Τετάρτη, 28 Δεκεμβρίου 2011

Δήλωση ΣΟΚ Κουτρουμάνη: νέα μείωση συντάξεων 12% εάν δεν κοπούν φάρμακα

Σε νέες μειώσεις των συντάξεων θα προχωρήσει η κυβέρνηση σε περίπτωση που δεν μειωθεί άμεσα η φαρμακευτική δαπάνη στα ταμεία.

Όπως δήλωσε ο Υπουργός Εργασίας Γιώργος Κουτρουμάνης σε κοινή συνέντευξη τύπου με τον Υπουργό Υγείας, Ανδρέα Λοβέρδο, η φαρμακευτική δαπάνη έχει λάβει μορφή σκανδάλων με αποτέλεσμα οι κλάδοι Υγείας των ασφαλιστικών ταμείων να οφείλουν στους κλάδους σύνταξης 12 δισεκατομμύρια ευρώ.

Είναι ενδεικτικό σύμφωνα με τον Ανδρέα Λοβέρδο, ότι ενώ η δαπάνη το 2004 κυμαινόταν στα 2,4 δισεκατομμύρια ευρώ, το 2009 έφτασε στα 5,2 δισεκατομμύρια ευρώ: “Μιλάμε για πεταμένα 6 και 7 δισεκατομμύρια ευρώ από τα φάρμακα” είπε ο Υπουργός Υγείας. Τόνισε επίσης ότι το 2010 και το 2011, η δαπάνη παρουσίασε πτώση 1,65 δισεκατομμυρίων ευρώ.

Κατά τα άλλα οι δύο υπουργοί ανακοίνωσαν ότι από την αρχή του έτους θα εφαρμοστεί το “ενιαίο συνταγολόγιο”, για όλα τα ταμεία. (εξαιρούνται μόνο τα αυτοδιαχειριζόμενα). Ο Υπουργός Υγείας αποσαφήνισε ότι με ειδική Υπουργική απόφαση, θα δοθεί δικαίωμα συνταγογράφησης, σε όλους του γιατρούς, ανεξάρτητα εάν ενταχθούν ή όχι στο ΕΟΠΥΥ.

Στο μεταξύ τις επόμενες ημέρες θα εκδοθεί Υπουργική απόφαση που θα δίνει το δικαίωμα, στους φαρμακοποιούς να αντικαθιστούν με άλλα όμοια, φάρμακα που παρουσιάζουν έλλειψη στην αγορά εφόσον βέβαια προηγηθεί σχετική ενημέρωση των ιατρικών Συλλόγων

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις, προσβλητικά, υποτιμητικά και υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.
Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.