Τρίτη, 28 Ιουνίου 2011

Σοσια-ληστρόνια


Οταν λένε ότι με το «μεσοπρόθεσμο» θα μειώσουν το αφορολόγητο όριο στις 8.000 ετήσιο εισόδημα, ξέρετε τι στην πραγματικότητα λένε;
Οτι από έναν εργαζόμενο με μηνιάτικο 571 ευρώ, θα του ζητούν να πληρώνει ...φόρο εισοδήματος!

Οτι από αυτόν τον άνθρωπο, που στην τσέπη του έχει λιγότερα από 20 ευρώ την ημέρα και που μ' αυτά πρέπει να φάει, να πιει, να στεγαστεί, να ντυθεί, να μετακινηθεί, να πληρώσει νερό, τηλέφωνο και ρεύμα, να συντηρήσει το σαρκίο του και αν έχει οικογένεια να παλέψει για να την κρατήσει στη ζωή, στο τέλος του χρόνου θα του ζητάνε να πληρώνει και ...φόρο εισοδήματος!

Οι «σωτήρες», οι «αντιεξουσιαστές», αυτά τα σοσια-ληστρόνια άνευ προηγουμένου, έχουν το θράσος να λένε ότι από αυτόν τον άνθρωπο των 571 ευρώ το μήνα, από τον άνθρωπο που τον έχουν κυριολεκτικά στην πείνα, στην ανείπωτη εκμετάλλευση, που του έχουν ληστέψει και την τελευταία δεκάρα σε έμμεσους φόρους, που δεν του επιτρέπουν να καλύψει ούτε μέρος από τις στοιχειώδεις ανάγκες του, που του έχουν συνθλίψει το επίπεδο διαβίωσης, στο τέλος του χρόνου και κάθε χρόνο θα έρχονται, θα εμφανίζονται μπροστά του ως άλλοι «λυκόμορφοι φορολόγοι» - κατά την έκφραση του Ευγένιου Γιαννούλη του Αιτωλού - και θα του ζητάνε από πάνω να τους πληρώσει και ...φόρο!

Αλλά για ποια εισοδήματα να τους πληρώσει φόρο; Για τα κλεμμένα; Για τα κομμένα; Για τα ανύπαρκτα εισοδήματα της απλήρωτης εργασίας που ένεκα η «σωτηρία της πατρίδας» τα τρώει η κλίκα των «αφεντικών»;
Για ποια εισοδήματα ζητάνε φόρο; Για εκείνα του «απασχολήσιμου» ή για τα άλλα του «εκ περιτροπής» άνεργου;
Για ποια εισοδήματα ζητάνε φόρο; Για κείνα που τα βουτάνε προκαταβολικά για να τα δίνουνε στους τοκογλύφους ή για τα άλλα που τα λεηλατούνε κανονικά για να μειώνουν τους φόρους στους βιομήχανους και να γεμίζουν με «πακέτα» τους τραπεζίτες;
Για ποια εισοδήματα ζητάτε φόρους, άθλιοι;

Τέλος το «Καλημέρα Ήλιε» από τις εκδηλώσεις του ΠΑΣΟΚ με απόφαση της Μυρσίνης Λοΐζου

ΑθήναΑνοιχτή επιστολή προς τον πρωθυπουργό Γ.Παπανδρέου και την κυβέρνηση έστειλε η κόρη του αείμνηστου συνθέτη Μάνου Λοΐζου, κ. Μυρσίνη Λοΐζου, με την οποία δηλώνει ότι απαγορεύει στο εξής να ακούγεται το τραγούδι-ύμνος για το ΠΑΣΟΚ «Καλημέρα Ήλιε».
«Δεν έχετε καταλάβει τίποτα από τους αγώνες του λαού και των εργαζομένων» γράφει μεταξύ άλλων η κ. Λοΐζου, υπογραμμίζοντας:

«Το τραγούδι αυτό καλημερίζει τον Ήλιο, την ελπίδα, την αλληλεγγύη, και την προσμονή ενός ολόκληρου λαού, για δημοκρατία και ελευθερία. Εσείς όμως, είστε υπεύθυνοι για την πιο βαθιά, πνευματική, αξιακή, ηθική, και πολιτισμική καταχνιά που θα μπορούσε να έχει ποτέ αυτός ο τόπος. Ως εκ τούτου, σας απαγορεύω ρητά και κατηγορηματικά, να χρησιμοποιείτε έργο ή μέρος του έργου του Μάνου Λοΐζου, σε οποιαδήποτε κομματική σας εκδήλωση ή δραστηριότητα».

Ολόκληρη η επιστολή έχει ως εξής:

«Ανοιχτή επιστολή στον πρωθυπουργό, και την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ»
Κυρίες και κύριοι της κυβέρνησης και του ΠΑΣΟΚ. Γνωρίζω εκ των προτέρων, ότι αυτή η κίνησή μου είναι συμβολική, εν τούτοις η συνείδησή μου, και η αξιοπρέπειά μου ως ενεργού πολίτη μου επιβάλλει να σας γνωστοποιήσω τα εξής: Ο πατέρας μου Μάνος Λοΐζος αγωνίστηκε με τον δικό του τρόπο, για αξίες όπως η Ελευθερία, η Δημοκρατία, και η Κοινωνική Δικαιοσύνη. Προσπάθησε να υπηρετήσει μέσω της τέχνης του, τα οράματα και τις αξίες ενός καταπιεζόμενου λαού, ο οποίος με πολύ κόπο, αίμα και δάκρυα αγωνίστηκε για την Δημοκρατία, την οποία τόσο βάναυσα του την στερούσαν. Αφού αυτός ο λαός κατοχύρωσε με πολλούς αγώνες τα στοιχειώδη δημοκρατικά δικαιώματα τα οποία στην Ευρώπη είχαν κατακτηθεί χρόνια πριν, έρχεστε σήμερα και όπου δικαιώματα βάζετε ευκαιρίες.

» Τα δικαιώματα στην εργασία, την υγεία, την παιδεία, την ποιότητα ζωής, τον πολιτισμό, τα έχετε κάνει ένα απέραντο fast track έξυπνων επενδύσεων, ξεπουλώντας όχι μόνο τον δημόσιο πλούτο αυτή της χώρας, αλλά και την ίδια την ανθρώπινη ύπαρξη.
» Τόσα χρόνια σας ακούω να χρησιμοποιείτε το 'Καλημέρα Ήλιε' στις κομματικές σας συγκεντρώσεις. Παλιότερα, απλά με ενοχλούσε αισθητικά καθώς και με πλήγωνε, εξαιτίας αφενός της υποκρισίας σας, -διότι οι δικές σας αξίες επέβαλαν και έναν βαθιά εξουσιαστικό τρόπο ζωής, και δημιούργησαν σκλάβους αντί για ελεύθερους ανθρώπους, και ενεργούς πολίτες- και αφετέρου διότι οι δικές σας αξίες δεν έχουν καμία μα καμία σχέση με αυτό που προσπαθεί να πει το συγκεκριμένο τραγούδι. Τώρα όμως πλέον εξοργίζομαι, γιατί δείχνει ότι δεν έχετε καταλάβει τίποτα από τους αγώνες του λαού και των εργαζομένων, πράγματα τα οποία ενέπνευσαν τον πατέρα μου, και του έδωσαν και μια αντίστοιχη στάση ζωής στην καθημερινότητά του ως πολίτη, και στις σχέσεις του με τους συνανθρώπους του.

» Το τραγούδι αυτό καλημερίζει τον Ήλιο, την ελπίδα, την αλληλεγγύη, και την προσμονή ενός ολόκληρου λαού, για δημοκρατία και ελευθερία. Εσείς όμως, είστε υπεύθυνοι για την πιο βαθιά, πνευματική, αξιακή, ηθική, και πολιτισμική καταχνιά που θα μπορούσε να έχει ποτέ αυτός ο τόπος. Ως εκ τούτου, σας απαγορεύω ρητά και κατηγορηματικά, να χρησιμοποιείτε έργο ή μέρος του έργου του Μάνου Λοΐζου, σε οποιαδήποτε κομματική σας εκδήλωση ή δραστηριότητα. Βέβαια ίσως να απαντήσετε ότι το έργο του Μάνου Λοΐζου ανήκει στον λαό. Για αυτόν ακριβώς τον λόγο όμως και η συγκεκριμένη πράξη εκ μέρους μου. Επειδή όπως αποδείχτηκε δεν είστε, και ούτε ήσασταν ποτέ μέρος αυτού του λαού, και δεν έχετε πλέον κανένα δικαίωμα και καμία νομιμοποίηση να συνεχίζετε να τον εξαπατάτε.
» Ο Ήλιος άλλωστε, είναι δικός μας, και όχι δικός σας. Δεν μπορεί κανείς να μας τον πάρει. Και δεν θα μας τον πάρει».

Μυρσίνη Λοΐζου

Ο Νίκος Μπογιόπουλος για το Μνημόνιο ΙΙ

Παρασκευή, 24 Ιουνίου 2011

ΚΑΝΑΠΕΣ ΠΟΥ ΓΙΝΕΤΑΙ ΦΕΡΕΤΡΟ!!!


Γιατί να τρέχεις να ψάχνεις γραφείο τελετών; Αφού μπορείς να έχεις το έπιπλο μέσα στο σπίτι σου όποτε το χρειαστείς...

Πέμπτη, 23 Ιουνίου 2011

ΠΑΠΑΝΔΡΕΪΣΜΟΣ

Η πρωτη γενιά ανοιγει την επιχειρηση...

Η δευτερη την κάνει μεγάλη...

και η τριτη την κλεινει...

Την...επιχειρηση.


"ΣΤΗΜΕΝΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ"- "Το κόλπο είναι στημένο και στα μέτρα σας".

Η ελληνική δικαιοσύνη, με την συνδρομή ακόμη και της ΕΥΠ (που παρακολούθησε τα τηλέφωνα των υπόπτων) βάλθηκε , με καθυστέρηση πολλών ετών, να ξεκαθαρίσει το κύκλωμα στημένων ποδοσφαιρικών αγώνων.
Δεν υπάρχει κανένας πολίτης, πλην των εχόντων άμεσο συμφέρον, που να μην  θέλει "καθαρό" αθλητισμό.
Όμως ας δούμε κάποια θεματάκια:
 Είναι τυχαίο που ανακινείται ΤΩΡΑ το θέμα, με καθυστέρηση  5 ετών από τις καταγγελίες της ΟΥΕΦΑ;
Μήπως η ανακίνηση της υπόθεσης έχει να κάνει με την ψήφιση του μεσοπρόθεσμου μνημονίου και προσπαθούν να δημιουργήσουν αντιπερισπασμό στην προσοχή της κοινής γνώμης;
Εξ άλλου το κράτος καλό θα ήταν να έδειχνε το ίδιο ενδιαφέρον και να χρησιμοποιούσε το βαλιτσάκι της ΕΥΠ και στην παρακολούθηση και άλλων "ΣΤΗΜΕΝΩΝ ΠΑΙΧΝΙΔΙΩΝ" όπως: τα σκάνδαλα του χρηματιστηρίου,  των δομημένων ομολόγων, των βατοπεδινών, των γερμανικών υποβρυχίων, της Siemens κ.ο.κ
Οπως όλοι θέλουμε καθαρό αθλητισμό, χωρίς στημένα παιχνίδια και ντόπες, πολύ περισσότερο θέλουμε καθαρή κοινωνία χωρίς στημένα παιχνίδια, σκάνδαλα και μίζες.
Ας μην προσπαθούν να αποσπάσουν την προσοχή μας από την μεγάλη ανέχεια που βιώνει ο λαός. Δεν είμαστε ιθαγενείς να μας πείσουν για τις καλές προθέσεις τους περί Δικαιοσύνης και ηθικής κάθαρσης.
"Το κόλπο είναι στημένο και στα μέτρα σας".
Αν ήταν έτσι δεν θα είχαμε επαίσχυντες στημένες συμβάσεις παραχώρησης των εθνικών δημόσιων δρόμων στους ιδιώτες,στημένους διαγωνισμούς παραχώρησης δημοσίων έργων σε μια χούφτα μεγαλοεργολάβους, ντροπολογίες Ρέππα,ξεπούλημα όλων των κοινωνικών αγαθών (υγεία, παιδεία,ελεύθεροι χώροι, μετακινήσεις κλπ) σε μεγάλα ιδιωτικά συμφέροντα κλπ.
Η κοινωνική εξυγίανση δεν μπορεί να γίνει από ένα σύστημα που παράγει την διαφθορά και την σήψη.
Το έργο αυτό μπορεί να το αναλάβει μόνο ο ίδιο ο λαός που τα δικαιώματα του καταπατά βάναυσα η κυβέρνηση του μνημονίου.
Η ώρα πλησιάζει. Ο λαός ξύπνησε και παίρνει τις τύχες του στα χέρια του!
Εδώ δεν είναι Αργεντινή, δεν έχει ελικόπτερα, θα πάτε φυλακή.
ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ ΑΓΩΝΑ ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ - ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ ΤΟΥΣ

Τετάρτη, 22 Ιουνίου 2011