Παρασκευή, 30 Δεκεμβρίου 2011

Καταιγίδα αντιλαϊκών μέτρων...

«ΕΝΔΕΧΟΜΕΝΩΣ να υπάρξουν νέα μέτρα», δηλώνει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Π. Καψής, την ίδια στιγμή που ...παίρνονται νέα μέτρα και ετοιμάζονται και άλλα.

Εκτός κι αν οι αυξήσεις στα τιμολόγια της ΔΕΗ, οι αυξήσεις των αντικειμενικών αξιών στα ακίνητα και τα προσαυξημένα τεκμήρια δεν είναι νέα μέτρα που πλήττουν κατά βάση τα λαϊκά στρώματα.

Προσθέστε και την κυβερνητική απόφαση να «ληφθούν μέτρα» για τις επικουρικές συντάξεις (που προφανώς δε θα είναι ...αυξήσεις), και ο «χορός των μέτρων» αρχίζει για τα καλά και κανείς δεν ξέρει πού θα τελειώσει.

Οσο για το σκηνικό που θα στηθεί, μας το έδωσε πολύ καλά να το καταλάβουμε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, λέγοντας ότι «προφανώς, θα υπάρξει πίεση από την Κοινότητα», ενόψει του πακέτου των 89 δισ.!

Η τρόικα, υποτίθεται, θα πιέζει, οι υπουργοί υποτίθεται πως θα αντιστέκονται και στο τέλος ο κοσμάκης θα την πληρώσει. Ο,τι ακριβώς έχει συμβεί δεκάδες φορές τα τελευταία 2 χρόνια.

Η ΑΚΡΟΠΟΛΗ δε θα γίνει Ντίσνεϊλαντ! Μας δήλωσε γεμάτος περηφάνια ο υπουργός Πολιτισμού Π. Γερουλάνος! Απλά, σύμφωνα με τα μέτρα που προωθεί, θα είναι πιο εύκολο να παραχωρούνται τα μνημεία για διαφημιστικούς σκοπούς!

Γιατί, όπως δηλώνει, ο Πολιτισμός είναι μία «δομημένη οικονομική δραστηριότητα», οπότε πρέπει να έχει κι αυτή τους κανόνες της, που δεν είναι άλλοι από αυτούς της αγοράς.

Κι επειδή έχουμε δει πολύ καλά τις αντιλήψεις της κυβέρνησης για τις «δομημένες οικονομικές δραστηριότητες», όπως καταλαβαίνετε, και αυτός ο χώρος δε θα εξαιρεθεί από τις ιδιωτικοποιήσεις και τις απολύσεις.

Αλλωστε, ήδη, έχουν αρχίσει και ολοένα και διευρύνονται. Μόνη διαφορά το ...παραμύθι πως όλα γίνονται για την «προστασία της πολιτιστικής μας κληρονομιάς».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις, προσβλητικά, υποτιμητικά και υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.
Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.