Παρασκευή, 23 Δεκεμβρίου 2011

ΔΙΚΤΥΟ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΣΥΡΙΖΑ- ΟΙ ΡΑΤΣΙΣΤΙΚΕΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΥΓΕΙΑΣ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΟΥΝ

Θύελλα αντιδράσεων έχουν προκαλέσει οι δηλώσεις και οι στοχεύσεις του υπουργού Υγείας κ. Λοβέρδου, για σχέδιο απέλασης μεταναστριών εκδιδομένων γυναικών φορέων του ιού HIV/AIDS αντί της υποχρέωσης για θεραπεία όλων των φορέων και πασχόντων/πασχουσών που είναι το αυτονόητο αντικείμενο κάθε υπουργείου Υγείας σε όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης.
Το Δίκτυο Γυναικών ΣΥΡΙΖΑ ενώνει τη φωνή του με οργανώσεις, κόμματα και συμπολίτες μας που ήδη αντέδρασαν σ’ αυτή την πατριαρχική και....
ρατσιστική πολιτική που σχεδιάζεται από την κυβέρνηση του Μνημονίου και τους ανεκδιήγητους υπουργούς της.
Ο υπουργός, προωθώντας αυτή την πολιτική, ξεχνά:
Ότι είναι υποχρέωση της ελληνικής πολιτείας να θεραπεύει κάθε άνθρωπο που πάσχει, νόμιμο ή παράνομο, Έλληνα ή αλλοδαπό, κάτι που συνιστά ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας, τόσο για το καλό των ασθενών ή φορέων όσο και της κοινωνίας γενικότερα.
Ότι οι περισσότερες εκδιδόμενες μετανάστριες είναι θύματα τράφικινγκ, καταναγκασμένες στην πορνεία από τους μαστροπούς οι οποίοι βρίσκουν άφθονους «Έλληνες οικογενειάρχες», για τους οποίους κόπτεται, πελάτες οι οποίοι «απολαμβάνουν» την εγκληματική πολιτική της εξώθησης πλήθους αλλοδαπών γυναικών στην πορνεία. Και όταν υπάρχει «ζήτηση», φυσικά υπάρχει και προσφορά που είναι ιδιαιτέρως επικερδής αφού δεν υπάρχει καν τιμωρία, ούτε για τους μαστροπούς ούτε για τους πελάτες.
Ότι οι «Έλληνες οικογενειάρχες» συχνά απαιτούν επαφή χωρίς προφυλακτικό, και πληρώνουν περισσότερα γι’ αυτήν, κι έτσι ωθούν σε μεγαλύτερους κινδύνους τις εκδιδόμενες όσο και τους εαυτούς τους, και σε μεγαλύτερα κέρδη τους μαστροπούς.
Ξεχνά ότι έχουν κλείσει οι περισσότεροι ξενώνες για γυναίκες θύματα βίας ή τράφικινγκ, γιατί το κράτος έκλεισε τη στρόφιγγα της οικονομικής στήριξης από τους ελάχιστους ξενώνες που υπήρχαν, με αποτέλεσμα οι γυναίκες να μην βρίσκουν πού να απευθυνθούν όταν θελήσουν ή μπορέσουν να ξεφύγουν από τους μαστροπούς.
Ότι και να βρουν τις ελάχιστες δομές στήριξης οι αλλοδαπές γυναίκες, στη συνέχεια δεν έχουν κανέναν πόρο ζωής ούτε κανένα επίδομα για να βοηθηθούν να απεμπλακούν από το τράφικινγκ.
Ότι το υπουργείο του ποτέ δεν έκανε καμιά ενημέρωση του κοινού για τους τρόπους μετάδοσης του ιού HIV/AIDS, όπως οφείλει.
Ότι στο βαθμό που υπάρχει ζήτηση, όσες παράνομα εκδιδόμενες γυναίκες και αν απελαθούν θα αντικατασταθούν από τους μαστροπούς-διακινητές από νέες, στο βαθμό που η ζήτηση τέτοιων υπηρεσιών από τους έλληνες «οικογενειάρχες» συντηρείται ή αυξάνεται.
Καλούμε όλες τις οργανώσεις που ασχολούνται με την υγεία και τους συνδικαλιστικούς φορείς των γιατρών να καταδικάσουν και να αντισταθούν στην πράξη σ’ αυτή την εγκληματική πολιτική ώστε να ματαιωθεί.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις, προσβλητικά, υποτιμητικά και υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.
Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.