Σάββατο, 24 Δεκεμβρίου 2011

Αν ψηφίσουμε ΠΑΣΟΚ – ΝΔ δεν θα έχουμε δικαιολογία

της Ναταλίας Τσαλίκη

Ανανέωση τώρα!

Οι αλλαγές που επιβάλλει η εποχή, κατά τη γνώμη μου, πρέπει να γίνουν όχι σε ένα, αλλά σε πολλά επίπεδα.

Κατ’ αρχήν, σε επίπεδο ηγεσίας. Ν’ αλλάξει τελείως το σκηνικό της πολιτικής σκηνής. Να φύγει ο δικομματισμός που ταλάνισε τη χώρα τα τελευταία 35 χρόνια. Να έρθουν ΝΕΑ πρόσωπα, άφθαρτα, υγιή, χωρίς ένοχο παρελθόν, με αληθινό ενδιαφέρον και αγάπη για την πατρίδα, και όχι μόνο λόγια. Σ’ αυτό, θα είμαστε κι εμείς συνυπεύθυνοι. Εάν ξαναψηφίσουμε ένα από τα δυο μεγάλα κόμματα, δεν θα έχουμε πια δικαιολογίες.

Το άλλο επίπεδο, είναι το ατομικό. Να διαβάσουμε κάποια βιβλία που θα μας ανοίξουν τα μάτια σε σχέση με την Ιστορία μας, το παρελθόν μας, το απώτερο και το εγγύτερο, να βρούμε τις αιτίες της συμπεριφοράς μας, του χαρακτήρα μας, και να καταλάβουμε ΤΙ πρέπει να πετάξουμε από πάνω μας για να ανανεωθούμε.

Μια πρόταση είναι » Η Λογική της Παράνοιας» του Στέλιου Ράμφου. Θα μας αποκαλυφθούν πολλά πράγματα διαβάζοντάς το. Μια άλλη, πιο προσωπική, είναι »Η δύναμη του ΤΩΡΑ» του Εκαρτ Τολλε.

Ας συνειδητοποιήσουμε ότι η κρίση που περνάμε, (που το οικονομικό μέρος είναι η επιφάνεια και όχι η ρίζα της), είναι πολιτισμική, εθνική, και ας τη δούμε σαν ευκαιρία να αλλάξουμε πορεία.

Τέλος, λίγη αισιοδοξία ποτέ δεν έβλαψε κανέναν. Ακόμα και στις δυσχερέστερες συνθήκες, ΔΕΝ πρέπει να σκύβουμε το κεφάλι. Ας πάψουμε να μετράμε αριθμούς και ποσοστά, κι ας μετρήσουμε χαμόγελα και ελπίδες. Έστω και με το ζόρι.

Καλά Χριστούγεννα!

3 σχόλια:

 1. Ανώνυμος24/12/11, 5:58 μ.μ.

  Η Γη θα τρέμει ο ήλιος θα ανατέλλει... Πασοκαρα ρε

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Ανώνυμος24/12/11, 6:20 μ.μ.

  ΣΥΡΙΖΑ ΡΕ ΜΟ@#$ΝΙΑ!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Ανώνυμος24/12/11, 6:33 μ.μ.

  Ανώνυμε 17:58 κατι τύποι σαν και σένα με κάνουν να πιστεύω ότι δεν φτάνουν μόνο οι εκλογές και το μονοψήφιο του μπατσοκ. Πίστευω πως χρειάζονται και κονσερβοκούτια. Υποτακτικοίν πασόκοι μια ζωή θα υμνείτε ο πασοκ που σας εμπασε στο δημόσιο ακόμα και τώρα που σας στέλνει στα 650 η στην εφεδρία έσεις το υμνείτε γι αυτο ρε καθιζήματα δεν φτάνουν οι εκλογές πρέπει να ξευρωμίσει ο τόπος από κάτι ανθρωπάκια σαν και σένα. Είστε καθίκια και επικύνδυνοι.

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις, προσβλητικά, υποτιμητικά και υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.
Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.