Τετάρτη, 28 Δεκεμβρίου 2011

ΑΝΘΙΜΟΣ: "Ο ΛΑΟΣ ΑΝΑΡΩΤΙΕΤΑΙ ΑΝ Ο ΕΦΡΑΙΜ ΕΙΝΑΙ ΕΞΙΛΑΣΤΗΡΙΟ ΘΥΜΑ"

Στην υπόθεση της μονής Βατοπεδίου και τα δικαστικά προβλήματα του ηγουμένου της μονής Εφραίμ αναφέρθηκε την Τετάρτη ο μητροπολίτης Θεσσαλονίκης Άνθιμος στην εκπομπή του ΣΚΑΪ Πρώτη Γραμμή.
Ο μητροπολίτης Θεσσαλονίκης τόνισε ότι εμπλέκονται στην υπόθεση της μονής Βατοπεδίου πάνω από 32 πρόσωπα, ορισμένα εξ αυτών πολιτικά. «Ο λαός μας αναρωτιέται μήπως είναι εξιλαστήριο θύμα ο Εφραίμ» ανέφερε.
Ο μητροπολίτης Άνθιμος επισήμανε ότι οι δικαιοπραξίες που έγιναν για τις εκτάσεις δεν έχουν πουθενά προσωπικό στοιχείο ιδιοτέλειας του ηγουμένου και αυτό είναι σημαντικό.
Πρόσθεσε πάντως, ότι η Ιερά Σύνοδος ούτε χρειάζεται ότι θα τοποθετηθεί επί της ουσίας της υπόθεσης. «Υπάρχει το πρόβλημα αναμίξεως σε θέματα της δικαιοσύνης και η εκκλησία είναι τελείως χωριστή από το κράτος» είπε.
Ο ηγούμενος της μονής Βατοπεδίου Εφραίμ αναμένεται να οδηγηθεί σε λίγο στις φυλακές Κορυδαλλού, ενώ την νύχτα διανυχτέρευσε στην Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αθηνών. Αργά την Τρίτη το απόγευμα είχε παρουσιαστεί ενώπιον του εισαγγελέα Εφετών.
Οι συνήγοροί του αναμένουν την καθαρογραφή της απόφασης για την προφυλάκισή του, κι αμέσως μετά θα υποβάλουν αίτημα στην ανακρίτρια να παραμείνει ελεύθερος με περιοριστικούς όρους αντί να κρατηθεί προσωρινά.

Πηγή:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις, προσβλητικά, υποτιμητικά και υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.
Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.