Κυριακή, 31 Ιουλίου 2011

Οι 5 όροι-φωτιά του νέου Μνημονίου

Πυρετός επικρατεί σε Βρυξέλλες και Αθήνα για την κατάρτιση του νέου Μνημονίου, της νέας δανειακής σύμβασης ουσιαστικά, που πρέπει να ετοιμαστεί και να ψηφιστεί μέχρι τα μέσα του φθινοπώρου.

Όπως αναφέρει η Real News επικαλούμενη στενό συνεργάτη του Όλι Ρεν, βασικό στοιχείο των συζητήσεων είναι ο χρόνος, ενώ πηγές της Κομισιόν κοντά στη διαπραγμάτευση με την ελληνική κυβέρνηση μιλούν για 5 σημεία έντασης των συζητήσεων:

1. Το νέο φορολογικό σύστημα που θα πρέπει να έχει διακομματική αποδοχή, βάθος εφαρμογής τα 30 χρόνια και αυστηρές ρυθμίσεις για την πάταξη της φοροδιαφυγής.

2. Η δεύτερη δόση αλλαγών στο ασφαλιστικό με συγχωνεύσεις ταμείων και κατάργηση του εφάπαξ στο Δημόσιο, ώστε να αντέξουν τα ταμεία ενδεχόμενο haircut.

3. Το αυστηρό πακέτο εντολών προς τις τράπεζες για συγχωνεύσεις, επανακεφαλαιοποίηση από τα 20 δισεκατομμύρια του δανείου και μείωση του λειτουργικού κόστους.

4. Τον χρονικό και ποσοτικό προσδιορισμό της μείωσης του προσωπικού στο δημόσιο τομέα, με μηνιαίους και τριμηνιαίους στόχους για κανονικές απολύσεις πλεονάζοντος προσωπικού, που για πρώτη φορά θα περιγράφονται σε χρονοδιάγραμμα. Το ίδιο ζητούν να ισχύσει και στις καταργήσεις φορέων του Δημοσίου.

5. Τέλος τη σύνδεση εκροών από τα διαρθρωτικά ταμεία με την προώθηση των μεταρρυθμίσεων σε αγορά εργασίας και υπηρεσιών.

Μάλιστα, όσον αφορά ειδικά το σημείο «4», στις Βρυξέλλες επικρατεί η σκέψη πως δεν πρέπει να αφεθεί στην κυβέρνηση η πολιτική ευχέρεια να διαλέξει χρόνο διότι –όπως τονίζουν- «έτσι χάθηκε η περυσινή χρονιά»

Ανοικτή επιστολή στους γονείς των φοιτητών, της Ξένιας Χρυσοχόου

Αθήνα 24 Ιουλίου 2011

Ανοικτή επιστολή στους γονείς των φοιτητών

Αγαπητοί γονείς,

Ίσως σας φανεί παράξενο να λάβετε αυτή την επιστολή, καθώς δεν συνηθίζεται η επικοινωνία μεταξύ γονιών και καθηγητών στην τριτοβάθμια εκπαίδευση. Όμως εμείς που διδάσκουμε τα παιδιά σας στο πανεπιστήμιο δεν αγνοούμε πόσο αγωνιάτε για το μέλλον τους και πόσες θυσίες κάνατε και κάνετε για αυτό. Προσωπικά δεν ξεχνώ την αγωνία των δικών μου γονιών πριν καταφέρω να μπω στο πανεπιστήμιο, την οικονομική συνδρομή τους και την ηθική τους στήριξη σε όλη τη διάρκεια των μακροχρόνιων (προπτυχιακών και μεταπτυχιακών) σπουδών μου. Η Ελληνική οικογένεια επενδύει στη μόρφωση των παιδιών της και εμπιστεύεται το ελληνικό πανεπιστήμιο· άρα έχει δικαίωμα να ξέρει τι γίνεται σε αυτό. Γι αυτό λοιπόν αποφάσισα να σας γράψω.

Τα ποτιστικά της ΕΛ.ΑΣ.

«Έρχεται βροχή, έρχεται μπόρα» καθότι σοσιαλιστές άνθρωποι κυβερνούν και σκέπτονται να ξεπλύνουν τις πλατείες - από τα χημικά που έριξαν το προηγούμενο διάστημα - μαζί με τους ανθρώπους... Έτσι, λοιπόν, η «βροχή» δακρυγόνων με την οποία αντιμετωπίζονται οι διαδηλώσεις, θα εμπλουτιστεί και από βροχή (υπό μεγάλη πίεση) χρωματιστού νερού, που θα διαλύει και θα «μαρκάρει» τους διαδηλωτές καθώς, η ηγεσία του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη «σκέφτεται» να χρησιμοποιήσει στις αναμενόμενες το προσεχές διάστημα μεγάλες διαδηλώσεις τις αύρες ρίψης νερού.

Οι αναγνώστες του «Π» θυμούνται σχετικό δημοσίευμα περί των... ποτιστικών σκέψεων της ηγεσίας της αστυνομίας. Την περασμένη βδομάδα για το ίδιο θέμα (και τις ίδιες σκέψεις της αστυνομίας) υπήρξε δημοσίευμα της εφημερίδας «Πρώτο Θέμα». Απ’ ό,τι φαίνεται λοιπόν, η κυβέρνηση έχει αποφασίσει να εμπλουτίσει τις μεθόδους καταστολής της κοινωνίας με αυτήν τη συνταγή του «καταβρέγματος» η οποία είναι δοκιμασμένη διεθνώς.

Έτσι, η ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ. εξετάζει το ενδεχόμενο χρησιμοποίησης οχήματος που διαθέτει κανόνια νερού, ειδικό για τη διάλυση πολυπληθών συγκεντρώσεων. Το όνομα αυτού: «Αίας» - μια και η δημιουργικότητα των Ελλήνων δεν σταματά στην αγορά τέτοιων «υπερόπλων».

Διαβάστε ολο το άρθρο εδώ

H εισφορά της εισφοράς...

Αυξημένες εισφορές έρχονται σε όλους τους επαγγελματίες, εμπόρους και αγρότες, ενώ ταυτόχρονα με τις νέες ρυθμίσεις στο ασφαλιστικό 150.000 εργαζόμενοι βγαίνουν από την κατηγορία των βαρέων και ανθυγιεινών επαγγελμάτων. Μαζί μ’ αυτά μειώνονται οι επικουρικές συντάξεις και γίνεται επανέλεγχος όλων των αναπηρικών συντάξεων. Πρόκειται για μέτρα τα οποία περιλαμβάνονται στο νομοσχέδιο με το οποίο εξειδικεύονται οι ρυθμίσεις του Μεσοπρόθεσμου Προγράμματος Σταθερότητας σε ό,τι αφορά τον τομέα των εργασιακών σχέσεων και την κοινωνική ασφάλιση.

Διαβάστε όλο το άρθρο εδώ

Πως ο ηρωικός ΓΑΠ γλίτωσε το Μωριά από τα νύχια Φινλανδών και Σλοβάκων!

Γ. Παπανδρέου: «Τι θέλετε; Να πουλήσω την Πελοπόννησο;»

Το δράμα του Πρωθυπουργού και οι εκκλήσεις στους εταίρους για διάσωση

Γ. Παπανδρέου: «Τι θέλετε; Να πουλήσω την Πελοπόννησο;»

Την προπερασμένη Πέμπτη, σχεδόν στο μέσον των συζητήσεων της κρίσιμης Συνόδου Κορυφής των Βρυξελλών, η πλάστιγγα άρχισε να γέρνει επικίνδυνα για την Ελλάδα. Οι Γερμανοί ήταν διστακτικοί, οι Γάλλοι όχι και τόσο σίγουροι, οι Ολλανδοί δύσκολοι,οι Φινλανδοί ζητούσαν εγγυήσεις και οι Σλοβάκοι ήταν άκαμπτοι, όπως συνήθως συμβαίνει με τους νεοφώτιστους. Φαινόταν ότι η επιμήκυνση θα ήταν μικρή, τα επιτόκια υψηλά και γενικώς η βοήθεια μίζερη,τρεις το λάδι- τρεις το ξίδι,μπακάλικα πράγματα, χωρίς πνοή, χωρίς προοπτική. Ο κ. Παπανδρέου ίδρωνε και ξεΐδρωνε, ένιωθε ότι τα προσφερόμενα ήταν λειψά,δεν έλυναν το πρόβλημα και, το κυριότερο, δεν προσέφεραν ισχυρό επιχείρημα στην ελληνική κυβέρνηση να προχωρήσει με αποφασιστικότητα το έργο της στην Αθήνα. Εκεί λοιπόν, μπροστά σε ένα ενδεχόμενο μικρό ελληνικό ναυάγιο, έλαβε τον λόγο και φέρεται να είπε στην Ανγκελα Μέρκελ, στον Νικολά Σαρκοζί και στους υπόλοιπους ηγέτες ότι «με αυτά εγώ δεν ανεβαίνω στο αεροπλάνο, δεν φεύγω από ΄δώ, δεν μπορώ να γυρίσω στην Αθήνα με άδεια χέρια».

Σύμφωνα με έλληνες επισήμους, οι τόνοι του Πρωθυπουργού ήταν αρκούντως δραματικοί και η διεκδίκηση μιας πιο ουσιαστικής συμφωνίας σχεδόν επιθετική. «Δώστε μας μια ουσιαστική λύση» επέμεινε ο κ. Παπανδρέου, σύμφωνα πάντα με εκείνους που ήσαν παρόντες στη Σύνοδο και γνώριζαν από πρώτο χέρι το παρασκήνιο που παίχθηκε στις Βρυξέλλες.

Και όταν ο φινλανδός ομόλογός του συνέχιζε να απαιτεί εγγυήσεις και ο Σλοβάκος να λέει ότι δεν μπορεί η φτωχή χώρα του να πληρώνει χωρίς αντίκρισμα για την Ελλάδα, ο κ. Παπανδρέου ύψωσε τους τόνους και φέρεται να είπε: «Τι θέλετε να κάνω για να πεισθείτε; Μήπως να βάλω ενέχυρο τα νησιά μας ή να πουλήσουμε την Πελοπόννησο;». «Αυτά τα πράγματα δεν γίνονται και το ξέρετε» φέρεται να τόνισε ο κ. Παπανδρέου και κάπου εκεί η συζήτηση φαίνεται ότι πήρε άλλη τροπή. Από εκείνο το σημείο άνοιξε η επιμήκυνση, προσφέρθηκε η ανταλλαγή των παλαιών τίτλων με νέους, πιο μακροχρόνιους, μειώθηκαν τα επιτόκια, προβλέφθηκε η επαναγορά ομολόγων στη δευτερογενή αγορά και περιελήφθη αναπτυξιακό σχέδιο τύπου Μάρσαλ. Ωστόσο κατέστη σαφές στον έλληνα πρωθυπουργό ότι προϋπόθεση όλων αυτών είναι η αυστηρή εφαρμογή, σύμφωνα με το συμπεφωνημένο χρονοδιάγραμμα, όλων των μέτρων και των προβλέψεων του Μεσοπρόθεσμου Προγράμματος.

ΤΟ ΒΗΜΑ – Γ. Παπανδρέου: «Τι θέλετε; Να πουλήσω την Πελοπόννησο;» – πολιτική.

Πηγη: Η καλύβα ψηλά στο βουνό

Χάρρυ Κλυνν: Είμαστε Έλληνες ρε; Πείτε μου τι στο διάολο είμαστε και...

Γιώργος Α. Παπανδρέου: «H ανάγκη σοβαρής περιφερειακής και παγκόσμιας διακυβέρνησης γίνεται αίτημα της εποχής»
Είμαστε Έλληνες ρε;
Πείτε μου τι στο διάολο είμαστε και ανεχόμαστε αυτόν τον αρχιηλίθιο, αυτό το πολιτικό ξέρασμα, αυτό το σκατό, να μας πουλάει ως φτηνιάρικο εμπόρευμα δεκάρας στους πάγκους των τοκογλύφων, να μας υβρίζει, να μας εκβιάζει, να μας απειλεί, να μας ξευτελίζει, να μας προκαλεί…
Έχουμε μέσα μας αίμα; Μας έχει απομείνει στάλα φιλότιμου, ευθιξίας και παλικαριάς;
Αφού είμαστε ανάξιοι πραγματικής επανάστασης, ανίκανοι να εξεγερθούμε και να στείλουμε στο διάολο το προδοτικό σινάφι του αρχισυνωμότη πράκτορα της παγκοσμιοποίησης, προτιμότερη είναι η..
ομαδική αυτοκτονία από τον καθημερινό θάνατο και εξευτελισμό…
Ναι ρε… Απομεινάρια Ελλήνων είμαστε, θρασύδειλα ανθρωπάκια της ξευτίλας και της καρπαζιάς έτοιμοι να συμβιβαστούμε έναντι πινακίου φακής με τον βιαστή μας!
Διεφθαρμένα ανθρωπάκια που φτάσαμε στην εσχατιά της ανυποληψίας, γιατί ενώ τα μάτια μας πιστεύουν μόνο αυτά που βλέπουν, τα αυτιά μας ακούνε μόνο αυτά που τους υπόσχονται…
Αυτό το γελοίο πλαδαρό ιδεολογικό μίασμα, αυτή η μάστιγα που λέγεται Γ.Α. Παπανδρέου είχε το σθένος, με τις πλάτες των ξένων βέβαια, να εφαρμόσει στην ψύχρα πολιτικές και πρακτικές που δε θα αποτολμούσε ούτε κατά διάνοια να εφαρμόσει άλλος πολιτικός.
Αυτό το σίχαμα ξεδιάντροπα πλέον τάσσεται αναφανδόν υπέρ της παγκοσμιοποίησης και έχει το θράσος δημόσια και με κάθε ευκαιρία να το διαδηλώνει!
Αυτό το άδειο τσουβάλι έχει την ψυχή να μας προγκίζει κι εμείς, κότες λειράτες, αναλωνόμαστε σε απεργίες εκτονωτικού χαρακτήρα, πορείες του κώλου, γιαουρτοεκτονώσεις, συζητήσεις «στα λόγια να βρισκόμαστε» και εξατμισμένες πλατειοσυνάξεις αγανακτισμένων στα λόγια… και σφάξε μας Πασά μου να αγιάσουμε!
Πάρτε τις πέτρες ρε, αρπάξτε στειλιάρια, τούβλα, αγκωνάρια και οτιδήποτε άλλο βρεθεί μπροστά σας και πλακώστε τους…
Η βία θέλει βία και το αίμα – αίμα ρεεε…
Και η άγρια βιασμένη από τους ιθαγενείς κλέφτες πολιτικούς και τους διεθνείς τοκογλύφους…. Η αποτρόπαια σφαγμένη από τη «σοσιαλιστική» μάχαιρα του αρχιμειοδότη, Πατρίδα… ΕΔΩ ΚΑΙ ΔΥΟ ΧΡΟΝΙΑ ΑΙΜΟΡΡΑΓΕΙ….
ΠΕΡΙΜΕΝΟΝΤΑΣ ΜΑΤΑΙΑ ΧΕΡΙ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΑΠΟ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΗΣ…
Βασίλης Ν. Τριανταφυλλλίδης
(Χάρρυ Κλυνν)

Αχαϊα: Χτυπούν μετανάστες με γκλοπ στα γεννητικά τους όργανα!

Καταγγελία σοκ από την οργάνωση "γιατροί του κόσμου" σε σχέση με τη βία κατά μεταναστών στην Πάτρα...

Στην ανακοίνωσή τους αναφέρουν: "Οι Γιατροί του Κόσμου επισημαίνουν με ιδιαίτερη ανησυχία τη συνεχιζόμενη χρησιμοποίηση βίας κατά μεταναστών - νομίμων και μη - που βρίσκονται απελπισμένοι στο λιμάνι της Πάτρας, εγκλωβισμένοι στην προσπάθειά τους να φύγουν από την Ελλάδα...

Χτυπήματα από γκλόπ σε άκρα, σε γεννητικά όργανα, βαριάς φύσης κακώσεων κεφαλής είναι μερικά παραδείγματα ένστολης φυσικής βίας που έχουν καταγραφεί από τους ιατρούς της Οργάνωσης. Η χρήση φυσικής βίας, χωρίς να ακολουθείται η «δικαιολογία» της σύλληψης, αποτελεί παράνομη και απάνθρωπη κατάχρηση εξουσίας.

Επιπρόσθετα, οι Γιατροί του Κόσμου καταγγέλλουν τον «έντεχνο» αποκλεισμό των προσφύγων και όσων χρήζουν βοήθειας από την κινητή ιατρική μονάδα της Οργάνωσης, αποκλεισμό που συνιστά παράβαση του δικαιώματος στην ιατρική περίθαλψη. Επισημαίνουμε την αντίφαση, όργανα του κράτους να υπονομεύουν δράσεις που πληρώνονται από το Ελληνικό Κράτος.

Οι Γιατροί του Κόσμου διαθέτουν μαρτυρίες που αποδεικνύουν όλα τα παραπάνω και δηλώνουν ότι θα υπερασπιστούν το δικαίωμα της αξιοπρεπούς επιβίωσης, θα πράξουν ό,τι χρειαστεί μέχρι αυτό για να γίνει πράξη.

Σάββατο, 30 Ιουλίου 2011

Και η απαραίτητη γελοιογραφία…

Αλέκα For Ever….

Κωνσταντίνος Μαρκουλάκης για υπουργός Οικονομικών!

tgrt

Δεν υπάρχει γάμος χωρίς κλάμα και κηδεία χωρίς γέλιο λέει μια παλιά λαϊκή παροιμία. Κάτι τέτοιο συνέβη στο ρεπορτάζ της ΝΕΤ για την επικήδεια τελετή του σπουδαίου σκηνοθέτη Μιχάλη Κακογιάννη.
Μέσα σε αυτό το κλίμα θλίψης, η ΝΕΤ έκανε ένα μικρό λάθος στην ιδιότητα του ηθοποιού Κωνσταντίνου Μαρκουλάκη που έκανε τις δηλώσεις του περίλυπος για τον χαμό του Μιχάλη Κακογιάννη.
Το δελτίο είδήσεων λοιπόν βάφτισε τον Κωνσταντίνο Μαρκουλάκη... υπουργό Οικονομικών!
Σίγουρα θα είχε ενδιαφέρον να βλέπαμε τον ηθοποιό στο υπουργικό συμβούλιο να εισηγείται για περικοπές μισθών και συντάξεων.
Και τον Ευάγγελο Βενιζέλο να παίζει Οιδίποδα στην Επίδαυρο...

Απίστευτο, βρέθηκε υποστηρικτής του ΓΑΠ

Φοβερές εικόνες από τη σημερινή επίσκεψη του πρωθυπουργού στην Άρτα.

Βρέθηκε άνθρωπος να κρατάει τη σημαία του ΠαΣοΚ στα χέρια του. Δείτε τις φωτογραφίες για να καταλάβετε περί τίνος πρόκειται.

Α π ί σ τ ε υ τ ο …

Αγαστή συνεργασία της νεοναζιστικής συμμορίας Χρυσή Αυγή και επισήμων φορέων

Στις 26 Ιουλίου, στην επέτειο της μάχης στα Δερβενάκια, πραγματοποιήθηκε εκδήλωση τιμής στον Θ. Κολοκοτρώνη, από τις τοπικές πολιτικές, στρατιωτικές και θρησκευτικές αρχές. Όμως, όπως φαίνεται στο σχετικό βίντεο, ο πυρήνας Κορίνθου της νεοναζιστικής συμμορίας Χρυσή Αυγή, αρχικά στέκεται απέναντι από το στρατιωτικό άγημα φωνάζοντας τα γνωστά εμετικά της συνθήματα και στη συνέχεια παραθέτει επισήμως στεφάνι στο άγαλμα του Κολοκοτρώνη με τους υπόλοιπους φορείς.
Βέβαια δεν μας προκαλεί έκπληξη η αγαστή συνεργασία επίσημων φορέων με τη Χρυσή Αυγή. Χαρακτηριστικά να υπενθυμίσουμε το περιστατικό της 27ης Ιουνίου, όταν την ώρα που από τη μία τα ΜΑΤ έσερναν αγωνιστές του αντιδικτατορικού αγώνα και αιματοκυλούσαν τον αγωνιζόμενο λαό μας, από την άλλη φυγάδευαν φασίστες που είχαν παρεισφρήσει στην απεργιακή διαδήλωση.
Σε αυτό το περιστατικό παρατηρούμε όμως μια αναβάθμιση των σχέσεων της Χρυσής Αυγής με τις αρχές, αφού ξεκάθαρα αποκαλύπτεται η αλληλοδιαπλοκή και η συνεύρεση τους. Χαρακτηριστικό είναι πως οι νεοναζί συμμετέχουν κανονικότατα στην επίσημη εκδήλωση, αφού κάνουν επίσημη κατάθεση στεφάνου!
Ουσιαστικά επιβεβαιωνόμαστε με τον οδυνηρότερο τρόπο.  Αφενός μεν οι νεοναζιστικές συμμορίες επιχειρούν να «ξεπλυθούν» πολιτικά-ιστορικά για το δολοφονικό, δοσίλογο παρελθόν τους που τους βρήκε συνεργάτες των Γερμανών κατακτητών ως Ταγματασφ-αλήτες, αφετέρου αποδεικνύουν ότι η ακροδεξιά αποτελεί συστατικό κομμάτι του Κοινοβουλευτικού Ολοκληρωτισμού, συνεργάτη των κεντροδεξιών και κεντροαριστερών κυβερνήσεων στην επιβολή του εργασιακού και κοινωνικού Μεσαίωνα. Όπως όμως απέδειξαν και τα δραματικά γεγονότα της Νορβηγίας η ακροδεξιά και οι νεοναζιστές δεν αργούν να αποκαλύψουν και το πραγματικό πρόσωπο της μαύρης τρομοκρατίας και του Ολοκληρωτισμού,  που έντεχνα καμουφλάρουν με την συνδρομή των ΜΜΕ που τους δίνουν βήμα προπαγάνδισης των αντιδραστικών τους απόψεων. 
Σε μια περίοδο που κυβέρνηση- ΕΕ- ΔΝΤ στραγγαλίζουν την εργαζόμενη πλειοψηφία και το αστικό πολιτικό σύστημα χρησιμοποιεί βίαιες κατασταλτικές μεθόδους ενάντια στον εχθρό λαό, αποκαλύπτεται πως οι νεοφασιστικές συμμορίες αποτελούν προνομιακό σύμμαχο του συστήματος. Αυτή η συνεργασία έρχεται σαν συνέχεια των κοινών πογκρόμ κράτους και ακροδεξιάς ενάντια στους μετανάστες του Αγ. Παντελεήμονα και της κοινής πολιτικής ατζέντας για το μεταναστευτικό συνολικά.
Καλούμε του εργαζομένους, Έλληνες και μετανάστες, να απομονώσουν αυτές τις συμμορίες, να αντισταθούν στην επίσημη κρατική ρατσιστική πολιτική και να δώσουν κοινούς απελευθερωτικούς- ταξικούς αγώνες.
http://www.youtube.com/watch?v=ZD8tcQUEO24&feature=player_embedded
ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΗ ΔΙΕΘΝΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ
ΤΗΛ. ΕΠΙΚ. 6932955437     Diktiospartakos.blogspot.com

Πέμπτη, 28 Ιουλίου 2011

Για αμερικανιά αρκετά έξυπνη φάρσα

ΜΕ ΤΑ ΑΥΓΑ ΠΗΡΑΝ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΤΗΣ Ν.Δ

Ούτε να ανοίξουν την εξώπορτα του σπιτιού τους δεν θα μπορούν σε λίγο καιρό οι βο(υ)λευτές, οι οποίοι στην καλύτερη περίπτωση δέχονται επιθέσεις με νερά, αυγά και γιαούρτια.

Τελευταίο "θύμα" ο βουλευτής της ΝΔ και πρώην υφυπουργός Παιδείας... Σπύρος Ταλιαδούρος, οιποίος είδε μερικές δεκάδες αυγά να έρχονται προς το μέρος του σε εκδήλωση στα ορεινά χωριά της Καρδίτσας.

Το περιστατικό συνέβη στη διάρκεια του Σαββατοκύριακου όπου ο κ. Ταλιαδούρος είχε τη φαεινή ιδέα να παραβρεθεί σε εκδήλωση την οποία παρακολουθούσαν περίπου 2.000 άτομα.
Μάλλον θα πρέπει να το μετάνιωσε.

Για την ιστορία, παρόμοια επίθεση δέχτηκε πριν από μερικές εβδομάδες και ο βουλευτής Λάρισας του ΛΑΟΣ κ. Ροντούλης.

Με αύρες, σκυλιά και πλεξιγκλάς κατά διαδηλωτών από Σεπτέμβριο

Ψέκασαν με χιλιάδες χημικά και δακρυγόνα. Ξυλοκόπησαν άγρια τους διαδηλωτές με τα κλομπ, τις ασπίδες, τα χέρια και τα πόδια τους. Τοποθέτησαν το χαλύβδινο φράχτη και επιστράτευσαν την αύρα που είχαν χρησιμοποιήσει πειραματικά στην Κερατέα... αλλά και πάλι οι διαδηλωτές δεν έφυγαν.
Εμειναν στους δρόμους, αρνούμενοι να υποταχθούν στα σχέδια όσων αποφασίζουν για εκείνους χωρίς εκείνους, ακυρώνοντας στην πράξη όλες τις κατασταλτικές μεθόδους που χρησιμοποιήθηκαν σε βάρος τους.
Το γεγονός αυτό, που διαφοροποίησε τα δεδομένα, σε συνδυασμό με τη γενική κατακραυγή που ακολούθησε, μετατράπηκαν σε εφιάλτη για τους επιτελείς της ΕΛ.ΑΣ. που φοβούνται πως ο Σεπτέμβριος που θα έρθει θα είναι ακόμη «θερμότερος», αρχής γενόμενης από τις διαδηλώσεις της ΔΕΘ. Στο πλαίσιο αυτό -όπως αναφέρουν πληροφορίες- γίνεται απολογισμός της... χρονιάς που πέρασε· μελετώνται ξανά και ξανά τα αποτελέσματα των δοκιμών που πραγματοποιήθηκαν πειραματικά σε βάρος πολιτών και εξετάζονται λεπτομερώς οι κατασταλτικές μέθοδοι που χρησιμοποιούν αστυνομίες άλλων ευρωπαϊκών χωρών, αλλά και το ενδεχόμενο να μην είναι αποτελεσματικές στα ελληνικά δεδομένα.
Η εύρεση νέας... λύσης -ή ακόμη και ο συνδυασμός της με παλιότερες δοκιμασμένες- για την αντιμετώπιση των διαδηλώσεων αποτελεί μία από τις προτεραιότητες του αρχηγείου της Αστυνομίας και του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη.
Νέες παραγγελίες
Πληροφορίες αναφέρουν ότι οι σχετικές εκθέσεις έχουν ήδη ολοκληρωθεί. Ιδιαίτερα αποτελεσματικός κρίθηκε από τα στελέχη της ΕΛ.ΑΣ. ο φράχτης από μέταλλο και πλεξιγκλάς, που έκανε την εμφάνισή του στα λεγόμενα «λουλουδάδικα». Ηδη λέγεται πως έχουν γίνει προτάσεις για την αγορά ακόμη ενός τέτοιου φράχτη (δύο κομματιών, ύψους 2,20 μ. και μήκους 15 μ.).
Η αντιγραφή του χαλύβδινου φράχτη -που χρησιμοποιούνταν εδώ και χρόνια από τις δυνάμεις καταστολής της Γαλλίας, της Γερμανίας και της Ιταλίας- κατασκευάστηκε στην Ελλάδα και όπως αναφέρουν πληροφορίες κόστισε 40.000 ευρώ.
Πολλούς «πόντους» στη βαθμολόγηση της αποτελεσματικότητάς της λέγεται πως συγκέντρωσε και η αύρα, που εκτοξεύει νερό με φοβερή πίεση. Ο λόγος για τον «Αίαντα», που χρησιμοποιήθηκε για πρώτη φορά στις συγκρούσεις των κατοίκων της Κερατέας και είχε κοστίσει στο ελληνικό Δημόσιο 380.000 ευρώ, το καλοκαίρι του 2004, όταν αγοράστηκε από το Ισραήλ, με ακόμη δύο ίδια θωρακισμένα οχήματα.
Και ζώα... καταστολής
Πληροφορίες αναφέρουν πως εξετάζεται εκ νέου η χρησιμοποίηση εκπαιδευμένων σκύλων σε διαδηλώσεις, παρά τις έντονες αντιδράσεις φιλοζωικών οργανώσεων και το γεγονός που θέλει στις χώρες όπου χρησιμοποιούνται οι σκύλοι κατασταλτικά να μην υπάρχουν αδέσποτα.
Οι εισηγήσεις θέλουν η χρήση χημικών και δακρυγόνων να περιορίζεται σημαντικά, και εξαιτίας της γενικής κατακραυγής και λόγω κόστους και επειδή οι περισσότεροι διαδηλωτές είναι εφοδιασμένοι με αντιασφυξιογόνες μάσκες.
Μεταξύ άλλων ο εκσυγχρονισμός της καταστολής των διαδηλώσεων περιλαμβάνει και έρευνα για την αποτελεσματικότητα των πλαστικών σφαιρών, χειροβομβίδων από καουτσούκ, αλλά και των πολυσυζητημένων χρωμοσφαιριδίων τα οποία φαίνεται πως θα έχουν στη διάθεσή τους οι μονάδες καταστολής και θα χρησιμοποιήσουν εφ' όσον κριθεί αναγκαίο.
Σε κάθε περίπτωση, όποια κατασταλτική μέθοδο κι αν υιοθετήσει η ΕΛ.ΑΣ. από την... αλλοδαπή για την αντιμετώπιση των διαδηλώσεων, θα βρει την ανάλογη «απάντηση» από τους διαδηλωτές. Διότι και αυτοί ανταλλάσσουν τεχνογνωσία.
Πηγή: "Ελευθεροτυπία"

Η αστυνομική γκάφα της χρονιάς την έστειλε στο νοσοκομείο!

Δεν είναι η πρώτη φορά που αστυνομικοί λόγω υπερβάλλοντος ζήλου ή...βιασύνης κάνουν γκάφα, αλλά αυτή τη φορά ξεπέρασαν τον εαυτό τους...
Και μάλιστα παραλίγο να στείλουν στον... άλλο κόσμο μια 80χρονη την οποία σώνει και καλά ήθελαν να συλλάβουν γιατί δεν υπέγραφε μια δικαστική κλήση για τον γιο της!
Χειροπέδες δεν πρόλαβαν να της περάσουν γιατί κλονίστηκε η υγεία της. Τους... έμεινε στα χέρια και την πήγαν στο Κέντρο Υγείας. Στην συνέχεια διαπιστώθηκε ότι είχαν πάει σε λάθος χωριό και πως δεν ήταν η μητέρα του ανθρώπου που αναζητούσαν! Ας πάρουμε όμως τα πράγματα με τη σειρά...
Το περιστατικό που αποκαλύπτει το cretalive.gr, συνέβη στο χωριό Χάρακας του Ηρακλείου και τώρα η συμπαθέστατη γριούλα σκέφτεται μέχρι και να υποβάλει μηνύσεις κατά των αστυνομικών του τμήματος Μοιρών...
Εκεί λοιπόν που η 80χρονη καθόταν αμέριμνη στο πεζούλι του σπιτιού της βλέπει να σταματά ένα περιπολικό. Κατεβαίνουν δύο αστυνομικοί τους οποίους έσπευσε να καλωσορίσει η ηλικιωμένη όπως κάνουν πάντα οι φιλόξενοι άνθρωποι του χωριού.
Οι αστυνομικοί που είχαν πάει από τις Μοίρες της ζήτησαν το γιο της, εκείνη απάντησε ότι δεν ζει εκεί και χωρίς δεύτερη κουβέντα της είπαν να υπογράψει και να παραλάβει ένα χαρτί που... ''είναι για το γιο σου''...
''Δεν ξέρω γράμματα παιδιά μου, ουτε να διαβασω μπορώ, ουτε να το υπογράψω, ο γιος μου δεν είναι εδώ'' τους απάντησε η γριούλα για να προκαλέσει την έκρηξη των αστυνομικών οργάνων που της είπαν να υπογράψει με ένα... σταυρό!
Η 80χρονη αρνήθηκε και τότε οι αστυνομικοί της είπαν ότι θα τη συλλάβουν και θα την πάνε στο τμήμα μέχρι να εμφανιστεί ο γιος της που αναζητείται από δικαστήριο για να καταθέσει ως μάρτυρας σε δίκη! Κάνοντας την κίνηση να την πιάσουν η γριούλα έβαλε τις φωνές καλώντας τους γειτονες σε βοήθεια οι οποίοι νόμιζαν ότι κάτι κακό συνέβαινε...
Φτάνοντας στην σκηνή του περιστατικού οι χωριανοί είδαν τη γριούλα λιπόθυμη και σε κατάσταση σοκ ενώ οι αστυνομικοί επέμεναν να την πάρουν μαζί τους! Και ενώ η γριούλα πλέον έχρηζε ιατρικής βοήθειας (και μεταφέρθηκε στο Κέντρο Υγείας!) οι γείτονες επέμεναν ότι... ''δεν είναι σωστό αυτό που κάνετε, θα την πεθάνετε''.
Ένας είχε την φαεινή ιδέα να ζητήσει την επίμαχη κλήση για να τη δει... Και τότε αποκαλύφθηκε η γκάφα των αστυνομικών που αναζητούσαν ένα πρόσωπο στο Χάρακα ενώ στην πραγματικότητα έπρεπε να πάνε στους...Αγίους Δέκα! Έκαναν ακόμη και το χωριό λάθος....
Τελικά εντοπίστηκε το πρόσωπο (ήταν απλή συνωνυμία) για το οποίο προοριζόταν η κλήση, ενώ η 80χρονη πέρασε ένα σοκ και οι συγγενείς της είναι οργισμένοι. Αλλά και η ίδια αισθάνθηκε τόσο άσχημα για την συμπεριφορά των αστυνομικών (θα μπορούσαν να είναι εγγόνια της!) που είναι αποφασισμένη ακόμη και μήνυση να υποβάλει!

Δευτέρα, 25 Ιουλίου 2011

Πάντως οι ταξιτζήδες έχουν χιούμορ!

ή και κουλουρτζής… δεν είναι κακή ιδέα!

Βρέθηκαν τα αίτια του θανάτου της Amy Winehouse!

AMY

Mανώλης Γλέζος : Aγαπητέ Κάρολε...

Εν πλώ στο Αιγαίο
24 Ιουλίου 2011

Προς

τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας

Αγαπητέ Κάρολε

Η τιμή στο θεσμό της προεδρίας, καθώς και η φιλία η οποία μας συνδέει, με εμπόδισαν να εκφράσω την αντίθεσή μου, σε μια εκδήλωση για την αποκατάσταση της δημοκρατίας, η οποία τελείται σε εποχή υποτέλειας, μειοδοσίας και υπονόμευσης της ίδιας της Δημοκρατίας.

Τελικά, προτίμησα και πραγματοποιώ ένα ταξίδι μνήμης στα νησιά της εξορίας των Ελλήνων, οι οποίοι αγωνίστηκαν για να απαλλαγεί η πατρίδα από την αντιδημοκρατική, στρατιωτική δικτατορία.

Με την ελπίδα εορτασμού μιας πραγματικής δημοκρατίας

Σε χαιρετώ
Μανώλης Γλέζος

ΜΕ ΑΓΑΠΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΝΟΡΒΗΓΟ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΗ ΣΤΗ “ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ”

Αναφορά στα κόμματα, στα κινήματα και στα έντυπα της Άκρας Δεξιάς ανά ευρωπαϊκή χώρα, με τα οποία μοιράζεται κοινές αρχές, κάνει στο μανιφέστο του 
ο 32χρονος ακροδεξιός, Αντερς Μπέριγκ Μπρέιβικ, 
που σκόρπισε το θάνατο στη Νορβηγία.
Ανάμεσα σε αυτά, στο μανιφέστο των 1.500 σελίδων, βρίσκονται ο ΛΑ.Ο.Σ. και ηΧρυσή Αυγή.

Στη σελίδα 1.245 του μανιφέστου, ο Μπρέιβικ αναφέρει την ιστοσελίδα της Χρυσής Αυγής, την «Αντεπίθεση», την εφημερίδα «Ελληνικές Γραμμές», την Πατριωτική Συμμαχία η οποία σταμάτησε τη λειτουργία της το 2007 και την εφημερίδα/ιστοσελίδα της, τον «Ελεύθερο κόσμο».
Ο Μπρέιβικ αναγράφει δίπλα από τα ονόματα των κινημάτων και των εντύπων και τις διαδικτυακές τους διευθύνσεις, καθώς και τις ιδεολογικές γραμμές τις οποίες θεωρεί ο Μπρέιβικ ότι «μοιράζονται».

Video- ντοκουμέντο από το μακελειό στην Νορβηγία

Λαϊκή εντολή

Κυριακή, 24 Ιουλίου 2011

Ο Γιώργος και η κυβέρνηση του είναι νεκροί, αλλά υπάρχει ζωή και μετά το θάνατο.

Στο club των μουσικών που πέθαναν στα 27 η Winehouse

Στο τραγικό «club 27», που περιλαμβάνει όλους του ροκ καλλιτέχνες που «έφυγαν» σε ηλικία 27 ετών, μπήκε η Amy Winehouse. Την ώρα, πάντως, που αναμένεται η ανακοίνωση του ιατροδικαστή για τα αίτια θανάτου, πολλοί τον χαρακτηρίζουν προδιαγεγραμμένο λόγω της εξάρτησης από τα ναρκωτικά και το αλκοόλ.

Η Amy είναι η τελευταία στην μακάβρια λίστα με τους θανάτους στην ηλικία των 27. Το «club» περιλαμβάνει τρανταχτά ονόματα μουσικών, όπως οι Jimi Hendrix, Janis Joplin, Jim Morrison, Brian Jones και Kurt Cobain.

Με φωνή που παρέπεμπε σε ντίβες της soul, η 27χρονη απασχόλησε πολλές φορές την δημοσιότητα με τις «περιπέτειές» της: η Amy μεθυσμένη να κυκλοφορεί με το σουτιέν και ξυπόλυτη στους δρόμους του Λονδίνου, η Amy να αδυνατίζει επικίνδυνα μέρα με την μέρα, η Amy να μεταφέρεται εσπευσμένα σε νοσοκομείο σε κωματώδη κατάσταση ή ματωμένη με χαρακιές στα χέρια της... Μάλιστα, δεν ήταν λίγοι εκείνοι που έβαζαν μακάβρια στοιχήματα για το αν θα καταφέρει να παραμείνει ζωντανή!

Παρά τις καταχρήσεις της, η τραγουδίστρια έλαμψε με το ταλέντο της. Μάλιστα, το 2008 κέρδισε πέντε βραβεία Grammy, διάκριση που λίγοι καλλιτέχνες έχουν καταφέρει, το 2007 ο Karl Lagerfeldαφιερώνει την κολεξιόν του στο μοναδικό της στυλ, ενώ ο Mick Jagger και ο Princeγίνονται θαυμαστές της.

Τα άσχημα δεν άργησαν να έρθουν... η Amy «πέφτει» στο αλκοόλ και τα ναρκωτικά, με αποτέλεσμα να μπαινοβγαίνει σε νοσοκομεία.Τον Ιανουάριο του 2009 και κατόπιν συμβουλής του μπαμπά της, πηγαίνει στην St. Lucia για παρατεταμένες διακοπές - αποτοξίνωση, όπου επιστρέφει πιο υγιής και δυνατή. Επιστρέφοντας, υπόσχεται να ηχογραφήσει τον νέο της δίσκο, όμως, το μόνο που είδαμε τελικά ήταν μια προσθετική στήθους και πολλές πολλές αναβολές για τα καινούργια της τραγούδια.

Λίγο πριν φύγει από την ζωή, η Amy περνά ξανά το κατώφλι ενός κέντρου αποτοξίνωσης, επίσκεψη που τελειώνει άδοξα μέσα σε μία εβδομάδα...

Η αιτία που την οδήγησε στον θάνατο αναμένεται να γίνει γνωστή μέσα στην ημέρα. Τα σενάρια δίνουν και παίρνουν, όμως, με κάποιους να μην αποκλείουν ακόμα και το ενδεχόμενο της αυτοκτονίας! Κάποιοι δε έχουν βρει ακόμα και την αιτία, δηλώνοντας πως ο θάνατός της οφείλεται στην κατανάλωση αλκοόλ και πολλών χαπιών ecstasy!

Γιωργάκη, άσε το ποδήλατο και πάρε ταξί!

Με αυτό το σύνθημα, αλλά και βροχή από ντομάτες και πλαστικά μπουκάλια, υποδέχτηκαν χθες στη Χαλκίδα δεκάδες ταξιτζήδες τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ από τη Στερεά Ελλάδα, τα οποία συμμετείχαν στην Περιφερειακή Συνδιάσκεψη του κόμματος.
Για περίπου 2 ώρες, το συνεδριακό κέντρο βρίσκονταν αποκλεισμένο, ενώ στο κενό έπεφταν οι εκκλήσεις των βουλευτών για διάλογο.
Ο χώρος, έξω από τη συνεδρίαση, έμοιαζε, μετά το τέλος της, με βομβαρδισμένο τοπίο, ενώ ο Γεν.Γραμματέας Μεταφορών που ήταν προγραμματισμένο να παρευρεθεί, ουδέποτε εμφανίστηκε στο χώρο…

Στα Τρίκαλα το αυτοκίνητο της Google Maps

Στα Τρίκαλα βρίσκεται το αυτοκίνητο της Google, προκειμένου να συλλέξει στοιχεία για τη βελτίωση του Google Maps.
Το αυτοκίνητο είναι το ίδιο με αυτά που χρησιμοποιούνται και για το Street View, ωστόσο το Street View, δεν θα λανσαριστεί για την ώρα στην Ελλάδα, οπότε οι εικόνες που συλλέγονται από τα Google Cars δεν θα δημοσιευτούν.
Αρκετές είναι οι βελτιώσεις που έχουν γίνει τα τελευταία χρόνια στους Χάρτες Google, όπως πχ έχουν προστεθεί φωτογραφίες από χρήστες, καλύτερες οδηγίες μετάβασης από ένα σημείο σε ένα άλλο, ενώ σε ορισμένες χώρες υπάρχει συνεργασία με οργανισμούς μεταφορών, ώστε να παρέχονται στους χρήστες πληροφορίες για τρένα και λεωφορεία.
Οι φωτογραφίες που συλλέγονται από τα αυτοκίνητα της Google χρησιμοποιούνται για την καταγραφή σωστών δεδομένων για οδούς και πινακίδες σήμανσης, την επιβεβαίωση τροποποιήσεων στους χάρτες που υποδεικνύουν οι χρήστες, αλλά και για να καταγραφεί η ακριβής τοποθεσία επιχειρήσεων ώστε να αποτυπώνονται με μεγαλύτερη ακρίβεια.

Επιστρέφουν μετά από 14 χρόνια οι Beavis και Butt-head

Τι κι αν πέρασαν 14 ολόκληρα χρόνια από τότε που οι Beavis και Butt-head αποχαιρέτισαν το τηλεοπτικό κοινό; Το MTV αποφάσισε να «ζωντανέψει» ξανά το δημοφιλές καρτούν, από την επόμενη κιόλας σεζόν!
Κατά την διάρκεια του φεστιβάλ «Comic - Con», ανακοινώθηκε το comeback του καρτούν του Mike Judge (σχετικές φήμες υπήρχαν από την αρχή περίπου της χρονιάς) και προβλήθηκε απόσπασμα από τα νέα επεισόδια.
Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, οι Beavis και Butt-head θα είναι ξανά κοντά μας τον Οκτώβριο και για 30 επεισόδια, ενώ δεν θα αλλάξουν σε τίποτα από όλα όσα έχουμε αγαπήσει: θα είναι καθισμένοι στον (ίδιο) καναπέ, έτοιμοι με σχολιάσουν καυστικά τους πάντες και τα πάντα!
Σημειώνουμε πως το καρτούν, με πρωταγωνιστές δύο εκκεντρικούς νέους που έχουν με ψύχωση μεταξύ άλλων με την μέταλ μουσική και την φωτιά, προβλήθηκε από το μουσικό κανάλι από το 1993 μέχρι το 1997 και έγινε συνώνυμο της ποπ κουλτούρας της δεκαετίας του ‘90.

Πόσο μας κοστίζουν οι 300…

Πόσο μας κοστίζουν οι 300…

Γιατί, λεφτά υπάρχουν

Τι λεφτά βάζει τελικά στην τσέπη ένας βουλευτής κάθε μήνα; Πού σταματά ο μύθος και πού αρχίζει η πραγματικότητα για τις αποδοχές και τα προνόμια των 300; Η «Real news» δημοσιεύει ενδεικτικά το εκκαθαριστικό αποδοχών ενός βουλευτή τον Ιούλιο του 2011. Από τα εκκαθαριστικά φαίνεται ότι ο βουλευτής παίρνει στα χέρια του ως καθαρή βουλευτική αποζημίωση 6.595,03 ευρώ τον μήνα. Σε αυτό το ποσό δεν περιλαμβάνεται η τελευταία μείωση του 5% από την έκτακτη εισφορά και του 3% υπέρ των ανέργων, που ισοδυναμεί με απώλεια 660,16 ευρώ από τον επόμενο μήνα.
Η βασική βουλευτική αποζημίωση μέχρι και τον Ιούνιο ήταν 5.780.60 ευρώ. σε αυτήν προστίθενται κάθε μήνα το επίδομα οργάνωσης γραφείου 935,88 ευρώ, η οικογενειακή παροχή 35 ευρώ, τα ταχυδρομικά τέλη 1.136,64 ευρώ, τα έξοδα κίνησης 364 ευρώ και το συνολικό ακαθάριστο ποσό των αποδοχών έφθανε μέχρι τώρα τις 8.252,12 ευρώ τον μήνα.
Τα έξοδα κίνησης είναι κυρίως οι βενζίνες τους και οι βουλευτές επαρχίας διαμαρτύρονται ότι πληρώνουν από την τσέπη τους παραπάνω τουλάχιστον 1.000 ευρώ μηνιαίως, για να πηγαινοέρχονται από τις περιφέρειες τους, να οργώνουν τα χωριά και να πληρώνουν διόδια.
Από τις 8.252,12 ευρώ αφαιρούνται οι κρατήσεις υπέρ κόμματος 578,06 ευρώ, το ΦΕΚ 289,03 ευρώ και ο φόρος εισοδήματος 354,43 ευρώ. οι συνολικές κρατήσεις του συγκεκριμένου βουλευτή φθάνουν τα 1.607,09 ευρώ και το τελικό ποσό που πήρε στα χέρια του τον Ιούλιο ήταν 6.595,03 ευρώ.

Ο έρωτας στα χρόνια του Ιντερνέτ

Ο έρωτας στα χρόνια του Ίντερνετ

Ένας στους δέκα χρήστες σε διαδικτυακές απιστίες…

Ο τρόπος γνωριμιών έχει αλλάξει κατά πολύ σε σύγκριση με όσα ίσχυαν παλαιότερα. Ο λόγος; Οι ιστοσελίδες κοινωνικής δικτύωσης, σύμφωνα με τους επιστήμονες που μελετούν τη συμπεριφορά των ατόμων και των σχέσεων μεταξύ των δύο φύλων. Μπορεί σε περίοδο οικονομικών δυσκολιών η διαδικτυακή επικοινωνία να ενισχύει τη διαπροσωπική επαφή, οι ιστοσελίδες, όμως, που δίνουν την ευκαιρία για εύκολες γνωριμίες, μπορούν να οδηγήσουν επίσης πολύ εύκολα το χρήστη να παρουσιάσει έναν «ψεύτικο» εαυτό, παραπλανώντας περισσότερο τον ίδιο παρά το… συνομιλητή του.
Την ίδια στιγμή, σύμφωνα με έρευνα του Ινστιτούτου Ψυχικής και Σεξουαλικής Υγείας που δημοσιεύει ο «Τύπος της Κυριακής», σχεδόν το 10% των χρηστών έχει απατήσει το σύντροφό του με άτομο που γνώρισε μέσω Ίντερνετ, γεγονός που δημιουργεί εύλογες απορίες γύρω από τη συναισθηματική επικοινωνία των σχέσεων, με 2 στους 3 χρήστες να είναι άνδρες και 1 στις 3 γυναίκες.
Συγκεκριμένα:
-96,8% των χρηστών του Διαδικτύου έχει λογαριασμό στο Facebook.
-27,9% μπαίνει σε chat rooms και σελίδες dating.
-10% αναζητά αποκλειστικά ερωτική γνωριμία.
-45,7% θα έκανε σεξ με κάποιον που γνώρισε μέσω Διαδικτύου.
-46% έχει κάνει φιλίες μέσω Ίντερνετ.
-45,6% φλερτάρει μέσω Ίντερνετ.
-Οι άνδρες σε ποσοστό 56% και οι γυναίκες σε ποσοστό 35%.
Στην έρευνα συμμετείχαν 1.014 άτομα, άνδρες και γυναίκες ηλικίας 18-54 ετών.

Νομοσχέδιο - βόμβα για το δημόσιο Πανεπιστήμιο

Χωρίς συγγράμματα ενδέχεται να μείνουν από φέτος οι φοιτητές, ενώ όσοι υπερβαίνουν τα έτη σπουδών προσαυξημένα κατά τέσσερα εξάμηνα θα διαγράφονται αυτοδικαίως. Είναι τα νέα στοιχεία που προβλέπει το νομοσχέδιο για τη μετάλλαξη του Πανεπιστημίου που κατέθεσε χθες, αργά το βράδυ, στη Βουλή, η υπουργός Παιδείας Α. Διαμαντοπούλου. Παρά τις διαβεβαιώσεις της υπουργού Παιδείας ότι "ακούει" τις θέσεις έστω και των φίλιων δυνάμεων και είναι ανοικτή στον διάλογο μαζί τους, το νομοσχέδιο, το οποίο αποτελείται από 81 άρθρα και φέρει τον τίτλο "δομή, λειτουργία, διασφάλιση της ποιότητας των σπουδών και διεθνοποίηση των Ανώτατων Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων", αποτελεί βόμβα για τα δημόσια πανεπιστήμια της χώρας. Μάλιστα, σε ορισμένες ρυθμίσεις, είναι ακόμη πιο "προωθημένο" και από το προσχέδιο που προκάλεσε την οργή έγκριτων συνταγματολόγων και νομικών.

Σύμφωνα με δηλώσεις της υπουργού Παιδείας, το νομοσχέδιο θα έχει ψηφιστεί μέχρι τέλος Αυγούστου προκειμένου η πανεπιστημιακή κοινότητα και κυρίως οι φοιτητές να βρεθούν προ τετελεσμένων. Μ' αυτές τις κουτοπονηριές, αλλά και τις κυρώσεις που προβλέπονται στην περίπτωση μη εφαρμογής του νόμου, η κυβέρνηση θεωρεί ότι θα αποφύγει τον πόλεμο που είναι βέβαιο πως θα ξεσπάσει με την έναρξη της ακαδημαϊκής χρονιάς, με μπροστάρηδες αυτή τη φορά τους φοιτητές. Από την πλευρά τους οι πρυτάνεις, οι οποίοι με το παρόν νομοσχέδιο παύονται, σε απόλυτη σύμπνοια με τις Συγκλήτους των ιδρυμάτων τους, συναντώνται σήμερα το απόγευμα στην Αθήνα, προκειμένου να πάρουν αποφάσεις.

Συγγράμματα με δαπάνη από την οικογένεια...

Το νομοσχέδιο της Ά. Διαμαντοπούλου περιέχει σειρά ρυθμίσεων που δεν καταλύουν μόνο το αυτοδιοίκητο των ιδρυμάτων και τον δημόσιο χαρακτήρα τους, αλλά στρέφονται ευθέως κατά των φοιτητών μετατρέποντας τα ιδρύματα σε αυταρχικά εκπαιδευτήρια. Η δωρεάν διανομή συγγραμμάτων ενδέχεται να καταργηθεί από φέτος και όχι από το 2014, όπως προέβλεπε το προσχέδιο. Σύμφωνα με το άρθρο 37, παρ. 1: "με κοινή απόφαση των υπουργών Οικονομικών και Παιδείας ρυθμίζονται τα θέματα που αφορούν τη διάθεση στους φοιτητές των ηλεκτρονικών σημειώσεων και των ηλεκτρονικών βιβλίων, καθώς και την καταβολή αμοιβής στους συγγραφείς τους".

Στην παράγραφο 2 του ίδιου άρθρου αναγράφεται: "Για κάθε διδακτικό σύγγραμμα παραχωρείται από το Δημόσιο στη βιβλιοθήκη του οικείου ιδρύματος ανάλογος αριθμός αντιτύπων. Οι βιβλιοθήκες των ΑΕΙ υποχρεούνται σε μακροχρόνιο δανεισμό έντυπων ή ηλεκτρονικών συγγραμμάτων για την κάλυψη των αναγκών των φοιτητών κατά τη διάρκεια των σπουδών τους. Με κοινή απόφαση των υπουργών Οικονομικών και Παιδείας καθορίζονται τα κριτήρια με βάση τα οποία υπολογίζεται ο αριθμός και η διαδικασία παραχώρησης των ανωτέρων αντιτύπων, η διαδικασία δανεισμού συγγραμμάτων στους φοιτητές και κάθε σχετικό θέμα". Μετά απ' αυτά, πώς μπορεί η κυβέρνηση να υποστηρίζει ότι δεν καταργείται η δωρεάν διανομή συγγραμμάτων;

Επιπλέον, με βάση τα παραπάνω, είναι θέμα των υπουργών Οικονομικών και Παιδείας να αποφασίσουν το αν ο... δανεισμός θα ξεκινήσει από την επόμενη ακαδημαϊκή χρονιά, ενώ τίποτα δεν τους δεσμεύει για τον αριθμό των αντιτύπων ο οποίος θα σταλεί στις βιβλιοθήκες. Αυτό σημαίνει ότι, από του χρόνου, το κόστος αγοράς των συγγραμμάτων θα βαραίνει την πολύπαθη ελληνική οικογένεια.

Ως έχουν μένουν οι διατάξεις για τις άλλες παροχές στους φοιτητές, οι οποίες τίθενται στη διακριτική ευχέρεια των συμβουλίων διοίκησης.

Μαζικές εκκαθαρίσεις φοιτητών

Υπό διωγμό τίθενται οι φοιτητές που υπερβαίνουν "την περίοδο κανονικής φοίτησης". Σύμφωνα με το άρθρο 11 του νομοσχεδίου "μετά το πέρας της περιόδου κανονικής φοίτησης, που ισούται με τον ελάχιστο αριθμό των αναγκαίων για την απονομή του τίτλου σπουδών εξαμήνων, σύμφωνα με το ενδεικτικό πρόγραμμα σπουδών της σχολής, προσαυξημένο κατά τέσσερα εξάμηνα, οι φοιτητές μπορούν να εγγραφούν στα εξάμηνα μόνον εφόσον πληρούν τους όρους συνέχισης της φοίτησης που καθορίζονται στον Οργανισμό κάθε ιδρύματος. Να σημειωθεί ότι ο οργανισμός που αποτελεί τον καταστατικό χάρτη κάθε ιδρύματος εκδίδεται με Προεδρικό Διάταγμα ύστερα από πρόταση του συμβουλίου διοίκησης. Δηλαδή, αποτελεί σομπρέρο για το κάθε ίδρυμα. Μάλιστα, το υπουργείο Παιδείας θα καταρτίσει πρότυπο Οργανισμό ο οποίος θα αποτελέσει... τυφλοσούρτη για όλα τα ιδρύματα.

Δεδομένου ότι η εντολή των δανειστών μας είναι τα πανεπιστήμια να απελευθερωθούν από το βάρος των συμβατικών φοιτητών που φοιτούν δωρεάν και να ανοίξουν σε νέες κατηγορίες, που θα πληρώνουν δίδακτρα για τη φοίτησή τους, ανοίγει ο δρόμος για την καταβολή χρηματικής εισφοράς για την κατηγορία των φοιτητών οι οποίοι δεν θα έχουν ολοκληρώσει τις σπουδές τους εντός του προβλεπόμενου χρονικού ορίου. Το άνοιγμα του Πανεπιστημίου σε "πελάτες-φοιτητές" προβλέπεται και σε άλλες ρυθμίσεις. Πρώτον, με τα προγράμματα διά βίου μάθησης. Δεύτερον με τα μονοετή ή διετή πτυχία τα οποία θα λειτουργούν μέσα στον πρώτο, τριετή κύκλο σπουδών. Τρίτον, μέσω της δεξαμενής των κολεγίων. Στο άρθρο 5 προβλέπει ότι στον Οργανισμό κάθε ιδρύματος θα καθορίζονται "η δυνατότητα, οι όροι και η διαδικασία κατάταξης αποφοίτων Ινστιτούτων Επαγγελματικής Κατάρτισης (ΙΕΚ) και πτυχιούχων τριτοβάθμιας εκπαίδευσης σε προγράμματα σπουδών του ιδρύματος, και, προκειμένου για την κατάταξη πτυχιούχων ΑΕΙ, και για την αναγνώριση πιστωτικών μονάδων".

Η επιχείρηση εκκαθάρισης των πανεπιστημίων από τους φοιτητές που ήδη έχουν υπερβεί το προβλεπόμενο όριο σπουδών θα γίνει ως εξής: Από το 2014 χάνουν αυτοδικαίως τη φοιτητική τους ιδιότητα όσοι στο τέλος του 2012 "συμπληρώνουν φοίτηση διάρκειας ίσης ή μεγαλύτερης του διπλάσιου αριθμού εξαμήνων απ' όσα απαιτούνται για τη λήψη του πτυχίου προσαυξανόμενης κατά δύο εξάμηνα. Από το 2015 χάνουν τη φοιτητική τους ιδιότητα όσοι φοιτητές έχουν συμπληρώσει στο τέλος του 2012 "φοίτηση διάρκειας ίσης ή μεγαλύτερης του αριθμού εξαμήνων που απαιτούνται για τη λήψη του πτυχίου προσαυξανόμενης κατά τέσσερα εξάμηνα". Όσοι φοιτητές έχουν συμπληρώσει στο τέλος του 2012 φοίτηση διάρκειας μικρότερης απ' αυτήν της προηγούμενης παραγράφου, θεωρείται ότι έχουν απωλέσει αυτοδικαίως τη φοιτητική ιδιότητα όταν συμπληρώσουν φοίτηση διάρκειας ίσης με το διπλάσιο αριθμό εξαμήνων απ' όσα απαιτούνται για τη λήψη του πτυχίου. Τα παραπάνω ισχύουν εκτός και αν ο Οργανισμός του κάθε ιδρύματος προβλέπει κάτι διαφορετικό, π.χ. δίδακτρα.

Εννοείται ότι παραμένει η ρύθμιση διαγραφής φοιτητών που δεν έχουν εγγραφεί σε δύο συνεχόμενα εξάμηνα.

Από πιστοποίηση όλα τα συγγράμματα

Σε ό,τι αφορά τη φοίτηση. Μπορεί, για λόγους λειτουργικούς, η εισαγωγή των φοιτητών να γίνεται σε Τμήμα και όχι στη Σχολή, αλλά οι φοιτητές μπορεί να εισαχθούν σε άλλο πρόγραμμα σπουδών και σε άλλο να βρεθούν καθώς προβλέπεται η εφαρμογή ενός γενικευμένου Καλλικράτη, συγχωνεύσεων και καταργήσεων και η πιστοποίηση όλων των προγραμμάτων σπουδών. Τα προγράμματα σπουδών θα πιστοποιηθούν είτε από τη διορισμένη και πανίσχυρη Αρχή Διασφάλισης της Ποιότητας είτε από ξένες αρχές πιστοποίησης που θα ορίζονται από αυτήν.

Στη Σύγκλητο το... τελετουργικό

Για άσυλα, ακαδημαϊκές και συνδικαλιστικές ελευθερίες ούτε λόγος να γίνεται. Μάλιστα, το κάθε ίδρυμα μέσα από τον Οργανισμό του μπορεί να αποφασίζει ακόμη και την είσοδο των φοιτητών με κάρτες ή και ανιχνευτές μετάλλων στις εισόδους ή ό,τι άλλες διαδικασίες θεωρηθούν απαραίτητες "για την προστασία και ασφάλεια του προσωπικού και της περιουσίας του ιδρύματος". Τα πανίσχυρα Συμβούλια και ο εκλεκτός τους πρύτανης ορίζονται ως θεματοφύλακες. Η Σύγκλητος παραμένει γνωμοδοτικό όργανο. Η σύμφωνη γνώμη της απαιτείται μόνο για τον Εσωτερικό Κανονισμό του ιδρύματος που απλώς υπακούει και εξειδικεύει τα προβλεπόμενα από τον Οργανισμό. Για παράδειγμα, η σύμφωνη γνώμη της Συγκλήτου απαιτείται για οριστεί το τελετουργικό και η εθιμοτυπία των δημοσίων σχέσεων. Τέτοιο αίσχος.

Εκπτώσεις

Σάββατο, 23 Ιουλίου 2011

Πέθανε η Amy Winehouse

Σύμφωνα με πληροφορίες βρέθηκε νεκρή γύρω στις 5 η ώρα Ελλάδας στο διαμέρισμά της στο Λονδίνο. Αιτία υπερβολική δόση ναρκωτικών.

Θάνος Ανεστόπουλος - This Is Not A Love Song


Ας το αφιερώσουμε έτσι σιωπηλά σε όλους τους κακομούτσουνους στρογγυλοκωλους αυτής της χώρας, που την έφεραν σε αυτά τα επίπεδα, σε αυτά τα χάλια... Αφιερωμένο με όλη μα όλη την αγάπη μας και αυτό το τραγούδι δεν είναι ένα τραγούδι αγάπης!

Παρασκευή, 22 Ιουλίου 2011

Κάηκαν 13,6 εκατ. στρέμματα εκτάσεων σε 25 χρόνια

Σε 13.613.121 στρέμματα ανέρχεται το σύνολο των καμένων δασικών και αγροτικών εκτάσεων στην Ελλάδα από το 1983 έως και το 2008, αριθμός που αναλογεί σε 1,2 στρέμματα ανά κάτοικο, σύμφωνα με έρευνα του Ινστιτούτου Μεσογειακών - Δασικών Οικοσυστημάτων και Τεχνολογίας Δασικών Προϊόντων του ΕΘΙΑΓΕ και του WWF Ελλάς

Διαπιστώθηκε ότι το περίπου 50% των πυρκαγιών που έχουν εκδηλωθεί στη χώρα μας το διάστημα αυτό παραμένει «ορφανό» ως προς τη διαλεύκανση των αιτιών. Το 1983-2008 κάηκε πάνω από το 10% της έκτασης της Ελλάδας από διαδοχικές πυρκαγιές.
Στην ίδια έρευνα με τίτλο «Δασικές-αγροτικές πυρκαγιές 1983-2008» αναφέρεται ότι κατά μέσον όρο ετησίως εκδηλώνονται 1.465 δασικές πυρκαγιές και καταστρέφονται περίπου 524.000 στρέμματα δάσους και γεωργικής γης.
* Οι καμένες εκτάσεις της περιόδου 1983-2008 αντιστοιχούν στο 10,3% της συνολικής επιφάνειας της χώρας. Τη μεγαλύτερη καταπόνηση έχουν υποστεί τα νησιά του Ιονίου (21,4%), και σε επίπεδο νομών η Ηλεία (48,6%), η Χίος (36,4%) και η Σάμος (33,8%).
Ο όρος καταπόνηση αναφέρεται στην αναλογία καμένων εκτάσεων σε σχέση με τη συνολική έκταση της περιφέρειας.

Πέμπτη, 21 Ιουλίου 2011

Δείτε βίντεο από τη συναυλία των Bon Jovi στην Αθήνα σε HD ανάλυση.

Αν και η διαδικασία να ανεβάζεις βίντεο στο YouTube είναι αρκετά επίπονη νομίζω πως άξιζε τον κόπο… Οι Bon Jovi χθες ήταν υπέροχοι, μας χάρισαν μοναδικές στιγμές! Σας τα αφιερώνω όλα και έρχονται και επόμενα..
Δείτε το κανάλι μου στο YouTube εδώ

Τρίτη, 19 Ιουλίου 2011

Η εκπληκτική θέα της Γης από τα μάτια ενός αστροναύτη (Video)

Ενα HD βίντεο σπάνιας ομορφιάς με τοπία της Γης όπως τα βλέπουν οι αστροναύτες από το διάστημα, έδωσε στη δημοσιότητα η NASA. Ο Dr. Justin Wilkinson, περιγράφει τις υπέροχες εικόνες που εστιάζουν συνήθως οι αστροναύτες.

Αστυνομικοί,στο Σαν Φρανσίσκο, δολοφονούν εν ψυχρώ 19χρονο που δεν πλήρωσε εισητήριο στο Τραμ!

Οι αστυνομικοί του Σαν Φρανσίσκο πυροβόλησαν 19χρονο αγόρι επειδή δεν πλήρωσε το εισιτήριο του τραμ. Οι εικόνες από τον τόπο της δολοφονίας σοκάρουν!

Ένας 19χρονος νεαρός άφησε την τελευταία του πνοή στο δρόμο, έπειτα από επίθεση που δέχθηκε από πάνοπλους αστυνομικούς στη γειτονιά του Bayview, στο Σαν Φρανσίσκο.

Η αστυνομικοί, στο βίντεο που τραβήχτηκε από το σημείο της επίθεσης, φαίνονται να τρέχουν προς το μέρος του και να ανοίγουν πυρ, πυροβολώντας τον πισώπλατα πάνω από έξι φορές.

Σε περιπολία που έκαναν στην περιοχή, εντόπισαν τον 19χρονο ο οποίος δεν είχε καταβάλει το αντίτιμο του τραμ, τον καταδίωξαν και στο τέλος τον πυροβόλησαν εξαιτίας της άρνησής του να πληρώσει τα 2 δολάρια του εισιτηρίου!.

Ο 19χρονος έπεσε αιμόφυρτος στο πεζοδρόμιο, ενώ οι αστυνομικοί απομάκρυναν τους κατοίκους που έσπευσαν να δουν τι συνέβαινε.

Δείτε τις σοκαριστικές σκηνές!

Τι μου αρέσει τώρα με την κρίση… Γράφουμε και καμιά μαλακία να περνάει η ώρα!

Απλά ξεκαρδιστικό κείμενο... Τα μισά τουλάχιστον θα βρείτε ότι είναι πέρα για πέρα αλήθεια
Μ'αρέσει που όταν λέω για αύξηση στο αφεντικό μου δε με αγριοκοιτάζει αλλά γαμιέται στα γέλια. ΄Ασε που έδιωξε κανα δυο που δε μου άρεσε η μούρη τους
Μ'αρέσει που πολλοί φίλοι μου μετανάστευσαν για καλύτερο μέλλον, γιατί θα έχω extra προορισμούς διακοπών στο εξωτερικό. ΄Ασε που όλο και κάτι θα στέλνουν τις γιορτές.
Μ'αρεσει που ακρίβηνε η βενζίνη και είναι απλησίαστη ,και κουνάω λιγότερο το αμάξι γιατί αυτό σημαίνει ότι θα το έχω για περισσότερα χρόνια, κάνω καλό στην καρδιά μου και είμαι και πολύ μούρη όταν προτείνω σε φίλους να πάμε τσάρκα με το αμάξι στην εθνική.Ασε που όταν πάμε για μπάνιο το καλοκαίρι τσοντάρουν πια όλοι για βενζίνη ενώ παλιά κάναν τον κινέζο.Μαρέσει που τα καφενεία έχουν γεμίσει άνεργους επιστήμονες με 2 μεταπτυχιακά. Πλέον πας για ουζάκι και αντί για μπάλα συζητάς για μαύρες τρύπες τουλάχιστον.

Δευτέρα, 18 Ιουλίου 2011

Τα άτακτα αδέρφια…

school_sign_3

Ήταν κάποτε δύο πολύ άτακτα παιδιά, και η μαμά τους αποφάσισε να τα πάει στον παπά της εκκλησίας να τους μιλήσει, μήπως και βελτιωνόντουσαν καθόλου.
Ο παπάς παίρνει πρώτα κατά μέρος τον μικρό αδερφό, του προσφέρει καρέκλα, και κάνει την πρώτη ερώτηση.
- Πού είναι, παιδί μου, ο Θεός;
Ο μικρός δεν απαντά.
- Πού είναι ο Θεός; ξαναρωτά ο παπάς.
Πάλι δεν απαντά ο μικρός.
- Που είναι ο Θεός, παιδί μου; ρωτά και τρίτη φορά ο παπάς.
Ο μικρός δεν απαντά και τρέχει έξω από το δωμάτιο.
Βρίσκει τον μεγάλο αδερφό και του λέει:
- Αστα ρε! Χάσανε τον Θεό, και ο παπάς νομίζει ότι τον πήραμε εμείς!

Από συνταγματολόγος... Συνταγματάρχης!

benifrape

Μετά την ουσιαστική απομάκρυνση από την πρωθυπουργία του Γιωργάκη, του ανθρώπου που κατάφερε να αποτύχει ΚΑΙ ως πολιτικός απατεώνας (κάτι που δεν κατάφεραν παρά τις προσπάθειες τους οι πρόγονοί του), τον ρόλο ανέλαβε ο Βαγγέλης Βενιζελος ο οποίος δεν είναι ούτε καινούργιος ούτε άγνωστος για τον τρόπο που ασκεί την εξουσία.
Αναρριχήθηκε στα πολιτικά αξιώματα με βάση την δήθεν επιστημονική αυθεντία του ως συνταγματολόγος. Πήρε μάλιστα και την ευθύνη να προετοιμάσει το μεγαλύτερο πακέτο συνταγματικών αλλαγών που έχει γίνει από την μεταπολίτευση μέχρι σήμερα.
Συγκεκριμένα εισήγαγε (ή τροποποίησε) μεταξύ των άλλων και 3 άρθρα στο Σύνταγμα.
1) Όρισε το ασυμβίβαστο της βουλευτικής ιδιότητας με οποιαδήποτε άλλη επαγγελματική ενασχόληση.
2) Όρισε την έννοια του «βασικού μετόχου» στα ΜΜΕ, απαγορεύοντας στον οποιονδήποτε να κατέχει περισσότερες από το 2,5% των μετοχών ενός Μέσου.
3) Θωράκισε τους υπουργούς παρέχοντάς τους ασυλία ακόμα και για κακουργήματα!
Από τα τρία παραπάνω άρθρα, τα δύο πρώτα μετά από λίγο καιρό αγνοήθηκαν (γιατί είχαν τεχνικές ατέλειες…), κάνοντας το Σύνταγμα κουρελόχαρτο! Το μόνο που τηρήθηκε ήταν το τρίτο, με τα γνωστά σε όλους αποτελέσματα.
Πιθανώς να μην υπήρξε ποτέ στην ιστορία ένας άλλος συνταγματολόγος που να ξεφτίλισε τόσο πολύ ένα Σύνταγμα. Μετά από την τροπολογία Βενιζέλου, μια νέα νομική επιστήμη έχει δημιουργηθεί στην Ελλάδα: Πώς θα φτιάξουμε εφαρμοστικούς νόμους που… να ντριμπλάρουν το Σύνταγμα! Κάτι που καλώς εχόντων των πραγμάτων θα σέρνουμε στη καμπούρα μας το λιγότερο μέχρι το 2017!
Νάτος! Νάτος ο Πρωθυπουργός!
Ο άνθρωπος που καταφέρνει με μια κίνηση να κάνει κωλοτούμπα 180 μοιρών επί 180 βουλευτών, κρατώντας ένα Μνημόνιο στο χέρι!
Ο Ηγέτης που αφού άλλαξε τα φώτα στο Σύνταγμα τώρα θα αλλάξει την ιδιοκτησία στα φώτα, στα νερά και στα τηλέφωνα της χώρας.
Ο Στρατηλάτης όπου μπροστά του πρέπει να βαράει προσοχή σύσσωμη η αντιπολίτευση!
Βαγγέλη! Για κακή μας τύχη ο φραπές δεν ήταν αρκετά βαρύς…

ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΦΟΡΟΥΜ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ

Οι μαθητές θα πάρουν βιβλία τέλη Οκτώβρη στην καλύτερη, Πάσχα στη χειρότερη. Συγχαρητήρια ΓΑΠ, Άννα

Συνθήκες κρυφού σχολειού θα επικρατούν από του χρόνου στα ελληνικά σχολεία, με τους μαθητές να πρέπει να προσηλώνονται στην παράδοση του μαθήματος και να κρατούν σημειώσεις, καθώς τα σχολικά εγχειρίδια και βιβλία θα αποτελούν είδος πολυτελείας.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας "Τύπος της Κυριακής", από τα 45 εκατομμύρια αντίτυπα 1.200 τίτλων που διανέμονται κάθε χρόνο στα σχολεία, μέχρι στιγμής δεν έχει τυπωθεί ούτε ένα.

Στην καλύτερη περίπτωση τα πρώτα τεύχη θα βρίσκονται στα χέρια των μαθητών περί τα τέλη Οκτωβρίου. Προτού κλείσουν τα σχολεία για τα Χριστούγεννα, ενδεχομένως να έχει ολοκληρωθεί η αποστολή των βιβλίων στο μεγαλύτερο μέρος των σχολικών μονάδων.

Και αυτό είναι το καλό σενάριο που προϋποθέτει να μην υπάρξουν αιφνίδιες πολιτικές εξελίξεις.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα του "Τύπου της Κυριακής", σε περίπτωση πρόωρων εκλογών οι μαθητές θα έχουν βιβλία μεταξύ Απόκριας και Πάσχα διότι ο προεκλογικός φόρτος των τυπογράφων δεν θα τους επιτρέψει να τυπώσουν σχολικό υλικό, το οποία άλλωστε αφήνει στις επιχειρήσεις πολύ μικρότερα περιθώρια κέρδους από τα φυλλάδια των υποψηφίων.

Αυτό δεν έχει συμβεί ποτέ ξανά στην ιστορία των 40 χρόνων του Οργανισμού Εκδόσεων Διδακτικών Βιβλίων που έχει ήδη καταργηθεί με νόμο και φέτος λειτουργεί για τελευταία χρονιά.

Το υπουργείο Παιδείας κινείται ήδη στην κατεύθυνση της απαλλαγής του Κρατικού Προϋπολογισμού από το κόστος του έντυπου βιβλίου τόσο στην πρωτοβάθμια όσο και τη δευτεροβάθμια και τριτοβάθμια εκπαίδευση.

Το προσχέδιο του νέου πανεπιστημιακού νόμου που έχει πάρει το πράσινο φως από το Υπουργικό Συμβούλιο και αναμένεται να κατατεθεί στη Βουλή μέχρι το τέλος του μήνα ορίζει σαφώς ότι από το 2014 καταργείται η δωρεάν διανομή των πανεπιστημιακών συγγραμμάτων. Το κόστος και για την ανώτατη εκπαίδευση θα πολλαπλασιαστεί για τη μέση ελληνική οικογένεια.

Παύση καθηγήτριας με αίτημα ΛάΟΣ

Του ΤΑΣΟΥ ΚΩΣΤΟΠΟΥΛΟΥ

Εκπληξη προκάλεσε σε κάποιους η ενθουσιώδης υποδοχή που ο ΛΑΟΣ επιφύλαξε στο νομοσχέδιο της Αννας Διαμαντοπούλου για την εκ βάθρων αναδιάρθρωση (ορθότερα: αποδιάρθρωση) των ελληνικών ΑΕΙ.

Πρόκειται, όμως, για στάση απόλυτα αναμενόμενη: η επαγγελλόμενη καταστροφή του εμβληματικότερου ίσως δημοκρατικού θεσμού της μεταπολίτευσης, με τη μετατροπή των πανεπιστημίων σε ημιιδιωτικά κολέγια (και δη χρηματοδοτούμενα από το κράτος), την κατάργηση του πανεπιστημιακού ασύλου και -επί της ουσίας- των ακαδημαϊκών ελευθεριών, διά της προβλεπόμενης εκκαθάρισης όσων πανεπιστημιακών δεν είναι αρεστοί στους ιδιώτες επιχειρηματίες που θα στελεχώσουν τα δ.σ. των (τύποις κρατικών) ιδρυμάτων, είναι μια εξέλιξη που ικανοποιεί πάγια αιτήματα της εγχώριας ακροδεξιάς.

Από την εποχή της ψήφισης του μνημονίου, το κόμμα του Γιώργου Καρατζαφέρη φαίνεται άλλωστε πως έχει άτυπα αποφασιστικό λόγο για ορισμένες πλευρές της πανεπιστημιακής πολιτικής της Αννας Διαμαντοπούλου και των συνεργατών της. Το διαπιστώνουμε από την πρόσφατη απόλυση της Αλεξάνδρας Ιωαννίδου, αναπληρώτριας καθηγήτριας σλαβικής φιλολογίας στο Πανεπιστήμιο Αθηνών, η απομάκρυνση της οποίας από τα αμφιθέατρα αποτελούσε πάγιο αίτημα του ΛΑΟΣ και των ομοϊδεατών του.

ΚΑΣΣΙΑΝΗ ΛΕΙΨΑΚΗ–ΠΕΡΑΣΕ Η ΜΠΟΡΑ (ΜΟΝΗ ΞΑΝΑ ΔΕ ΘΑ Σ’ΑΦΗΣΩ)

Καταπληκτική φωνή, την ακούσαμε στη συναυλία του Διονύση Τσακνή στην Κόρινθο…

Σάββατο, 16 Ιουλίου 2011

Έτσι για να δροσιστούμε και λιγάκι…Η τσαντισμένη σύζυγος...!!!

Ένας άντρας και η γυναίκα του τσακώθηκαν και δεν μιλάνε ο ένας στον άλλον.
Ξαφνικά, ο άντρας συνειδητοποιεί πως την επόμενη μέρα θα χρειαζόταν να τον ξυπνήσει η γυναίκα του στις 5.00 το πρωί για μία πτήση για σοβαρό επαγγελματικό ραντεβού.


Επειδή δεν θέλει να είναι ο πρώτος που θα σπάσει την σιωπή (και ΧΑΣΕΙ), γράφει σε ένα χαρτί, «Σε παρακαλώ ξύπνησέ με στις 5.00 το πρωί.»
Το αφήνει κάπου που ξέρει πως θα το δει η σύζυγός του.


Το επόμενο πρωί, ξυπνά, και ανακαλύπτει πως η ώρα είναι 9.00 το πρωί, και έχει χάσει την πτήση του.


Εξαγριωμένος, ετοιμάζεται να πάει να δει, γιατί δεν τον ξύπνησε η γυναίκα του, όταν ...ανακαλύπτει ένα κομμάτι χαρτί δίπλα στο κομοδίνο, που έγραφε: «Είναι 5.00 το πρωί. Ξύπνα»...

Διαχρονικές ατάκες του Χάρρυ Κλυνν

Ο άνθρωπος ήταν πολύ μπροστά!

- Δεν είναι όλοι οι άνδρες ηλίθιοι. Μερικοί από αυτούς είναι ανύπαντροι.
- Με τις απεργίες της ΔEH σώθηκα. Εχω να δω τη γυναίκα μου μια βδομάδα.
- Tα νοίκια ανεβαίνουν, τα τρόφιμα ανεβαίνουν, τα καύσιμα ανεβαίνουν, τα ρούχα ανεβαίνουν.
- Zούμε σε μια χώρα πλούσια σε ερωτήσεις και φτωχή σε απαντήσεις.
- Μία γκόμενα στο αυτοκίνητο αξίζει όσο δέκα στην ατζέντα.
- Ολοι θέλουν να πάνε στον Παράδεισο, αλλά κανείς δεν θέλει να πεθάνει.
- H Δημοκρατία σου δίνει το δικαίωμα να πεις αυτό που σκέπτεσαι, ακόμα κι όταν δεν είσαι σε θέση να σκέπτεσαι.
- Οσο πιο φτηνός είναι ο πολιτικός, τόσο ακριβότερα στοιχίζει στη χώρα.
- Στην Ελλάδα την άγνοια τη λέμε ψυχραιμία.
- Ποιο Ελληνοτουρκικό και ποιο Eλληνοβαλκανικό... το μεγαλύτερο πρόβλημα στην Ελλάδα είναι το Eλληνοελληνικό.
- Στην Ελλάδα κανείς δεν δουλεύει, απλώς ο ένας δουλεύει τον άλλο.
- Το οργανωμένο έγκλημα έχει διαφορετικά ονόματα ανά τον κόσμο. Στην Ιταλία ονομάζεται καμόρα, στην Αμερική μαφία και στην Ελλάδα κυβέρνηση.
- Tι θα γίνει, τελικά, με το νέφος; H κατάσταση έχει φτάσει στο απροχώρητο. Εχετε ακούσει, τελευταία, τα πουλιά; Δεν κελαηδάνε... Βήχουνε!
- Mε το καυσαέριο που αναπνέουμε, αντί στον γιατρό, πρέπει να πηγαίνουμε στο συνεργείο.

πηγη: Το Βλήμα

Παρασκευή, 15 Ιουλίου 2011

Πάλι ρόμπα έγινε η Ελλάδα στους δρόμους της Ουάσιγκτον!

Οι εκεί Έλληνες δεν θα αντιδράσουν;
Τεράστιες διαφημιστικές πινακίδες «συστήνουν» στους αμερικανούς πολίτες να μην συμβάλλουν στην αύξηση του χρέους των ΗΠΑ και γίνουν σαν την Ελλάδα.

Παράδειγμα προς αποφυγή αποτελεί η Ελλάδα στην αμερικανική πρωτεύουσα, την Ουάσιγκτον, δεδομένου ότι τεράστιες διαφημιστικές πινακίδες καλωσορίζουν εκείνους που περιμένουν σε διαφόρους σταθμούς και στάσεις των δημόσιων λεωφορείων της πόλης με διαφημιστικό μήνυμα που συστήνει στους αμερικανούς πολίτες να μην συμβάλλουν στην αύξηση του χρέους και γίνουν σαν την Ελλάδα. Το μήνυμα λέει «η επόμενη στάση είναι η Ελλάδα. Μην αυξάνετε το όριο του χρέους χωρίς να περιορίζετε τις δαπάνες».

Δευτέρα, 11 Ιουλίου 2011

ΣΟΥΠΕΡ ΣΠΕΣΙΑΛ ΟΛΥΜΠΙΚΣ - ΠΑΣΟΚΕΙΑΔΑ 2011

Μια εξαιρετική γελοιογραφία του Νικόλα από το blog ξύλα πέτρες.

Μια καταπληκτική διαφήμιση του ΟΠΑΠ….

″Μια σελίδα μαύρη για τη δημοκρατία μας″… Πασάλειψαν με σκατά το αυτοκίνητο βουλευτή του ΠΑΣΟΚ

Με… ακαθαρσίες ζώων πασάλειψαν πολίτες το αυτοκίνητο του βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Θανάση Γικόνογλου στη Βέροια, αργά το βράδυ της Κυριακής. Ο βουλευτής, βρισκόταν σε μια σύσκεψη με τους αγρότες στο Μακροχώρι και πάρκαρε το αυτοκίνητο του στην οδό Μεγάλου Αλεξάνδρου. Η εικόνα του αυτοκινήτου ήταν αποκρουστική, ενώ και η δυσοσμία από τις ακαθαρσίες ήταν ιδιαίτερα έντονη στην περιοχή.
Όπως αναφέρει το verianews.blogspot.com, μετά τη σύσκεψη, ο βουλευτής Ημαθίας του ΠΑΣΟΚ μπήκε στο αυτοκίνητο μαζί με ένα ακόμα άτομο και έφυγε.

Βασίλης Παπακωνσταντίνου-Το τραγούδι της πλατείας

Κυριακή, 10 Ιουλίου 2011

Το "όργανο" κατέκτησε το διαδίκτυο...ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ ΓΕΛΙΟ!!!

Μια φωτογραφία με τίτλο "όργανο επιτίθεται σε όργανο", δύο διάσημοι μπλόγκερς, το κέφι και η φαντασία των αναγνωστών δημιούργησαν ένα διαδικτυακό φαινόμενο. Απολαύστε το αποτέλεσμα!

Όταν έφτανε στο email του μπλογκ Freddos, η φωτογραφία του Πέτρου Καρατζά που δημοσιεύθηκε σε αφιέρωμα της Guardian για τα επεισόδια στην Αθήνα, κανείς δεν... μπορούσε να προβλέψει τι θα επακολουθούσε (αν και θα έπρεπε).

Ο εκπληκτικός τίτλος που είχε βάλει ο αποστολέας ήταν "όργανο επιτίθεται σε όργανο".

Ο Freddos ενώνοντας τις δυνάμεις του με To Kourkouti παρουσίασε ξεκαρδιστικές παραλλαγές της φωτογραφίας (όργανο επιτίθεται σε...) και στη συνέχεια ζήτησε τη βοήθεια του κοινού.

Οι συμμετοχές ήταν πολλές και το αποτέλεσμα τόσο καλό που ιστοσελίδες στο εξωτερικό τσίμπησαν το θέμα υπό τον τίτλο Greek Riot Policeman Flying Kick Collection.

Εμείς σας παρουσιάζουμε μερικές από τις πιο αστείες φωτογραφίες, έχοντας την υποχρέωση να σας πληροφορήσουμε ότι μπορείτε και εσείς να εμπλουτίσετε την κατηγορία "Όργανο επιτίθεται σε..." στέλνοντας email στον Freddo.

1. Ιππότης

ippotis

2. Dancing with the stars

dancing

3. Αγάπη μου συρρίκνωσα τα (χακί) παιδιά

agapi

4. Όργανο vs Chuck

chuck

Γιάννης Αγγελάκας-Συνέντευξη: ”η παλιά Ελλάδα έχει φύγει από μπροστά μας”

aggelakas

Πώς σου φαίνεται η κατάσταση με τις πλατείες;
Μια χαρά. Φαντάζομαι πως όλοι αυτοί οι «Αγανακτισμένοι», που ήταν απολιτίκ μέχρι πριν από λίγο, είναι οι άνθρωποι ή τα παιδιά των ανθρώπων που είχαν βολευτεί με την ψευτο-ευμάρεια της πασοκικής δεκαετίας του ’90 και των αρχών του 2000. Τώρα βρεθήκανε γυμνοί, οι ψευδαισθήσεις κάηκαν, βρίσκονται τετ α τετ με τον εαυτό τους, οπότε ελπίζω να είναι μια καλή ευκαιρία για αυτοκριτική αλλά και για να καταλάβουν οι σημερινοί πιτσιρικάδες πως μπορούν να στήσουν ένα καινούργιο ήθος, ν’ αποκτήσουν μια νέα πολιτική δράση και ευθύνη μέσα από αυτήν τη συλλογικότητα και να εντοπίσουν τα λάθη που έκαναν οι παλαιότεροι.

Υπάρχει μια καινούργια γενιά που έχει την ευκαιρία να σκεφτεί αλλιώς, να δράσει αλλιώς και να προτείνει πράγματα.

Σάββατο, 9 Ιουλίου 2011

Νέες διαστροφές...Τα Ψυχολογικά και σεξουαλικά προβλήματα του λαού παίρνουν μία άλλη διάσταση. Οι μεσήλικες είναι η πιό ευάλωτη ηλικία.

Πέρα από το χιούμορ του συγκεκριμένου ανθρώπου και το ύφος του, όλα τα λεφτά είναι το δίλλημα: να πάρω κανένα "χάπι" ή να ικανοποιήσω την επιθυμία μου;
Φοβερός πολιτικός συμβολισμός...