Πέμπτη, 29 Δεκεμβρίου 2011

Η κυβέρνηση, εγκληματεί κυριολεκτικά σε βάρος της υγείας του λαού..

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΑΛΕΚΑΣ ΠΑΠΑΡΗΓΑ ΜΕΤΑ ΤΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΙΑ ΙΑΤΡΙΚΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ, ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑΚΩΝ ΓΙΑΤΡΩΝ ΚΑΙ ΓΙΑΤΡΩΝ ΤΟΥ ΙΚΑ

Η κυβέρνηση, όπως και σε τόσα άλλα ζητήματα, εγκληματεί κυριολεκτικά σε βάρος της υγείας του λαού, των ασφαλισμένων, αλλά και σε σημαντικό βαθμό σε βάρος ενός μεγάλου μέρους γιατρών και φαρμακοποιών.

Στήνει τον λεγόμενο ΕΟΠΠΥ να λειτουργήσει από την 1η του μήνα, χωρίς να υπάρχουν στοιχειώδεις προϋποθέσεις για τη λειτουργία του, – ανεξάρτητα από το ότι εμείς είμαστε και εναντίον της ίδιας της συγκρότησής του – χωρίς να έχει χρήματα, χωρίς να έχει αποθεματικά, χωρίς να μπορεί να παράσχει ουσιαστικές υπηρεσίες. Προσπαθεί να μεταφέρει ένα μεγάλο κόστος της Υγείας στις πλάτες του λαού, που όμως αυτή τη φορά δεν μπορεί να το αναλάβει, όπως έγινε τα προηγούμενα χρόνια λόγω της γενικότερης πολιτικής, όπως δεν μπορεί να το αναλάβει και ένα μέρος των γιατρών και των φαρμακοποιών.

Πιστεύουμε ότι ο αγώνας πρέπει να είναι κοινός, των οργανώσεων των εργατοϋπαλλήλων, των αυτοαπασχολουμένων, των φαρμακοποιών, των γιατρών. Καταρχήν να καταβληθούν όλα τα χρωστούμενα στους γιατρούς, στους φαρμακοποιούς, να εξασφαλιστεί πλήρως το κόστος λειτουργίας των ασφαλιστικών φορέων και βεβαίως παλεύουμε να παρθούν πίσω όλα τα μέτρα εκείνα που αυξάνουν τη συμμετοχή των εργαζομένων σε εισφορές, που βγάζουν φάρμακα, υπηρεσίες και παροχές Υγείας εντελώς έξω από το σύστημα.

Το ΚΚΕ παλεύει για ένα 100% δημόσιο σύστημα Υγείας όπου δεν υπάρχει ίχνος επιχειρηματικής δραστηριότητας, όπου όλοι οι γιατροί, οι φαρμακοποιοί θα έχουν ανθρώπινη δουλειά με κανονικούς μισθούς και όπου οι εργαζόμενοι θα απολαμβάνουν, χωρίς να πληρώνουν, ισότιμες, δωρεάν υπηρεσίες Υγείας, με έμφαση στην πρωτοβάθμια φροντίδα που αυτή τη στιγμή χτυπιέται ακόμα περισσότερο με τις συνενώσεις των Κέντρων Υγείας, με την υποβάθμιση του ΙΚΑ και με τις συνενώσεις που γίνονται ακριβώς για να μειωθούν οι παροχές και όχι για τον δήθεν εξορθολογισμό και για τη βελτίωσή τους.

ΑΘΗΝΑ  29/12/2011                         ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΚΕ ΤΟΥ ΚΚΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις, προσβλητικά, υποτιμητικά και υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.
Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.