Τρίτη, 27 Δεκεμβρίου 2011

Γιλμάζ: «Με παρεξηγήσατε, εννοούσα τις πυρκαγιές στην Τουρκία»

«Παρερμηνεύθηκαν» οι δηλώσεις του για εμπρησμούς ελληνικών δασών, είπε σήμερα ο πρώην Πρωθυπουργός της Τουρκίας Μεσούτ Γιλμάζ. Ο τούρκος πολιτικός τονίζει ότι οι δηλώσεις του αφορούσαν τις δασικές πυρκαγιές που ξέσπασαν κατά τη δεκαετία του '90 στα παράλια του Αιγαίου στην Τουρκία και τις πληροφορίες περί ελληνικής ανάμειξης σε αυτές.

Μιλώντας στο τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων Anadolu, ο κ. Γιλμάζ είπε ότι «η υπόθεση προκλήθηκε εντελώς από μία παρεξήγηση.

«Μιλώντας τηλεφωνικά στον Ενβέρ Αϊσεβέρ (ο δημοσιογράφος της Μπιργκιούν που δημοσίευσε τις επίμαχες δηλώσεις) απάντησα στην ερώτηση σε ποιες περιπτώσεις ισχύει το κρατικό απόρρητο λέγοντας ότι αυτό συνήθως σχετίζεται με θέματα εξωτερικής πολιτικής, όπως για παράδειγμα ότι δεν θα ήταν σωστό να δημοσιευτούν οι εκτιμήσεις πως οι πυρκαγιές τη δεκαετία του ’90 στα παράλιά μας στο Αιγαίο σχετίζονται με τις ελληνικές μυστικές υπηρεσίες, εάν δεν υπάρχουν αποδείξεις για τις πληροφορίες αυτές. Όπως καταλαβαίνετε η υπόθεση δεν αφορά τις δασικές πυρκαγιές στην Ελλάδα αλλά στην Τουρκία. Στο πλαίσιο αυτό δεν ετέθη ποτέ το θέμα των μυστικών κονδυλίων. Βασικά αυτό φαίνεται ξεκάθαρα εάν συγκρίνετε τον τίτλο με το κείμενο της είδησης».
Ο Μεσούτ Γιλμάζ επανήλθε στο ίδιο θέμα και κατά την αναχώρησή του μαζί με τη σύζυγό του από το αεροδρόμιο της Κωνσταντινούπολης για το Λος Άντζελες.
Επανέλαβε ότι πρόκειται για παρεξήγηση, τονίζοντας ότι έκανε τις απαραίτητες διευκρινίσεις στο πρακτορείο Anadolu.

«Νομίζω ότι οι έλληνες φίλοι μας βιάστηκαν να αντιδράσουν. Εγώ εννοούσα τις δασικές πυρκαγιές στην Τουρκία», είπε.

«Υπήρχαν κάποιες πληροφορίες και εκτιμήσεις ότι οι δασικές πυρκαγιές που έγιναν στην Τουρκία τη δεκαετία του ’90 σχετίζονται με την ελληνικές μυστικές υπηρεσίες. Εγώ εξέφρασα την άποψη ότι θα ήταν λάθος για τις σχέσεις μας με την Ελλάδα να δημοσιευτούν οι πληροφορίες αυτές εάν δεν επιβεβαιωθούν και αποδειχτούν» ανέφερε, καταλήγοντας ότι «η υπόθεση διαστρεβλώθηκε πλήρως για να προκαλέσει αίσθηση».

Υπενθυμίζεται ότι σε δήλωση του, που δημοσιεύτηκε το Σάββατο στην εφημερίδα Birgun, ο Μεσούτ Γιλμάζ είχε πει ότι τα θέματα που αφορούσαν τα μυστικά κονδύλια ήταν «τα σχετικά με την απόπειρα για πραξικόπημα στο Αζερμπαϊτζάν και τα αντίποινα στα δάση της Ελλάδας».

Πηγή:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις, προσβλητικά, υποτιμητικά και υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.
Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.