Σάββατο, 26 Μαρτίου 2011

ΑΡΓΕΝΤΙΝΗ vs Δ.Ν.Τ

Στην Ελλάδα κύριε καθηγητά, δε γνωρίζουμε πολλά για το τι έγινε στην Αργεντινή με το ΔΝΤ.
-Νεαρέ μου, όταν δεις μάνα να εκλιπαρεί να κόψουν κομμάτι από το κρέας της για να φάει το παιδί της, ίσως καταλάβεις αυτό που πάνε να σας κάνουν. Ντρέπομαι για τον εαυτό μου γιατί ήμουν ένα κομμάτι αυτών των αδίστακτων ανθρώπων. Να μην πέσετε στα νύχια τους.
Είναι τα λόγια ενός τεχνοκράτη, που έζησε την καταστροφή μίας περήφανης χώρας. Ενός περήφανου λαού με μία προδοτική κυβέρνηση που προετοίμασε καλά το κλίμα για να εκχωρήσει την Εθνική της κυριαρχία στη μεγαλύτερη μάστιγα του πλανήτη.
 
-Έφτιαξαν πόλεις, μέσα στις πόλεις. Τις ονόμασαν villas miserias, πόλεις της μιζέριας. Εκεί πότιζαν τον κόσμο κοκαΐνη και άλλα ναρκωτικά, που παρουσιάστηκαν εν αφθονία άξαφνα όταν ο εφιάλτης είχε αρχίσει. Ήταν περήφανος λαός οι Αργεντίνοι. δεν είδα μάνες να πουλάνε τα παιδιά τους όπως γίνεται στο LA. Είδα όμως ανθρώπους να χάνουν τα πάντα και στο τέλος τη ζωή τους όταν δεν υπήρχε τίποτα να δώσουν. Όσα δεν πήραν οι τράπεζες, τα πήραν οι έμποροι. Ο κόσμος έπρεπε να αποχαυνωθεί, να μην αντιστέκεται. Να πεθαίνει με τη μιζέρια του. Γι' αυτό έβγαλαν έτσι αυτές τις ψευτοπόλεις
. Έπνιγαν εκεί την οργή και την δυστυχία τους.
-Αυτό που μου έκανε εντύπωση είναι ότι όλα τα ΜΜ"Ε" διατυμπάνιζαν την ανάγκη της "βοήθειας". Στην αρχή τους έλεγαν ότι το κράτος θα πτώχευε και ο κόσμος έφτασε στο σημείο να πανηγυρίζει για επιτυχία την είσοδο του ΔΝΤ. Δεν φανταζόντουσαν τι θα ακολουθήσει. Τι ειρωνεία και αυτή. Τους έπεισαν με τον φόβο της πτώχευσης και εντέλει η σωτηρία ήρθε μόνο με την πτώχευση!
-Back Home, είχαν όλοι την εντύπωση ότι σώσαμε τη χώρα που ήταν ανίκανη και με διεφθαρμένες κυβερνήσεις. Ήταν απίστευτο τι μετέδιδαν οι ανταποκριτές όταν εμείς βλέπαμε την αλήθεια με τα μάτια μας σε κάθε δρόμο, σε κάθε γειτονιά.
Είχαν την εντύπωση ότι οι Αργεντίνοι μας θεωρούν σωτήρες. Ποτέ δεν προέβαλλαν τίποτα από την πραγματικότητα. Μόνο κάτι ρεπορτάζ γραμμένα στις αρχές με κόσμο να κάνει δηλώσεις κατά των προηγούμενων κυβερνήσεων ότι τους οδήγησαν στην πείνα ευχαριστώντας τις ΗΠΑ που θα τους έσωνε.
Ακόμα και οι διαδηλώσεις και οι διαμαρτυρίες. Τις προέβαλλαν σαν κομμουνιστές ή αριστερά κομμουνιστικά κόμματα που αντιδρούσαν. Εγώ έβλεπα στο Μπουένος Άιρες την λεωφόρο γεμάτη από εξαγριωμένους να ουρλιάζουν "θέλουμε τη χώρα μας πίσω"! Θέλουμε τα δολάρια μας πίσω!
Οι τηλεοράσεις όπως μου έλεγαν, έδειχναν μερικές δεκάδες κομμουνιστές με κόκκινες σημαίες που διαμαρτύρονταν. Στην πραγματικότητα ο κόσμος ήταν εκατοντάδες χιλιάδες. Ίσως εκατομμύρια. Τους έβλεπα, έβγαιναν από τα σπίτια τους και ενώνονταν με τις πορείες. δεν υπήρχε συντονισμός. Ότι Αμερικάνικη επιχείρηση έκλεινε και την φύλαγαν πάνοπλοι αστυνομικοί.
Δεν κυκλοφορούσαμε βέβαια τότε. Μετά από κάποιες συγκεντρώσεις θυμάμαι έβγαινα από το ξενοδοχείο και έβλεπα τόσες πέτρες κάτω που νόμιζα ότι γκρεμίστηκε κάποιο κτίριο. Μεγάλη οργή.
Έβλεπες ανθρώπους αποφασισμένους για όλα. Άνθρωποι που δεν έμοιαζαν ούτε looters (πλιατσικολόγοι). Ακόμα και μεσήλικες σίγουρα πολλοί είχαν οικογένειες. μου έκανε εντύπωση. Έβγαιναν και συγκρούονταν με ότι έβρισκαν. Ξύλα, πέτρες. Από την άλλη η αστυνομία ήταν πάνοπλη, με αντλίες, πλαστικές σφαίρες, δακρυγόνα. Ήταν αδύνατον να τους συγκρατήσουν. Είχες να κάνεις με ανθρώπους που τους πήρες το σπίτι τους και το χαμόγελο τους.
-Όχι, ούτε μια στιγμή δεν τους χαρακτήρισα "τρομοκράτες". Θα ήταν άδικο. Φαντάσου να υπηρετείς το Law and Order και να μη μπορείς να κρύψεις την συμπάθεια σου για αυτούς που ίσως από τις τηλεοράσεις θα τους χαρακτήριζες αλλιώς. Ήθελαν τη χώρα τους πίσω. Έβγαιναν με Αργεντίνικες σημαίες και απαιτούσαν να φύγουμε.
Αυτές οι γυναίκες όμως. Ποτέ δεν θα ξεχάσω. Αυτό θα με στοιχειώνει πάντα. Οι γυναίκες με τα παιδιά στα χέρια.
Ο ρόλος που έπαιξαν όμως αυτές οι γυναίκες. Ποιος να το περίμενε. Προστάτεψαν τα παιδιά τους και τη χώρα τους. Αν μπορούμε να πούμε ότι έγινε επανάσταση στην Αργεντινή, τότε ήταν η μόνη γυναικεία επανάσταση στους αιώνες.
...το ξέσπασμα της κρίσης και η λύση που ήλθε από τον ίδιο τον λαό.

Γίναμε μέλη του κινήματος ενάντια στα διόδια γιατί δεν αντέχαμε άλλο την αδικία εναντίον μας και εναντίον του μέλλοντος των παιδιών μας

Σήμερα 25 Μαρτίου στις 12.30 στα διόδια Ελευσίνας γινόταν το αδιαχώρητο από το μποτιλιάρισμα. Υπήρχε ουρά 2 χιλιομέτρων και ο κόσμος είχε αγανακτήσει. Οι χαρατσοεισπράκτορες δε προλάβαιναν να μαζεύουν το χρήμα και η τροχαία ανύπαρκτη. Μπροστά σε αυτή τη κατάσταση αυθόρμητα αποφασίσαμε με τη γυναίκα μου να ανοίξουμε όλες τις μπάρες των διοδίων για να απεγκλωβίσουμε τους οδηγούς. Οι υπάλληλοι της Ολυμπίας Οδού σαστισμένοι έτρεχαν από πίσω μας προσπαθώντας να κατεβάσουν τις μπάρες αλλά εμείς επίμονα τις ανεβάζαμε πάλι υπό τον ήχο των κορναρισμάτων και των επευφημιών των οδηγών. Είμασταν δύο αλλά για 15 λεπτά καταφέραμε να απελευθερώσουμε εκατοντάδες οδηγούς. Ήταν μία αυθόρμητη πράξη που πηγάζει από την οργή και την αγανάκτηση που έχει συσσωρευτεί εναντίον των παρασιτικών εταιρειών που έχουν την απαίτηση να ξαναχρυσοπληρώσουμε για δρόμους που ήδη έχουμε πληρώσει και πληρώνουμε ακόμα και εναντίον των παράσιτων πολιτικών που έχουν αναλάβει το ρόλο να ξεπουλήσουν το λαό σε όποιον τους λαδώσει και τους βοηθήσει να κρατηθούν στην εξουσία καλύτερα. Δεν είμασταν αλλά γίναμε μέλη του κινήματος ενάντια στα διόδια γιατί δεν αντέχαμε άλλο την αδικία εναντίον μας, εναντίον των κόπων των γονιών μας και εναντίον του μέλλοντος των παιδιών μας. Θα συνεχίσουμε να παλεύουμε ενάντια στην αδικία, έχουμε πίστη στον αγώνα μας γιατί είναι δίκαιος.
Ν. Μ.
Σχόλιο Επιτροπών: Ένα μεγάλο μπράβο στους συναγωνιστές μας. Δείχνουν τι πρέπει να κάνουμε όλοι μας.

Παρασκευή, 25 Μαρτίου 2011

ΑΛΗΘΕΙΕΣ ΚΑΙ ΨΕΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥ 1821

Πλάι στην κύρια διαστρέβλωση της ιστορίας της Επανάστασης, που είναι η άρνηση του κοινωνικού της χαρακτήρα, ως και τα σήμερα, επιβιώνουν μια σειρά ιστορικοί μύθοι, οι οποίοι, δίχως καμία τεκμηρίωση, έχουν ενταχθεί στην επίσημη ιστοριογραφία και αναπαράγονται "ες αεί" μέσα απ' το εκπαιδευτικό σύστημα.
Ο πρώτος απ' αυτούς τους μύθους, είναι η φανταστική κατασκευή της έναρξης της Επανάστασης την 25η του Μάρτη, με την "ευλογία" της εκκλησίας και τον Παλαιών Πατρών Γερμανό να σηκώνει το λάβαρο της Αγίας Λαύρας. Η σημαία της επανάστασης πρωτοσηκώθηκε από το λαογέννητο ηγέτη Παναγιώτη Καρατζά, στην Πάτρα στις 21 Μάρτη, ενώ στις 24 Μάρτη υψώθηκε η επαναστατική σημαία και στην Καλαμάτα. 
Το "αρχοντολόι", ο Παλαιών Πατρών Γερμανός, οι πρόκριτοι και οι δεσποτάδες, μπήκαν στην Πάτρα, μαζί με ενόπλους, όταν οι Οθωμανοί ήδη είχαν υποχωρήσει και ο λαός της Πάτρας πανηγύριζε. Η επιδίωξη τους ήταν να ελέγξουν τις εξελίξεις, γι' αυτό και σχημάτισαν το "Αχαϊκόν Διευθυντήριον" και συγκέντρωσαν όλες τις εξουσίες. Μάλιστα, αργότερα, οι Πατρινοί κοτζαμπάσηδες έβαλαν ανθρώπους τους και σκότωσαν τον Π. Καρατζά.
Ψέμα λοιπόν, πως ο Παλαιών Πατρών Γερμανός σήκωσε το λάβαρο της Επανάστασης. Όχι μόνο ο δεσπότης αυτός δεν ήταν ηγέτης της Επανάστασης, αλλά και εχθρός της: «Ας αφήσουμε τα παιδιά του Μωάμεθ να αποτελειώσουν τα παιδιά του Ροβεσπιέρου» Αυτή ήταν η άποψη του Γερμανού!
Ο Ένα ακόμα καραμπινάτο ιστορικό ψέμα είναι το θρυλικό "κρυφό σχολειό", που χάρη σε μια σειρά καλλιτεχνικές συνθέσεις οι οποίες έχουν συνδεθεί μαζί του (ο πίνακας του Ν. Γύζη, το ποίημα του I. Πολέμη και το δημοτικό άσμα "Φεγγαράκι"), χρησιμοποιείται ως τις μέρες μας για να περιβάλλει την εκκλησία με τη "δόξα" του φωτισμού του γένους.
Η αλήθεια για μια ακόμα φορά, παραποιείται βάναυσα. Σχολείο που να λειτούργησε κρυφά και μάλιστα νύχτα, υπό το φόβο ή τη δίωξη των Οθωμανών, δεν υπήρξε ποτέ. Για τον απλό λόγο ότι δεν υπάρχει κανένα ιστορικό τεκμήριο που να αποδεικνύει κάτι τέτοιο.
Ακόμα, είναι γνωστή η ύπαρξη δεκάδων σχολών σε όλη την επικράτεια της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας και του ελλαδικού χώρου, που είχαν ιδρύσει οι κοινότητες και η εκκλησία, οι οποίες ουδέποτε αντιμετώπισαν οποιαδήποτε δίωξη από τις οθωμανικές αρχές. Οι Οθωμανοί, στη σχέση τους με τον υπόδουλο πληθυσμό, αρκούνταν στην υποταγή και την πληρωμή των φόρων.
Μιλάμε για ψέμα όσον αφορά και τα δυο συνθετικά του τίτλου "κρυφό σχολειό". Ούτε "κρυφό" ήταν, καθώς η εκπαίδευση δεν αντιμετώπιζε καμιά δίωξη από τους Οθωμανούς, ούτε και σχολείο ήταν όρος που υπονοεί ύπαρξη δικτύου σχολείων άλλα και μαζική συμμετοχή. 
Τέλος, μια ακόμα διαστρέβλωση της Ιστορίας, προκειμένου να κρυφτεί η βαθιά αντιδραστική στάση της εκκλησίας ενάντια στην Επανάσταση, είναι η απόδοση στον Πατριάρχη Γρηγόριο Ε' του τίτλου του "εθνομάρτυρα", λόγω του απαγχονισμού του μετά από διαταγή του Σουλτάνου. Κάθε άλλο παρά "εθνομάρτυρας" ήταν ο Γρηγόριος ο Ε', που αφόρισε την Επανάσταση. Πλήρωσε όμως με τη ζωή του τον ξεσηκωμό των Ελλήνων, καθώς ήταν υπεύθυνος να τηρεί την τάξη και την υποταγή στο Σουλτάνο. Ακόμα, αναφέρεται πως υπήρξε και θύμα συκοφαντίας από έναν άλλο Μητροπολίτη που φιλοδοξούσε να γίνει Πατριάρχης.

ΠΑΠΑ-ΦΛΕΣΣΑΣ, (ΝΕΟΣ ΤΙΤΛΟΣ ΠΑΠΑ-ΝΔΡΕΟΥ)

Ο φλογερός επαναστάτης Παπανδρέου δίνει τον υπέρ πάντων αγώνα για το έθνος. Ενώ όλοι οι σύμμαχοι του, ο οπλαρχηγός Σαμαράς, ο Καρατζαφέρης ο γερμανοφάγος, η Μαντώ Μπακογιάννη τον εγκαταλείπουν, ο Παπα-νδρέου ταμπουρώνεται στο Μανιάκι των Βρυξελλών για να δώσει τη μάχη με το πολυάριθμο ασκέρι της Μερκελ.

Όταν γυρίσω θα τους γαμήσω - Βασίλης ΠαπακωνσταντίνουΠέμπτη, 17 Μαρτίου 2011

23 ΧΡΟΝΙΑ ΧΩΡΙΣ ΤΟΝ ΝΙΚΟΛΑ ΑΣΙΜΟ

Σαν σήμερα πριν 23 χρόνια... αυτοκτόνησε ο Νικόλας Άσιμος (Ασημόπουλος το πραγματικό του επίθετο). Είχε κατηγορηθεί για τον βιασμό μιάς κοπέλας, πράγμα που δεν το ξεπέρασε ποτέ του, βάζοντας ο ίδιος,
τους τίτλους τέλους στη ζωή του. Παρόλα αυτά τα τραγούδια του παραμένουν διαχρονικά αλλά και διορατικά. Αστράτευτος λόγο πολιτικών πεποιθήσεων, συνέχισε μόνος του, ξεπερνώντας ακόμα τις ιδεολογικές - πολιτικές αντιλήψεις της εποχής του.

Γιαούρτια απέτσοτα έφαγε ο Θεόδωρος Πάγκαλος από κατοίκους της Κερατέας στα καλύβια

Κάτοικοι της Κερατέας κατευθύνθηκαν σε ταβέρνα στα Καλύβια όπου έτρωγε ο Θεόδωρος Πάγκαλος, με τα μέλη της συντονιστικής επιτροπής για το θέμα του ΧΥΤΑ. Κάτοικοι εξαγριώθηκαν και πέταξαν γιαούρτια στον αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, ενώ τον αποδοκίμασαν φωνάζοντας συνθήματα. Διμοιρία των ΜΑΤ προστάτευσε τον Θ. Πάγκαλο, ο οποίος στη συνέχεια εξέφρασε και τις απόψεις του για τον ΧΥΤΑ. Στο σημείο έχουν φτάσει ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις.

ΩΣ ΠΟΤΕ; Του Χάρρυ Κλίνν

ΠΡΩΤΑ ΘΑ ΦΤΑΣΕΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ Η ΜΥΤΗ ΤΟΥ ΚΑΙ ΜΕΤΑ Ο ΨΕΥΤΗΣ!!!

Έναντι πινακίου φακής ο βαθυστόχαστος πανύβλακας πρωθυπουργός του μνημονίου και της εθνικής μειοδοσίας (μια μονάδα του επιτοκίου και επιμήκυνση μέχρι το 2013 τουτέστιν 6 δισ. ευρώ τα κέρδη) ΥΠΟΧΡΕΩΝΕΤΑΙ ΜΕ ΣΥΜΒΑΣΗ (ΚΙ ΑΛΛΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ) ΝΑ ΕΚΠΟΙΗΣΕΙ ΔΗΜΟΣΙΑ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ 50 ΔΙΣ. ΜΕΣΑ ΣΤΑ ΕΠΟΜΕΝΑ ΤΡΙΑ ΧΡΟΝΙΑ!!!

Κι αυτό το «δια νόμου θα απαγορεύεται η ...πώληση εθνικής περιούσιας» τι απέγινε ΑΡΧΟΝΤΑ ΤΗΣ ΨΕΥΤΙΑΣ;

ΩΣ ΠΟΤΕ ΘΑ ΑΝΕΧΟΜΑΣΤΕ ΕΝΑΝ ΗΛΙΘΙΟ ΝΑ ΡΥΘΜΙΖΕΙ ΤΙΣ ΤΥΧΕΣ ΚΑΙ ΤΟΝ ΑΓΕΝΝΗΤΩΝ ΑΚΟΜΑ ΕΛΛΗΝΩΝ;

ΩΣ ΠΟΤΕ ΕΝΑΣ ΜΙΚΡΟΝΟΥΣ ΚΑΙ ΠΛΑΤΥΠΟΥΣ, ΕΝΑΣ ΤΙΠΟΤΕΝΙΟΣ «ΔΙΑΝΟΜΕΑΣ ΤΟΥ ΕΘΝΙΚΟΥ ΠΛΟΥΤΟΥ» ΘΑ ΠΡΟΚΑΛΕΙ, ΘΑ ΑΣΧΗΜΟΝΕΙ, ΘΑ ΕΚΒΙΑΖΕΙ, ΘΑ ΑΠΕΙΛΕΙ, ΘΑ ΨΕΥΔΕΤΑΙ, ΘΑ ΕΚΠΟΙΕΙ ΚΑΙ ΘΑ ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΕΙ ΑΝΕΡΥΘΡΙΑΣΤΑ ΤΟ ΜΑΥΡΟ ΑΣΠΡΟ ΜΕ ΤΑ ΚΑΛΟΤΑΙΣΜΕΝΑ ΠΑΠΑΓΑΛΑΚΙΑ, ΤΑ ΒΟΘΡΟΚΑΝΑΛΑ ΤΩΝ ΝΤΑΒΑΤΖΗΔΩΝ ΚΑΙ ΤΙΣ ΦΥΛΛΑΔΕΣ ΤΗΣ ΔΕΚΑΡΑΣ;

ΩΣ ΠΟΤΕ ΘΑ ΜΑΣ ΦΤΥΝΟΥΝ ΚΑΤΑΜΟΥΤΡΑ ΚΑΙ ΘΑ ΛΕΜΕ ΨΙΧΑΛΙΖΕΙ;
ΙΔΟΥ Ο ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΣΑΣ... ΔΟΞΑΣΤΕ ΤΟΝ!!!


Τετάρτη, 16 Μαρτίου 2011

ΠΡΟΦΑΝΕΣ ΔΟΥΛΕΜΑ...

Α, ΜΑΛΙΣΤΑ, ΑΝΗΓΓΕΙΛΕ ήδη... 10ήμερο προσφορών η κυβέρνηση (ή 10μηνο, ή 10ετία)! Πουλάει τη ΔΕΠΑ, πουλάει τα κρατικά λαχεία και το αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος». Κι αυτά είναι μόνο η αρχή... Είμαστε βέβαιοι ότι θα γίνουν και εκπτώσεις και εξυπηρετήσεις και βολέματα κάθε είδους για τους επίδοξους αγοραστές κι ας μην τα είπε αυτά ο Γ. Παπακωνσταντίνου στο σχετικό διάγγελμά του.
Ομως, όσο και να ...πέσουν οι τιμές σίγουρα αυτοί που θα αγοράσουν δε θα είναι ούτε μισθωτοί ούτε συνταξιούχοι. Ποιοι θα είναι άραγε; Προφανώς οι γνωστές και μη εξαιρετέες κοινοπραξίες πολυεθνικών. Με άλλα λόγια, οι περίφημες «αγορές»! Αυτοί, δηλαδή, από τους οποίους κυβέρνηση, Ευρωπαϊκή Ενωση και Διεθνές Νομισματικό Ταμείο έχουν... ορκιστεί να μας προστατεύουν! Εκείνοι, δηλαδή, που... υποτίθεται πως μας πιέζουν θα κερδοσκοπήσουν από τις αποφάσεις αυτών που υποτίθεται ότι μας προστατεύουν. Μήπως υπάρχει κάποια υποκρισία εδώ; Μήπως κάποιο προφανές δούλεμα; 
ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΝ ΑΚΟΜΗ και αυτές τις μέρες στελέχη του ΠΑΣΟΚ να προσπαθούν να μας πείσουν για τους εξαιρετικούς χειρισμούς του Γ. Παπανδρέου στην άτυπη Σύνοδο Κορυφής και κυρίως για το πώς έβαλε τον υπουργό Αμυνας των ΗΠΑ να πιέσει την Α. Μέρκελ... Με τον τρόπο αυτό, λένε, πετύχαμε την επιμήκυνση του δανείου και τη μείωση του επιτοκίου (Ασχέτως αν αυτά σημαίνουν απλά διαιώνιση της λιτότητας και περιστολή δικαιωμάτων για τον ελληνικό λαό). 
Εντάξει, είμαστε ευτυχισμένοι που έχουμε για πρωθυπουργό μια τόσο μεγάλη προσωπικότητα που μπορεί να «παίζει στα δάχτυλα» τις δυνάμεις του πλανήτη προκειμένου να προασπίσει τα συμφέροντα της πλουτοκρατίας.

ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΠΑΠΑΤΖΗ.....ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΕΙΣΑΙ ΚΙ ΕΣΥ!!!


ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΜΕΤΩΠΟ "ΑΤΤΙΚΗ ΟΔΟΣ"- ΜΙΑ ΠΡΩΤΗ ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΝΙΚΗ ΣΕ ΕΝΑΝ ΜΑΚΡΥ ΑΓΩΝΑ

Σημερα το πρωϊ συναγωνιστές δέχθηκαν τηλεφωνήματα απο την Τροχαία της Αττικής οδού, προκειμένου να παραλάβουν τις πινακίδες αυτοκινήτου που τους είχαν αφαιρεθεί. Οι συγκεκριμένοι συναγωνιστές είχαν ζητήσει από τους υπαλλήλους της Αττικής οδού πιστωτικά σημειώματα Αδυναμίας πληρωμής, κατά την διέλευση τους. Οι υπάλληλοι είχαν αρνηθεί την έκδοση εντύπου αδυναμίας πληρωμής.
Η τροχαία της Αττικής οδού δρώντας με αχαρακτήριστο τρόπο, σαν Ιδιωτική Security των μεγαλοεργολάβων προεβαινε σε επιβολή προστιμου 200 ευρω (ντροπολογια Ρέππα) και αφαίρεση πινακίδων και διπλώματος για 20 ημέρες.
Το πιο επαίσχυντο ήταν ότι στην καταγγελία μας να υποβάλλουν μήνυση σε βάρος των ανθρώπων της εταιρίας για παράνομη κατακράτηση και παρακώληση συγκοινωνίας, αρνιόντουσαν να προχωρήσουν σε μηνύσεις για ένα αυτόφωρα διωκόμενο αδίκημα.
Από την άλλη η τροχαία της Αττικής οδού , δρώντας έξω από κάθε ανθρώπινη λογική, καλούσε τους μη δυνάμενους να πληρώσουν οδηγούς να περάσουν την μπάρα (την οποία άνοιγαν οι ίδιοι οι υπάλληλοι) και να πάνε 50 μέτρα πιο εκεί να συζητήσουν το θέμα. Εκεί , χωρις καμμια συζήτηση έβγαζαν μπλοκακια και κατσαβιδια , επιβαλοντας προστιμα και ξηλωνοντας πινακιδες!!!
Απο τους συναγωνιστες οδηγούς έχουν επιβληθεί μηνύσεις τόσο σε αστυνομικά όργανα της τροχαίας για παράβαση καθήκοντος, όσο και στους ανθρώπους της Αττικής οδού.
Τα καθημερινα προγραμματισμενα αλλα και αιφνιδιαστικα ανοιγματα της Αττικης οδου απο μελη του κινηματος μας, η παρασταση διαμαρτυριας πανω απο 100 συναγωνιστων με σημαιες, πανο και ντουντουκες στο Αστυνομικο Τμημα Παπαγου, και η κατακραυγή ολόκληρης της κοινωνίας για την συμπαιγνία κυβέρνησης - μεγαλοεργολάβων και τροχαίας της αττικής οδού για τα συμφέροντα των Πολυεθνικών εταιριών εκμετάλλευσης των δρόμων μας ανάγκασαν την Τροχαία Αττικής οδού να αλλάξει την παράλογη και απαράδεκτη στάση της.
Ετσι μετά την επιστροφή πινακιδων, αδειας κυκλοφοριας κλπ στους συναγωνιστες εκαναν και ερωτημα στους αρμοδιους τοσο για το νομιμο της μη εκδοσης εντυπου αδυναμιας πληρωμής εκ μερους της εταιριας, οσο για το συννομο του να επιβαλλουν προστιμα σε οσους αδυνατουν να πληρωσουν.
Το κινημα μας συνεχιζει ορμητικα και ακαθεκτα να παλευει για Ελευθερους δρομους χωρις διοδια.
Κανενας εφημερος Ρεππας δεν μας τρομαζει με τις ντροπολογιες του που αντιμαχονται την κοινη ανθρωπινη λογικη και το δικιο. Αντιθετα μας εξοργιζουν και θα μας βρισκουν συνεχως μπροστα τους. Καλα θα κανουν οι ανθρωποι της τροχαιας να αναλογιστουν οτι πληρωνονται απο εμας και δεν ειναι υπαλληλοι καμιας ιδιωτικης πολυεθνικης εταιριας.
Ο ΑΓΩΝΑΣ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΕΛΕΥΘΕΡΩΘΟΥΝ ΟΙ ΔΡΟΜΟΙ ΜΑΣ
ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΔΙΟΔΙΑ - ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ ΤΟΥΣ- ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΤΑ ΦΑΓΑΜΕ ΜΑΖΙ
ΟΛΟΙ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ!

ΔΕΙΤΕ ΣΧΕΤΙΚΟ ΒΙΝΤΕΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΤΡΟΧΑΙΑΣ ΤΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ ΟΔΟΥ:

Κυριακή, 6 Μαρτίου 2011

ΡΕΠΠΑ ΠΑΛΙΟΤΖΑΜΠΑΤΖΗ ΔΕΝ ΤΑ ΦΑΓΑΜΕ ΜΑΖΙ!

Με επιτυχία έγινε για ακόμη μια φορά η κινητοποίηση. 2-3 αυτοκίνητα προπορεύονταν της αυτοκινητοπομπής και φθάνοντας μπροστά στον γκισέ των διοδίων ζητήθηκε πιστωτική απόδειξη. Η ταμίας φυσικά δεν μας την έδινε και κάλεσε τον επόπτη. Όταν ήρθε (ο έρμος!) μας ζήτησε ..άκουσον άκουσον! την επίδειξη αστυνομικής ταυτότητας! Και εκείνη την στιγμή επήλθε μια μικρή αντιπαράθεση μεταξύ επόπτη και οδηγού γιατί να ζητήσει ταυτότητα; Ποιός είναι και ποιός του έδωσε αυτή την αρμοδιότητα του δημοσίου υπαλλήλου;

Το φινάλε ήταν να δημιουργηθεί μια ουρά από αυτοκίνητα περί τα 200 μέτρα στα οποία οι οδηγοί τους άρχισαν να κορνάρουν. Του λέμε ότι διαπράττει το αδίκημα της παράνομης παρακράτησης και παρακώλυσης συγκοινωνιών και αυτός ανένδοτος βγήκε έξω και μας άνοιξε την μπάρα να περάσουμε. Παρκάραμε στα δεξιά του δρόμου και φυσικά ήρθαν και οι υπόλοιποι συναγωνιστές οι οποίοι ανοίξανε τις μπάρες και αμέσως πήγαμε στον αστυνομικό που ήταν στο αυτοκίνητο του στο αντίθετο ρεύμα (προς Αθήνα) του αναφέραμε το συμβάν και του είπαμε ότι θέλουμε να υποβάλουμε μήνυση στον επόπτη και την ταμία. Βεβαίως μας είπε αλλά μετά την λήξη της κινητοποίησης (σημ. το αφήσαμε να περάσει έτσι γιατί τι φταίνε και αυτοί οι έρμοι).

Φυσικά αμέσως μετά πήρα τηλ. στο 1517 (τηλ. καταγγελιών ΣΔΟΕ). Βγήκε μια ευγενική κυρία η οποία με είπε να επικοινωνήσω στα τηλ. 2103426750 & 2103401111 τα οποία είναι τηλ. της ομάδας δράσης του ΣΔΟΕ. Πήρα στο δεύτερο τηλ. και με απάντησε μια άλλη ευγενική κυρία και της κατήγγειλα το γεγονός επώνυμα. Με είπε ότι η καταγγελία κατεγράφη και ότι θα επικοινωνήσει το συντομότερο δυνατόν με την ΣΔΟΕ Λάρισας. Της ζήτησα εγώ προσωπικά το τηλ. της Λάρισας αλλά με είπε ότι δεν μπορεί να το βρει η ίδια εκείνη την στιγμή. Αλλά με υποσχέθηκε ότι θα το προωθήσει η ίδια.

Μένει το λοιπόν να δούμε αν και άλλη μια δημόσια υπηρεσία θα κυνηγήσει την εταιρεία «Αυτοκινητόδρομοι Αιγαίου» ή θα το αφήσουν έτσι και θα συνεχίσουν να κυνηγούν τον καημένο τον περιπτερά που πάω να πάρω τσιγάρα και του λέω Γιώργη αύριο βρε συ τα λεφτά γιατί τα ξέχασα σπίτι και δεν με κόβει απόδειξη και εκείνη την στιγμή μπαίνει κλιμάκιο του ΣΔΟΕ και του κόβουν τον κ.......
Έτσι λοιπόν πρέπει να αντιδρούμε όλοι μας στην αυθαιρεσία των εταιριών οι οποίες βάζουν τους ίδιους τους εργαζομένους της να βγάζουν το φίδι από την τρύπα.

ΟΛΟΙ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΤΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ!!
ΓΙΑ ΝΑ ΤΟΥΣ ΔΕΙΞΟΥΜΕ ΟΤΙ ΕΜΕΙΣ ΕΧΟΥΜΕ ΔΥΝΑΜΗ!!
ΡΕΠΠΑ ΠΑΛΙΟΤΖΑΜΠΑΤΖΗ ..ΔΕΝ ΤΑ ΦΑΓΑΜΕ ΜΑΖΙ!!!
 

Σάββατο, 5 Μαρτίου 2011

ΓΙΑΝΝΗΣ ΑΓΓΕΛΑΚΑΣ - ΟΣΟΙ ΓΙΝΟΥΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΙ

ΕΚΤΑΚΤΟ ΔΕΛΤΙΟ

Σήμερα 4/3, μετά το άνοιγμα των ΔΙΟΔΙΩΝ ΕΛΕΥΣΙΝΑΣ τα μέλη του ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΟΥ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟΥ των ΕΠΙΤΡΟΠΩΝ ΑΓΩΝΑ «ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ» Λεωνίδας Παπαδόπουλος και Ηλίας Παπαδόπουλος εισερχόμενοι στην Αττική οδό μετά την κινητοποίηση στην Ελευσίνα ζήτησαν πιστωτικό σημείωμα, όπως προβλέπεται και όπως έχουμε ενημερώσει να γίνεται. Οι υπάλληλοι αρνήθηκαν να δώσουν και να σηκώσουν την μπάρα. Κλήθηκε η αστυνομία από τα μέλη των ΕΠΙΤΡΟΠΩΝ ΑΓΩΝΑ που ζήτησαν να μηνύσουν τους υπεύθυνους για παράνομη κατακράτηση. Ο προϊστάμενος της Αττικής Οδού και αρμόδιος υπάλληλος οδηγήθηκαν μαζί με τα μέλη του κινήματος στο αστυνομικό τμήμα Ασπροπύργου. Εκεί δήλωσαν ότι θα μηνύσουν και αυτοί τα μέλη των Επιτροπών Αγώνα για παρακώλυση συγκοινωνιών κ.α.προκειμένου να παραμείνουν κρατούμενοι μέχρι την προσαγωγή τους στο δικαστήριο. Προφανώς ακολουθούν τις υποδείξεις της εταιρίας, δικηγόροι των οποίων έχουν καταφθάσει στο αστυνομικό τμήμα.

Εκατοντάδες μέλη των ΕΠΙΤΡΟΠΩΝ ΑΓΩΝΑ βρισκόμαστε σε επιφυλακή και καλούμε ΟΛΑ ΤΑ ΜΕΛΗ και τους φίλους μας να βρίσκονται σε ετοιμότητα απόψε. Εάν χρειαστεί θα κατεβούμε στον Ασπρόπυργο να συμπαρασταθούμε στους συναγωνιστές μας και ταυτόχρονα θα κατεβούμε στην Αττική οδό.

Σημειώνουμε ότι στους περισσότερους σταθμούς διοδίων που σήμερα ζητήθηκε πιστωτικό δεν υπήρξαν αρνήσεις από τους υπαλλήλους των εταιριών.

Μείνετε συνδεδεμένοι θα υπάρξει άμεσα ενημέρωση σχετικά με τις εξελίξεις

Τετάρτη, 2 Μαρτίου 2011

Πεθαίνουμε....


Ψηφίστηκε τελικά η αποπληρωμή χρεών του Λαμπράκη από το ελληνικό κράτος!

Ψηφίστηκε τελικά στη Βουλή το φορολογικό νομοσχέδιο επί της αρχής που περιλαμβάνει την διάταξη που προβλέπει την αποπληρωμή δανείου του Μεγάρου Μουσικής από το ελληνικό κράτος.

Με σκανδαλώδη διάταξη το υπουργείο Οικονομικών επιδιώκει να αποπληρώσει δάνειο 95 εκατ. ευρώ που πήρε το 2007 από την Εθνική Τράπεζα ο Χρήστος Λαμπράκης. Σημαντική λεπτομέρεια είναι πως ο Λαμπράκης είχε για εγγυητή του δανείου το ελληνικό Δημόσιο και τώρα που το Μέγαρο Μουσικής επικαλείται οικονομικά προβλήματα, το Δημόσιο καλείται να αποπληρώσει το χρέος. Το Δημόσιο είχε εγγυηθεί γι’ αυτό το δάνειο και πλέον στον καινούργιο νόμο σημειώνει πως αναλαμβάνει την υποχρέωση πληρωμής των δόσεών του χωρίς να έχει μελλοντικά απαιτήσεις από τον ΟΜΜΑ. Πρόκειται για δάνειο 25 χρόνων με εξαμηνιαίες δόσεις, αξίας 95 εκατ. ευρώ και περίοδο χάριτος 6 χρόνων για το κεφάλαιο.

Η συγκεκριμένη διάταξη δεν συνάντησε «σθεναρές» αντιδράσεις στη Βουλή και μάλιστα ο υφυπουργός Οικονομικών, Δ. Κουσελάς επιχειρηματολόγησε υπέρ της ψήφισης της συγκεκριμένης διάταξης λέγοντας ότι σε περίπτωση καταψήφισης το Μέγαρο Μουσικής κινδυνεύει να κλείσει.

Δηλώσεις της ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Αλέκας Παπαρήγα μετά από την συνάντησή της με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας 2/3/2011

Ζητήσαμε αυτή τη συνάντηση για να εκφράσουμε τη μεγάλη αγωνία μας για το ποια θα είναι η εξέλιξη με τους 300 απεργούς πείνας. Η θέση μας είναι γνωστή και καθαρή. Θεωρούμε ότι πρέπει να λύσει το πρόβλημα η κυβέρνηση, να μην έχει γινάτι πάνω σε αυτό το ζήτημα και να τους νομιμοποιήσει.
Άλλωστε έχει ένα νομικό οπλοστάσιο στα χέρια της που μπορεί να βρει ορισμένες θετικές λύσεις προς αυτή τη κατεύθυνση και επιτέλους ας το χρησιμοποιήσει το νομικό οπλοστάσιο ούτως ώστε να αντιμετωπιστεί το ζήτημα, να κερδηθεί χρόνος και να επιλυθεί οριστικά.