Σάββατο, 24 Δεκεμβρίου 2011

ΝΔ για εκλογές: Δεν ξέρω, δεν είδα, δεν άκουσα...

 

Χωρίς να οριστεί η ημερομηνία διεξαγωγής των εκλογών, η οποία είναι «ελαστική», όπως επισημάνθηκε χαρακτηριστικά, ολοκληρώθηκαν οι συναντήσεις που είχε ο πρωθυπουργός Λουκάς Παπαδήμος με τους Αντώνη Σαμαρά και Γιώργο Καρατζαφέρη. Στο επίκεντρο των σημερινών επαφών βρέθηκε η διάρκεια ζωής της κυβέρνησης συνεργασίας ΠαΣοΚ, ΝΔ και ΛαΟΣ, μετά τις έντονες διαφωνίες που εκφράστηκαν στο εσωτερικό της, αλλά και τις «φωνές» για ανασχηματισμό και εκλογές.

Μετά την ολοκλήρωση της συνάντησης Σαμαρά – Παπαδήμου, που διήρκερε μία ώρα και δεκαπέντε λεπτά, η ΝΔ εξέδωσε μια λιτή ανακοίνωση, στην οποία δεν γίνεται καμία αναφορά στο χρόνο διεξαγωγής των εκλογών. Στην ανακοίνωση, ο εκπρόσωπος του κόμματος, Γιάννης Μιχελάκης, σημειώνει ότι έγινε αναλυτική συζήτηση για τις τρέχουσες πολιτικές και οικονομικές εξελίξεις, ενώ, όπως επισημαίνει «είναι σαφές ότι ισχύουν τα όσα συμφωνήθηκαν στο Συμβούλιο Πολιτικών Αρχηγών».
Αυτά, όπως διευκρινίζει, είναι «η ολοκλήρωση του κυβερνητικού έργου και κυρίως του προγράμματος εθελοντικής ανταλλαγής των ομολόγων (PSI) και του νέου οικονομικού προγράμματος, που θα εξασφαλίσει τη βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους».

Η ΝΔ ουσιαστικά επαναλαμβάνει τα όσα διαμήνυσε την Πέμπτη, μετά τις διαρροές περί σύγκλησης του συμβουλίου των πολιτικών αρχηγών…


Κυβερνητικοί κύκλοι, πάλι, ανέφεραν πως η συνάντηση «πήγε πολύ καλά» και ουσιαστικά επιβεβαιώθηκε η αρχική συμφωνία των πολιτικών αρχηγών για το χαρακτήρα της κυβέρνησης.

Σύμφωνα με πληροφορίες του «Βήματος», στη συνάντηση Παπαδήμου - Σαμαρά συζητήθηκαν όλες οι ημερομηνίες για την πορεία και την ολοκλήρωση του PSI, η πορεία του κυβερνητικού έργου, και κυρίως το οικονομικό πρόγραμμα. Η ημερομηνία των εκλογών δεν προσδιορίστηκε. Ο πρόεδρος της ΝΔ φέρεται να σημείωσε στον κ. Παπαδήμο, ο οποίος θέτει ως προαπαιτούμενο τη συναίνεση των τριών κυβερνητικών εταίρων στα μεγάλα θέματα, ότι το κόμμα του θέλει να στηρίξει την κυβέρνηση.
Ο κ. Παπαδήμος φέρεται να είναι προβληματισμένος και ενοχλημένος από την εικόνα που παρουσίασε η κυβέρνηση μετά τα δύο τελευταία υπουργικά συμβούλια, ενώ εκτιμά πως οι δηλώσεις περί επιμήκυνσης του χρόνους ζωής της κυβέρνησης ή περί αλλαγών λειτουργούν αποσυντονιστκά για την κυβέρνηση.

Αμέσως μετά τη συνάντησή του με τον Α. Σαμαρά, ο Λ. Παπαδήμος συναντήθηκε με τον πρόεδρο του ΛαΟΣ. Εξερχόμενος του Μεγάρου Μαξίμου, ο Γιώργος Καρατζαφέρης δήλωσε ότι «ο Φεβρουάριος είναι καλός μήνας για μασκαράδες αλλά όχι για εκλογές» και κάλεσε εκείνους «που δεν ήθελαν πρωθυπουργό τον κ. Παπαδήμο, να τον αφήσουν να πρωθυπουργέψει».
Συμπλήρωσε χαρακτηριστικά ότι δεν μπορεί να χρησιμοποιείται η κυβέρνηση και το υπουργικό συμβούλιο ως εξώστης ενόψει των εκλογών. Σημείωσε επίσης ότι όλες οι ημερομηνίες είναι ανελαστικές εκτός από αυτή των εκλογών την οποία πρέπει να αποφασίσουν οι πολιτικοί αρχηγοί.
ΣΥΝ: Η κυβέρνηση Παπαδήμου αποσυντίθεται
Σχολιάζοντας τις ενδοκυβερνητικές διαφωνίες και τις συναντήσεις Παπαδήμου με πολιτικούς αρχηγούς, ο Συνασπισμός έκανε λόγο για αποσύνθεση της κυβέρνησης. «Η κυβέρνηση Παπαδήμου τώρα, όπως η κυβέρνηση Παπανδρέου πριν λίγο καιρό, αποσυντίθεται υπό το βάρος των αδιεξόδων που γεννά η πολιτική της και των κοινωνικών διεργασιών που στρέφονται ξεκάθαρα ενάντια στα σχέδιά της και ανοίγουν το δρόμο για μια νέα κοινωνική και πολιτική πλειοψηφία για την απεμπλοκή από το μνημόνιο, την αναδιανομή του πλούτου υπέρ των εργαζομένων, την κοινωνική δικαιοσύνη και τη δημοκρατία».
Πρόσθεσε ότι οι διαφωνίες των κομμάτων που στηρίζουν την κυβέρνηση Παπαδήμου δεν αφορούν στη μνημονιακή πολιτική που και τα τρία κόμματα στηρίζουν, αλλά στον τρόπο υλοποίησής της και το ρόλο που έχει να παίξει ο χρόνος των εκλογών για την πιστή εφαρμογή του νεοφιλελεύθερου προγράμματος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις, προσβλητικά, υποτιμητικά και υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.
Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.