Τρίτη, 27 Δεκεμβρίου 2011

Δ. Παπαδημούλης: Καταχρηστική εφαρμογή του άρθρου 99

Καταχρηστική εφαρμογή του άρθρου 99 από ιδιοκτήτες επιχειρήσεων, μεγαλοφειλέτες του Δημοσίου, καταγγέλλει ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Δ. Παπαδημούλης, και φέρνει το θέμα με ερώτησή του στη Βουλή.

Καταχρηστική εφαρμογή του άρθρου 99 από ιδιοκτήτες επιχειρήσεων, μεγαλοφειλέτες του Δημοσίου, προκειμένου να αποφύγουν τις φοροδοτικές και άλλες νομικές τους υποχρεώσεις, καταγγέλλει ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Δ. Παπαδημούλης, που φέρνει το θέμα με ερώτησή του στη Βουλή.

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ ζητεί εξηγήσεις και στοιχεία για την έκταση του φαινομένου και κυρίως ρωτά την κυβέρνηση για το πότε και πώς σκοπεύει να κλείσει τη «μαύρη τρύπα», όπως χαρακτηριστικά αναφέρει, που επιτρέπει σε επιτήδειους να αποφεύγουν τις φοροδοτικές τους υποχρεώσεις αλλά και τις υπόλοιπες συνέπειες του νόμου.

Μεταξύ άλλων ρωτά τους υπουργούς Οικονομικών και Δικαιοσύνης:

- Ποια μέτρα προτίθεται να λάβει η κυβέρνηση ώστε να σταματήσει η καταχρηστική εφαρμογή του άρθρου 99 του Πτωχευτικού Κώδικα από τους μεγαλοοφειλέτες του Δημοσίου;

- Τίνος εισήγηση ήταν η τροποποίηση του άρθρου 99 τον Σεπτέμβριο του 2011 στην σημερινή του μορφή; Με ποιο σκεπτικό έγινε; Πόσες εταιρείες έχουν προσφύγει σε αυτό από τότε μέχρι και τον Δεκέμβρη του 2011;

- Για ποιο λόγο μέχρι πρόσφατα δεν υπήρχαν συλλήψεις μεγαλοφειλετών, ενώ το επέτρεπε το νομοθετικό πλαίσιο, με αποτέλεσμα να αφήνεται να αυξάνεται το χρέος τους προς το Δημόσιο ανεξέλεγκτα;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις, προσβλητικά, υποτιμητικά και υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.
Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.