δυνάμεις της χώρας μας, προκειμένου να διαμαρτυρηθούν τόσο για τα οικονομικά μέτρα της κυβέρνησης, όσο και για την πορεία των εθνικών μας θεμάτων και το ξεπούλημα του δημοσίου πλούτου.
Το ραντεβού έχει δοθεί στην Ομόνοια στις έξι το απόγευμα του Σαββάτου, απ’ όπου και εν συνεχεία οι έφεδροι λοκατζήδες και πεζοναύτες θα κατευθυνθούν προς την Πλατεία Συντάγματος όπου και έχουν σκοπό να διαδηλώσουν.
Οι Έλληνες κομάντος που θα λάβουν μέρος στην κινητοποίηση, σε μια ένδειξη πειθαρχίας αλλά και προσήλωσης στο εθνόσημο και την ιστορία τους, θα φορούν όμοια μπλουζάκια μαύρου χρώματος, στο μπροστινό αλλά και στο πίσω μέρος των οποίων θα διακρίνονται τα εμβλήματα «Ο Τολμών Νικά» και «Θαρσήν Χρη» για όσους υπηρέτησαν ως καταδρομείς και πεζοναύτες αντίστοιχα. Παράλληλα, στο πίσω και κάτω μέρος της μπλούζας θα αναγράφεται και η ομάδα που διοργάνωσε την εκδήλωση, η Κοινότητα Εφέδρων Ειδικών Δυνάμεων ( ΚΕΕΔ).
Όλο το άρθρο του Γιώργου Διονυσόπουλου με τις πτυχές αυτής της κινητοποίησης στα "ΕΠΙΚΑΙΡΑ", στο τεύχος 102, που κυκλοφορεί την Πέμπτη, 29 Σεπτεμβρίου 2011

Συνέλευση ΣΥΡΙΖΑ στην Καβάλα

297757_10150311746622621_130950557620_8263683_631307354_n[1]

 

Καλούμε τα μέλη και τους φίλους του ΣΥΡΙΖΑ σε συνέλευση την Δευτέρα 3 Οκτώβρη στις 19:30 στο Στέκι της Νέας Πόλης Αρχελάου 8.

Εισηγητής στη συνέλευση θα είναι το μέλος της Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ Μπένος Αλέξανδρος.

Υπενθυμίζουμε ότι οι συνελεύσεις είναι ανοιχτές για όποιον πολίτη επιθυμεί να παρακολουθήσει.

Καβάλα, 29 – 09 – 2011

Γραφείο Τύπου Γραμματείας ΣΥΡΙΖΑ

Επιχείρηση καταστολής των καταλήψεων με εισαγγελείς και αστυνομικούς

Της ΑΝΝΑΣ ΑΝΔΡΙΤΣΑΚΗ

Την επέμβαση εισαγγελικών και αστυνομικών δυνάμεων στα υπό κατάληψη σχολεία ενορχηστρώνουν με απόλυτη ακρίβεια και σε αγαστή συνεργασία κυβέρνηση και δικαστικές αρχές, τις αμέσως επόμενες ημέρες.

Δεν πρόλαβε ο πρωθυπουργός και επισήμως να ανάψει το πράσινο φως, χθες, στο υπουργικό, καλώντας τη Δικαιοσύνη να κάνει το καθήκον της, και ήδη η εγκύκλιος του εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ι. Τέντε βρισκόταν στα γραφεία των συναδέλφων του εισαγγελέων ώστε να δρομολογηθούν οι διαδικασίες παρέμβασης στις εκατοντάδες υπό κατάληψη σχολικές μονάδες.

Την ίδια στιγμή, η υπουργός Παιδείας, πιέζοντας για περαιτέρω επίσπευση της επιχείρισης-«εκκαθάριση στα σχολεία» ζήτησε από τους διευθυντές των σχολείων να «ειδοποιήσουν αμέσως τις αρχές», ενώ έστειλε, όπως αναμενόταν, σε όλες τις μονάδες την (παλαιότερη) εγκύκλιο σχετικά με τον τρόπο αναπλήρωσης των χαμένων ωρών. Προβλέπονται: μαθήματα Σαββατοκύριακα και Χριστούγεννα, διεύρυνση του διδακτικού έτους ακόμα και αναβολή των εισαγωγικών εξετάσεων, όπως επισήμανε η ίδια η κ. Διαμαντοπούλου.

Το ίδιο έργο

Με άλλα λόγια, επαναλαμβάνεται το ίδιο έργο που εκτυλίχθηκε πέρυσι και πρόπερσι. Το 2010, μάλιστα, είχε οδηγήσει δεκάδες μαθητές στο εδώλιο του κατηγορουμένου για παρακώλυση της εύρυθμης λειτουργίας του σχολείου. «Κανείς δεν μπορεί αποφασίζει μόνος του για την κατάληψη του σχολείου και δεν μπορεί η κατάληψη να είναι μια πράξη που δεν έχει επιπτώσεις», δήλωσε η υπουργός (σε εκπομπή του ραδιοφωνικού σταθμού Φλας), για να επισημάνει ότι τα μόνα αρμόδια να λαμβάνουν αποφάσεις όργανα είναι τα σχολικά συμβούλια και οι σχολικές επιτροπές, ενώ οι διευθυντές «έχουν ευθύνη απέναντι στη δημόσια περιουσία και οφείλουν να λειτουργούν σύννομα. Οφείλουν αμέσως να ειδοποιούν τις αρχές γιατί οι καταλήψεις ενέχουν κινδύνους».

Οι βανδαλισμοί και οι επιθέσεις, «ακόμη και σε γονείς που πάνε ν' ανοίξουν τα σχολεία», είναι οι κίνδυνοι που υπογράμμισε η υπουργός, ενώ την ίδια στιγμή η ΟΛΜΕ κατάγγελνε βιαιοπραγίες εις βάρος μαθητών.

Σε ορισμένες περιπτώσεις, μάλιστα, τα επεισόδια είναι σοβαρά γι' αυτό και η Ομοσπονδία αποφάσισε να προχωρήσει σε συγκεκριμένες καταγγελίες: 1) Υποδιευθυντής στο Γαλάτσι προκάλεσε σοβαρό τραυματισμό μαθήτριας. 2) Σε Γυμνάσιο της Αργυρούπολης «αγανακτισμένος» γονέας χτύπησε με τον κόπτη, που κρατούσε, μαθητή που συμμετείχε στην κατάληψη.

Λάβρα κατά όλων όσοι προβαίνουν σε καταλήψεις, αφού «η κατάληψη δημόσιων χώρων δεν αποτελεί δικαίωμα κανενός, είναι μια ακραία μορφή συνδικαλιστικής έκφρασης», η υπουργός Παιδείας προειδοποίησε: «Θα υπάρχει πλέον αστική ευθύνη όταν υπάρχουν φθορές στα σχολεία. Δεν μπορεί κανείς να θεωρεί ότι έτσι απλά μπορεί να μπαίνει λουκέτο στο σχολείο ή να το καταστρέφει και να μην κινείται καμία διαδικασία». Ανέφερε μάλιστα πως οι ζημιές στο σχολείο της Κομοτηνής ανέρχονται σε 100.000 ευρώ.

Τέλος, για τη συνέχιση των κινητοποιήσεων για τρίτη χρονιά επανέλαβε την άποψη περί υποκινητών: «Κάθε χρόνο από αρχές Οκτωβρίου έχουμε ένα κύμα καταλήψεων: παιδιά 13, 14, 16 ετών αποφασίζουν να κλείσει η πόρτα του σχολείου και σταματάει η εκπαιδευτική διαδικασία. Υπάρχουν συγκεκριμένες κινήσεις και συγκεκριμένα σχολεία που κάνουν καταλήψεις. Πέρυσι στέλνονταν ακόμα και sms που παρακινούσαν για καταλήψεις».

Νωρίτερα, ο πρωθυπουργός τα είχε πει πιο στρογγυλεμένα: «Να συμβάλουν όλοι στην ομαλή οικονομική και κοινωνική ζωή. Αυτό πρέπει να κάνουμε ως καθήκον όλοι, και κυβέρνηση και κόμματα και κοινωνικοί εταίροι και Δικαιοσύνη και πολίτες».

Την παραίτηση της κ. Διαμαντοπούλου ζήτησε ο πρόεδρος της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, μετά τη συνάντησή του με την ΟΛΜΕ. «Να αναλάβει την πολιτική ευθύνη για τη διάλυση του δημόσιου σχολείου», είπε, αλλά «πού να βρεθεί χώρος για ευθιξία μπροστά στις υπέρμετρες φιλοδοξίες και στον κυνισμό της εξουσίας».

Μαθητές: Αυτό το υπουργείο δεν υπάρχει, είναι της φωτοτυπίας

Με διάφορες πρωτοβουλίες στις 3 και 4 Οκτωβρίου και συμμετοχή στο πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο της 5ης Οκτωβρίου απάντησαν στις κυβερνητικές και δικαστικές πρωτοβουλίες τα συντονιστικά όργανα των μαθητών.

Το ΣΑΣΑ ανακοίνωσε: «Ξεκαθαρίζουμε στο υπουργείο της φωτοτυπίας και στην κυβέρνηση: Μαθήματα μπορούν να γίνουν μόνο εάν καλυφθούν τώρα από το κράτος όλες οι απαραίτητες ανάγκες για να λειτουργήσουν τα σχολεία μας! Να έρθουν τώρα όλα τα βιβλία, να γίνουν μαζικοί διορισμοί μόνιμων εκπαιδευτικών. Να μη δοθεί ούτε 1 ευρώ από την τσέπη των γονιών μας για κάλυψη εξόδων λειτουργίας και συντήρησης των σχολείων για τη μόρφωσή μας.

Οι εισαγγελικές παρεμβάσεις, που αξιοποιούν μεμονωμένες ενέργειες που καμία σχέση δεν έχουν με τους αγώνες μας, είναι ο τρόπος για να επιβάλουν την υποταγή στην άθλια πραγματικότητα που ζούμε. Δεν θα τους περάσει!».

Τίτλος της ανακοίνωσης: «Αυτό το υπουργείο δεν υπάρχει».

Α.ΑΝΔΡ.

Νέα επίθεση Διαμαντοπούλου στους πρυτάνεις

Επίθεση για ακόμη μία φορά στις Συγκλήτους και τους πρυτάνεις που έχουν αναλάβει να διαχειριστούν, κατά βούληση, το ζήτημα της κάλυψης της εξεταστικής, εξαπέλυσε η υπουργός Παιδείας. «Ο νόμος λέει ότι για να αρχίσει η εξεταστική περίοδος, πρέπει πρώτα να γίνουν τα μαθήματα» τόνισε (στο ραδιοφωνικό σταθμό «Φλας»), κατηγορώντας όσα ιδρύματα αποφάσισαν αυτές τις ημέρες να κάνουν εξεταστική και μαθήματα μαζί.

Οπως είπε: «Αυτό δείχνει ότι κάποιοι δεν αντιλαμβάνονται την ευθύνη απέναντι στους φοιτητές τους και απέναντι στην εκπαιδευτική διαδικασία. Θα πρέπει πλέον και οι σύγκλητοι και οι πρυτάνεις να απολογηθούν απέναντι στην κοινωνία. Πρέπει να υπάρξει λογοδοσία πώς αντιλαμβάνεται κανείς την εκπαιδευτική διαδικασία».

Οι καταλήψεις μετά και τις χθεσινές γενικές συνελεύσεις δείχνουν να μειώνονται στην περιφέρεια, αλλά να παραμένουν περίπου στα ίδια επίπεδα σε ό,τι αφορά τα αστικά κέντρα. Στην Αθήνα, χθες, ξαναέκλεισε το Πάντειο, άνοιξαν Φιλοσοφική και Ναυπηγών στο ΕΜΠ, ανανεώθηκαν στις υπόλοιπες.

Κατά τ' άλλα, τη δραστική μείωση έως και 80% (Αθηνών και ΑΠΘ πάνω από 70%, Οικ. Πανεπιστήμιο Αθηνών 81%) στις πιστώσεις για συμβασιούχους διδάσκοντες (407/80) σταπΠανεπιστήμια καταγγέλλει ο κλάδος. Χθες, εγκρίθηκαν 250 συμβασιούχοι για τα ΑΕΙ και 1.300 έκτακτοι για τα ΤΕΙ.

Α.ΑΝΔΡ.

Αναπλήρωση με μαθήματα Σάββατα, γιορτές και έξτρα ώρες

Τι προβλέπει η εγκύκλιος για την αναπλήρωση των χαμένων διδακτικών ωρών.

α. Περικοπή περιπάτων και εκδρομών.

β. Περιορισμός των εργάσιμων ημερών των πολυήμερων εκδρομών.

γ. Προσθήκη διδακτικών ωρών μετά την ολοκλήρωση του ημερήσιου προγράμματος, όπου ο σύλλογος κρίνει εφικτό ότι μπορεί να γίνει.

δ. Αξιοποίηση των σχολικών εορτών (πραγματοποιούνται και οι εορτές και τα μαθήματα).

ε. Αξιοποίηση Σαββάτων.

στ. Εφόσον η ύλη δεν μπορεί να καλυφθεί με τους παραπάνω τρόπους και απαιτηθεί παράταση του διδακτικού έτους, αυτό θα υλοποιηθεί με απόφαση του ΥΠΕΠΘ.

Α.ΑΝΔΡ.

                                                                                                          enet.gr

Σαν Σήμερα…

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 30 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ

Ανατολή Ήλιου: 07:18
Δύση Ήλιου: 19:11
Σελήνη 3 ημερών

Επέτειοι: Διεθνής Ημέρα Μετάφρασης

  • Γεγονoτα

1846: Ο δρ Γουίλιαμ Μόρτον χρησιμοποιεί για πρώτη φορά τον αιθέρα ως αναισθητικό για την εξαγωγή δοντιού, στο Τσάρλεστον της Μασαχουσέτης.

1922: Η ελληνική κυβέρνηση αποδέχεται τη συμφωνία της Διάσκεψης των Μουδανιών, με την οποία δίδεται στους Τούρκους και η Ανατολική Θράκη μέχρι τον Έβρο.

1941: Ολοκληρώνεται η πρώτη πράξη της ανθρωποσφαγής στο Μπάμπι Γιαρ της Ουκρανίας. Σύμφωνα με την επίσημη αναφορά, 33.771 Εβραίοι εκτελέστηκαν.

1960: Οι «Φλίντστοουνς» κάνουν το τηλεοπτικό τους ντεμπούτο στις ΗΠΑ.

1969: Η Αθήνα αρχίζει να υδροδοτείται από το Μόρνο.

1988: Ο Ανδρέας Παπανδρέου υποβάλλεται σε εγχείρηση ανοιχτής καρδιάς στο Χέρφιλντ του Λονδίνου.

  • Γεννησεις

1964: Μόνικα Μπελούτσι, ιταλίδα ηθοποιός.

  • Θανατοι

1922: Ιωάννης Ψυχάρης, δημοτικιστής, φιλόλογος και συγγραφέας.

1955: Τζέιμς Ντιν, αμερικανός ηθοποιός. Σκοτώθηκε σε τροχαίο.

1978: Λαυρέντης Διανέλος, ηθοποιός.

Πέμπτη, 29 Σεπτεμβρίου 2011

ΑΠΟΙΚΙΑ ΤΟ ΠΡΩΙ, ΠΡΟΤΕΚΤΟΡΑΤΟ ΤΟ ΒΡΑΔΥ...

 

Του ΣΤΑΘΗ

Στην ατέλειωτη σειρά των πασόκιων βαρβαρισμών ο πιο πρόσφατος είναι το «μασάζ». Με τούτο οι γλωσσοπλάστες της συμφοράς (και πάντα της γλίτσας) εννοούν τη διαβούλευση (ανώτερων) στελεχών με (κατώτερα) στελέχη με σκοπό να αλλάξουν στους τελευταίους οι πρώτοι τη γνώμη (και τον αδόξαστο), να τους πείσουν ή να τους μεταπείσουν για κάτι• εννοούν δηλαδή με το «μασάζ» τη ζύμωση των φαιών κυττάρων κάποιου δυστυχούς (εφ' όσον τα διαθέτει) ή την πλύση εγκεφάλου κάποιου άλλου (θερμοκέφαλου, ανεγκέφαλου, κεφάλα, μπουμπούνα ή ό,τι άλλο συνώνυμο δίνει το νεοεκδοθέν Λεξικό Συνωνύμων - Αντωνύμων Μπαμπινιώτη)...

Αλλάζουν τα πράγματα στην Αποικία, αλλάζουμε αφεντικά, αλλά, κύριοι, ας μη βιαζόμεθα να αντικαταστήσουμε τα αγάλματα των Αμερικανών στην αγορά με ανδριάντες των Τευτόνων - ας κρατάμε και καμμιά πισινή, μην ερεθίζουμε τώρα «τες λεγεώνες» κι αρχίζουμε πάλι ύστερα τα «Θεοί της Ασίας βοηθάτε μας», έχουμε γίνει θαρρώ σοφότεροι από τόσο.

Κάθε τι στην ώρα του και το «Τρούμαν» αλλάζει εύκολα στα ψηφίσματα και στις επιγραφές σε «Μέρκελ» - δεν είμεθα δα αδαείς ούτε πρωτάρηδες, δέκα διαφορετικά κεφάλια έχουν προσαρμόσει έως τώρα οι λιθοξόοι μας στον ανδριάντα του Αυγούστου στο φόρουμ με τα Εμβολα, πάνω ο Τιβέριος - κάτω ο Τιβέριος, ωσαννά η δόξα του Κλαυδίου - πάει η δόξα του Κλαυδίου, transit, ας μη βιαζόμεθα λοιπόν! πρώτα να δούμε τι θέλουν οι Γερμανοί!

Εβλεπα τον Πρωθυπουργό μας να ομιλεί στο Ράιχσταγκ των Βιομηχάνων - τι συγκινητικός! «Οι Ελληνες πονάνε» τους έλεγε κι ήταν σαν να τους έλεγε ότι ούτε στη Βουλγαρία δεν θα βρίσκετε πια φθηνότερους εργάτες - σοφός ο Γιώργος ο Β' Παπανδρέου ο Γ' ο Δόσων κι ακόμα σοφότερος όταν έστειλε αυτός μαζί και ο Μπενύτο ο Γκάφας υπεύθυνη δήλωση στην Τρόικα (με κοινοποίηση στη Μέρκελ, κύριοι!) ότι

θα κάνουμε ό,τι μας υπαγορεύεται

και δεν θα κάνουμε ό,τι μας απαγορεύεται.

Καθαρές δουλειές-παστρικές!

Και μην ακούω μουρμούρες στις πλατείες. Οι Γερμανοί δεν είναι Αμερικανάκια.

Τι θέλουν οι Γερμαναράδες, καλοί μου κύριοι; Τι ήθελαν πάντα; Ζωτικό χώρο!

Ωραία! τους δίνουμε Ειδικές Οικονομικές Ζώνες! Τι άλλο θέλουν; (ό,τι θέλουν, εδώ είμαστε).

Μην τρελαινόμεθα λοιπόν ότι τάχα «αποξενώνεται ο λαός από την πόλη» - κι άλλες τρίχες! Δεν είμεθα στην εποχή του πρώτου Σέλευκου, αλλά στην εποχή του τελευταίου (μάλλον), σήμερα η οικονομική δικτατορία, άρχοντές μου, μετατρέπεται γοργά σε πολιτική δικτατορία, δείτε τον Μπενύτο τον Γκάφα (μέσα) Σούζα (έξω).

Σχεδιάζει μέτρα στο γόνατο κι ύστερα σφάζει τον κοσμάκη στο άλλο γόνατο!

Θέλετε, άρχοντές μου, να 'μαστε και μεις ανάμεσα στους σφαγμένους; θέλετε να δίνετε λογιαριασμό στον Μπενύτο τι φάγατε, τι πέρσεψε, τι το κάνατε; - αυτά είναι για τους πληβείους, για τους θύτες, για τους προλετάριους, όχι για το αρχοντολόι. Εμείς έχουμε βιος να προστατέψουμε, και, γιατί όχι, να το αυγατίσουμε! Μας ξυνίζουν λοιπόν οι Γερμανοί;

Γιατί; η πρώτη μας φορά είναι; μήπως είναι τις εξ ημών σε αυτήν την αίθουσα παρθένα;
.................................
Κύριοι, άρχοντές μου, σεβαστοί πατέρες της Πατρίδας, να σοβαρευτούμε! Δεν έχω καμμιά όρεξη να με ζεσταίνουν φέτος τον χειμώνα μολότωφ αντί πετρέλαιο θέρμανσης.

Γερμανοί μάς έλαχαν, Γερμανούς θα λάβουμε.

Όμως, όπως είπα και στην αρχή με το μαλακό.

Ωπ!, με συγχωρείτε! τι μαθαίνω; αναδιπλώθηκε πάλι -μου λένε οι σμπίροι μου- ο Μπενύτο ο Γκάφας; Πήρε πίσω τις μαλακίες με τις αποδείξεις; Μπράβο! Είδατε, κύριοι! τι σας έλεγα; λάθη γίνονται, λάθη διορθώνονται. Λεπτομέρειες.

Το ουσιώδες είναι να σώζεται η Αποικία! Δηλαδή εμείς! ή μήπως ενδιαφέρεσθε και για κάποιους άλλους;

Άντε λοιπόν, πάμε στα σπίτια μας για το δείπνο, άρχοντές μου, κι αύριο μέρα είναι, θα συνεδριάσουμε πάλι, για όλα θα φροντίσουμε, για όλα θα δούμε και θα μεριμνήσουμε...

*Δημοσιεύτηκε στην Ελευθεροτυπία, 29.09.2011

Το εαμικό αντιστασιακό κίνημα στην Αθήνα. Μια κοινωνία σε πόλεμο. Του Μενέλαου Χαραλαμπίδη

Νύχτα του Δεκέμβρη του 1944, Το λογότυπο του ΕΑΜ κάτω απο τον Παρθενώνα

Το ΕΑΜ στόχευε στην προάσπιση της κοινωνίας κατά τη διάρκεια της Κατοχής και στην αποτροπή επαναφοράς του προπολεμικού πολιτικοκοινωνικού συστήματος μετά τη λήξη του πολέμου. Υπήρξε η αντιστασιακή οργάνωση που πρόσφερε τις πρακτικές, τους τρόπους, μέσα από τους οποίους η επιθυμία για αντίσταση, είτε αυτή πήγαζε από το πατριωτικό αίσθημα, είτε από την πολιτική τοποθέτηση, είτε από ψυχολογική ανάγκη, είτε από όλα αυτά ταυτόχρονα, μετατράπηκε σε αντιστασιακή δράση. Η Αντίσταση δεν έσωσε μόνο τις ζωές πολλών ανθρώπων, αλλά παράλληλα τις άλλαξε, καθώς η αντιστασιακή εμπειρία μετέβαλε βαθειά ριζωμένες αντιλήψεις και νοοτροπίες.

Το αντιστασιακό κίνημα που αναπτύχθηκε τα χρόνια της Κατοχής στην Ελλάδα και την υπόλοιπη Ευρώπη, υπήρξε ένα πολύπτυχο πολιτικοκοινωνικό φαινόμενο, το οποίο για να γίνει πλήρως κατανοητό, πρέπει να εξεταστεί στο πεδίο αλληλεπίδρασης των νέων δεδομένων που επέφερε η ρήξη της στρατιωτικής κατοχής, με τα «κληροδοτήματα» των προπολεμικών πολιτικών και κοινωνικών διεργασιών και τις προσδοκίες που διαμορφώθηκαν κατά τη διάρκεια του πολέμου για την μεταπολεμική περίοδο.

Στην Ελλάδα, το πολιτικό κενό που δημιουργήθηκε μετά τη στρατιωτική κατάληψη της χώρας (αναχώρηση της ελληνικής κυβέρνησης και του βασιλιά για το εξωτερικό, αδράνεια των πολιτικών που παρέμειναν στη χώρα, συνεργασία άλλων με τις αρχές κατοχής), η πλήρης αποδιάρθρωση του κρατικού μηχανισμού και η κατάρρευση της οικονομίας, λειτούργησαν ως επιταχυντές κοινωνικών διεργασιών που είχαν δρομολογηθεί ήδη από το Μεσοπόλεμο και κυρίως κατά τη διάρκεια της δικτατορίας της 4ης Αυγούστου και είχαν οδηγήσει στην απαξίωση του προπολεμικού πολιτικού συστήματος στις συνειδήσεις σημαντικού τμήματος του ελληνικού λαού…

H ΕΞΟΔΟΣ ΑΠΟ ΤΟ ΕΥΡΩ ΚΑΙ Η ΑΔΥΝΑΤΗ ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΗ ΒΑΣΗ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ

ΣΤΟ ΕΝΔΕΧΟΜΕΝΟ ΣΤΑΣΗΣ ΠΛΗΡΩΜΩΝ ΚΑΙ ΕΞΟΔΟΥ ΑΠΟ ΤΟ ΕΥΡΩ ΠΩΣ ΘΑ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΤΟΥΝ ΟΙ ΕΠΙΠΤΩΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΜΕΓΑΛΕΣ ΕΙΣΑΓΩΓΙΚΕΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ;

ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΠΙΒΙΩΣΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΕΧΕΙ ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ Η ΧΩΡΑ;

Νέος… κυβερνητικός εκπρόσωπος ο Κουβέλης

Σε ρόλο κυβερνητικού εκπροσώπου  και σήμερα ο Φώτης Κουβέλης, που εκτίμησε ότι απομακρύνεται το ενδεχόμενο χρεοκοπίας της χώρας, ενώ χθες είχε σπεύσει να συμφωνήσει με το μέτρο των αποδείξεων του Βενιζέλου το οποίο όμως, υπό τη γενική κατακραυγή ,  ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης απέσυρε αργά το βράδυ. Η στάση του Κουβέλη έχει προκαλέσει σοβαρές αντιδράσεις στο εσωτερικό της Δημοκρατικής Αριστεράς με τον Ψαριανό να  βρίσκεται, σύμφωνα με κάποιες πληροφορίες, ένα βήμα πριν από την έξοδο…

ΜΠΟΓΙΟΠΟΥΛΟΣ: «Αν είχαν τσίπα θα είχαν εξαφανιστεί από προσώπου γης» [Ηχητικό]

ΑΚΟΥΣΤΕ: «…αντίθετα εμφανίζονται από πάνω και ως Σωτήρες…» δήλωσε στο «Marconi Radio 96,1 F.M.» του Βόλου και στην εκπομπή «Συμβαίνει Τώρα» του Αντώνη Κουμιώτη, ο δημοσιογράφος Νίκος Μπογιόπουλος.
Ακούστε τις σχετικές δηλώσεις:

                                                                                                         e-volos

Οι σοφές ατάκες του Αρκά!

1. Προσπαθώ να βγω από το ψυχολογικό αδιέξοδο, αλλά δε μπορώ να θυμηθώ από που μπήκα.
2. Διασκέδαση είναι η τέχνη να κουράζεσαι τις ώρες ανάπαυσης.
3. H πείρα είναι μια χτένα που την... αποκτάς όταν είσαι πια φαλακρός!
4. Δημοκρατία είναι 4 λύκοι και 1 πρόβατο να ψηφίζουν για φαγητό...

5. Αυτοί που κάνουν πως ξέρουν τα πάντα εκνευρίζουν εμάς που τα ξέρουμε.
6. Το καλύτερο φάρμακο για το βήχα είναι η φασολάδα. Μετά θα φοβάσαι να βήξεις.
7. Η τεχνητή νοημοσύνη δεν μπορεί να κερδίσει τη φυσική ηλιθιότητα.
8. Η ζωή χωρίζεται σε τρεις φάσεις: επανάσταση, περισυλλογή, τηλεόραση. Ξεκινάς να αλλάξεις τον κόσμο και καταλήγεις να αλλάζεις κανάλια.
9. Τη γυναίκα μου πάνω απ' όλα. Όλες τις άλλες από κάτω.
10. Μεγαλοφυϊα είναι κάποιος που σε μια παραλία γυμνιστών μπορεί να θυμάται φάτσες.
11. Ακόμα και μια κοινωνία ηλίθιων είναι ταξική. Έτσι ένας ηλίθιος πλούσιος είναι απλά πλούσιος,ενώ ένας ηλίθιος φτωχός είναι απλά ηλίθιος.
12. Η τύχη χτυπάει την πόρτα σου μόνο μια φορά, αλλά η ατυχία έχει πολύ μεγαλύτερη υπομονή.
13. Έχω διαβάσει τόσα πολλά γύρω από το κάπνισμα και το ποτό που αποφάσισα να κόψω το διάβασμα.
14. Η φιλοδοξία είναι το τελευταίο καταφύγιο της αποτυχίας.
15. Ας αφήσουμε τους εγωισμούς και να κοιτάξουμε λίγο τον εαυτό μας.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ Δολοφονική καταστολή στη φοιτητική πορεία

 

H φοιτητική πορεία χτυπήθηκε δολοφονικά, άγρια, αναίτια και βίαια από τις δυνάμεις καταστολής. Οι διμοιρίες των ΜΑΤ και η πολιτική ηγεσία του υπ. Προστασίας του πολίτη ήταν αποφασισμένοι να επιτεθούν στη φοιτητική πορεία προκειμένου να εφαρμόσουν το δόγμα "όπου δεν πίπτει λόγος, πίπτει ράβδος". Αφού δεν έπιασαν οι απειλές και οι εκβιασμοί του υπ. Παιδείας για την εξεταστική και το εξάμηνο των φοιτητών, η κυβέρνηση έριξε στο τραπέζι το χαρτί της καταστολής.
Το χρονικό
Στις 12 ήταν προγραμματισμένη η συγκέντρωση του Συντονιστικού Γενικών Συνελεύσεων και Καταλήψεων στο Πολυτεχνείο.

13.00: Κόσμος έχει αρχίσει να συγκεντρώνεται στο Πολυτεχνείο με βάση το κάλεσμα του Συντονιστικού Γενικών Συνελεύσεων και Καταλήψεων
13.30: Η πορεία θα ξεκινήσει σε λίγο και θα ενωθεί με όσα σχολεία παραμένουν στο δρόμο

13.45: Η πορεία ξεκίνησε πριν από λίγο κι έχει περίπου χίλια άτομα. Έστριψε από την Αγγελάκη κι έχει σταθεί έξω από τους ραδιοφωνικούς σταθμούς. Έγινε παρέμβαση στον FM100.
14.00: Τα μπλοκ έχουν αποχωρήσει από τους σταθμούς και κατευθύνονται προς την Τσιμισκή.
14.41: Στην οδό Τσιμισκή με Ναυαρίνου βρίσκεται η πορεία αυτή τη στιγμή ενώ προκλητική είναι η στάση της αστυνομίας τη τελευταία ώρα αφού προσπαθεί συνεχώς να περικυκλώσει στο πλάι και πίσω το φοιτητικό μπλοκ. Οι φοιτητές μέχρι αυτή τη στιγμή έχουν καταφέρει να εμποδίσουν τις δυνάμεις των ΜΑΤ να προσεγγίοσυν τη πορεία.
15.20: Η πορεία έχει σταματήσει στην οδό Τσιμισκή στο ύψος της Αριστοτέλους υπό τον ασφυκτικό κλοιό της αστυνομίας. Η προκλητική στάση και πίεση των αστυνομικών δυνάμεων συνοδεύεται κι από απειλές ότι η πορεία θα διαλυθεί με τη βία. Οι φοιτητές έχουν σχηματίσει αλυσίδες.

15.22: Οι δυνάμεις των ΜΑΤ πραγματοποιούν επίθεση με χημικά, κρότου λάμψης και βίαια χυπήματα των γκλοπς στην φοιτητική πορεία προκειμένου αυτή να διαλυθεί.
15.26: Συνεχίζονται οι επιθέσεις της αστυνομίας με κρότου λάμψης, δακρυγόνα και γκλόμπ. Μια γυναίκα μεγάλης ηλικίας χτυπήθηκε σοβαρά στο κεφάλι από αστυνομικούς και τη παρέλαβε ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ. Σημειώνεται ότι η επίθεση της αστυνομίαςήταν απολύτως αναίτια και άκρως βίαιη.
15.35: Η πορεία έχει ανασυγκροτηθεί στο ύψος της οδού Αγ. Σοφίας.

15.40: Η πορεία κατευθύνεται από την Αριστοτέλους προς την Εγνατία και το άγαλμα Βενιζέλου ενώ είναι πλαισιωμένη από ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις δικύκλων των ομάδων "Ζ" και "Δ".
16.15: Η πορεία κατέληξε στο 'Αγαλμα του Βενιζέλου όπου και θα παραμείνουν τα φοιτητικά μπλοκ μέχρι τη συγκέντρωση των πρωτοβάθμιων σωματείων, των εργαζομένων και των συνελεύσεων γειτονιάς.
16.30: Πριν λίγη ώρα η αστυνομία προσήγαγε ένα φωτογράφο επειδή έπαιρνε πλάνα από τις διμοιρίες των ΜΑΤ στο τμήμα Λ. Πύργου.

Πηγή:: http://anarhogatoulis.blogspot.com

Ο ΓΑΠ το 1991 κλείνει το δρόμο για να μην πουληθεί η ΕΒΟ-ΠΥΡΚΑΛ

Φωτογραφία-Σοκ: Ο Μάκης Ψωμιάδης γίνεται αόρατος!

 

Εξοπλισμένος πιθανότατα με ειδικό μαγικό μανδύα, κυκλοφορεί ανάμεσά μας χωρίς να τον εντοπίζει η αστυνομία.

Άφωνη έχει μείνει για άλλη μια φορά η κοινή γνώμη, από τις υπερφυσικές ικανότητες του Μάκη Ψωμιάδη που χρησιμοποιεί τεχνολογία τύπου Matrix για να μην μπορεί κανείς να τον δει, με αποτέλεσμα να παραμένει ασύλληπτος. Απόδειξη, η φωτογραφία που δημοσιεύουμε σε αποκλειστικότητα σήμερα. Η φωτογραφία μάλλον τραβήχτηκε σε γνωστό cafe του Νεου Ψυχικού, όπου ο καταζητούμενος Ψωμιάδης, αφού ήπιε έναν αόρατο εσπρέσσο, έφυγε αφήνοντας ένα επίσης αόρατο 50ευρο!

Το μόνα στοιχεία επάνω του που δεν μπορούν να επηρεαστούν ούτε από τη μαγεία, ούτε από την τεχνολογία, είναι το θρυλικό μουστάκι του, τα φρύδια του και το πούρο του. Στοιχεία αυτονομημένα, που υπακούν αποκλειστικά σε δικούς τους νόμους και αρνούνται να πειθαρχήσουν στους νόμους που διέπουν τον υπόλοιπο Ψωμιάδη. Και αυτή η «ιδιομορφία», αποτελεί το μόνο ελάττωμα του συστήματος εξαφάνισης που μπορεί να τον προδώσει, αφού συχνά-πυκνά μουστάκι, φρύδια και πούρο, επιστρέφουν στον κανονικό κόσμο, αποζητώντας τον θαυμασμό των γύρω τους.

Από την πλευρά της αστυνομίας πάντως, έχει ξεκινήσει ανθρωποκυνηγητό με σκοπό να συλληφθεί ο πρώην πρόεδρος της Καβάλας, που εξαπάτησε τον ανακριτή, αφού όταν ο τελευταίος τον ρώτησε αν σκοπεύει να διαφύγει, ο Big Mac του απάντησε κατηγορηματικά «όχι» και φίλησε σταυρό!

Για την σύλληψή του έχουν έρθει από το Χόλυγουντ ειδικά σκυλιά που είχαν συμμετάσχει στα γυρίσματα του «Αόρατου Ανθρώπου», ενώ ειδικά εκπαιδευμένοι ινδιάνοι ιχνηλάτες παρατηρούν προσεκτικά τον αέρα μήπως κάπου εμφανιστεί ξαφνικά ένα μουστάκι ή το πούρο χωρίς τον υπόλοιπο άνθρωπο.