Τετάρτη, 28 Δεκεμβρίου 2011

Το κάρο μπροστά από το άλογο...

 

Πριν λίγες μέρες άκουγα στην τηλεόραση κάποιον να λέει, σχολιάζοντας τα τεκταινόμενα στη χώρα μας, ότι η κυβέρνηση έβαζε όλο αυτόν τον καιρό και συνεχίζει να βάζει το κάρο μπροστά από το άλογο.

Πρώτα πράττει και μετά σκέφτεται!

Συμφώνησα μαζί του!
Αλλά εδώ που τα λέμε και η ίδια η κυβέρνηση από το ίδιο σύνδρομο δεν πάσχει; Πρώτα την συμφωνήσανε - αφού την πέρασαν από 40 κύματα, μέχρι και τον Πετσάλνικο σκεφτήκανε οι απίθανοι πριν καταλήξουν στον Παπαδήμο, τον οποίον από τότε άγουν και φέρουν - και μετά άρχισαν να σκέφτονται πως πρέπει να κυβερνήσει.
Τα Χριστούγεννα πέρασαν κι ακόμα άκρη δεν έχουν βγάλει.
Ο καθένας τους σκέφτεται αποκλειστικά και μόνο το πολιτικό του συμφέρον.
Η χώρα;... ας πάει να κουρεύεται!
Μου ήρθαν στο νου και μερικά παραδείγματα.

Πρώτα η επιβολή και πληρωμή του χαρατσιού και μετά ο τρόπος είσπραξης και ο έλεγχος της νομιμότητάς του.

Πρώτα οι οριζόντιες απολύσεις και μετά οι αξιολογήσεις.

Πρώτα ξεπουπούλιασαν τους συνταξιούχους και τώρα ετοιμάζονται να τους σφάξουν.

Έλληνες συνταξιούχοι

Όλα ανάποδα!
Μόνο ως προς την οριζόντια φορολογία δεν είναι ανακόλουθοι, όπου απαρέγκλιτα συνεχίζουν, κατά τα φαινόμενα, να πιστεύουν ότι είναι και σωστή και δίκαιη. Τα μεγάλα πορτοφόλια στο απυρόβλητο!

Τι είδους λογική και πρακτική είναι αυτή;

Πρόκειται για ανωμαλία, τρέλα, ανοησία, ανικανότητα ή όλα αυτά μαζί;

Όσο σκέφτομαι αυτό το τελευταίο, τόσο περισσότερο μου γίνεται σταθερή και ακλόνητη βεβαιότητα!

Πηγή:

1 σχόλιο:

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις, προσβλητικά, υποτιμητικά και υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.
Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.