Δευτέρα, 26 Δεκεμβρίου 2011

14χρονος μαθητής βρήκε 3.000 ευρώ και τα παρέδωσε!

Φωτεινό παράδειγμα ήθους και εντιμότητας κόντρα στις συνθήκες της εποχής, έδωσε ένας 14χρονος μαθητής από το Αγρίνιο με την αξιέπαινη πράξη του να παραδώσει ένα πορτοφόλι με 3.000 ευρώ το οποίο βρήκε στο προαύλιο του σχολείου του!

Το πορτοφόλι ανήκε σε έναν από τους καθηγητές του Γυμνασίου Αγίου Κωνσταντίνου στο οποίο φοιτά ο μαθητής της Β΄ τάξης που είναι γιος ιδιοκτήτη ενός εργαστηρίου με βαφές επίπλων και έχει μια μεγαλύτερη αδελφή. Όμως, το 14χρονο αγόρι ούτε καν το άνοιξε! Αντίθετα, το παρέδωσε αμέσως στον διευθυντή του σχολείου.

Εκείνος διαπίστωσε ότι μέσα, εκτός από το μεγάλο χρηματικό ποσό, υπήρχαν ακόμη το διαβατήριο, η ταυτότητα και οι κάρτες ανάληψης του καθηγητή τον οποίο κάλεσε να το παραλάβει. Ο εκπαιδευτικός έμεινε άφωνος από την εντιμότητα του μικρού μαθητή τον οποίο ευχαρίστησε συγκινημένος για την αξιοπρέπειά του σε μια εποχή που μαστίζεται από την ανέχεια και ζήτησε να τιμηθεί το 14χρονο αγόρι, κάτι που θα γίνει όταν ανοίξουν τα σχολεία μετά τις γιορτές.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις, προσβλητικά, υποτιμητικά και υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.
Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.