Τετάρτη, 28 Δεκεμβρίου 2011

ΣΥΓΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΠΑΣΟΚ - ΝΔ - ΛΑ.Ο.Σ. Νέα προκλητικά προνόμια στην πλουτοκρατία.Αφορολόγητο για τις τράπεζες σε ορίζοντα δεκαετίας! Ευεργετικές διατάξεις για τα συσσωρευμένα ληξιπρόθεσμα «φέσια» των μεγαλομπαταξήδων της Εφορίας.

Χαριστικές ρυθμίσεις σε όφελος μιας δράκας των πλουτοκρατών, αυτών που έχουν σωρεύσει στην Εφορία επίσημα ληξιπρόθεσμα φέσια δεκάδων δισ. ευρώ, ετοιμάζει το μαύρο μέτωπο της συγκυβέρνησης, σε μια προσπάθεια, της τελευταίας στιγμής, να κουλαντρίσουν τη διόγκωση των «ελλειμμάτων», τις τρανταχτές εμφανιζόμενες αστοχίες τους στην εφαρμογή και του φετινού κρατικού προϋπολογισμού.

Πέρα από τη ρύθμιση για τις ληξιπρόθεσμες οφειλές, κλιμακώνουν με την πλήρη και σε ορίζοντα δεκαετίας φοροαπαλλαγή του τραπεζικού κεφαλαίου, με πρόσχημα τις απώλειες που θα υποστεί από το κούρεμα των κρατικών ομολόγων! Σύμφωνα με τις πληροφορίες, σε νέα πράξη νομοθετικού περιεχομένου, που ετοιμάζουν για τις επόμενες μέρες, περιλαμβάνουν τα παρακάτω:

Ληξιπρόθεσμες οφειλές: Αφορά στη ρύθμιση βεβαιωμένων εμφανιζόμενων οφειλών προς την Εφορία ύψους 42 δισ. ευρώ, από τα οποία πάνω από 35 δισ. προέρχονται από τη γνωστή, στο υπουργείο Οικονομικών, μικρή δράκα πλουτοκρατών - μεγαλομπαταξήδων. Προβλέπουν την απαλλαγή από προσαυξήσεις μέχρι και στο 100% σε περίπτωση εφάπαξ πληρωμής, με κλιμάκωση της απαλλαγής ανάλογα με τον αριθμό των δόσεων που μπορούν να φτάσουν μέχρι και σε 60 μήνες. Με την ένταξη στη ρύθμιση, αίρονται τυχόν αναγκαστικά μέτρα είσπραξης, οι κατασχέσεις και οι πλειστηριασμοί, καθώς και όλες οι άλλες προβλεπόμενες κυρώσεις, για οφειλές που έχουν χαρακτηριστεί «ληξιπρόθεσμες» ακόμη και μέχρι πριν από λίγες μέρες.

Τράπεζες: Συμψηφίζουν τις λογιστικές ζημιές τους, αυτών που θα εμφανίσουν στους ισολογισμούς μετά το κούρεμα των κρατικών ομολόγων, με τους μελλοντικούς φόρους που πρόκειται να τους επιβληθούν για τα επόμενα 10 χρόνια. Επί της ουσίας, τους απαλλάσσουν από κάθε φόρο για ολόκληρο τον προβλέψιμο χρονικό ορίζοντα. Η τέτοια «λύση» ήταν στις αξιώσεις του τραπεζικού κεφαλαίου. Πρόσθετες ειδικές διευκολύνσεις προβλέπονται και για τις τράπεζες που εντάσσονται στο Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας.

«Εξαιρέσεις»: Από το καθεστώς της λεγόμενης εργασιακής εφεδρείας εξαιρούν τους γενικούς διευθυντές των υπουργείων, ενδεχομένως και άλλα κυβερνητικά στελέχη που έχουν νευραλγικές θέσεις στην εφαρμογή της αντιλαϊκής κλιμάκωσης.

Πηγή:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις, προσβλητικά, υποτιμητικά και υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.
Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.