Κυριακή, 31 Οκτωβρίου 2010

Σκέψου τι θα χάσεις - Ψήφισε υπεύθυνα

Τετάρτη, 27 Οκτωβρίου 2010

Μην ξεχάσετε να πάρετε τη σημαία σας από το πολιτικό γραφείο του Λάος. Γιατί η Ελλάδα ποτέ δεν πεθαίνει…

 
Πάντα με απασχολούσε το γνωστό εμβατήριο "η Ελλάδα ποτέ δεν πεθαίνει". Έλεγα μέσα μου, τι άραγε εννοεί; Σκέφτηκα σα κάτι να φωτίστηκε μέσα μου ότι εφόσον η Ελλάδα δεν πεθαίνει ποτέ πάει να πει πως και ποτέ δεν θα αναστηθεί. Δεν μου αρέσει να παριστάνω τον πολύ Έλληνα θέλω να είμαι όσο είμαι. Καιρός είναι η έννοια Έλληνας να δώσει την θέση της στην έννοια άνθρωπος και τότε πιστεύω πως θα συνδεθούμε με μια πιο βαθιά παράδοση που κατά σύμπτωση είναι κι αυτή γνησίως ελληνική. Νοιώθω Έλληνας αν αυτό σημαίνει ευρωπαίος και ευρωπαίος αν και αυτό συμπεριλαμβάνει την ελληνικότητα μου. Για τον δικομματισμό προτιμώ χίλιες φόρες τις ανίσχυρες κυβερνήσεις από τις ισχυρές. Η Ιταλία χάρη στις ανίσχυρες κυβερνήσεις μεταπολεμικά χαμογελούσε συνεχώς και αναπτυσσόταν, σε αντίθεση με εμάς που μετά τον πόλεμο αν και νικητές δακρύσαμε πολλές φόρες κάτω από σιδηρές πυγμές κυβερνήσεων και μείναμε υπανάπτυκτοι.
Μάνος Χατζιδάκις

Το Ράδιο Αρβύλα και η ΠαΣοΚ FILMS παρουσιάζουν τον Γιωργάκη, το παιδί του λαού...

«Σταθερότητα» στην αντιλαϊκή πολιτική...

ΧΑΟΣ, ΕΡΕΒΟΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ. Αποσταθεροποιείται η χώρα, καιγόμαστε, χανόμαστε...Αν κάνουμε κανένα αστείο και δεν ψηφίσουμε ΠΑΣΟΚ, θα βουλιάξει η Πελοπόννησος, θα εκραγεί το ηφαίστειο της Σαντορίνης, ακρίδες θα πέσουν στις σοδειές και μέσα στον όλο χαμό θα εισβάλουν και οι Ούννοι από την Ασία. Για τις διεθνείς αγορές δε συζητάμε, ούτε να μας ξέρουν δε θα θέλουν, εάν δε στηρίξουμε τώρα τον Γιώργο Παπανδρέου, τον άνθρωπο που εμπιστεύονται με κλειστά μάτια, τον μόνο άξιο να μας εκπροσωπεί. Αφήστε που η κρίση στην Ελλάδα θα πάρει διαστάσεις ανεξέλεγκτες, θα επηρεαστούν όλα τα χρηματιστήρια του κόσμου, θα καταρρεύσουν οικονομίες ολόκληρες και ίσως φτάσουμε και στο κατώφλι του 3ου Παγκοσμίου Πολέμου. Εδώ που τα λέμε, τέτοια «σταθερότητα» που έχουμε είναι να την βάζει κανείς σε κίνδυνο και να ανακατεύει τα πράγματα; Να έχουμε φασαρίες, που θα μας βγάλουν από τη βόλεψή μας; Οι μισθοί ωραία - ωραία πέφτουν κάθε μέρα. Σταθερότατα οι συλλογικές συμβάσεις καταργούνται. Εχει σταθεροποιηθεί, επίσης, ο αριθμός των ανέργων που προστίθενται κάθε μέρα στους ήδη υπάρχοντες. Οι τιμές των προϊόντων εξίσου σταθερά ανεβαίνουν. Είναι τώρα να τα αλλάζουμε αυτά; Γιατί; Αφού περνάμε τόσο ωραία και αισιόδοξα και κάθε μέρα χαμογελάμε.

Α, ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΜΕ να πούμε, το δημοσιογραφικό επιτελείο που ανέλαβε τη διακαναλική συνέντευξη του πρωθυπουργού πραγματικά εξέφρασε τον μέσο Ελληνα. Οπως, άλλωστε, κάνουν κάθε μέρα και τα δελτία ειδήσεων... Γι' αυτό ακούσαμε τόσες ερωτήσεις σχετικά με το ...πόσο υψηλή είναι η φορολογία των επιχειρήσεων και για το πότε θα μειωθούν αυτοί οι φόροι ώστε να υπάρξει ανάπτυξη. Αυτός δεν είναι ο μέγας καημός του Ελληνα εργαζόμενου; Το πόσο μεγάλους φόρους πληρώνουν (που δεν πληρώνουν) οι τραπεζίτες και οι βιομήχανοι; Αν άκουγες τη συζήτηση, θα νόμιζες ότι τελικά αυτοί είναι οι μεγάλοι θιγμένοι από την αντιλαϊκή πολιτική. Λέτε όλα αυτά να έχουν να κάνουν με το ότι στη συνέντευξη παραβρέθηκαν εκπρόσωποι των τηλεοπτικών καναλιών, που, ως γνωστόν, ανήκουν αποκλειστικά σε επιχειρηματίες;

Γρηγόρης Ψαριανός - Απόσπασμα από την εκπομπή Πρωταγωνιστές του Σταύρου Θεοδωράκη

 
Καλύτερα πλούσιος και επαναστάτης παρά φτωχός και μαλάκας...

Σάββατο, 23 Οκτωβρίου 2010

Ελληνοφρένεια: Μαθε Σοσιαλιστικα [video]

Για την επίθεση στον Αλαβάνο

H επίθεση στον Αλαβάνο από τα φασιστάκια του Αγ.Παντελεήμονα δεν με εκπλήσσει. Έχω επισκεφθεί αρκετούς ζωολογικούς κήπους, γνωρίζω από πρώτο χέρι πόσο απρόβλεπτα είναι τα ζώα.

Αυτό που με εξοργίζει είναι ότι κάποιοι μεταδίδουν την είδηση ως "αντίδραση των πολιτών", "ο κόσμος τα βάζει με τους πολιτικούς" κτλ. Ο καθένας με τον πόνο του...

Το αστείο είναι ότι με αυτά και με αυτά ο Αλαβάνος βρίσκει ακόμα περισσότερες αφορμές για να προσδώσει "επαναστατικό" χαρακτήρα στο ασκέρι των δήθεν που έχει μαζέψει γύρω του.

Αντί επιλόγου, μια καχύποπτη ερώτηση. Θα ασχολούνται και μετά τις εκλογές με τον Αγ.Παντελεήμονα τα ΜΜΕ;

Πέμπτη, 21 Οκτωβρίου 2010

Ελληνοφρένεια: Ο χαζοχαιρέτας [Video]

 
Τον Αντώνη Σαμαρά χαιρέτισε ο μικρός Βασιλάκης Κικίλιας!!!

Ελληνοφρένεια: Η κακιά η ώρα - Πολύ Γέλιο [Video]

Διαφθορά - Αλ Τσαντίρι Νιούζ 19/10/2010

 
Γενικά, διαφθορά είναι η κατάχρηση της εξουσίας από τους κυβερνητικούς ανώτερους υπαλλήλους κυβερνητικών δυνάμεων. Συνήθως η κατάχρηση έγκειται στην παράνομη, συνήθως μυστική, απόκτηση ιδιωτικής περιουσίας ή αποκόμιση κάποιου άλλου ιδιωτικού οφέλους.
Όλες οι μορφές κυβερνήσεων είναι ευαίσθητες στην διαφθορά και την πολιτική δωροδοκία. Οι μορφές διαφθοράς ποικίλλουν: περιλαμβάνουν τη δωροδοκία, τον εκβιασμό, το νεποτισμό, την υπεξαίρεση χρημάτων, την δωροληψία και την κατάχρηση. Ενώ η διαφθορά μπορεί να διευκολύνει την εγκληματική επιχειρηματικότητα όπως την εμπορία ναρκωτικών, τα «ξέπλυμένα» χρήματα, και την παράνομη διακίνηση προϊόντων, δεν περιορίζεται μονάχα σε κυβερνητικούς υπαλλήλους, αλλά επεκτείνεται και σε οργανώσεις που πραγματοποιούν εγκλήματα. Σε μερικά έθνη η διαφθορά είναι τόσο κοινή, που αναμένεται όταν αλληλεπιδρούν οι μικρές επιχειρήσεις ή οι απλοί πολίτες με τους κυβερνητικούς ανώτερους υπαλλήλους. Το αποτέλεσμα της πολιτικής διαφθοράς είναι η κλεπτομανία.

Τετάρτη, 20 Οκτωβρίου 2010

Παλιά κατέβαιναν τα τανκς. Σήμερα κατεβαίνουνε τα spreads

Ποιος ισχυρίζεται ότι οι καιροί δεν έχουν αλλάξει; Τη δεκαετία του '70, προκειμένου να «πειστεί» ο ελληνικός λαός, κατέβαιναν τα τανκς στους δρόμους, ώστε η χώρα να μην υπολείπεται των λατινοαμερικανικών «μπανανιών».
Σήμερα όμως η «οικονομική τεχνολογία» έχει δώσει άλλες δυνατότητες στους κυβερνώντες για να «πείθουν» τους απείθαρχους λαούς τους. Άλλωστε τα τανκς είναι ντεμοντέ (προς το παρόν τουλάχιστον, καθώς οι τάσεις της μόδας είναι συχνά απρόβλεπτες), καθώς όταν κατεβαίνουν στους δρόμους προκαλούν θόρυβο, τρόμο και γενικά καταστάσεις πολύ μπας κλας. Σε αντίθεση βέβαια με τα spread, τα οποία όταν κατεβαίνουν δημιουργούν χαρά και αγαλλίαση, ιδιαίτερα σε λαούς όπως ο ελληνικός, ο οποίος τα παρακολουθεί τους τελευταίους μήνες ν' ανεβαίνουν συνεχώς κι έχει πάθει ίλιγγο.
Τι συμβαίνει όμως στ' αλήθεια με τα περίφημα spread, τα οποία λίγο πριν τις περιφερειακές εκλογές -τις οποίες ο ίδιος ο ΓΑΠ χαρακτήρισε δημοψηφισματικές- πέφτουν εντυπωσιακά, προκαλώντας ρίγη πατριωτικής συγκίνησης στο οικονομικό επιτελείο; Ας δούμε λίγο τα γεγονότα:
Το spread του 10ετούς ελληνικού κρατικού ομολόγου (δηλαδή η διαφορά απόδοσης ανάμεσα στο ελληνικό και στο αντίστοιχο γερμανικό ομόλογο) έπεσε πάνω από 2,5% (250 μονάδες βάσης) τις τελευταίες μέρες, δημιουργώντας κλίμα ευφορίας στην κυβέρνηση και στα κατεστημένα ΜΜΕ, τα οποία είδαν την πτώση αυτή ως επιβράβευση των βάρβαρων μέτρων λιτότητας που επιβλήθηκαν στον ελληνικό λαό. «Ιδού» διακηρύσσουν σε όλους τους τόνους «τα μέτρα αποδίδουν. Υπομονή, σφίχτε λίγο ακόμα τα δόντια και η κρίση θα περάσει».
Όμως η αλήθεια είναι ότι τα spread δεν πέφτουν. Τα ρίχνουν. Και τα ρίχνουν κυρίως οι ελληνικές τράπεζες, οι οποίες το τελευταίο διάστημα, ως γνήσιοι παπατζήδες, επιδίδονται σε αγορές κρατικών ομολόγων, προκειμένου να ρίξουν τα spread και να επιβραβεύσουν την κυβέρνησή τους, την κυβέρνηση του ΓΑΠ. Αγοράζουν δηλαδή τους κρατικούς τίτλους, με αποτέλεσμα η ΗΔΑΤ (είναι η δευτερογενής αγορά, στο πλαίσιο της οποίας διαπραγματεύονται τα ελληνικά ομόλογα) εκεί που ήταν «κλινικά νεκρή», με σχεδόν ανύπαρκτες συναλλαγές, να έχει ξαφνικά κάπως «ζωντανέψει» τις τελευταίες εβδομάδες χάρη στις αγορές ομολόγων που πραγματοποιούν (και) οι ελληνικές τράπεζες. Και μην φανταστεί κανείς ότι απαιτούνται σοβαρά κεφάλαια για να ανέβουν τα spread σε μια αγορά που ουσιαστικά δεν υπάρχει εδώ και μήνες. Απλά, λίγο να υπερτερούν οι αγορές των πωλήσεων και τα spread παίρνουν την κατιούσα. Σαν τις μετοχές είναι πάνω-κάτω. Αν για μια μετοχή δεν υπάρχει αγοραστικό ενδιαφέρον και ξαφνικά βρεθεί κάποιος αγοραστής, τότε η τιμή της θα ανέβει. Έτσι και με τα ομόλογα. Αν εκεί που δεν «κινούνται» βρεθεί αγοραστής οι τιμές τους θα ανέβουν και συνεπώς η απόδοσή τους, το spread δηλαδή, θα κατέβει (η σχέση ανάμεσα στην τιμή και στην απόδοση του ομολόγου είναι αντιστρόφως ανάλογη). Και για να συνεχίσω τον παραλληλισμό ανάμεσα στις μετοχές και στα ομόλογα θα διακινδυνεύσω μια πρόβλεψη: τα spread θα παραμείνουν στα σημερινά σχετικά χαμηλά επίπεδα και ενδεχομένως να πιεστούν ακόμα πιο χαμηλά (βεβαίως οι σημερινές 660 με 700 μονάδες βάσης είναι spread απαράδεκτα υψηλό, απλά είναι χαμηλό σε σχέση με τις 950 και 980 μονάδες του παρελθόντος) μέχρι και τις εκλογές, προκειμένου να πριμοδοτηθεί η κυβέρνηση. Ακριβώς όπως συμβαίνει και με το χρηματιστήριο, το οποίο «παραδοσιακά» ανεβαίνει λίγο πριν τις εκλογές.
Έτσι, από τη μια με τη βοήθεια των spread, και από την άλλη με σύμμαχο τα «παπαγαλάκια» των ΜΜΕ και τους «επαίνους» της τρόικας, η κυβέρνηση του ΓΑΠ ευελπιστεί να «σαρώσει» στις εκλογές, ώστε να έχει πλέον τη λαϊκή νομιμοποίηση για να «σαρώσει» αμέσως μετά και την χώρα. Άλλωστε τα νέα μέτρα έχουν ήδη αποφασιστεί, όπως και η αιτιολογία τους, δηλαδή η αναθεώρηση προς τα πάνω ελλείμματος και χρέους από την Eurostat. Το μόνο που χρειάζεται ο ΓΑΠ είναι η εν λευκώ επιταγή από τον ελληνικό λαό, μέσω του θριάμβου του ΠΑΣΟΚ στις επικείμενες εκλογές. Αλλά αν δοθεί και αυτή η επιταγή από τον ελληνικό λαό, τότε ας ετοιμαστούμε για τα χειρότερα, καθώς το ρευστό μας τελείωσε και αυτή η επιταγή είναι η τελευταία του μπλοκ.
πηγή: Η ΑΥΓΗ

Τρίτη, 19 Οκτωβρίου 2010

Ο Γιώργος φροντίζει τους ανέργους!

Την παροιμία "να σε κάψω Γιάννη, να σ' αλείψω λάδι" την ξέρετε; Γιατί αυτό κάνει ο πρωθυπουργός μας. Αφού πρώτα αυξήθηκε ο αριθμός των ανέργων εξαιτίας της πολιτικής που ακολούθησε σήμερα ανακοίνωσε μέτρα για την στήριξη των ανέργων και την επανένταξή τους στην αγορά εργασίας! Στο πλαίσιο αυτό ο πρωθυπουργός παρουσίασε πέντε άξονες οι οποίοι θα εξειδικευτούν από το αρμόδιο υπουργείο και αφορούν σε:
- Διατήρηση θέσεων εργασίας και προσαρμοστικότητα των επιχειρήσεων.
- Ένταξη νέων στην αγορά εργασίας και την απόκτηση εργασιακής εμπειρίας.
- Επανένταξη ανέργων και χορήγηση της επιταγής επανένταξης
- Ένταξη και υποστήριξη των γυναικών στην αγορά εργασίας.
- Στήριξη ατόμων με αναπηρία και άλλων ευπαθών ομάδων.

Βέβαια η "στήριξη" αυτή θα γίνει βάσει του νέου καθεστώτος εργασιακών σχέσεων που ψήφισε η κυβερνητική πλειοψηφία, δηλαδή με μειωμένες αποδοχές, ελαστική απασχόληση κτλ και θα αποτελέσει την απαρχή για τη δημιουργία νέας στρατιάς συμβασιούχων και μιας κομματικά εξαρτημένης νεολαίας που θα προσπαθεί να εξασφαλίσει τα 590ευρώ! 
Ών ένας από τους 650.000 επίσημους ανέργους και ένας από τους χιλιάδες άλλους ανεπίσημους, κύριε πρωθυπουργέ, σας ευχαριστώ που μας φροντίζετε...

Ζήτω η αδέσμευτη δημοσιογραφία!

Στο δρόμο που χάραξαν τόσοι και τόσοι "αδέσμευτοι " δημοσιογράφοι  ( βλ. Ρουσσόπουλος,  Γ.Καψής κτλ) που ενεπλάκησαν άμεσα με την πολιτική φαίνεται να βαδίζουν και οι Βλαστάρης της Ελευθεροτυπίας και Χαρβαλιάς του Έθνους σύμφωνα με δημοσίευμα της Realnews, οι οποίοι ενισχύουν τα επικοινωνιακά επιτελεία του Αντώνη Σαμαρά και της Ντόρας Μπακογιάννη.

Σύμφωνα με την εφημερίδα στο επικοινωνιακό επιτελείο του Προέδρου της ΝΔ βρίσκεται πλέον ο πρώην διευθυντής του ΈΘνους Γιώργος Χαρβαλιάς. Το φλέρτ από την πλευρά της Ρηγίλλης κράτησε αρκετούς μήνες και ήταν προσωπική επιλογή του Αντώνη Σαμαρά. 

Ενώ ένα άλλο πρώην διευθυντικό στέλεχος εφημερίδας ο Γιάννης Βλαστάρης, όπως όλα δείχνουν ,οδεύει προς το νέο κόμμα  της Ντόρας Μπακογιάννη. Ο πρώην διευθυντής της Κυριακάτικης Ελευθεροτυπίας διατηρεί αρκετά καλές σχέσεις με την πρώην υπουργό. Οι πληροφορίες λένε πως οι δύο πλευρές έχουν συζητήσει την ενδεχόμενη συνεργασία τους.

Πάντως και οι δύο τον Νοέμβριο αναμένεται να είναι κάτοικοι Συγγρού, γιατί εκεί θα βρίσκονται τα γραφεία των δυο κομμάτων.(τυχαίο; δε νομίζω!)

Εμείς πάντως χαιρόμαστε, γιατί με κάθε ευκαιρία μας επιβεβαιώνουν πόσο καλοπληρωμένοι υπάλληλίσκοι είναι και τους ευχόμαστε καλή σταδιοδρομία...!

 

Πραγματικότητα η χρεοκοπία για το λαό

«Η συνεχίζουμε μπροστά, για τη σωτηρία και αναμόρφωση της χώρας ή πάμε πάλι πίσω στη χρεοκοπία», ήταν το εκβιαστικό δίλημμα που έθεσε εκ νέου με έμφαση την Κυριακή από τη Λάρισα ο πρωθυπουργός. Προφανώς, πιστεύει ότι φέρνει αποτελέσματα η ιδεολογική τρομοκρατία που έχει ξεκινήσει από την περασμένη άνοιξη για να περάσει το μνημόνιο. Δεν έχουν αντιληφθεί, όμως, στην κυβέρνηση ότι η ίδια η εφιαλτική πραγματικότητα που βιώνει η συντριπτική πλειοψηφία του λαού, πραγματικότητα που επιδεινώθηκε από τα βάρβαρα αντιλαϊκά μέτρα του μνημονίου, έχει καταστήσει κενό περιεχομένου και έχει αχρηστεύσει στην πράξη το δίλημμα που έθεσε ο Γ. Παπανδρέου. Ηδη ένα μεγάλο μέρος του λαού έχει χρεοκοπήσει, αδυνατώντας να πληρώσει ακόμα και τους λογαριασμούς για το φως, το νερό, το τηλέφωνο, κ.ο.κ. Μια απλή ματιά στα χτεσινά ρεπορτάζ των εφημερίδων αρκεί για του λόγου το αληθές. Ενδεικτικά: Ενας στους τρεις καταναλωτές (το 31,18%) στην Αθήνα δεν μπορεί να εξοφλήσει τα τιμολόγια της ΔΕΗ και ζει στο σκοτάδι... Στη χώρα συνολικά το αντίστοιχο ποσοστό φθάνει το 27,62% (ένας στους τέσσερις καταναλωτές). Μόνο το φετινό Ιούνη 1.094.585 καταναλωτές δεν μπόρεσαν να πληρώσουν το λογαριασμό της ΔΕΗ, σύμφωνα με επίσημα στοιχεία της επιχείρησης που παρουσίασε χτες το «Εθνος». Επίσης, στον ΟΤΕ εκτιμάται πως οι ανεξόφλητοι λογαριασμοί ξεπερνούν τις 500.000, ενώ στην ΕΥΔΑΠ διαπιστώνεται πως αυξάνονται θεαματικά τα κρούσματα των απλήρωτων λογαριασμών... Και όλα αυτά πριν καν εφαρμοστεί το μνημόνιο.

Δευτέρα, 18 Οκτωβρίου 2010

Νέο κόμμα από την Ντόρα Μπακογιάννη...

Η Ελλάδα, πράγματι, γιατί να το κρύψωμεν άλλωστε, έχει ανάγκη από πολιτική ανανέωση (εεε, ανακύκλωση ήθελα να πω)...
 

Πού να γυρίζεις...

 
Εξω βραδιάζει έπιασε αγέρας δυνατός
βρέχει κι εγώ γυρνάω μοναχός
ψάχνω κάπου στην τύχη να σταθώ
και σπίτι δεν θα μπορώ να κοιμηθώ

Με το σύνθημα πρώτα ο μαθητής η κυρά Διαμάντω εννοούσε ότι πρώτα στο σχολείο θα πηγαίνει ο μαθητής και μετά από καιρό θα εμφανίζεται ο καθηγητής...

Οι μαθητικοί αγώνες στο απόσπασμα


Οι πρωτοφανείς προσπάθειες τρομοκράτησης και εκφοβισμού 105 (!!!) μαθητών των σχολείων μας, σχετικά με τις καταλήψεις του Οκτωβρίου του 2009, συνεχίζονται.

Αρχές Ιανουαρίου η Εισαγγελέας Πρωτοδικών Ορεστιάδας διέταξε προανακριτική διαδικασία, η οποία υλοποιήθηκε στη διάρκεια της σχολικής χρονιάς που πέρασε, χωρίς να διαπιστωθούν ποινικά κολάσιμα αδικήματα. Αντί η υπόθεση να μπει στο αρχείο, οι μαθητές δέχτηκαν κλητήριο θέσπισμα να παραστούν στο ΜΟΝΟΜΕΛΕΣ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ ΑΝΗΛΙΚΩΝ στις 29/10/2010 (μια μέρα μετά τη σχολική παρέλαση!!), αφού όμως περάσουν πρώτα με τους γονείς τους από την Υπηρεσία Επιμελητών Ανηλίκων για να συζητήσουν σχετικά με την πράξη που κατηγορούνται.

Ποιες είναι όμως οι πράξεις για τις οποίες κατηγορούνται; Παραθέτουμε το κλητήριο θέσπισμα της Εισαγγελέως για 15 μαθητές (μέλη του 15μελούς Μαθητικού Συμβουλίου Γυμνασίου της Ορεστιάδας) αυτολεξεί και διατηρώντας τη στίξη του:

«ΠΡΑΞΗ

Παράβαση άρθρου μόνο της από 4-12-99 ΠΝΠ ως κυρώθηκε με άρθρο πρώτο Ν. 2811/00

ΚΑΤΗΓΟΡΟΥΜΕΝΟΙ:…………………

Κατηγορούνται ως υπαίτιοι για το ότι, στην Ορεστιάδα, κατά το χρονικό διάστημα από 12-10-2009 έως 16-10-2009:

Οι κατ/νοι, ανήλικοι τυγχάνοντας και δη έχοντας συμπληρώσει το 13ο και όχι το 18ο έτος της ηλικίας τους, από κοινού ενεργώντας κατόπιν συναπόφασης παρεμπόδισαν και διέκοψαν την ομαλή λειτουργία δημόσιου σχολείου δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και παρέμειναν παράνομα στο χώρο λειτουργίας αυτού, και δη το ως άνω χρονικό διάστημα τυγχάνοντες μαθητές του 3ου Γυμνασίου Ορεστιάδας (μέλη του 15μελούς Συμβουλίου μαθητών) και νόμιμοι εκπρόσωποι των μαθητών του ως άνω σχολείου, ως εκλεγέντα μέλη του 15μελούς συμβουλίου του ως άνω σχολείου, συντόνισαν καταλήψεις του ως άνω σχολείου, το οποίο έκλεισε από μαθητές με αλυσίδες και λουκέτα που τοποθετήθηκαν στην κεντρική είσοδο του σχολείου, εμποδίζοντας την είσοδο των υπολοίπων μαθητών και καθηγητών στο σχολείο, και παρέμειναν παρά τη θέληση της δ/νσης του σχολείου, διακόπτοντας κατά το ως άνω χρονικό διάστημα έως και τις 16-10-2009 την ομαλή λειτουργία του 3ου Γυμνασίου Ορεστιάδας.»

Μπορεί ο καθένας να έχει τις όποιες επιφυλάξεις του για τις μορφές αγώνα που επιλέγουν οι μαθητές και για το αν προβάλλουν τα αιτήματά τους με τον πλέον πρόσφορο τρόπο. Αν όμως σαν μεγαλύτεροι και κυρίως σαν δάσκαλοι θέλουμε να τους βοηθήσουμε, αυτό μπορεί να γίνει μόνο με παιδαγωγικό τρόπο.

Το μαθητικό κίνημα, στο πλαίσιο της αυτονομίας του, μπορεί να καθορίζει τα αιτήματά του καθώς και τους τρόπους ανάδειξης και διεκδίκησής τους. Οι μαθητές μπορούν να ασκούν ανεμπόδιστα τα δημοκρατικά τους δικαιώματα, να λαμβάνουν αποφάσεις και να τις υλοποιούν μέσα από τα αντιπροσωπευτικά, συλλογικά τους όργανα, όπως ορίζεται άλλωστε και με το νόμο. Γιατί μέσα από τη διαδικασία αυτή οι μαθητές μας ασκούνται στη δημοκρατία και εξελίσσονται σε ενεργούς πολίτες με κριτική σκέψη.

Η παραπομπή σε δίκη των 105 μαθητών σηματοδοτεί μια ξεκάθαρη τρομοκράτηση όχι μόνο των ιδίων, αλλά ολόκληρης της κοινωνίας. Πρόκειται για τρομοκράτηση των γονιών, των εργαζομένων, των μαθητών και των εκπαιδευτικών που αμφισβητούν την αντιεκπαιδευτική πολιτική που ακολουθείται αλλά και γενικότερα όλων των νέων μέτρων και του μνημονίου, ώστε χωρίς αντιδράσεις να αποδέχονται ότι αποφασίζεται στην ΕΕ και υλοποιείται από την κυβέρνηση, προς όφελος του κεφαλαίου.

Δηλώνουμε την αντίθεσή μας στην ανάμειξη της εισαγγελίας των δικαστών και της αστυνομίας στη σχολική ζωή και δράση.

·Οι εισαγγελείς, οι δικαστές και η αστυνομία δεν έχουν καμιά θέση στα σχολεία μας.

·Να σταματήσει κάθε δίωξη των μαθητών.

·Να καταργηθεί ΤΩΡΑ «η πράξη νομοθετικού περιεχομένου», δηλαδή το «ιδιώνυμο» εναντίον των μαθητών.

Για το Δ.Σ.

ΟΠΡΟΕΔΡΟΣ

Πέμπτη, 14 Οκτωβρίου 2010

Βρέθηκε η αιτία για την ακρίβεια

Ευτυχώς βρέθηκε ο υπουργός Ανάπτυξης Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, και μας εξήγησε γιατί υπάρχει ακρίβεια στην αγορά. Γιατί τόσο καιρό δεν μπορούσαμε να το εξηγήσουμε...
Τα προϊόντα λοιπόν είναι ακριβά γιατί ...δεν υπάρχει καταναλωτικό κίνημα! Γιατί δεν μπαίνουμε βρε παιδί μου στον κόπο να «οργανωθούμε» εμείς οι καταναλωτές όπως σε άλλες χώρες της Ευρώπης.
Δηλαδή... πάλι εμείς φταίμε. Η ακρίβεια δεν έχει να κάνει με την έμμεση φορολογία, δεν έχει να κάνει με την απελευθέρωση των αγορών, δεν έχει να κάνει με τα κέρδη των βιομηχάνων!
Και βέβαια, δεν έχει καμία δουλειά με τη ...μείωση των μισθών. Την σχέση αυτών των δύο (μισθών και τιμών) για κάποιο περίεργο λόγο σε αυτή τη χώρα δεν την εξετάζει κανείς. Δε θεωρείται σημαντική βρε παιδί μου.
Πάντως, ο υπουργός έκανε και πρόβλεψη: Μέχρι τα Χριστούγεννα - λέει - θα έχουν πέσει οι τιμές. Τέρμα και τελεία.
Σε περίπτωση όμως που δεν πάνε έτσι τα πράγματα (γιατί οι τιμές δε θα πέσουν, σας βεβαιώνουμε γι' αυτό) να του στέλνουμε τους λογαριασμούς από τα ψώνια στο υπουργείο να πληρώνει τη διαφορά;

Με "κίνηση ΜΑΤ" άνοιξε η Ακρόπολη - Χημικά και συμπλοκές μεταξύ ΜΑΤ και διαδηλωτών

Σκηνές ντροπής διαδραματίζονται αυτή τη στιγμή στην Ακρόπολη, όπου σημειώνονται επεισόδια μεταξύ ανδρών των ΜΑΤ και διαμαρτυρόμενων συμβασιούχων, που έχουν κάνει κατάληψη στο χώρο από την Τετάρτη (13/10). Λίγο πριν, οι άνδρες των ΜΑΤ, έχοντας πάρει εντολή "εκκαθάρισης", κατάφεραν να "ξεκλειδώσουν" τον αρχαιολογικό χώρο και να μπουν στο εσωτερικό του. Μάρτυρες της κατάστασης είναι δεκάδες τουρίστες, που φωτογραφίζουν τα διαδραματιζόμενα.


Από τις μέχρι στιγμής πληροφορίες, προκύπτει ότι έγιναν ήδη αρκετές προσαγωγές, ενώ κατά το "ξεκλείδωμα" του χώρου, η κατάσταση ξέφυγε για λίγο από τον έλεγχο, με αποτέλεσμα οι άνδρες των ΜΑΤ να κάνουν χρήση χημικών εναντίον των διαδηλωτών.
Ένας απεργός συμβασιούχος, οδηγήθηκε στο τοπικό αστυνομικό τμήμα.

Οι περίπου 40 διαμαρτυρόμενοι παρέμειναν μάλιστα στην είσοδο του μνημείου της Ακρόπολης κατά τη διάρκεια της νύχτας, ενώ αναμένεται να συνεδριάσουν εντός της ημέρας, προκειμένου να αποφασίσουν για τη συνέχεια των κινητοποιήσεών τους.
Την Τετάρτη (13/10) ο εισαγγελέας Πρωτοδικών, Ν. Γύζης, μετέβη στο χώρο, προκειμένου να πειστούν οι διαμαρτυρόμενοι υπάλληλοι να αποχωρήσουν.

Με κεντρικό σύνθημά τους “δε θα πληρώσουμε εμείς τα λάθη τους”, οι συμβασιούχοι ζητούν μόνιμη και σταθερή εργασία, άρση του περιορισμού του 24μηνου για όλες τις ειδικότητες του ΥΠΠΟΤ, άμεση καταβολή των δεδουλευμένων και άμεση τοποθέτηση των επιτυχόντων του ΑΣΕΠ και μη απόλυση των έκτακτων υπαλλήλων.

"Το υπουργείο διαθέτει 4.000 κενές οργανικές θέσεις'', δήλωσε ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Σωματείου Έκτακτου Προσωπικού του υπουργείου Πολιτισμού, Ν. Χασομέρης, τονίζοντας πως οι κινητοποιήσεις θα συνεχισθούν έως το τέλος του μηνός, σε περίπτωση που δεν ικανοποιηθούν τα αιτήματά τους.

Τετάρτη, 13 Οκτωβρίου 2010

Μπάτσοι, γουρούνια, τροχονόμοι και ο Τζίμης Πανούσης


Μπάτσοι, γουρούνια, τροχονόμοι και ο Τζίμης Πανούσης με αφορμή την οικονομική κρίση βγαίνουν και πάλι στη Συγγρού. Μια σειρά παραστάσεων... που θα συζητηθεί...  από 29 Οκτωβρίου στο Γυάλινο Μουσικό Θέατρο.

«Ελάτε να καπνίσουμε ελεύθερα με άλλοθι την παράσταση....»

Παρασκευή & Σάββατο
Ώρα Έναρξης: 22:30
15€ Μπαρ, 40€ Ελάχιστη Κατανάλωση

Σάββατο, 9 Οκτωβρίου 2010

Συνεχίζει να εμπνέει το παράδειγμά του

Σαράντα τρία χρόνια συμπληρώνονται σήμερα, 9 Οκτώβρη, από τη δολοφονία του κομμουνιστή επαναστάτη Ερνέστο Γκεβάρα ντε λα Σέρνα, ηρωικού αντάρτη Τσε, στη Βολιβία από πράκτορες της CIA. Υστερα από μια σκληρή μάχη με τις κυβερνητικές δυνάμεις, κοντά στο χωριό Λας Ιγέρας, ο Τσε τραυματίστηκε και συνελήφθη και στη συνέχεια δολοφονήθηκε από τους Αμερικανούς πράκτορες. Ετσι τον αντίκρισαν, ξαπλωμένο σε ένα πρόχειρο κρεβάτι στο Βαγιεγκράντε δημοσιογράφοι που είχαν μεταφερθεί εσπευσμένα με στρατιωτικά ελικόπτερα.
Μπορεί στις 9 Οκτώβρη 1967 ο θρυλικός Τσε να άφησε την τελευταία του πνοή, ωστόσο οι ιμπεριαλιστικές δυνάμεις δεν κατάφεραν να σπιλώσουν την πρωτοπόρα δράση του, τη μεγάλη συνεισφορά του στην οργάνωση της ανατροπής του δικτάτορα Φ. Μπατίστα στην Κούβα, στην πάλη για το σοσιαλισμό. Ο Αργεντίνος γιατρός συμμετείχε ενεργά στην επαναστατική κουβανική κυβέρνηση, ενώ από τον Απρίλη του 1965 είχε πάρει μέρος στον επαναστατικό εθνικοαπελευθερωτικό αγώνα του λαού του Κογκό και επέστρεψε αργότερα στη Λατινική Αμερική. Ο φλογερός επαναστάτης, ο κομμουνιστής, έγινε και παραμένει σύμβολο για τους καταπιεζόμενους όλου του κόσμου. Εκδηλώσεις τιμής στον ηρωικό αντάρτη πραγματοποιούνται αυτές τις μέρες στην Κούβα και άλλες χώρες, ενώ στην Βενεζουέλα πραγματοποιείται η πρώτη Διεθνής Συνάντηση των εξεγερμένων λαών που διοργανώνεται από το Μπολιβαριανό Πανηπειρωτικό Κίνημα, που συσπειρώνει Κομμουνιστικά Κόμματα και επαναστατικές και ανταρτικές οργανώσεις στη Λατινική Αμερική.


Πέμπτη, 7 Οκτωβρίου 2010

Να δεις που κάποτε θα μας πούνε και μαλάκες... Κάποτε;

Η τεχνητή νοημοσύνη της Nova!!!

Αυτές τις πληροφορίες έδινε η NOVA χθες το απόγευμα, την ώρα της ομιλίας του ογκόλιθου του πολιτισμού κ. Βούρου (ΠΑΣΟΚ) και του "είμαι ένας από εσάς" κ. Μπούρα (ΝΔ)!

Δεν είχα σε υπόληψη το σύστημα πληροφοριών προγραμμάτων... Μέχρι χθες που αποδείχθηκε πως είναι ιδιαίτερα ευφυές!...

Και Δεν έχω κάνει μοντάζ!!!

Σάββατο, 2 Οκτωβρίου 2010

Για το λιανοκλάδι όλο ευθεία…

ΛΑΟΣ - ΑΤΤΙΚΗ ΟΔΟΣ

Τους υποψήφιους Αντιπεριφερειάρχες του Συνδυασμού «Αττική οδός» για την Περιφέρεια Αττικής παρουσίασε σήμερα στα Γραφεία του ΛάΟΣ ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Αττικής κ. Άδωνης Μπεμπούκος.

Ωραίο όνομα πάντως, πρέπει να είναι επιλογή του ίδιου του προέδρου. Να φανταστούμε  ότι ο αντίστοιχος συνδυασμός της Θεσσαλονίκης είναι «Εγνατία οδός»;