Τρίτη, 27 Δεκεμβρίου 2011

Ιταλία: Χριστούγεννα με κατάληψη για 800 απολυμένους στον σιδηρόδρομο

Οκτακόσιοι εργαζόμενοι στα νυχτερινά τραίνα των Ιταλικών Σιδηροδρόμων συνεχίζουν την κατάληψη σε πύργο του κεντρικού σταθμού του Μιλάνου, διαμαρτυρόμενοι κατά της απόλυσης τους, που τούς ανακοινώθηκε λίγο πριν τις γιορτές. Οι Ιταλικοί Σιδηρόδρομοι αποφάσισαν να περικόψουν κατά τουλάχιστο 30% των αριθμό των μεταμεσονύκτιων τραίνων και να διακόψουν την σύμβαση με την εταιρία, στην οποία είχε ανατεθεί η διαχείριση του όλου τομέα, με αιτιολογία τη μείωση των επιβατών.

Η Ρώμη και η Νάπολη, δεν πρόκειται, πλέον, να συνδέονται με την ιταλική συμπρωτεύουσα -το Μιλάνο- μέσω των λεγόμενων «Βαγκόν Λι», ενώ το ίδιο ισχύει πλέον και για άλλες πόλεις, όπως είναι η Τεργέστη και το Τορίνο.

Οι εργαζόμενοι της εταιρίας Rti La Tecnica Sicurtalia (που είχε κερδίσει τον διαγωνισμό για τα τραίνα αυτά) βρέθηκαν, κατά συνέπεια, άνεργοι, λίγες ημέρες πριν από το Νέο 'Ετος. Αποφάσισαν, όμως, να περάσουν τις γιορτές παραμένοντας μέσα σε έναν πύργο του κεντρικού σταθμού του Μιλάνου.

Επικοινωνούν, με μεγάφωνα και κινητά, με τις οικογένειές τους και ζητούν από τα ιταλικά και ξένα μέσα ενημέρωσης να στηρίξουν τον αγώνα τους.

Σήμερα το πρωί, τους επισκέφθηκε η γραμματέας του μεγαλύτερου ιταλικού συνδικάτου, Cgil, η Σουζάννα Καμούσσο.

»Θέλουμε να επαναλάβουμε ότι πρέπει να ξεκινήσει μια σοβαρή διαπραγμάτευση, με τη συμμετοχή του υπουργείου Εργασίας και εκείνου για την Οικονομική ανάπτυξη, ώστε να δοθεί μια σαφής απάντηση σχετικά με τους διαγωνισμούς, που προκηρύσσουν οι Ιταλικοί Σιδηρόδρομοι, αλλά και να συνεχίσουν να λειτουργούν τα νυχτερινά τραίνα και να εκτελούνται οι σιδηροδρομικές συνδέσεις στη χώρα μας» δήλωσε η Καμούσσο.

«Όλα τα τραίνα, που βγαίνουν από τον σταθμό μας σφυρίζουν, σε ένδειξη συμπαράστασης. Εκατοντάδες πολίτες του Μιλάνου έρχονται εδώ, για να μάς διαβεβαιώσουν ότι είναι στο πλευρό μας. Θέλουμε να είμαστε αισιόδοξοι ότι η εργοδοσία θα αντιληφθεί ότι οι σιδηροδρομικές συνδέσεις είναι και μια υπηρεσία, που προσφέρεται στην κοινωνία» επεσήμανε, εκπρόσωπος των απολυμένων.

Οι Ιταλικοί Σιδηρόδρομοι, από την πλευρά τους, έκαναν γνωστό ότι μέσα σε δυο χρόνια θα μπορέσει να βρεθεί εναλλακτική απασχόληση για τους οκτακόσιους εργαζόμενους, που έχασαν τη δουλειά τους. Ωστόσο, οι απολυμένοι και οι οικογένειές τους, ζητούν αμεσότερες απαντήσεις

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις, προσβλητικά, υποτιμητικά και υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.
Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.