Δευτέρα, 25 Απριλίου 2011

Τρίτη, 19 Απριλίου 2011

Κερατέα:Η μεγάλη ήττα της κυβέρνησης

Αναδημοσιεύεται άρθρο της Πόπης Σουφλη,δημοσιογράφου απο τα ΑΤΤΙΚΑ ΝΕΑ
Πρώτες σκέψεις και φωτογραφίες μετά την αποχώρηση των σκουπιδιών..

Θα μου επιτρέψετε να γράψω σε πρώτο ενικό πρόσωπο, για δεύτερη φορά, σε αυτά τα σχεδόν 3 χρόνια που υπάρχει το ιστολόγιο.

Σήμερα ήταν όντως μία σημαντική ημέρα. Τα ΜΑΤ, οι ασφαλίτες και οι λοιποί "ακάλεστοι επισκέπτες" τα μάζεψαν και εξαφανίστηκαν. Τα ΜΜΕ σίγησαν και το πέρασαν στα ψιλά, γιατί είναι στην πραγματικότητα ΜΙΑ ΜΕΓΑΛΗ ΥΠΟΧΩΡΗΣΗ της κυβέρνησης. Οι εισβολείς δεν κατάφεραν να μας υποτάξουν (και δεν θα το καταφέρουν ποτέ) και αποδέχτηκαν την ήττα τους. Πως να δοθεί δημοσιότητα; Δεν πρέπει...

Δεν θα μπω σε λεπτομέρειες γιατί δεν έχουν και πολύ σημασία αυτή τη στιγμή. Είναι δουλειά όσων ασχοληθούν με την ιστορική καταγραφή των όσων έχουν συμβεί. Το πιο σημαντικό που πρέπει να κρατήσουμε είναι πως ...ο κόσμος ήταν εκείνος που δρομολόγησε τις εξελίξεις. Η συνοχή, η αυτοοργάνωση, η συνέπεια, η πίστη στο δίκαιο του αγώνα, Η ΕΝΟΤΗΤΑ.
Οι κάτοικοι της περιοχής και οι φίλοι που βοήθησαν, όλοι αυτοί οι ανώνυμοι που ξεχύθηκαν στους δρόμους αυθόρμητα, με μόνο όπλο το δίκιο. Και το δίκιο κέρδισε.

Αποχωρεί από το ΚΚ ο Φιντέλ Κάστρο

 
Ο Φιντέλ Κάστρο επιβεβαίωσε ότι δεν θα είναι μέλος της νέας Κεντρικής Επιτροπής του Κομμουνιστικού Kόμματος, η σύνθεση της οποίας θα ανακοινωθεί εντός της ημέρας.

Εν τω μεταξύ, το 6ο συνέδριο του κουβανικού Κομμουνιστικού Κόμματος ενέκρινε το πρόγραμμα μεταρρυθμίσεων του, Ραούλ Κάστρο, αδερφού του Φιντέλ.

Στο μεταρρυθμιστικό σχεδιασμό περιλαμβάνονται πολλά νέα μέτρα σχετικά με το άνοιγμα του ιδιωτικού τομέα, τη μείωση των δημοσίων υπαλλήλων, τη συρρίκνωση των κρατικών επιδοτήσεων, την προώθηση μορφών αυτοδιαχείρισης στις επιχειρήσεις, καθώς και την αποκέντρωση του κρατικού μηχανισμού. «Στον εκσυγχρονισμό του οικονομικού μοντέλου, ο σχεδιασμός θα έχει το προβάδισμα, αλλά θα λαμβάνει υπόψη τις τάσεις της αγοράς», αναφέρει χαρακτηριστικά η σχετική απόφαση,  επισημαίνοντας ωστόσο ότι «μόνον ο σοσιαλισμός είναι ικανός να νικήσει τις δυσκολίες και να διαφυλάξεις τις κατακτήσεις της επανάστασης».

Κάτοικοι μόλις που γλιτώνουν από το τσουνάμι σε νέο, δραματικό βίντεο


Τόκιο, Ιαπωνία
Κάτοικοι του χωριού Σανρίκου, που βρισκόταν μέχρι πρόσφατα στη βορειοανατολική Ιαπωνία, μόλις που προλαβαίνουν να γλιτώσουν από τη γιγάντια ρευστή μάζα που πνίγει το χωριό τους, σε βίντεο της 11ης Μαρτίου που δόθηκε τώρα στη δημοσιότητα.

Το βίντεο είναι τραβηγμένο από το λύκειο Σιζουγκάβα, πάνω σε έναν χαμηλό λόφο, όπου κατέφυγαν πολλοί άνθρωποι μετά την προειδοποίηση για τσουνάμι.

Στην αρχή, όταν το οργισμένο κύμα μόλις που διακρίνεται σε μεγάλη απόσταση, και δεν μοιάζει ικανό να φτάσει στο λύκειο, οι φωνές των κατοίκων ακούγονται σχετικά ήρεμες.

Προς το τέλος, όμως, όλοι φτάνουν σε κατάσταση πανικού καθώς βλέπουν το χωριό να διαλύεται από το σκοτεινό κύμα λάσπης.

Στο βίντεο διακρίνονται άνθρωποι που τρέχουν πανικόβλητοι μπροστά από το κύμα, με διαλυμένες στέγες και άλλα ερείπια να τους ακολουθούν σχεδόν με την ίδια ταχύτητα.

Από τους τρεις άνδρες που διακρίνονται να προσπαθούν να τραβήξουν κάτι που μοιάζει με καρότσι, ο ένας γλιτώνει, βρεγμένος μέχρι το λαιμό, ενώ ένας άλλος παρασύρεται από τα νερά.

Volkskrant: Η Ελλάδα κινδυνεύει από πραξικόπημα


«Οι Έλληνες κινδυνεύουν με πραξικόπημα» είναι ο τίτλος δημοσιεύματος της ολλανδικής εφημερίδας Volkskrant, που επικαλείται σχετικές δηλώσεις στελέχους της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας.
«Η αναδιοργάνωση του ελληνικού δημοσίου χρέους, μπορεί να οδηγήσει σε πραξικόπημα. Την προειδοποίηση αυτή διατύπωσε το μέλος του διοικητικού συμβουλίου της EKT Λορέντσο Μπίνι Σμάγκι. "Οι περισσότερες ελληνικές τράπεζες θα πτωχεύσουν. Η ελληνική οικονομία θα καταρρεύσει. Και αυτό θα έχει τεράστιες συνέπειες για την κοινωνική συνοχή και για την επιβίωση της δημοκρατίας", δήλωσε ο Σμάγκι σε μια συνέντευξή του στη Ρώμη», γράφει η εφημερίδα.

Την περασμένη εβδομάδα φούντωσαν οι φήμες ότι η Ελλάδα και ίσως και η Πορτογαλία τελικά, λόγω των τεράστιων χρεών τους, θα αναγκαστούν να κάνουν αναδιάρθρωση, αλλιώς αυτές οι χώρες δεν θα μπορέσουν ποτέ να βγουν από τα προβλήματά τους. Ο Έλληνας πρωθυπουργός Γ. Παπανδρέου αρνήθηκε, την Παρασκευή, στο Κοινοβούλιο, ότι η Ελλάδα θέλει να αναδιοργανώσει το τεράστιο χρέος της για να βγει από τα προβλήματα. Σύμφωνα με αυτόν, η αναδιοργάνωση των δημοσίων δαπανών είναι η μοναδική λύση.

Γι’ αυτό, την Παρασκευή, ο Γ. Παπανδρέου πρότεινε ένα καινούργιο, αυστηρότερο σχέδιο λιτότητας, με το οποίο θα εξοικονομήσει 23 δισ. ευρώ κατά την περίοδο έως το 2015.

Ο Παπανδρέου θέλει το 2015 να μειώσει τις δημόσιες δαπάνες μέχρι το 44% του ελληνικού ΑΕΠ. Αυτό βρισκόταν στο 53% το 2009. Εάν η χώρα μείνει στην ανέχεια λόγω των χρεών της, αυτή θα είναι, κατά τον ίδιο, η αιτία που η Ελλάδα θα οδηγηθεί σε απομόνωση, την αποδυνάμωση και την παρακμή, καταλήγει το δημοσίευμα.

Δευτέρα, 18 Απριλίου 2011

Τρέχει σαν πουλί, μα πουλί δεν είναι, Έχει αυτιά γαϊδάρου μα γάιδαρος δεν είναι. Τι είναι;

Δεν το αποκάλυψα πέρυσι για λόγους εθνικής ασφάλειας. Άνθρωπος είμαι όμως, δεν αντέχω άλλο και έσκασα, γι' αυτό και το αποκαλύπτω τώρα:
Ο μαραθώνιος του Λονδίνου είναι η αιτία της σημερινής τραγωδίας της Ελλάδας. Στον περσινό μαραθώνιο είχε τρέξει μυστικά σε απευθείας σύνδεση και ο πρωθυπουργός της Ελλάδας Γιώργος Παπανδρέου.
Οι Έλληνες, συνηθισμένοι στην εξαπάτηση, είχαν μεθύσει από την εικόνα ενός απόλυτα φιτ πρωθυπουργού, που σε αντίθεση με τον καλοφαγά προκάτοχό του συντηρούσε την ακατανόητη ελπίδα ότι εκείνος θα "τρέξει" τη χώρα έξω από τη κρίση.

Το «τέλος» των κομμάτων

 Κατά τη μεταπολίτευση τα πολιτικά κόμματα άλωσαν τον δημόσιο χώρο και εξάπλωσαν ιμπεριαλιστικά τις δραστηριότητές τους σε τομείς και πεδία που δεν τους ανήκουν. Λειτούργησαν ως διαμεσολαβητές για την κατάληψη θέσεων ή την προαγωγή υπαλλήλων της δημόσιας διοίκησης, παρεμποδίζοντας την αξιοκρατική της στελέχωση. Επνιξαν τον συνδικαλισμό και έντυσαν το φοιτητικό κίνημα με κομματικό μανδύα, εξαγοράζοντας συνειδήσεις των ενδιαφερομένων διά της εξυπηρέτησης μικροσυμφερόντων τους.

Χρωμάτισαν ακόμη και καφενεία σε μπλε και πράσινους τόνους πολώνοντας την κοινωνία. Ενίοτε ένα κομματικό όργανο του κυβερνώντος κόμματος υποκαθιστούσε τη λειτουργία ενός κρατικού ή θεσμικού οργάνου, όπως του Υπουργικού Συμβουλίου ή της κοινοβουλευτικής του ομάδας. Η κομματική πειθαρχία αποτελούσε σφιχτό λουρί και η διαγραφή ερχόταν συχνά από τον πατέρα-αρχηγό, οι θεσμικές εγγυήσεις εσωκομματικής δημοκρατίας και τα δικαιώματα των μελών θεωρούνταν πολυτέλεια. Η εκλογή των αρχηγών γινόταν συχνά διά βοής ή διά της κομματικής νομενκλατούρας. Πρόκειται για το φαινόμενο της «κομματοκρατίας». Το τέλος της δικής της εποχής έχει διαφανεί προ πολλού, εκδηλώνεται όμως ολοένα και εντονότερα στην «εποχή του μνημονίου». Ηταν πρώτη η θεσμοθέτηση του ΑΣΕΠ που ήρθε να περιορίσει το πεδίο της πελατειακής σχέσης κομμάτων - πολιτών και ο κίνδυνος της χρεοκοπίας που ανέστειλε κάθε δυνατότητα βολέματος σε μια, έστω ορισμένου χρόνου, «θεσούλα» στο Δημόσιο. Εξίσου και η, κατ' όνομα, ιδιωτική οικονομία δεν μπορεί πλέον να κινείται με κομματικά εξασφαλισμένο κρατικό χρήμα.

ΣΕ ΕΙΔΑ...

 Στην ουρά του ΟΑΕΔ. Ήσουνα, είπες άνεργος, η τράπεζα σου έπαιρνε το σπίτι και σου είχαν κόψει το ρεύμα. Αγαπητέ μου άνεργε πολύ σε συμπάθησα και θέλω να σε βγάλω απ'το αδιέξοδο. Αν θες 454,24 ευρώ για να ζεις σαν άρχοντας στείλε εδώ: kai_polla_sou_einai@pasok.gr

“Mα εγώ θα αναστηθώ”

Αλλού γι αλλού...

Ακούσαμε με προσοχή τον Πρωθυπουργό στην ομιλία του στην ΚΟ του ΠΑΣΟΚ και .... θαυμάσαμε την σαφήνεια και τον εμπεριστατωμένο τρόμο με τον οποίο παρουσίασε την πολιτική και οικονομική κατάσταση της... Ελβετίας. Προφανώς, δεν μιλούσε για την ελληνική πραγματικότητα. Μόνο που στον ΓΑΠ διαφεύγει πως δεν είναι πρωθυπουργός της Ελβετίας, ούτε επικεφαλής κάποιας ΜΚΟ ή Διεθνούς Οργανισμού..

Στο νοσοκομείο ο Μίκης Θεοδωράκης

Στο νοσοκομείο εισήχθη ο κορυφαίος Έλληνας μουσικοσυνθέτης Μίκης Θεοδωράκης. Ο Μίκης Θεοδωράκης αισθάνθηκε χθες ενοχλήσεις στην κοιλιακή χώρα.

Σήμερα ωστόσο, επιδεινώθηκε η κατάστασή του και οι γιατροί έκριναν ότι έπρεπε να εισαχθεί στο νοσοκομείο. Ο Μίκης Θεοδωράκης επρόκειτο να είναι ο αποψινός καλεσμένος του Νίκου Χατζηνικολάου στην εκπομπή "Πρόσωπο με πρόσωπο", κάτι που φυσικά μετατέθηκε.

Κυριακή, 17 Απριλίου 2011

Αποκλειστικό!!!! Δείτε αποκαλυπτικό βίντεο με το "άγιο" πνεύμα των χριστιανών!!


Των… Βαΐων

Λες και σού’χουν κάνει μάγια,
πάντα καρτεράς με βάγια
να ψηφίσεις τον κανάγια
που σου τάζει αποφάγια.

Σαν υπάκουο γαϊδούρι
κουβαλάς κάθε λιγούρη,
που μετά με το μαγκούρι
θα σε κλείσει στο αχούρι.

“Ωσαννά” βρε κακομοίρη
λες σ’ αυτόν που θα σε δείρει,
κι ό,τι ψέμα σου σερβίρει
το ρουφάς με το ποτήρι.

Κανείς εδώ δεν τραγουδά




"...στις συναναστροφές μου, έχω πάρει ένα μπουζούκι, παίζουμε με τα φιλαράκια μου και ανακαλύπτω μια ομορφιά στην παραδοσιακή μουσική που μου ήταν άγνωστη. Ήταν σαν να είχα ανοίξει το σεντούκι της γιαγιάς και έβγαζες από μέσα πράγματα κι’ έβγαζες κι’ έβγαζες και τελειωμό δεν είχανε. Και βάλθηκα να το σπουδάσω αυτό το πράμα με μια ήδη δοσμένη γλώσσα, γιατί μου ήταν δοσμένη αυτή η γλώσσα. Ήτανε κτήμα μου. Ήτανε η μητρική μου γλώσσα. Προσπάθησα να εκφραστώ με την δοσμένη αυτή γλώσσα."  από συνέντευξη στον Orfeus   το 2006



"Η   καριέρα μου χτίστηκε αποκλειστικά μέσα από τη σκηνή και τις ζωντανές εμφανίσεις. Λιθαράκι λιθαράκι γέμισαν τα θέατρα. Μπορώ να περιγράψω και να θυμηθώ αρκετά μέρη στα οποία πήγα και έπαιξα μπροστά σε 13 ανθρώπους. Τη δεύτερη χρονιά έγιναν 300 και την τρίτη 1.500. Σε κάθε περίπτωση στόχος ήταν να περάσουμε καλά...Είχα πάντοτε καλούς συνεργάτες και πάντα μοιραζόμασταν τα πράγματα "καϊκίσια". Εγώ είχα ένα μικρό λεωφορείο Φολκσβάγκεν, οπότε έπαιρνε ένα μερτικό το αυτοκίνητο κι οι υπόλοιποι μοιράζαμε τα κέρδη σε ισόποσα μέρη...Ετσι αρχίζουν όλα. Το αν θα το διατηρήσεις μέχρι τέλους εξαρτάται από το πόση δύναμη και αντοχή έχεις να λες όχι. Ευτυχώς είχα -και έχω- μια πολύ καλή σύντροφο, τη φοβερή Βαρβάρα, η οποία πάντα με κρατούσε με ασφάλεια στη γη. Αν δεν έχεις κάνει καλή ναυτιλία, πνίγεσαι γρήγορα. Είναι πολύ εύκολο να σε παραπλανήσει η απίστευτη θέρμη, η ενέργεια και η αποδοχή του κοινού"  από συνέντευξη στη Ματούλα Κουστένη το 2009

Λαμπάδες μολότοφ

Σήμερα, κάνοντας τη βόλτα μου στο Θησείο, αγόρασα λαμπάδα για την Ανάσταση. Πήρα μια λαμπάδα μολότοφ που είναι πολύ της μόδας – την πήρα σε μαύρο χρώμα. Να πάρετε κι εσείς για τα βαφτιστήρια σας.
Επίσης, προμηθεύτηκα 2.500 λαμπάδες μολότοφ και θα πάω στην Κερατέα να τις πουλήσω – θα τα κονομήσω χοντρά.

Κυριακή, 10 Απριλίου 2011

Πώς μας ληστεύουν στα Σούπερ Μάρκετ


Διάβασε το! Υπάρχουν αρκετοί τρόποι να καταλάβεις τις προσπάθειες χειραγώγησής σου. Ο βασικότερος είναι να καταλάβεις πως λειτουργεί ο εαυτός σου. Πολυεθνικά-ελληνικά Super Market και Ψυχολογικές Στρατηγικές Marketing. Ας αρχίζουμε λοιπόν με μια απλή βασική αντικατασκοπευτική εργασία. Δε θα ξαναδείτε ποτέ πια τα σουπερμάρκετ ή τα μεγάλα εμπορικά καταστήματα με το... ίδιο μάτι μετά από αυτό.

Η είσοδος είναι στα δεξιά, εντούτοις εσείς περπατάτε αριστερά
Σε όλα τα σύγχρονα σουπερμάρκετ ο σκλάβος ΠΡΕΠΕΙ να ακολουθήσει μια αριστερόστροφη φορά (αντίθετη από τους δείκτες του ρολογιού). Το 95% του κόσμου έχει μια ελαφριά ατελή ισορροπία: κλείνει προς τα αριστερά. Εάν αφήστε κάποιον μόνον του στην έρημο (μην το κάνετε), θα αρχίσει να στρέφεται τριγύρω κατά την αριστερόστροφη φορά. Αυτός είναι ο λόγος που ΟΛΑ τα σύγχρονα σουπερμάρκετ έχουν μια αριστερόστροφη διαρρύθμιση η οποία, παρεμπιπτόντως, έχει άλλες συνέπειες και κρυφές σημασίες όπως θα δείτε παρακάτω.
Γιατί ξεκινούν πάντα με φρέσκα φρούτα;
Ο πρώτος λόγος : είναι ότι οι άνθρωποι που μπαίνουν μέσα σε ένα σουπερμάρκετ έχουν τη τάση να διατηρήσουν την ταχύτητα που είχαν στο δρόμο και θα προσπερνούσαν έτσι χωρίς να παρατηρήσουν τα πρώτα εμπορεύματα, αν δεν τους σταματούσατε με μια έκρηξη χρωμάτων και μυρωδιών που μόνο τα φρέσκα φρούτα μπορούν να προσφέρουν. Ένας δεύτερος λόγος είναι να νιώσει αμέσως ο πελάτης τη σιγουριά ότι βρίσκεται σε ένα μαγαζί με φρέσκακαι καλά πράγματα και όχι σε ένα οποιοδήποτε κατάστημα με αμφισβητήσιμης ποιότητας προϊόντα.
Σημειώστε ότι η διάταξη των φρούτων και των λαχανικών δεν είναι τυχαία. Ολόκληρο το ζήτημα στις τεχνικές υποδούλωσης που χρησιμοποιούν τα σουπερμάρκετ είναι ότι τα πολύ λίγα πράγματα που είναι πραγματικά χρήσιμα και πρέπει να αγοραστούν, κατακλύζονται από μια πληθώρα άλλων εντελώς άχρηστων προϊόντων σε πολύ πιο δαπανηρές ποικιλίες και ιδιότητες, εξαιτίας των τεράστιων κερδών που αφήνουν και των μικρότερων κερδών που αφήνουν τα βασικά προϊόντα.