Τετάρτη, 31 Αυγούστου 2011

Τετάρτη, 24 Αυγούστου 2011

Φράσεις λαϊκισμού που λέγονται από το 1980 έως σήμερα (χωρίς ντροπή)

Έγιναν λάθη και παραλείψεις.
Χωρίς να εξηγείται ποτέ από ποιους και γιατί. Οι επικοινωνιολόγοι επιμένουν ότι ο απολογητικός λόγος στον λαό πάντα πιάνει. Περισσότερες εξηγήσεις και αναλύσεις δεν χρειάζονται γιατί μάλλον θα κάνουν χειρότερα τα πράγματα αν
μαθευτεί τελικά η αλήθεια των ‘’λαθών και παραλείψεων’’. Αντίθετα η παραπάνω φράση συνοδευόμενη από ένα περίλυπο ύφος ικανοποιεί το αίσθημα δικαίου του ψηφοφόρου οπότε είμαστε όλοι ΟΚ.
Θα βάλουμε φρένο στην σπατάλη του δημοσίου.
Αυτό το λέει συνήθως η εκάστοτε αντιπολίτευση. Ξέρει φυσικά ότι το μεγαλύτερο έξοδο του δημοσίου είναι οι μισθοί αλλά προτιμά να μην αγγίξει το ιδιαίτερο αυτό θέμα έως ότου βγει κυβέρνηση. Μέχρι τότε αναφέρεται γενικόλογα στα λειτουργικά έξοδα, τα οποία έχουν στραγγαλιστεί τόσο πολύ που δεν έχουν πλέον βενζίνη τα περιπολικά και μελάνι οι εκτυπωτές.
Προσπαθούμε να αποκαταστήσουμε την εμπιστοσύνη των εταίρων μας.
Τη συγκεκριμένη φράση την χρησιμοποίησε ο Καραμανλής το 2004 εναντίον του Σημίτη και ο Παπανδρέου το 2009 εναντίον του Καραμανλή. Ο Σημίτης δεν μπορούσε να την χρησιμοποιήσει για τους προηγούμενους καθώς παρέλαβε από το Αντρέα και εκεί έκανε τζίζ. Ιστορικά, θέμα παραλαβής τέθηκε και από τον Αντρέα και από τον Μητσοτάκη κατά τις θητείες τους. Είναι ένα κόλπο που πάντα πιάνει και πολώνει τον ψηφοφόρο που φτάνει σε σημείο να λυπάται-συμπαθεί-κατανοεί τον ηγέτη του και να οικτίρει τον αντίπαλο για το μπάχαλο που άφησε πίσω του.
Το νερό και το ρεύμα είναι δημόσια αγαθά.
Αλήθεια; Και εμείς δηλαδή γιατί τα πληρώνουμε; Αν ήταν όντως έτσι, η φορολογία θα αρκούσε για να τα παρέχει το κράτος στους πολίτες χωρίς επιπλέον χρέωση, όπως γίνεται με τα σχολεία π.χ. Αντιθέτως το ρεύμα, κατ’ αναλογία μισθών, είναι από τα ακριβότερα στην Ευρώπη, για να συντηρούμε τους Φωτόπουλους των 5 χιλιάδων ευρώ μηνιαίως. Φυσικά η παραπάνω φράση εκστομίζεται από τα μπουμπούκια του συνδικαλισμού και τους μπράβους τους εντός κοινοβουλίου μόνο στο παρά πέντε πωλήσεων και ιδιωτικοποιήσεων. Ποτέ σε περίοδο αυξήσεων των τιμολογίων που πάντα περνάει στα ‘’ψιλά’’ εφημερίδων και δελτίων ειδήσεων.
Το δημόσιο ο μεγάλος ασθενής της χώρας. Θα το επανιδρύσουμε – αναδιοργανώσουμε (γενικώς και αορίστως).
Τα τελευταία 25 χρόνια το δημόσιο καταγγέλλεται από όλες τις παρατάξεις και ταυτόχρονα συνεχώς μεγαλώνει και ξεχειλώνεται. Μόνιμη μέριμνα του πολιτικού προσωπικού ήταν, μέχρι σήμερα, η δημιουργία οργανισμών και θέσεων και η τοποθέτηση φρέσκων ψηφοφόρων εντός. Δυστυχώς τώρα πρέπει να ακολουθήσουν την αντίθετη πορεία με κατάργηση τους. Η αντίσταση είναι σθεναρή από την Σοσιαλιστική κυβέρνηση (αλλά και από την δεξιά, τρόπος του λέγειν, αντιπολίτευση) και η συνέχεια της μάχης με την τρόικα αναμένεται με αγωνία.
Η Ελλάδα θα πληρώσει το χρέος της που είναι βιώσιμο.
Για το τέλος αφήσαμε το μεγαλύτερο ψέμα. Το χρέος δεν είναι βιώσιμο και το ξέρουν άπαντες στην Ευρώπη. Και δεν μιλάω μόνο για το δικό μας αλλά για το χρέος παγκοσμίως. Ούτε η Αμερική, ούτε η Γερμανία θα πληρώσουν ποτέ το χρέος τους γιατί απλά δεν μπορούν. Δύο τινά θα γίνουν εξαιτίας του.
α. Είτε ο πλανήτης θα καταστραφεί από αλυσιδωτές αντιδράσεις και μετέπειτα πολέμους, ανέχεια κλπ. είτε
β. θα δοθεί μια τελική λύση τύπου σεισάχθειας. Αυτή θα εφαρμοστεί εφάπαξ (μία φορά) και θα αφορά αμοιβαίες διαγραφές χρεών και φορολόγηση υψηλής περιουσίας που θα δοθεί με την μορφή εσόδων πίσω στις κυβερνήσεις για να συνεχίσουν να επιβιώνουν (και οι κυβερνήσεις και οι πλούσιοι). Με ηγέτες τύπου Μέρκελ και Παπανδρέου στην Ευρώπη το πρώτο σενάριο φαντάζει πολύ πιθανότερο αυτή τη στιγμή.

Είμαι βέβαιος ότι απ' τη στενοχώρια του ο Θανατηφόρος Γιωργάκης έκοψε τις αστακομακαρονάδες για αυτό το καλοκαίρι.


ΦΟΎΝΤΟ ...

Το τσούρμο που πρόκειται να συνοδεύσει τον Παπανδρέου στη ΔΕΘ θα είναι, λέει, συμμαζεμένο η δε παρουσία εκεί των παρακοιμωμένων του Ηγεμόνος, «λιτή» (ω των ελληνικών) βεβαίως για τα μάτια του κόσμου και πάντως πιο «λιτή» απ' τις πανάκριβες διακοπές, στις οποίες ξαμολήθηκαν και φέτος για να ξεδώσουν υπουργοί τε και στελέχη, αδιόρθωτοι λιγούρηδες για γκλαμουριά, των οικιών ημών εμπιμπραμένων, αυτοί οι ολίγιστοι τον χαβά τους...

Αδιέξοδο!
Θάνατος μέσα στο τούνελ.
Στον ενάμιση περίπου χρόνο που κυβερνάει την Ελλάδα η τρόικα, το προτεκτοράτο πεθαίνει...
Κι όμως, στην ίδια συνταγή θανάτου επιμένει το ευρωπαϊκό Διευθυντήριο (ο γαλλογερμανικός άξων, ώσπου να εξελιχθεί κι αυτός σε ένα νέο, Δ' Ράιχ), την ίδια συνταγή θανάτου εφαρμόζουν και τα εφ' ημάς ανδρείκελα, οι γκαουλάιτερ της Συμφοράς.
Κανένα νούμερο δεν τους βγαίνει...

Ανάπτυξη το 2011 μικρότερη ακόμα κι από εκείνη τη μαραγκιασμένη του 2010. Το χρέος αυξάνεται, το έλλειμμα διογκώνεται.
Η ανεργία πάει για το 20%, στην
αγορά κυκλοφορούν μόνον τα ζόμπι
και την ίδια στιγμή που βάζουν κεφαλικούς (αντισυνταγματικούς) φόρους ακόμα και στα μπουζί των αυτοκινήτων, ο κ. Πεταλωτής, φέρ' ειπείν, κάνει τις πανάκριβες διακοπές του σε πεντάστερο ξενοδοχείο της Ρόδου, το Atrium Prestige (τρομάρα του) Hotel.
Την ίδια ώρα που βάζουν φόρους ακόμα και στα αγγελτήρια θανάτου
ο Γιωργάκης κάνει κανώ στην Πάρο, πάει στη Σέριφο, ξεκουράζεται στη Σκιάθο, ποδήλατο στη Σκόπελο, βαράει Αλόννησο και καταλήγει σε πεντάστερο (κι αυτός) στην Κρήτη μαζί με τον αδελφό Νικολάκη -προφανώς
για να θυμίσει ο αδελφός πρίγκιψ στον αδελφό ηγεμόνα τη νέα «εθνική αφήγηση» όσων Ελλήνων δεν έχουν να πληρώσουν έκτακτες εισφορές, τέλη επιτηδεύματος κι όλα τα υπόλοιπα χαράτσια που σκάνε από Σεπτέμβρη επί τας κεφαλάς ημών και ημών.
Είμαι βέβαιος ότι απ' τη στενοχώρια του ο Θανατηφόρος Γιωργάκης έκοψε τις αστακομακαρονάδες για αυτό το καλοκαίρι.
Νηστεύει ο ταγός μας για τον Σεπτέμβρη, όπου θα βγούνε στους δρόμους και την πλατεία Συντάγματος πάλι, οι πεινώντες.

Προσοχή στα σουτζουκάκια από τα LIDL

Σύμφωνα με Δελτίο Τύπου του ΕΦΕΤ τα κατεψυγμένα σουτζουκάκια που βλέπετε στη φωτογραφία και που διακινούνται και πωλούνται από την αλυσίδα LIDL, περιέχουν το παθογόνο βακτήριο Escherichia coli O157... θυμάστε, αυτό που στην αρχή του καλοκαιριού ή τέλος άνοιξης, έστειλε στον άλλο κόσμο κατοίκους της Γερμανίας, της Γαλλίας και όχι μόνο. Διαδώστε το και διαβάστε όσα σχετικά έχουν αναρτηθεί στο ιστολόγιο apnea

Παρασκευή, 12 Αυγούστου 2011

Το πρωί απολυμένοι, το βράδυ εκατομμυριούχοι

Η τύχη χτύπησε την πόρτα εργαζομένων σε εργοστάσιο στον Καναδά. Έμαθαν ότι κέρδισαν το τζακ ποτ στη λοταρία την ημέρα που απολύθηκαν.

Μέσα σε 48 ώρες, δέκα εργαζόμενοι σε εργοστάσιο στην Οτάβα του Καναδά έζησαν τα πιο αντιφατικά συναισθήματα.

Από άνεργοι έγιναν εκατομμυριούχοι και το συναίσθημα της απελπισίας έδωσε τη σκυτάλη στην απόλυτη ανακούφιση, καθώς λίγο μετά την απόλυσή τους έμαθαν πως είχαν κερδίσει το τζακ ποτ στη λοταρία.

Οι δέκα απολυμένοι μαζί με ακόμα οκτώ συναδέλφους τους, τεχνικούς της εταιρείας SMART Technologies, κέρδισαν συνολικά 7 εκατομμύρια δολάρια Καναδά.

Το μερίδιο του καθενός αντιστοιχεί σε μισθούς τεσσάρων ετών.

Η εταιρεία που ειδικεύεται στην κατασκευή ηλεκτρικών πλακετών αποφάσισε να μεταφέρει ένα μέρος των δραστηριοτήτων της στο Μεξικό και να απολύσει δεκάδες υπαλλήλους της στην Οτάβα.

Όταν κάποιον τον χτυπάει η ανεργία, η κυβέρνηση τον αφήνει στο 16,6%

getImage (1)

getImage (3)

Μόνο που αν η επανάληψη είναι η μητέρα της μάθησης, τότε με τόσες επαναλήψεις του ίδιου πράγματος ο κόσμος μπορεί να βγάλει μια και καλή τα συμπεράσματά του.

Η ανεργία δεν είναι μάστιγα

anergia

Είναι παράγωγο του καπιταλισμού, αναγκαία για να συμπιέζεται προς τα κάτω η τιμή πώλησης της εργατικής δύναμης.

Χιούχαραν τον Πρωθυπουργό στη Σκιάθο ενώ έκανε ποδηλατάδα!

Χαμός έγινε το μεσημέρι της Πέμπτης με τον Γ. Παπανδρέου κοντά στην παραλία των Κουκουναριών στη Σκιάθο, όταν, σύμφωνα με αποκλειστικό ρεπορτάζ του kentrinews.gr, λουόμενοι τον αντιλήφθηκαν να περνά στον δρόμο με το ποδήλατο και πίσω ακολουθούσαν άνδρες της προσωπικής του φρουράς μέσα σε ένα πολυτελές lexus και κάποιοι άλλοι σε δύο μοτοσικλέτες. Μόλις τον πήρε χαμπάρι μια νεαρή κοπέλα έτρεξε και του φώναξε ειρωνικά : «πρόεδρε , πρόσεχε γιατί ξεφούσκωσε η αλυσίδα» ενώ άλλοι άρχισαν τη γιούχα.

Ο Παπανδρέου , σύμφωνα με πληροφορίες του kentrinews, αναγκάστηκε να σταματήσει το ποδήλατο και αμέσως βγήκαν από το αυτοκίνητο αστυνομικοί για να κάνουν παρατηρήσεις στον κόσμο.

Βέβαια, μία που κατέβηκαν και μία που ξαναμπήκαν μέσα και έφυγαν γιατί μαζεύτηκαν αρκετοί και η γιούχα θα έπαιρνε μεγάλες διαστάσεις . Δείτε αποκλειστικά τις φωτογραφίες του πρωθυπουργού με το ποδήλατο!

Πηγή

Πέμπτη, 11 Αυγούστου 2011

Απίστευτο παρκάρισμα για …ρεκόρ

Ένα απίστευτο παρκάρισμα ανάμεσα από 2 αυτοκίνητα με μια μόνο κίνηση. Το κατάφερε ο Γερμανός Ronny Wechselberger στις 2 Απριλίου 2011 και κατέκτησε το ρεκόρ Guinness καθώς ο ελεύθερος χώρος ανάμεσα στα αυτοκίνητα, ήταν μόλις 26 εκατοστα μεγαλύτερος από το μήκος του αυτοκινήτου του!

Αν θέλεις να λέγεσαι άνθρωπος δεν θα πάψεις ούτε στιγμή ν' αγωνίζεσαι για την ειρήνη και για το δίκιο…

Χεσμένοι = Ξοφλημένοι

Η Κοινωνία γκρεμίζεται...
κι Εμείς διάγουμε βίον έκλυτον...παραλιακά ή καναπεδάτα.
Το Κράτος ιδιωτικοποιείται...
κι Εμείς απολαμβάνουμε την "Αλλαγή"...λουόμενοι, λιαζόμενοι.
Η Εθνική Περιουσία εκποιείται...
κι Εμείς μαστουρώνουμε με τα χασίσια που μας ποτίζουν
κυβέρνηση και ΜΜΕ.
Σοκαρισμένοι...Επαναπαυμένοι...Χεσμένοι.

Η Κοινωνία των Πολιτών μεταβάλλεται σε Κοινωνία Ανέργων, Εξαθλιωμένων και Απελπισμένων.
Το Κράτος Δικαίου μετατρέπεται σε επαίσχυντο dealer Ξένων και ντόπιων Συμφερόντων.
Η Πατρίδα τεμαχίζεται και ξεπουλιέται σε Ξένα και ντόπια Αφεντικά.
Κι Εμείς στεκόμαστε παραδίπλα...Αμέτοχοι...Χεσμένοι.

- Οι Θεσμοί τάχθηκαν στην υπηρεσία νεοφιλελεύθερων...
- Η Ατομική και Συλλογική Δημοκρατική και Κοινοβουλευτική Συνείδηση υποτάχθηκαν στον Υποπτο Πατριωτισμό.
- Τσάτσοι, παπαγάλοι, ΜΑΤ, προβοκάτορες και νέου τύπου στρατο-
  δίκες ανέλαβαν να "υπερασπιστούν" τη Δημοκρατία.
- Οι ξεφτιλισμένες "ηγεσίες" ΓΣΕΕ - ΑΔΕΔΥ και άλλων Φορέων, τυρ-
  βάζουν αδιάφορες, όταν δεν προωθούν τις κυβερνητικές πολιτικές.
- Τη Ζωή και το Μέλλον διαχειρίζονται άθλιες και φιλόδοξες μαριονέτες
  της ΕΕ και των ΗΠΑ.
Κι Εμείς καταπίνουμε τη μπύρα μας... (στο λαιμό να μας σταθεί).

Τι θα μας σώσει;; Τι θα μας σώσει;;
ΟΧΙ, πάντως το...χαρτί υγείας!!

Πηγή

Τηλεδιάσκεψη Βασίλη Παλαιοκώστα – Γιώργου Παπανδρέου για την Οικονομία


Ρε φίλε... μισό λεφτό να βάλω τ’ ακουστικά μου. (...) Πώς σού φαίνομαι; Σαν πιλότος ελικοπτέρου δεν είμαι;
Έλα πιο ΔΕΞΙΑ για να σε βλέπω καλύτερα... Δεν πάει άλλο; Ρε συ... βάλε τα χέρια πάνω στο τραπέζι. Αισθάνομαι μεγαλύτερη ασφάλεια έτσι.
Με το αυθαίρετο κρησφύγετο στα Βίλια τι να κάνω; Πού να βρω εικοσιπέντε χιλιάρικα να το νομιμοποιήσω; Κατά πρώτον η Proton Bank δεν έχει ρευστό. Και κατά δεύτερον, ήρθες δεύτερος.
Ρε φίλε, εδώ είμαι... Έσκυψα ν’ ανάψω ένα φιδάκι για τα κουνούπια. Εδώ στις εξοχές σού ρουφάνε το αίμα. Ποια σκνίπα του Νείλου και κουραφέξαλα! Από το ΠΑΣΟΚ πρέπει να εμβολιαστούμε.
Αγάπη μου, ζω ένα δράμα με τα χρηματιστήρια... Ίσα από κει που θα με πεις Παλαιοκωστέτσο! Εσύ έκανες ρυζόγαλο την οικονομία. Και τώρα βάζεις μια ολόκληρη Ελλάδα να το κανελλώνει...
Πες μου ότι μου κάνεις πλάκα. Πες μου ότι τον επικεφαλής του Διεθνούς Χρηματοπιστωτικού Ινστιτούτου δεν τον λένε Νταλάρα... Όποια πέτρα και να σηκώσεις, έναν Νταλάρα πάντως θα τον βρεις από κάτω. Δεν φταίω εγώ. Η φαντασία μου τα φταίει... (Κι ο Τζίμης Πανούσης, επίσης!)
Εσύ με τον Ρομπάι κι εγώ με τον Ριτζάι. Δε βλέπω και μεγάλες διαφορές, δε νομίζεις;
Φίλε, πρέπει ν’ αποκαταστήσω τη Σούλα. Όπως εσύ ταχτοποίησες την Άγκελα, ένα πράμα... Αλλά μη μου εξομοιώνεις τώρα τις αντικειμενικές με τις πραγματικές στο αυθαίρετο στα Βίλια... Α ρε Σούλα, πάλι στο κλαρί σε βλέπω. Αν κι αυτή τη φορά δε θα ‘σαι μόνη σου. Όποιον Έλληνα και να ρωτήσεις, Σούλα θα σου λέει με λένε.
Κάποτε σκοτώνονταν για μια θέση στο δημόσιο. Σε λίγο θα την πέφτουνε όλοι για ένα κλαρί. Άραγες το Ανώτατο Συμβούλιο Επιλογής Κλαριού θα εξετάζει με τον ίδιο ζήλο τα... μόρια των υποψηφίων; Ίσα από κει που θα βάλεις στο... στόμα σου το μόριο του Παλαιοκώστα!
Ρε Σούλα, σου ήρθε το χαρτί της νέας περαίωσης; (...) Μπα... το έριξε στον ύπνο... Όχι, ρε γαμώτο! Πάλι το λάθος φιδάκι άναψα.
Ρε φίλε... το ‘γραψε κι ο μακαρίτης ο Ρασούλης. “Με τον Ομπάμα πάμε αντάμα”. Μαυρίλα σκέτη κι η αμερικάνικη οικονομία. Η Σούλα όμως είναι καλύτερη από τη Μισέλ. Κι από την Άντα και κάτι, δεν το συζητώ.
Ρε φίλε... ξέρεις τι λέει στη συνέχεια το τραγούδι του Ρασούλη; “Καλύτερα με μαύρο/στον Οίκο το Λευκό/ παρά παντού μαυρίλα/ με βλάκα και λευκό”.
Ρε φίλε... σ’ έχασα, πού πήγες; (...) Όχι ρε γαμώτο! Πάλι παίζει ο Μόσσιαλος με τον δορυφόρο και κόπηκε η σύνδεση.
πηγή

"Άνθρωποι οι οποίοι έχουν αρχές και δεν τις θυσιάζουν αποτελούν πρότυπα ζωής."

Έχουν αρχές οι αρχιχουντικοί! Πρότυπο ζωής ο δολοφόνος! Γιατί δεν αφήνουν και τον Άγιο Αμβρόσιο μέσα να κάνει παρέα με τον Ντερτιλή; Γιατί δεν τον μαζεύει τουλάχιστον ο αρχιεπίσκοπος; Γιατί να κυκλοφορούν ανάμεσα μας και μάλιστα να ηγούνται, ψυχοπαθείς, αλλόφρονες, λάτρεις της βίας και του φασισμού;

Ρίξε μια ματιά και εδώ

Τετάρτη, 10 Αυγούστου 2011

Ειδικοί φρουροί αντί δασκάλων

Τη μεγαλύτερη προκήρυξη για πρόσληψη μόνιμου προσωπικού σε ολόκληρον τον δημόσιο τομέα από την αρχή του Μνημονίου εξέδωσε το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη. Το "δημοσίας τάξεως" ζητάει άμεσα την πρόσληψη 1.200 ακόμα ειδικών φρουρών που θα έρθουν να προστεθούν στους ήδη περισσότερους από 50.000 αστυνομικούς που ήδη υπηρετούν, αριθμός που αντιστοιχεί σε μία από τις μεγαλύτερες αναλογίες αστυνομικών ανά κάτοικο στην Ευρώπη. Ναι, αλλά προφανώς αποχωρούν 12.000 ειδικοί φρουροί, αφού προσλαμβάνεται ένας για κάθε δέκα που φεύγουν. Όχι όμως, για τους αστυνομικούς και για τους παπάδες δεν ισχύει το 1 προς δέκα του υπόλοιπου δημόσιου τομέα. Μάθαμε επίσης ότι η κυβέρνηση αποφάσισε να εξαιρέσει τους ένστολους από αρκετές περικοπές εισοδήματος που ισχύουν για το υπόλοιπο Δημόσιο. Είναι προφανής η προσπάθεια δημιουργίας μιας λογικής πραιτωριανών εν όψει των δύσκολων για το σύστημα καιρών που έρχονται.

Την εικόνα συμπληρώνουν τα στοιχεία για τις προσλήψεις στην εκπαίδευση. Μόλις 600 δάσκαλοι θα προσληφθούν φέτος, ένας δηλαδή για κάθε 20 που αποχωρούν, καθώς φεύγουν 12.000 εκπαιδευτικοί, ενώ τα κενά στα σχολεία για τη νέα σχολική χρονιά που ξεκινά τον Σεπτέμβριο υπολογίζονται στους 20.000.

Διπλάσιοι οι αστυνομικοί από τους δάσκαλους, μια δυσοίωνη προοπτική για την κοινωνία.

Γ.Κ.

Πηγή

Τόση μπάλα και τόσους μπάτσους από τη χούντα έχουμε να δούμε!

269866_117059348385505_100002443223838_145300_5312449_n

Η «αισθητική» των λουκέτων τους μάρανε

Αφίσα για τη ...«βελτίωση της αισθητικής εικόνας που παρουσιάζουν τα κλειστά μαγαζιά», υλοποιεί η Εθνική Συνομοσπονδία Ελληνικού Εμπορίου (ΕΣΕΕ). Η διατύπωση στη σχετική ανακοίνωση είναι από μόνη της αρκούντως γλαφυρή και με το παραπάνω εξωφρενική, γι' αυτό την παραθέτουμε αυτούσια: «Με αυτή την αφίσα η καταθλιπτική εικόνα των κλειστών καταστημάτων αλλάζει. Χρησιμοποιούμε μια ενδιαφέρουσα γυναίκα (έτσι ώστε να τονωθεί η γυναικεία επιχειρηματικότητα) η οποία μάς ρωτάει: μήπως εδώ βρίσκεται το νέο σου μαγαζί; Μια αφίσα που ομορφαίνει, παρακινεί προς ενοικίαση και σίγουρα μας κάνει να νιώσουμε καλύτερα στην εικόνα ενός κλειστού μαγαζιού»!!! Εν ολίγοις, το πρόβλημα των κλειστών μαγαζιών και των χιλιάδων άνεργων αυτοαπασχολούμενων είναι... αισθητικό! Προκαλεί «κατάθλιψη», που αλλάζει με την αφίσα μιας ωραίας γυναικείας παρουσίας. Επιπλέον, μια τέτοια φωτογραφία με τη συγκεκριμένη φιγούρα έλειπε για την «τόνωση της γυναικείας επιχειρηματικότητας» και για να παρακινήσει κάποιον να ανοίξει ένα μαγαζί! Θα μπορούσαν να είναι γελοίοι, αν δεν ήταν τόσο επικίνδυνοι και προκλητικοί και χυδαία αποπροσανατολιστικοί

FAST FUCK…

Ο παππούς μας ο λαθρομετανάστης

Ο απαξιωτικός όρος «λαθρομετανάστης», που εξομοιώνει τον ανθρώπινο πόνο με τα εμπορεύματα, επινοήθηκε για να χαρακτηρίσει τους Ελληνες που έφευγαν χωρίς χαρτιά, συχνά και χωρίς εισιτήριο, στην Αμερική, στις αρχές του 20ού αιώνα
Παρά τις διαμαρτυρίες των αντιρατσιστικών οργανώσεων, παρά την έκκληση ακόμα και του επικεφαλής του γραφείου της Υπάτης Αρμοστίας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες στην Ελλάδα, Γιώργου Τσαρμπόπουλου («ο απαξιωτικός όρος λαθρομετανάστες, που εξομοιώνει τον ανθρώπινο πόνο με εμπορεύματα, πρέπει επιτέλους να εξαλειφθεί από το λεξιλόγιο», «Αυγή», 21/6/2009), τα μέσα ενημέρωσης και τα περισσότερα πολιτικά κόμματα εξακολουθούν να χρησιμοποιούν τον όρο «λαθρομετανάστες» για να περιγράψουν τους πρόσφυγες και τους οικονομικούς μετανάστες που καταφεύγουν στη χώρα μας.
Είναι γνωστό ότι η γλώσσα τσακίζει κόκαλα. Στην προκειμένη περίπτωση τα κόκαλα είναι κόκαλα «αλλοδαπών». Αρα μικρό το κακό. Μήπως όμως δεν είναι ακριβώς έτσι;
Η ιστορία της λέξης αυτής λέει πολύ περισσότερα από όσα θα ήθελαν εκείνοι που τη χρησιμοποιούν με επιμονή. Γιατί αυτή η ιστορία ανατρέπει τον ισχυρισμό ότι οι έλληνες μετανάστες ήταν πάντα νόμιμοι και ότι η μετάβασή τους στα ξένα έγινε με οργανωμένο τρόπο, άρα δεν μπορεί να συγκρίνονται με τους μετανάστες από την Ασία και την Αφρική που φτάνουν σήμερα στην Ευρώπη.
Στα λεξικά ο όρος «λαθρομετανάστης» καταγράφεται από τη δεκαετία του 1990 (βλ. σχετικά http://sarantakos.wordpress.com). Αλλά η λέξη εμφανίζεται από τις αρχές του 20ού αιώνα και αναφέρεται αποκλειστικά σε έλληνες μετανάστες. Ο νεολογισμός προέκυψε ίσως από τον όρο «λαθρεπιβάτης», γιατί οι Ελληνες που έφευγαν για τις ΗΠΑ χωρίς επίσημα χαρτιά συχνά δεν είχαν και εισιτήρια.

ΜΙΑ ΣΑΚΟΥΛΑ ΣΚΟΥΠΙΔΙΩΝ ΓΕΜΑΤΗ ΜΕ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΜΑΣ

ΣΚΑΪ: Επιχείρηση «καθαρή έξοδος» στις 12 Αυγούστου
http://www.skai.gr
Καμπάνια κάνουν καποιοι φιλανθρωποι καναλαρχες-μεγαλοεργολαβοι και βιομηχανοι με τιτλο : "ΚΑΘΑΡΙΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ" . Σκάι, Νεα οδος ΑΕ, Ολυμπια οδος ΑΕ και Συνδέσμος Βιομηχανιών Πλαστικών Ελλάδας φροντίζουν να μας...καθαρισουν. Τι μεγεθος υποκρισιας. Αφου πρωτα εχουν φροντισει να μας καθαρισουν τις τσεπες μας με τα χαρατσια τους σε δρομους δικους μας και χιλιοπληρωμενους. Αφου πρωτα μας "καθαριζουν" σε δρομους κακοφτιαγμενους και ανασφαλεις, σαν την εθνικη μας καρμανιολα, Κορινθου- Πατρων. Μας περνουν για σκυλακια του Παβλοφ ξεκαθαριζοντας οτι θα μας δινουν σακουλιτσα μονο οταν εχουμε πληρωσει διοδια.Με την αποδειξη καταβολης διοδιων λενε. Εμεις οι υπολοιποι, τα κακα παιδια, που ειτε δεν εχουμε να πληρωσουμε διοδια, ειτε δεν θελουμε να ξαναπληρωσουμε για πολλοστη φορα τους δικους μας δρομους θα πρεπει εκτος απο "τζαμπατζηδες" να μεινουμε και "βρωμιαρηδες". Ακου τι λενε οι λαδιαρηδες!
Να σε καψω Γιαννη, να σε αλοιψω λαδι! Μας περνουν για τελειως ιθαγενεις. Η ιδεα να μας δινουν και χαντρες και καθρεφτακια απορριφθηκε σαν οικονομικα ασυμφορη. Το ιδιο και το να μας δινουν σακουλες στο μεγεθος του ανθρωπινου σωματος, μιας και οι δρομοι μας σε πολλα σημεια ειναι σκετες καρμανιολες.
Αληθεια ποια ηταν η οικονομικη σχεση που εχει δημιουργηθει αναμεσα σε ενα "αντικειμενικο" ΜΜΕ και καποιες εταιριες εκμεταλλευσης των εθνικων μας δρομων; Ποιες διαδρομες επικοινωνιας υπαρχουν και με τι ανταλλαγματα; Οταν ακουω Σκάι να δινω βαση οταν μιλανε οι εγκριτοι και αντικειμενικοι δημοσιογραφοι του για το κακο κινημα των τζαμπατζηδων και ποσο κακο κανει στην χωρα ή να σκεφτομαι οτι καποιες απο τις σακουλες που κυκλοφορουν δεν ειναι γεματες με σκουπιδια; Αληθεια οταν μοιραζονται οι σακουλες δεν θα διαπρατεται το αδικημα της παρακωλυσης των συγκοινωνιων απο τους διανομεις, οπως εχουν κατηγορηθει τοσο οι ταξιτζηδες όσο και το κινημα μας;
Μηπως θα πρεπει να μοιρασουν καλυτερα σακουλες σκουπιδιων στο Βατοπεδι, το χρηματιστηριο, στην Ζιμενς , στην Βουλη, στα τηλε μεγαρα; Εκει ειναι πιο απαραιτητες.
Εμείς παντως την Παρασκευή 12/8, 7 μμ, θα ανοιξουμε τα διοδια της Ελευσινας. Δεν θα προσφερουμε σακουλες. Θα προσφερουμε αξιοπρεπεια και την ενεργη εφαρμογη του συνταγματικα κατοχυρωμενου δικαιωματος για την ελευθερια του να ταξιδευουμε ανεμποδιστα στην χωρα μας.

Δευτέρα, 8 Αυγούστου 2011

Το βαθύ ΠαΣοΚ είναι εδώ…

Φανατική οπαδός του ΠαΣοΚ και πάντα επίκαιρη η γιαγιά. Μετά από τα πράσινα μπερεδάκια με το σήμα του Πασοκ (οι λεγόμενοι πρασινοφρουροί της δεκαετίας του ΄90), πέρασε στα μαντίλια με σήμα λίγο πιο τρεντι από τον κλασικό πράσινο ήλιο!

Γιατί ο πασοκος είναι πάντα πρωτοπόρος….

Η ανατροπή ενός κεσέ… Αγάπη μου, την αγελαδίτσα σου ριξανε;Μπα... μαλλον Βελουτέλα ήταν!

Ο ρουφιάνος δημοσιογράφος Γ. Πρετεντέρης, που κάνει διακοπές αμέριμνος εδώ και λίγες μέρες στο νησί της Αντίπαρου, δέχτηκε αρχικά φραστική και μετά από λίγα λεπτά ομαδική επίθεση από είκοσι συντρόφους που του πέταξαν κεσεδάκια γιαούρτια στον τηλεκεσέ,
φωνάζοντας συνθήματα όπως “Η ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΚΠΟΜΠΗ, ΠΡΕΤΕΝΤΕΡΗ ΨΟΦΑ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΓΙΟΡΤΗ. ΑΛΗΤΕΣ ΡΟΥΦΙΑΝΟΙ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ. ΜΠΑΤΣΟΙ ΤV ΝΕΟΝΑΖΙ, ΟΛΑ ΤΑ ΚΑΘΑΡΜΑΤΑ ΔΟΥΛΕΥΟΥΝΕ ΜΑΖΙ”.

Δευτέρα, 1 Αυγούστου 2011

Δολοφονία Πακιστανού στον Άγιο Παντελεήμονα

Δολοφονημένος από αιχμηρό αντικείμενο βρέθηκε το μεσημέρι αλλοδαπός, πακιστανικής καταγωγής, σε διαμέρισμα νεόδμητης πολυκατοικίας, στην οδό Αγαθουπόλεως 33, στην περιοχή του Αγίου Παντελεήμονα.
Ο άτυχος άνδρας διέμενε...
προσωρινά στο συγκεκριμένο διαμέρισμα, ενώ σε μικρή απόσταση βρέθηκε και το μαχαίρι με το οποίο ο άγνωστος, μέχρι στιγμής, δράστης κατάφερε στο θύμα τα θανάσιμα χτυπήματα.
Τα κίνητρα της δολοφονίας παραμένουν άγνωστα, ενώ η αστυνομία πραγματοποιεί έρευνες για τη σύλληψη του δράστη.
tsantiri.gr

O ΤΖΙΜΗΣ ΠΑΝΟΥΣΗΣ ΑΦΙΕΡΩΝΕΙ ΣΤΟΝ ΓΙΩΡΓΟ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΤΟ ΑΧ ΕΥΡΩΠΗ

Ο Τζίμης Πανούσης συνομιλεί με το Γιώργο Παπανδρέου (πολύ γέλιο) και του αφιερώνει το Αχ Ευρώπη στην παράσταση MNIMONIUM - 30 ΧΡΟΝΙΑ ΝΥΧΤΑ στο γυάλινο μουσικό θέατρο.

Usa vs Russia

usa_vs_russian

Πραγματική δημοκρατία τώρα!

Πραγματική δημοκρατία τώρα!

(Το κείμενο ετούτο είναι αρκετά μεγάλο, αν απλώς αρέσκεσαι στα συνθήματα και δε σε ενδιαφέρει η ουσία, τότε δεν είναι για σένα, βγες στον δρόμο και φώναξε συνθήματα. Εδώ παρουσιάζεται μια πρόταση, ένα σχέδιο πραγματικής Δημοκρατίας, πρέπει να έχεις την υπομονή να το διαβάσεις. Δεν είναι σύγγραμμα κάποιας αυθεντίας και ούτε δογματίζει, αντιθέτως ο συγγραφέας της παρακαλεί για την διατύπωση σχολίων και γνωμών, διορθώσεων, της επιβεβαίωσης ή της απόρριψης γιατί σημασία γι αυτόν έχει η αλήθεια και όχι η πλάνη)

Προσχέδιο πρότασης για πραγματική αντιπροσωπευτική ακομμάτιστη Δημοκρατία.

Η Δημοκρατία είναι Θεσμός, ταυτόχρονα είναι εργαλείο, είναι σύστημα, η σωστή εφαρμογή και λειτουργία της υπόκειται πάντα στην ποιότητα του λαού, στο ήθος και τις αρχές του. Είναι βασικό στη δημοκρατία οι άνθρωποι να επιδιώκουν την μόρφωση και την καλλιέργεια τους, πνευματική και ηθική.
Αλλάζοντας το σύστημα, δεν αλλάζουν τα πάντα, αυτόματα. Εκτός από την παιδεία που μπορεί να προσφέρει ένα σύστημα μέσα από την εκπαίδευση τεράστιο ρόλο παίζει η οικογενειακή και κοινωνική διαμόρφωση των ατόμων. Το ελεύθερο ή μη φρόνημα τις κοινωνίας, το αξιοπρεπές ή δουλικό. 
Είναι πολλοί που όχι αδίκως θα πουν ότι έχουμε ότι αξίζουμε, από την άλλη όμως σίγουρα κάποιοι θέλουν να μας διατηρούν σε αυτή την κατάσταση γιατί τους συμφέρει. 
Η κάθε γενιά αξίζει την ευκαιρία της, και είναι τώρα η ώρα που όλοι έχουν αφυπνισθεί, η ώρα για τη νέα γενιά να παλέψει για κάτι καλλίτερο.

Το πολιτικό σκηνικό είναι πασίδηλα στημένο, πλασάρεται ως δημοκρατία ενώ δεν είναι.
Το πολιτικό μας σύστημα είναι εργαλείο του παγκόσμιου συστήματος συμφερόντων και οι επαγγελματίες πολιτικοί μας είναι ανδρείκελα, μαριονέτες, ηθοποιοί που ο ρόλος τους είναι η διάχυση της θέλησης και της εξουσίας του παγκόσμιου παρακράτους μέσα από τα μορφώματα που λέγονται κόμματα. 
Υπάρχουν ωστόσο μέσα σε αυτούς και άνθρωποι με αγαθές προθέσεις που χρησιμοποιούνται για να διακοσμούν την βιτρίνα των κομμάτων.
Θεωρώ βασική παθογένεια του συστήματος την ύπαρξη των κομμάτων. Όπως επίσης θεωρώ τις ιδεολογίες μαντριά του νου. Είναι χαζό να προσπαθείς να ντύσεις όλον τον κόσμο με τα έτοιμα ραμμένα κουστούμια σου. Οι τραγικές αποτυχίες των ισμών χαρακτηρίζουν την εποχή μας, ισμοί που κατά βάθος είναι όλοι φασισμοί, σχέδια επιβολής στου κασίδη το κεφάλι.
Η κομματοκρατία ορίζει, πρώτα θα είσαστε μαντρωμένοι και μετά ελεύθεροι, αυτά είναι οξύμωρα πράγματα. Πρέπει να λήξουμε τον κατακερματισμό της κοινωνίας σε ψευδεπίγραφα απατεωνίστικα κόμματα.

Τα κόμματα είναι το colpo grosso, η μεγάλη απάτη, η παγίδα, το ΣΥΣΤΗΜΑ, που καπελώνει τη ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ. Κόμμα, κομμάτι, σχίσμα, κατάτμηση του σώματος την κοινωνίας, διχαστικός μηχανισμός εξουσίας.