Σάββατο, 24 Δεκεμβρίου 2011

ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΚΑΙ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΙΣ ΚΑΛΥΠΤΟΥΝ ΤΟΥΣ ΕΡΓΟΔΟΤΕΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΚΑΤΑΒΑΛΟΥΝ ΔΩΡΟ ΕΟΡΤΩΝ!

ΔΗΛΩΣΗ - ΚΑΤΑΠΕΛΤΗΣ ΤΟΥ ΔΗΜΗΤΡΗ ΣΤΡΑΤΟΥΛΗ

Όπως είναι γνωστό η μη έγκαιρη καταβολή (έως τις 21 Δεκεμβρίου) του δώρου εορτών στους εργαζόμενους συνιστά αυτόφωρο αδίκημα.

Όμως στην Ελλάδα του μνημονίου, αστυνομία και εισαγγελείς φροντίζουν, ώστε και αυτοί ακόμα οι νόμοι που προστατεύουν ένα ελάχιστο τμήμα της καταρρακωμένης αξιοπρέπειας των εργαζομένων, να κάμπτονται κατά το δοκούν!

Σε λίγο θα μας πουν, και επισήμως, ότι νόμος είναι το... συμφέρον του εργοδότη!


Παραθέτουμε σχετικά την δήλωση καταγγελία του μέλος της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΝ και της επιτροπής Εργατικής Πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρη Στρατούλη:


Η παράνομη και αντεργατική άρνηση εργοδοτών στον ιδιωτικό τομέα να καταβάλλουν στους εργαζόμενους το δώρο Χριστουγέννων μέχρι προχθές 21/12 που έληγε η νόμιμη προθεσμία έχει πάρει πρωτοφανώς μαζικό χαρακτήρα.

Δυστυχώς αυτοί οι παρανομούντες εργοδότες μένουν ατιμώρητοι, παρότι η μη έγκαιρη καταβολή του Δώρου Χριστουγέννων από τον εργοδότη συνιστά αδίκημα και διώκεται ποινικά και μάλιστα με αυτόφωρη διαδικασία.

Η ατιμωρησία των παρανομούντων εργοδοτών οφείλεται αφενός γιατί τα αστυνομικά τμήματα αρνούνται να παραλάβουν τις μηνυτήριες αναφορές εργαζομένων για μη καταβολή δώρου Χριστουγέννων από τον εργοδότη τους και αφετέρου γιατί ο προϊστάμενος της εισαγγελίας πρωτοδικών Αθηνών με διάταξή του παρέτεινε τη νόμιμη προθεσμία καταβολής του δώρου Χριστουγέννων στους εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα από τις 21/12, που ορίζει η εγκύκλιος του Σώματος Επιθεωρητών Εργασίας, στις 31/12, διευκολύνοντας έτσι τους αυθαιρετούντες και παρανομούντες εργοδότες να αποφύγουν τουλάχιστον μέχρι τότε την αυτόφωρη ποινική διαδικασία.

Ο ΣΥΡΙΖΑ καλεί τους Υπουργούς Εργασίας, Προστασίας του πολίτη και Δικαιοσύνης να σταματήσουν να κάνουν τους τροχονόμους στην ασυδοσία των εργοδοτών και επιτέλους πράξουν τα προβλεπόμενα από τους νόμους και τις ίδιες τις εγκυκλίους τους για να τιμωρηθούν παραδειγματικά οι εργοδότες που αυθαιρετούν και παρανομούν ασύστολα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις, προσβλητικά, υποτιμητικά και υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.
Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.