Δευτέρα, 26 Δεκεμβρίου 2011

«το μουνί σέρνει καράβι».........

Πριν γίνει ο ισθμός της Κορίνθου, για να έκανε κάποιος το ταξίδι Πειραιάς-Πάτρα θα έπρεπε να κάνει τον γύρο της Πελοποννήσου. Για να κόψουν δρόμο, έβγαζαν τα πλοία στο στενό του Ισθμού και βάζοντας μεγάλα ξύλα από κάτω, έσερναν το πλοίο πάνω στο γη μέχρι να το βγάλουν από τον Κορινθιακό κόλπο.

Φυσικά όλη αυτή η διαδικασία ήθελε αρκετές μέρες και ήταν πάρα πολύ κουραστική για τους ναυτικούς που το τραβούσαν.
Όμως σε αυτό το στενό κομμάτι της γης υπήρχαν πάρα πολλοί οίκοι ανοχής. Έτσι λοιπόν οι ναυτικοί, παρόλο που κουράζονταν, προτιμούσαν να σέρνουν το καράβι και να πηγαίνουν στους οίκους ανοχής παρά να κάνουν τον κύκλο.

Έτσι λοιπόν οι ντόπιοι έβγαλαν την φράση ότι «το μουνί σέρνει καράβι»

3 σχόλια:

 1. Ανώνυμος26/12/11, 5:21 μ.μ.

  ενδιαφέρων μήπως ξέρεις πως βγήκε η φράση "έκλασα πόμολα";

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Ανώνυμος26/12/11, 5:32 μ.μ.

  Είναι μία άλλη εκδοχή της φράσης "χέστηκε από το φόβο του". Χρησιμοποιείται όταν θέλουμε να δείξουμε υπερβολικό φόβο, καθώς όλοι γνωρίζουν ότι για να κλάσεις πόμολα είναι εξαιρετικά δύσκολο και συμβαίνει μόνο κάτω από ειδικές συνθήκες. Άρα η φράση εδώ θέλει να δείξει τον τρομακτικό όγκο του κοψίματος από τον υπερβολικό φόβο.

  Παραδείγματα:...

  “aCe re C mlk eida enan gotha prin ligo + eklasa pomola su lew... pali kala pu dn me eide + th glitwsa”

  - ένα ΕΜΟ που χέστηκε πάνω του από το φόβο, σε ένα άλλο ΕΜΟ, για έναν γκοθά που είδε στο δρόμο
  “Άσε ρε, μόλις είδα το λιοντάρι έκλασα πόμολα και έφυγα. Έτρεχα σαν πούστης μέχρι τώρα, για να μη με πιάσει.”

  - Ένας μαύρος σε έναν άλλο μαύρο για ένα λιοντάρι που είδε μέσα στη ζούγκλα

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις, προσβλητικά, υποτιμητικά και υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.
Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.